O boală nediagnosticată de biserici
Autor: Ioan Poenar  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de neludpoe in 21/06/2009
    12345678910 0/10 X

RESPINGEREA” O BOALĂ NEDIAGNOSTICATĂ ŞI NETRATATĂ ÎN TRUPUL LUI CRISTOS. . Ps. 25v. 16 -17; Psalmul 142; Mefiboşet: 2 Samuel 4 v4 şi 2 Samuel 9 v. 1 – 13. Ioan 1 v. 12; Matei 21 v. 33-46, II Tim. 4v. 10 – 18; Colos. 3v. 12 – 16: Expl
• Mi-am propus în cele ce urmează să tratăm o problemă, o boală pe care foarte mulţi consilieri, fie creştini sau necreştini, cât şi psihologi au descoperit-o/ diagnosticat-o, în procesul consilierii, şi anume - RESPINGEREA.
• Respingerea este o boală emoţională şi spirituală, care încă nu a fost diagnosticată în trupul lui Hristos, care este Biserica. Majoritatea liderilor şi membrilor bisericilor nu au descoperit-o, nu au diagnosticat-o şi mi se pare normal faptul că, dacă nu au dignosticat-o, nu au nici cum să o trateze. “RESPINGEREA ESTE UNUL DIN SENTIMENTELE CELE MAI DUREROASE SI DEVASTATOARE, CARE NU ESTE DIAGNOSTICAT; DE ACEEA ACEASTA ESTE O BOALĂ NETRATATĂ IN TRUPUL LUI CRISTOS”.
 Nu numai biserica nu a diagnosticat-o, ( deşi ea este prima care ar trebui să o descopere si să o trateze) dar nici societatea şi nici chiar familiile care formeaza societatea şi bisericile noastre. Socotesc că, dacă toate aceste structuri ar fi diagnosticat-o, altfel ar fi relaţiile în familii, in biserci, la locul de muncă, între colegi, etc.
 Dumnezeu este Dragoste şi El ne-a creat pe noi să primim şi să dăm dragoste. Gen. 3. V. 26: Ioan. 12. v. 34-35; I Ioan. 3. v. 14-18. , ş. a. Dumnezeu ştie prea bine că Dragostea dezvoltă creşterea personală cât şi cea colectivă dar în acelaşi timp ne dă şi un sentiment de securitate şi dezvoltă o viaţă sănătoasă şi întreagă.
 UNELE CONSECINŢE ALE LIPSEI DE DRAGOSTE POT FI: .
 Persoanele neiubite, nedorite vor eşua, şi acolo se vor naşte sentimente de insuficienţă, Inferioritate, Insecuritate, sentimentul lipsei de valoare: “Fiecare este mai bun decât mine, sau alţii fac lucrurile mai bine decât mine... “Nu am siguranţă cine sunt şi ceea ce fac, Nu am o identitate şi un rol anume... ”

 De asemenea pot apărea sentimente de vinovăţie. Aceste sentimente conduc la respingere de sine, la o vorbire negativă despre sine; niciodată nu o să-ţi placă de tine însuţi.
TOATE ACESTEA DAU NAŞTERE LA CÂTEVA INTREBĂRI:
Cum poate o persoană care se simte respinsă, să mânuiască dragostea sau afirmarea?
Cum poate să vorbească despre dragoste sau să o demonstreze prin afecţiune şi sacrificiu?
 Vor apare” barierele de auto-protecţie”, teama de o viitoare respingere, ... Aceste persoane devin foarte fragile şi nu vor permite nimănui să fie în jurul lor, de teama respingerii şi/ sau vor răni pe cei din jur şi pe ei înşişi.
 EXEMPLE BIBLICE
ADAM ŞI EVA: RESPINGE PE DUMNEZEU, apoi fuge şi se ascunde de faţa Lui
CAIN: RESPINGE PE ABEL – FRATELE SĂU DE TRUP ŞI IL UCIDE;
ISAAC: RESPINGE PE IACOV ŞI IL IUBEŞTE PE ESAU; CREAZĂ CONFLICT IN FAMILIE
 REBECA: IUBEŞTE PE IACOV ŞI REPINGE PE ESAU ( emoţional... )CREAZĂ DE ASEMENEA CONFLICT IN FAMILIE.
