O INTREBARE PERSONALA SI INDRAZNEATA
Autor: FORREST L. KEENER  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 08/05/2008
    12345678910 0/10 X
O întrebare personală şi îndrăzneaţă :

A fost numele tău scris în cartea vieţii înainte de întemeierea lumii?

De Forrest L. Keener



A
i putea crede că aceasta este o întrebare foarte ciudată sau poate una la care nici un om nu poate răspunde. Totuşi, este o întrebare biblică şi care are un răspuns. Prin harul lui Dumnezeu, eu ştiu că numele meu a fost scris în CARTEA VIEŢII înainte de a începe lumea.

Apocalipsa 13:8 vorbeşte despre cei ale căror nume nu au fost scrise în cartea vieţii ca închinându-se la fiară. „Şi toţi locuitorii pământului i se vor închina, toţi aceia al căror nume nu a fost scris, de la întemeierea lumii, în cartea vieţii Mielului care a fost junghiat."

Apocalipsa 19:20 spune despre ei că vor fi aruncaţi în iazul de foc. „Şi fiara a fost prinsă. Şi împreună cu ea, a fost prins proorocul mincinos, care făcuse înaintea ei semnele, cu care amăgise pe cei ce primiseră semnul fiarei, şi se închinaseră icoanei ei. Amândoi aceştia au fost aruncaţi de vii în iazul de foc care arde cu pucioasă."

Din nou, Apocalipsa 17:8 vorbeşte despre aceşti oameni ale căror nume nu au fost scrise în cartea vieţii de la întemeierea lumii. „Fiara, pe care ai văzut-o, era, şi nu mai este. Ea are să se ridice din Adânc, şi are să se ducă la pierzare. Şi locuitorii pământului, ale căror nume n-au fost scrise de la întemeierea lumii în cartea vieţii, se vor mira când vor vedea că fiara era, nu mai este, şi va veni."

Chiar dacă nu înţelegi acest lucru, sunt patru lucruri pe care poţi, şi trebuie să le înţelegi clar.

PRIMUL: Fără îndoială, au fost unele nume scrise în cartea vieţii, înainte de întemeierea lumii. Dacă aceasta nu ar fi adevărat, Ioan, sub inspiraţia Duhului Sfânt, ar fi sugerat ceva fals, vorbind despre cei ale căror nume nu au fost scrise. Vorbind despre unele nume care nu au fost scrise, implicaţia clară este că unele nume au fost scrise. Şi nu numai atât, ci dacă nici un nume nu a fost scris, toţi oamenii ar intra în categoria Apocalipsei 13:8, 17:8 şi 19:20 şi toţi ar merge în iad. Nici măcar unul nu ar merge în cer.

AL DOILEA: Unele nume nu au fost scrise în această carte a vieţii, înainte de întemeierea lumii, fiindcă versetul vorbeşte clar despre ei. „Un nume nou scris în Slavă" [o melodie Gospel – n.tr.] nu te va ajuta. Orice astfel de nume, ar fi scris prea târziu pentru a fi de folos. Mă rog ca tu să nu te gândeşti la numele tău în felul acesta.

AL TREILEA: Inevitabil, numele tău intră într-una din aceste două categorii. Fie numele tău a fost scris în această carte a vieţii înainte de întemeierea lumii, fie nu a fost. Nu poţi găsi o altă categorie posibilă în care să-ţi plasezi numele. Ori a fost scris, ori nu!

AL PATRULEA: Dacă numele tău nu a fost scris în cartea vieţii înainte de întemeierea lumii, tu te afli într-o stare groaznică şi fără speranţă. Dacă nu aş fi ştiut despre numele meu, şi dacă ar fi existat vreo modalitate să aflu care era cazul meu, nu m-aş fi odihnit până aş fi aflat. Sper că şi tu vei face la fel, şi indiferent ce ţi-ar spune cineva, TU POŢI şti.

