Omul in gandirea lui D-zeu
Autor: milea aurelia  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 15/09/2008
    12345678910 0/10 X

Cind Dumnezeu a pornit sa-l aduca in existenta pe Adam l-a avut in gindirea Sa triunic nemuritor si sfint.
TRIUNIC
TRUPUL-construit din tarina pamintului-dotat cu cele cinci simturi si capabil sa poarte cele doua elemente-
-sufletul
-duhul
In general in crestinism nu s-a facut distinctie intr-e suflet si duh si acest fapt a condus la erori grosolane obtinindu-se in final un crestinism neputincios.
Sufletul-a fost obtinut in urma suflarii in trup a suflarii de vieti.Astfel intre trup si duh a fost conceput un suflet viu.
Sufletul-are trei componente
-ratiunea
-sentiment
-vointa
duhul -are trei componente
-constiinta
-intuitia
-partasia

Dumnezeu il plimba un timp prin gradina Eden
dorind ca acesta sa devina constient de lumea din jurul lui,sa invete,sa deosebeasca,sa analizeze,sa conduca,sa tina sub autoritatea lui lumea pe care Dumnezeu a construit-o pentru el, Pentru ca exista pericolul ca acest Om atat de uimitor construit dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu sa cada de la fata Sa Dumnezeu
il conduce in mijlocul gradinii unde ii face cunostinta cu cei doi pomi.
-pomul vietii-ISUS HRISTOS
-Pomul cunostintei binelui si raului
-satana
Acest om dupa timpul petrecut cu Dumnezeu este pus in situatia de a alege prin ispitire cu cine va merge,sigur,este avertizat asupra efectului mortal in cazul consumarii din rodul pomului cunostintei binelui si raului.
De aici incepe istoria caderii omului destinat sa fie prelungirea domniei Divine ,o istorie putin inteleasa,mult discutata in lume cu multe controverse,o istorie pe care doar cei cu adevarat educati si calauziti de Duhul Sfint o pot intelege si pot deveni beneficiarii Jertfei.
Daca am dori sa cunoastem si sa studiem cu adevarat ce s-a intimplat cu omul gindit de Dumnezeu
am intreba stiinta lumi? Are aceasta stiinta, numita de Dumnezeu nebunie, capacitatea de-a intelege adevarul-ea care este opera maestrului inselaciunii?
Daca admitem ca Biblia este cuvintul inspirat omului de catre Duhul Sfint-Dumnezeu atunci cum de crestinii alearga dupa solutii la stiinta lumii? Oare nu pentru ca nu gasesc rezolvarea in cadrul bisericilor?
N-ar trebui ca orice copil nascut in imparatia lui Dumnezeu prin Isus Hristos sa beneficieze de totala reabilitare a fiintei lui prin JERTFA-sub indrumarea Duhului trimis din Cer?

Consecintele caderii omului sub putere lui satan sint dezastruose foarte putin intelese si mai putin studiate datorita zidurilor din spatele mintii-aceste ziduri fiind -puteri,stapiniri si domnii-impotriva carora nu putem purta lupte decit condusi in mod real de Duhul Sfint
Pina aici am facut o prezentare in mare a temei ce urmeaza sa o studiem. Sunt o persoana care a suferit pierderi mari in viata care s-a intors la Hristos de la stiinta lumii cand aceasta nu i-a putut da nici cel mai mic ajutor si nici cea mai slaba mingiiere. Scriu toate acestea in speranta ca vor fi fiinte salvate de sub puterea lui satan si transferate sub domnia lui Hristos si mai mult de atit vor gusta eliberarea si vindecarea de trecut.
Dupa ce am studiat Biblia aproximativ 20 de ani si am aplicat invatatura Noului Testsment asupra mea am putut vedea de unde porneste eroarea in crestinism si unde tinteste satan sa-l conduca.Suna trist dar este atit de vizibil acest lucru,motiv pentru care mi-am permis sa-l discut cu cei ce doresc acest titlu.

pace
va rog frumos cel sau ea care a scris aici sa corecteze Dumnezeu sa scrie tot Numele pentru-ca nu Este un om ca si noi sa nu Il puneam la nivelul nostru. Domnul Isus sa ne lumineze pe toti Amin
Adăugat în 23/09/2008
2008 . 10 .15
imi suna foarte bine ce a-ti scris dmnv aici.imi place.
Adăugat în 27/11/2008
foarte frumos
foarte frumos imi place ce ati scris aicea tot asa....
Adăugat în 28/02/2009
Domnul sa va binecuvinteze!Imi place foarte mult ce ati scris si astept cu nerabdare sa citesc continuarea materialului prezentat de dumneavoastra aici. Pe cand??
Adăugat în 25/04/2009
Mi-a placut foarte mult ce ati scris, Dumnezeu sa va binecuvinteze! si acest mesaj sa intoarca suflete la Domnul!
Adăugat în 03/05/2009
MI-A placut foarte mult gandirea dvs.as dori sa continuati.Toate prdicile pe care le aveti sa le scrieti sa putem si noi capata intelepciune.Aveti autoritate,elocinta si Har.Va multumim!
Adăugat în 29/05/2009
Pacea Domnului
interesanta prelegerea...experienta personala ne ajuta sa ii ajutam pe altii care poate nu au puterea de a merge mai departe.toata Biblia este buna a fi studiata...nu doar Vechiul Testament (2 Timotei 3:16-17).totusi nu reusesc sa inteleg de ce Numele lui Dumnezeu este prescurtat? din graba sau nestiinta? in Biblie Numele lui Dumnezeu nu este scris in acest mod. va rog sa corectati... va multumesc
Adăugat în 09/05/2010 de OlgaBucaciuc
Statistici
  • Vizualizări: 2932
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 7
Opțiuni