IOSIF: ESTE RESPINS DE FRAŢII LUI, VÂNDUT ULTERIOR...
SAUL, DAVID ŞI ABSALOM, ALŢI FII AI ACESTORA: AU EXPERIMENTAT RESPINGEREA IN FAMILIE CÂT ŞI INTRE RUDENII...
PROOROCII V. T. : AU FOST RESPINŞI DE POPOR, UNII CHIAR UCIŞI. .
IN N. T. : ISUS: ESTE RESPINS DE AI SĂI, POPORUL ISRAEL - Ioan. 1v. 12... , DE MARII PREOŢI, CARTURARI ŞI FARISEI, IN FINAL ESTE UCIS PRIN CRUCIFICARE
UCENICII: RESPING COPILAŞII DAR ISUS II PRIMEŞTE;
PAVEL, PETRU, IOAN şi TOŢI AOSTOLII AU EXPERIMENTAT RESPINGEREA;
IN CONSECINŢĂ = TOTI CREŞTINII EXPERIMENTĂM RESPINGEREA ÎN FAMILIE, IN BISERICĂ ŞI SOCIETATE
I. DEFINIŢIA RESPINGERII
 REFUZUL DE A CONFIRMA sau A ACCEPTA
 A REFUZA SĂ IUBESC sau SĂ FIU IUBIT/Ă.
 A FI ARUNCAT CA INUTIL, NESATISFĂCĂTOR,
 A FI IGNORAT CA SI NEDORIT, A REFUZA DE A AVEA sau DE A FOLOSI…
 REFUZUL DE A FI FOLOSIT …sau „ NU INDEPLINESC CERINŢELE”.
 NEGAREA DRAGOSTEI: Gen. 37. v. 3-4. Iosif şi Fraţii săi... Esau şi Iacob... .
Când sunt iubit/ă = sunt aprobat/ă şi acceptat/ă:
Ioan 3v. 16; I Ioan. 3. v. 1-3; Ioan: 15. v. 12,17
Când sunt respins/ă = eu sunt dezaprobat/ă şi refuzat/ă;
 O INTÂMPLARE REALĂ CU ANN ŞI TONY din U. K...
Cine s-ar fi gândit, ca o fată de numai trei ani să fie lăsată în statia de cale ferată a unui mare oraş, doar pentru simplul fapt, că părinţii ei nu au vrut-o? Lupta pentru ea s-a dat in jurul faptului că nici tata şi nici mama nu au dorit-o. Deci, în final, s-au hotărât de ambele părţi să fie lăsată undeva, într-o staţie de cale ferată.
Ann, a devenit “ orfană,” chiar de când părinţii ei au fost în viaţă. Ea a fost luată sub îngrijire şi a ajuns într-un celebru orfelinat, unde a rămas până la anii adolescenţei. Nu a fost nimic de ascuns despre ea. Totul a fost deschis şi clar: Ea nu a fost dorită, nu a fost iubită, a fost arucată ca un gunoi, a fost respinsă. Vă puteţi imagina ce a trecut prin mintea acestei fetiţe mici? Mulţi spun că, copiii sunt prea mici pentru a înţelege cu adevărat şi să fie afectaţi, CEEA CE NU ESTE ADEVĂRAT.
 Ann a crescut mare, în acel orfelinat cu dorinţa de a fi iubită, de a se afirma, şi în perioada adolescenţei, ea a atins orice lucru posibil, nu a contat ce anume, pentru a-şi satisface dorinţa sa interioară. Mai apoi, la o nuntă, cu ocazia unor fotografii făcute într-o frumoasă grădină, la o casă a
vechiului orfelinat, Ann a arătat o poză cu o scara de incendiu, in spatele clădirii. Acolo un prieten de al ei, a târât-o în noapte, s-a culcat cu ea, apoi au ieşit repede, mai înainte ca mama de familie să facă vizita de dimineaţă. 3 -
Tony a avut 6 surori, 5 din ele de la taţi diferiţi, unii din ei de culori diferite...
Care bărbat era tatăl său? Imaginaţi-vă confuzia, gândiţi-vă la respingerea, durerea, răni care au venit de la diferiţi bărbaţi. Insecuritatea, respingerea de sine şi multe altele, au crescut din copilărie şi l-au lăsat pe Tony schilod d. p. v. emotional.
