lumina intr-o lume intunecata
Autor: Manolache Viorel  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 29/06/2008
    12345678910 0/10 X

Mai mult lumineza un pai de chibrit in intuneric decat un far ziua in amiaza..Viorel Manolache
martor al luminii

Ioan 1:5-8
Exista 3 categorii de oamenii spnea cineva:1. oamenii care asteapta ca ceva sa schimbe.2. oamenii care intreaba daca ceva sa schimbat. 3.oamenii care fac ca lucrurile sa se schimbe.
Si ma gandesc la oamenii ca Iosif, ca Noe, Daniel si multi altii care in mijlocul incercarilor sau gandit mai putin la ei , dar au ramas credinciosi si au facut o diferenta in istorie..
Duminica trecuta vorbeam despre lumina, as vrea sa continui acest subiect. si anume Ioan martorul lumini

1. Ştie să-L slujească pe Dumnezeu

A. Nu se lasă furat de aparenţe – nu se îmbată de succes, ştie că nimic nu-i aparţine
Cunoastem atat de multe cazuri de oameni care dupa ce au fost binecuvantati si au avut succes in lucrarea lor, au cazut apoi in egoism sau lacomie. Daca am facut un progres spiritual tintem sa credem ca vom fi imuni la pacat sau ca Satan nu mai are idei pentru noi.. Dar sa ne amintem ca vanturile cele mai puternice bat asupra varfurile mai inalte
B. Dovedeşte devotament şi credincioşie
- Ioan 3:30 - „Trebuie ca El să crească şi eu să mă micşorez" --multimile se inbulzeau sa il asculte
- Gata să cadă în anonimat
C. Nu acceptă compromisul în viaţa de slujire
Asa vrea sa va dau cateva exemple de oameni care au inceput bine dar au sfarsit tragic pentru ca au vrut sa ia locul lui Dumnezeu..
1,pastorul David berg (moise david) a fondat secta copiii lui dumnezeu in anul 1968, au adepti in peste 50 de tari, incurajeaza violul, santajul, coruperea de minori.- incearca sa sustina ideea ca prin felul lor de viata ar realiza idealul bisericilor crestinismului timpuriu.

2.de proportii mai mari este „ asociatia pentru unificare crestinismului mondial ,, sau Biserica Unificarii" intemeiata de coreeanul Sun myung Moon, au peste 2 milioane de adepti,din care majoritatea sunt tineri si copii.in anul 1975 stand in fata a peste 1 milion de oamanei Moon afirma scopul lor: acela de a se afirma pe sine si sotia sa (ce-a de a patra pe atunci) „ adevarati parinti ai umanitatii chemati sa starpeasca comunismusmul si adepti lor.

3.nu trebuie sa uitam de „Misiunea lumini divine „care are peste 7 milioane de adepti- conducatorul lor fiind Guru Maharaj.acesta sa instalat in SUA ducand o viata luxoasa, dar inainte de aceasta in fata a peste un milian de oameni in Delhi a spus ca odata cu el umanitatea intra intr-o noua etapa si ca el va stabili pacea universala ,titlul sau complet este urmatorul :Maestrul perfect venit in lume sa vindece orice suferinta si sa desavarseasca meditatia spirtuala initiata de Hari Krisna , Buda, si isus – insasi mama lui a contestat acest titlu ,pentru ca : spunea ea, fiul ei traieste ca un play boy nicidecum ca un sfant.
Deci vedem ca ispita este mare, mai ales atunci cand ajungi sa ai o oarecare notorietate, sa te asezi pe tine pe primul lor si nu pe Dumnezeu.

2. Ştie cine este El- stia care este identitatea lui.
Identitatea ta are legatura cu scopul pentru care Dumnezeu te-a creat,,, a cunoaste scopul pentru care existi iti ofera sens si insemnatate... In cartea extraordinara a lui Rick waren „viata condusa de scopuri" se vorbeste despre 5 scopuri care Dumnezeu le-a avut in minte mai inainte de intemierea lumii:
SCOPUL 1. Ai fost planificat pentru plăcerea lui Dumnezeu
SCOPUL 2. Ai fost format pentru familia lui Dumnezeu
SCOPUL 3. Ai fost creat să devii asemenea lui Hristos
SCOPUL 4. Ai fost modelat pentru a sluji lui Dumnezeu
SCOPUL 5. Ai fost făcut pentru misiune

- Ioan 1:19 - „Iată mărturisirea făcută de Ioan când l-au întrebat: Tu cine eşti?"
A. Ştie că nu-i Mesia
- Ioan 1:20 - „A mărturisit şi n-a tăgăduit că nu-i el Hristosul"
- Succes ar fi avut şi chiar i-ar fi fost permis
B. Ştie că-i doar o rotiţă în angrenajul mântuirii
- „un glas" – „nu-s vrednic"
C. Ştie că are limite
- v.26 - „Eu botez cu apă..."

3. Este preocupat de soarta oamenilor
A. Preocupat de alţii nu de sine
Matei 3 : 4 Ioan purta o haină de păr de cămilă, şi la mijloc era încins cu un brâu de curea. El se hrănea cu lăcuste şi miere sălbatică.
- Îmbrăcat rău, dar predica bine
- Neglijent cu sine , dar atent cu oamenii
Lepadarea de sine , nu este sinonim cu a avea o parerea poastra despre tine, sau smerenia falsa, nu este nici macar sa porti haine saracacioase , ci are legatura cu simplitatea.
B. Preocupat de veşnicia oamenilor
- Predica pocăinţa, împărăţia, judecata
C. Devine incomod—cand cauti sa fii credincios vei deveni incomod cuiva.
- Cu Ioan erai fie prieten, fie duşman

4. Îndreaptă oamenii spre Isus


- Mesajul său - „După mine vine altul"
- Nu voia ca oamenii să vină la el ci la Isus
- Isus mărturiseşte despre Ioan. Cine mărturiseşte despre Isus şi Isus va mărturisi despre el.


Scopul
Scopul Lui Dumnezeu este sa isi desavarseasca Biserica si sa o duca sus in cer in vesnicie,si totusi are un numar mic de oameni pe care ii va modela dupa scopul Lui,si acelea sunt capodoperele si creatiunile Lui,lasati-va modelatzi de El,prin cuvantul viu si lucrator,Biblia.
Adăugat în 14/07/2008
Statistici
  • Vizualizări: 4109
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 1
Opțiuni