Cineva m-ar putea contrazice că aceste două categorii se aplică doar oamenilor care vor fi pe pământ când antihristul, fiara, va apărea pe scena profetică. Trebuie să înţelegi că activitatea lor mârşavă nu este motivată de nimic mai mult sau mai diferit decât cea a necredincioşilor din Ioan 1: 10-11, „El era în lume, şi lumea a fost făcută prin El, dar lumea nu L-a cunoscut. A venit la ai Săi, şi ai Săi nu l-au primit." El spune în Ioan 3:19, „Şi judecata aceasta stă în faptul că, odată venită lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele." Au existat în fiecare epocă aceste două, şi numai aceste două categorii de oameni.

Din prima categorie fac parte fiii lui Adam. Aceasta include pe toţi oamenii fireşti. Ei sunt descrişi în Romani 5:12. „De aceea, după cum printr-un singur om a intrat păcatul în lume, şi prin păcat a intrat moartea, şi astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricină că toţi au păcătuit. . ." Toţi sunt păcătoşi, toţi sunt vinovaţi, toţi sunt condamnaţi, toţi sunt din fire copii ai mâniei. Aceasta este afirmat clar în Efeseni 2:1-3. „Voi eraţi morţi în greşelile şi păcatele voastre, în care trăiaţi odinioară, după mersul lumii acesteia, după domnul puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fiii neascultării. Între ei eram şi noi toţi odinioară, când trăiam în poftele firii noastre pământeşti, când făceam voile firii pământeşti şi ale gândurilor noastre, şi eram din fire copii ai mâniei, ca şi ceilalţi."

Singura speranţă pentru oricare din rasa căzută a lui Adam este să fie născut din Dumnezeu. Observaţi descrierea lor clară, prin Domnul Isus Hristos din Ioan 1:13. „născuţi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu." Observaţi afirmaţia Lui despre această necesitate în Ioan 3:3. „Drept răspuns, Isus i-a zis: ‚Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.’"

Omul firesc nu are nici dorinţa, nici capacitatea de a scăpa din închisoarea păcatului. Iată afirmaţiile lui Hristos în această privinţă. Ioan 5:40 spune „Şi nu vreţi să veniţi la Mine, ca să aveţi viaţa!" Ioan 6:44 spune „Nimeni nu poate veni la Mine dacă nu-l atrage Tatăl, care m-a trimis; şi Eu îl voi învia în ziua de apoi." Şi din nou, Ioan 10:26 spune „Dar voi nu credeţi, pentru că, după cum v-am spus, nu sunteţi din oile Mele."

A doua categorie de oameni este restrânsă la subiecţii harului suveran al lui Dumnezeu. Ei sunt „oile" Sale. Ioan 10:26 spune „Dar voi nu credeţi, pentru că, după cum v-am spus, nu sunteţi din oile Mele." Ioan 10:15 spune „aşa cum Mă cunoaşte pe Mine Tatăl, şi cum cunosc Eu pe Tatăl; şi Eu Îmi dau viaţa pentru oile Mele." Ioan 10:27 spune „Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine." Şi din nou, Ioan 17:2 "După cum I-ai dat putere peste orice făptură, ca să de viaţa veşnică tuturor acelora, pe care I i-ai dat Tu."

Toţi aceştia vor fi aduşi la El prin har. Observaţi afirmaţia Bibliei în legătură cu acest adevăr din Ioan 10:16. „Mai am şi alte oi, care nu sunt din staulul acesta;şi pe acelea trebuie să le aduc. Ele vor asculta de glasul Meu, şi va fi o turmă şi un Păstor." Observaţi Ioan 6:37 „Tot ce-Mi dă Tatăl, va ajunge la Mine; şi pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară".

Acum te aduc înapoi la prima mare întrebare. A fost numele tău scris în cartea vieţii înainte de întemeierea lumii? Eşti tu una din oile Lui care trebuie aduse la El? Eşti tu unul din aceia care au fost daţi lui Hristos de către Tatăl? Sunt unii care urăsc însăşi existenţa acestor întrebări, dar asta spre propria lor ruşine şi întristare veşnică. Acestea sunt întrebări biblice. Sunt întrebări adecvate, de importanţă eternă, care nu vor dispărea. Ele trebuie să aibă, şi în final vor avea un răspuns.