El a crescut foarte sensibil cu privire la viaţa, astfel încât această putere a devenit o slăbiciune, şi el nu a putut face faţă unor relaţii curate şi mai profunde. Ann şi Tony, câţiva ani mai târziu, au devenit creştini şi au aparţinut unei biserici creştine în oraşul lor natal.
După un serviciu divin special, unde Duhul Sfânt s-a mişcat cu putere, Ann şi Tony s-au rugat pentru ca amândoi să primească eliberare în acelaşi timp. Tony şi Ann s-au îndrăgostit unul de celălalt şi apoi s-au căsătorit. Ei au acum o fiica pe care o iubesc foarte mult. Acolo nu mai este respingere, totul a trecut. Ei acum se simt în siguranţă, ca niciodată înainte. Vindecarea de durerile, rănile, traumele şi robia respingerii din copilărie, le-au găsit în dragostea şi acceptul lui Dumnezeu, cît şi unul pentru altul.
STADIILE ŞI DOMENIILE RESPINGERI
Respingerea poate începe sub o formă de rană, sau opresiuni demonice, înainte ca un copil să se nască. Duşmanul nu respectă persoanele. IOAN. 10. v. 10. Este dovedit faptul că mulţi adulţi au descoperit că rădăcina respingerii, a problemelor lor, a fost în pruncie sau chiar mai devreme. Respingerea poate începe în formă de o rană, sau opresiuni demonice, înainte ca un copil să se nască. Duşmanul nu respectă persoanele.
Luaţi în considerare această referinţă din cartea: “Viaţa secretă a unui nenăscut... . Citat: \"Acum ştim că un copil nenăscut este conştient, reacţionând ca o fiinţă umană din a şasea lună (poate şi mai devreme), şi duce o viaţă emoţională activă. Împreună cu acestea în mod uimitor am mai descoperit că fătul poate vedea, auzi, experimenta, gusta, la un nivel primitiv, chiar invata in uter înainte de a se naşte. Cel mai important, el poate SIMŢI - nu aşa sofisticat ca un adult dar, totuşi, simte. Un lucru formidabil la această descoperire este că un copil ce simte şi percepe, incepe sa-şi modeleze atitudinile şi aşteptările despre el însuşi. Dacă în cele din urmă el vede şi, prin urmare, acţionează, ca şi fericit sau trist, agresiv sau blând, sigur sau cu anxietate, frământat. Persoana depinde, în parte, de mesajul pe care-l primeşte despre el însuşi în pântecele mamei “
 Prin urmare, este clar că un refuz de dragoste poate afecta copilul înainte ca acesta să se nască. Pântecele mamei devine prima lui casă. Este prietenoasă sau neprietenoasă, ostilă sau paşnică? Copilul va primi de la ambii părinţi \"sentimentele şi gândurile”... Atitudinile şi relaţiile lor cu copilul înainte ca acesta să se nască, îl va afecta şi după naşterea acestuia
Urmatoarele, sunt:
 Motivele pentru respingerea înainte de naştere
O sarcină nedorită; Un copil nelegitim - Uită-te la Deuteronom 23:2 care vorbeşte despre blestemul a 10 generaţii. Acest lucru poate fi tăiat în Numele “Isus”.
 Conceperea copilului, în afara căsătoriei, care adeseori poate
produce opresiuni demonice.
Sărăcie, necurăţii şi nesiguranţă. Are deja o familie prea mare,
 Probleme Financiare
 Conceptie prea devreme după căsătorie. Frica naşterii, frica,
 teama de deformare. - Tentativa de avort. Bebele a fost conceput în urma unui viol, incest, curvie, sau mame care sunt alcoolice sau dependente de droguri. .
 MOTIVELE RESPINGERII DE LA CONCEPŢIE
 Separare sau divorţ înainte ca bebele să se nască, Cel mai adesea nu este vina copilului.
Un şoc sau trame, în perioada sarcinii, precum un accident, moartea unei persoane apropiate, familie sau prieteni; Mama a rămas însărcinată după 40 ani sau mai târziu;
CONCLUZIE LA MOTIVELE RESPINGERII DE LA CONCEPȚIE:
Diavolul (duşmanul): nu respectă persoanele, Ioan. 10. v. 10; IPetru. 3. v. 8; Atacă, răneşte şi subjugă. Efes. 6. v. 12,
In schimb – Dumnezeu: foarte preocupat descopiii din pântecele mamelor; Scriptura încurajează şi dă mângâiere. Psalmistul a pus foarte clar cuvintele Domnului în Psalmul 139:13-17:
 „Tu mi-ai întocmit rinichii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele: 14- Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!
15- Trupul meu nu era ascuns de Tine, când am fost făcut într-un loc tainic, ţesut în chip ciudat, ca în adâncimile pământului.
16- Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau; şi în cartea Ta erau scrise toate zilele cari-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele. 17 - Cât de nepătrunse mi se par gândurile Tale, Dumnezeule, şi cât de mare este numărul lor! 18- Dacă le număr, sunt mai multe decât boabele de nisip. Când mă trezesc, sunt tot cu Tine.
 II. NAŞTEREA
Este clar că respingerea poate fi cauzată ŞI prin naştere
Sau curând după aceea.
Durerea, presiunea, izolarea şi singurătatea unei lungi naşteri, pot pune mama şi chiar tatăl sub o presiune mentală destul de grea. Uneori, lucrurile greşite care se spun devreme, mai târziu pot fi regretate. Mai poate de asemenea, afecta copilul, :
 Starea de şoc in urma unei naşteri forţate sau naşterea prin cezariană, prin folosiea diferitelor instrumente:
 Unele intervenţii chirurgicale speciale de la naştere; o urgenţă care cere ca bebele să fie luat de la mam sa. Dintrodată, copilul este luat de la mama la 9 luni de zile, fără legătura şi securitatea mamei şi pus intr-un incubator, cu toate tipurile de fire ataşate la acesta.
Moartea mamei la naşterea copilului; Gen. 35v. 18,”Beniamin” I. Sam. 4v. 19-22 ”I-Cabod După naştere, copilul este imediat luat şi adoptat Exodul 2-v. 2. - Moise, (Providenţa lui Dumnezeu - L-a alăptat mama lui )...
Mama are probleme cu nutriţia, îi cauzează frică; lipsă de securitate sau probleme medicale
 Dacă mama sau tatăl copilului au experimentat amândoi respingerea, acolo probabil că va fi manifestată şi în copil. ( Ismael, Esau, soţiile şi urmaşii )
 Modul in care părinţii manifestă dragostea, acceptarea şi afecţiunea, este foarte important

 Preferinţa sexului copilului poate fi o problemă serioasă pentru unii părinti. Dacă amândoi sau unul din ei, işi manifestă dezamăgirea datorită sexului copilului lor, aceasta probabil va avea efect in viitorul copilului. “Noi am vrut un băiat şi tu eşti fetiţă \' sau ‘ noi am vrut o fetiţă, dar tu eşti băiat “... . A cui este vina? Deseori, copiii vor lua vina asupra lor şi se vor simţi respinşi...
Alteori, problema creşte în cazul în care cuplul a simtit şi a spus că Domnul le-a descoperit... Cine are vina? In ultima instanţă, copilul se va urâ pe sine, se va simţi respins şi poate în cele din urmă vor apare forme opuse pentru a obţine atenţia.
Alteori, se deschid”uşi” pentru lumea duhurilor, sau va înclina spre homosexualitate sau lesbianism.
Nepunerea numelui la copil pentru o lungă perioadă de timp (cunosc un copil căruia nu i s-a pus nume decât după 6 luni ).
Fiind un \"copil de înlocuire\", conceput pentru că celălalt a murit! (“Set”=Inlocuit: Gen 4v25-26)
Părinţii şi doctorii au constatat că mama are al doilea copil în pântece! (Gen. 25. v. 21-28 )
Oglinda copiilor sunt cei de aproape de ei: părinţii, familia, etc. , şi spiritul lor este larg deschis în a fi influienţat. Ei vor lua fie lucrurile pozitive fie cele negative. “ Viaţa şi moartea stau în puterea limbii... ” (Proverbe 18:21
 III. PRIMII ANI DE VIAŢĂ.
 Cuvintele afectează copiii, de expl:
\"ai fost o greşeală\",” noi nu am vrut nici un copil”, ‘nu te-am dorit pe tine, un băiat “ noi ne-am dorit o fată”~&."_~Mai bine nu te-ai fi născut niciodată”. .