Sper şi mă rog ca tu să te întrebi acum, ‚Cum pot şti dacă numele meu este scris? Cum pot şti dacă sunt din oile Lui, dacă sunt dat lui Hristos de către Tatăl?’ Răspunsul este foarte simplu. În Ioan 6:37, Domnul nostru spune „Tot ce-Mi dă Tatăl, va ajunge la Mine; şi pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară." Este aşa de simplu. Ai venit tu cu adevărat la Isus Hristos? Dacă nu, vei veni la El? Nu te întreb dacă vrei să repeţi o rugăciune, să te botezi, să te alături unei biserici, sau să îndeplineşti vreun „Plan de mântuire" omenesc. Nici nu te întreb dacă vrei să mergi în cer după ce vei muri. Te întreb dacă vei veni fără rezerve la Hristos. Tu trebuie să vii la El aşa cum este. El este Domn şi Dumnezeu. Este singurul Mântuitor. Este singura cale. Tu nu-L poţi face „Domnul vieţii tale" sau orice altceva. Dumnezeu deja L-a făcut ceea ce este. Tu poţi doar să te predai Lui. A încerca să vii la El în orice alt fel înseamnă batjocură, răzvrătire, mândrie proprie, încredere în sine şi necredinţă. Pocăieşte-te de toate acestea, şi „crede în Domnul Isus, şi vei fi mântuit..." (Fapte 16:31)

Doar bunăvoinţa şi mă rog ca şi dorinţa nestăvilită de a te întoarce la Domnul Isus Hristos poate răspunde la marea întrebare a acestui tractat, dar aceasta te poate asigura că numele tău a fost scris în cartea vieţii înainte de întemeierea lumii.

Dacă poţi să pui acest tractat deoparte şi să îl uiţi, nu ai nici un motiv să crezi că numele tău este şi a fost dintotdeauna în cartea vieţii. Dar, dacă inima ta îţi spune, mă voi ridica şi voi veni la Isus, într-adevăr, simt că trebuie să vin la Isus şi din toată inima mea vreau să vin la Isus, am veşti minunate pentru tine. Stăpânul a venit şi te cheamă. Poate, pentru moment, te retragi şi spui ‚Dar este oare nădejde pentru un păcătos ca mine?’ Îţi voi răspunde prin cuvintele Domnului meu din Apocalipsa 22:17b, „cine vrea, să ia apa vieţii fără plată!" Vino fără rezerve la El, El niciodată nu respinge un păcătos care s-a pocăit.

**************************************
Venirea la Hristos este o problemă spirituală! Implică întoarcerea de la păcat la Dumnezeu. Aceasta se numeşte pocăinţă. Implică, de asemenea, şi încrederea în Isus Hristos. Aceasta se numeşte credinţă. Să nu confunzi venirea în faţă într-o clădire la încheierea unui serviciu religios cu venirea la Hristos. Cele două nu sunt unul şi acelaşi lucru! Şi nici nu vii la Hristos prin ridicarea mâinii sau prin alte semne făcute predicatorului în timpul întrunirii religioase. A cere astfel de răspunsuri fizice este un truc psihologic al unei invenţii moderne şi total necunoscut Cuvântului lui Dumnezeu.

Dar tu ai nevoie de Hristos! Dacă vrei să fii mântuit, tu trebuie să vii la Hristos! Mântuirea este o problemă individuală şi personală între tine şi Isus Hristos. În afară de a-ţi spune Vestea Bună a plăţii lui Isus pentru păcate, nimeni nu poate interveni între tine şi Hristos. Vino la Hristos! El nu te va izgoni afară! Întoarce-te de la păcatele tale! Doar după ce vei veni la Hristos vei fi sigur că numele tău a fost într-adevăr scris în cartea vieţii înainte de întemeierea lumii.
În limba română de Iosif Raul Enyedi
Predica
predica adaugata de Anabaptistul
Adăugat în 17/01/2009
Statistici
  • Vizualizări: 2381
  • Export PDF: 4
  • Comentarii: 1
Opțiuni
Romani 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.