Câteodată copii sunt separaţi de părinţi, pentru o perioadă prea îndelungată, şi prea devreme în viaţa lor. Oricât de legitimă ar fi separarea, noi trebuie să fim foarte atenţi.
Copiii sunt daţi spre adopţie prea devreme, doar la câteva luni sau câţiva ani...
Favoritismul in familie, (între copii) poate da naştere la respingere... Esau şi Iacov: Iosif şi Fraţii săi. . Gen: 25. v19-34; 37v. 1-4
 In urma unor traume sau şoc de deces, divorţ sau separare. Poate fi văzute ca o mare pierdere pentru copil.
Un handicap fizic sau impedimente de vorbire, afectează capacitatea de învăţare a unui copil: MEFIBOŞET: 2Samuel4 v. 4 şi 2Samuel 9. v. 1 – 13; Moise =Exod. 4. v. 10; 6v. 12; Ierem. 1v. 6)
O boală prelungită în copilărie sau spitalizarea prelungită, poate aduce izolarea. -respingerea--
Modul în care părinţii confruntă şi vorbesc cu copii, certându-se în faţa copiilor, poate aduce in viaţa copiilor, insecuritate şi în final respingere.
Copiii se pot învinui pe ei înşişi foarte uşor - Modul de confruntare părinte - copil, Certurile în faţa copiilor, Acestea pot aduce in viaţa copiilor insecuritate şi în final respingere.
Mediul respingător din familie, răceala şi respingerea dintre părinţi sau răceala şi respingerea unuia dintre părinţi faţă de copil...

FINAL PARTEA a. I. a
 VA URMA -:
 RESPINGEREA IN CELELALTE ETAPE ALE VIETII; RESPINGEREA IN FAMILIE; ABUZURILE: CUM NE AFETEAZĂ RESPINGEREA; RĂDĂCINILE ȘI FRUCTELE RESPINGERII; PERICOLUL SPIRITULUI OCULT; MEFIBOȘET ȘI RESPINGEREA; NEVOIA DE ELIBERARE ȘI CAILE DE VINDECARE.
 (o parte din cele prezentate, au fost traduse dintr-un material în limba engleză),
 Nelu Poenar

CONTINUARE – PARTEA a II. A- RESPINGEREA ALTE ETAPE DIN VIATA COPIILOR NOSTRI:
4. ANII DE ŞCOALĂ ŞI ADOLESCENŢA
 Copiii prea criticaţi, incorect disciplinaţi, dominaţi, ignoraţi sau defavorizaţi de către părinţi, profesori, ş. a. , Prov. 19. v. 18 Copiii in internate;
 Părinţii care pun copiii lor sub presiunea de a reuşi, va conduce la vinovăţie, perfecţionism, autorespingere inadecvare...
 Dezinteres din partea părinţilor pentru temele de casă.
 Presiuni religioase ale părinţlori, lideri, profesori, pot cauza:
 legalism, traditionalism şi inflexibilitate, respingere de sine.
 Inceperea unei boli cronice în adolescenţă/ Vinovăţie - a rămas insărcinată în anii adolescenţei, experienţe sexuale neplăcute, nedorite, sau avort.


 III. RESPINGEREA IN FAMILIE
 Dominarea = din partea părinţilor, membru al familiei, sau lider de biserică: Iosif şi fraţii săi, etc... Luca 22. v. 25-26.”Impăraţii Neamurilor stăpânesc peste ele... voi să nu fiţi aşa”... I Petru 5v. 2-3.”Nu ca şi cum aţi stăpânii peste”... . . Diotref: III Ioan v. 9,10.
 Părinţi cruzi, tratament crud (David şi Absalom )/Părinţi nefericiţi, alcoolici, adicţii în familie,
 Jenă legată de convingerile religioase –
 Un membru de familie vinovat de o faptă ruşinoasă sau crimă. (“ (“. . Trăiţi frumos... nu fapte de ruşine... Rom. 13. v. 13
 Dezinteres sau interes prea activ în dezvoltarea copilului.
 Fiind doar un copil alintat, posedat, dominat sau supra-protejat.
 Lipsa de afecţiune în familie, sau Biserică/ (Isaac faţă de Iacov, Rebeca faţă de Esau, etc... )
 In Biserică: I Petru 1. v. 22
 Despărţire, ruperea logodnei, divorţ; / Despărţire, separarea în/între biserică ( biserici ) I Cor. 1. v. 11. . Certuri, partide...
 Concediere sau un şomaj îndelungat. . / Dezastru financiar.
 Abuz sexual, nu contează că a fost în familie sau în afara familiei. IISam. 13... /Amnon şi sora lui...
 PERSOANA SE SIMTE: JEFUITĂ DE CELE MAI NOBILE SENTIMENTE, TRĂDATĂ, MURDARĂ, INUTILĂ, RUŞINATĂ, IZOLATĂ ŞI RESPINSĂ... .
 Femeie sau bărbat simţind (crezând) că nu este atractiv, d. p. v. fizic.
 Responsabilităţi de adult în copilărie sau adolescenţă; / IN BISERICĂ: Responsabilităţi grele celui “nou născut”: Prov. 26. v 10... ”răneşte pe toată lumea”. .
 Forţarea de către părinţi să-şi formeze un obicei rău, expl. : Să fure, să mintă sau imoralitate. / Efes. 4. v. 17 -31... Orice amărăciune, iuţime...
 EVREI: 12. v. 15 -16... Lăstarii de amărăciune /RĂNEŞTE PE ALŢII, SE SIMT RESPINŞI
 Moartea prematură a unuia din părinţi sau a unui membru de familie.
 Copii care resping părintii lor, mai ales atunci când aceştia sunt în vârstă... /IN BISERICĂ: Adulţii, părinţii care resping pe cei tineri sau copii / Tinerii adulţii care resping pe cei în vârstă: /I Petru 5. v. 5-6; Diotref: / CINE NU IUBEŞTE CU ADEVĂRAT, RESPINGE PE CEI DIN JUR, CHIAR ÎI UCID: I Ioan: 3. V. 14 – 15. .”ESTE UN UCIGAŞ ŞI RĂMÂNE ÎN MOARTE “.
 Refuzul de avea relaţii intime cu partenerul şi Infidelitatea in căsnicie. ICor. 7. v. 3-5 / Incapacitatea de a avea copii/ ANA ŞI PENINA: I Sam. 1. v. 6,15-16= “Sunt o femeie care sufere în inimaei, ... prea multa mea durere”...
 Vom privi la alte fenomene in mod mai extins.
 a. Abuzul şi Căsătoria
 1. ABUZUL VERBAL SAU MENTAL:
 Este orice formă de presiune negativă prin vorbe sau gânduri.”Moartea sau viaţa, in PUTEREA LIMBII.”! Efes. 4. v29; Iac. cap. 3... ”Aud vorbele rele ale multora... Să-l învinuim, , , Haideţi să-l ucidem cu vorba IEREM. 20V. 7-11
 2. ABUZUL FIZIC:
 Se intâlneşte oriunde astăzi, incepând din copilărie şi până la căsătorie şi după...
 De altă parte abuzul fizic este oribil, doarece se ia în considerare şi durerile emoţionale, umilinţa pe care o persoană o suferă o perioadă îndelungată.

3. ABUZUL SEXUAL
 Gen. 19v. 30 -38 (Fetele lui Lot... . Amoniţii şi Moabiţii )
 II Sam. 13 v. 1 – 22 Amnon şi sora lui Tamar...
 Creeaza rănire profundă şi implică chiar activităţi demonice, inclusiv respingerea, particular şi respingere de sine.
 Dacă un copil sau tânăr/ă este abuzat/ă de cineva din familia lui/ei, ei se vor simţi: vinovaţi, plini de teamă, / murdari, plini de răni şi resentimente;
 aceştia vor suferi multă ruşine, / izolare şi respingere...
 (Vezi şi in cazul lui Tamar)
 Va urma... .

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2960
  • Export PDF: 2
  • Gramatical incorect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni