..Nu este aici.a înviat,după cum zise-se.
Autor: Doryn  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de samariteanul in 16/12/2009
    12345678910 0/10 X

IUBITI CREDINCIOSI ! Intram in sarbatorile Pascale ,Intrarea Domnului Isus in Ierusalim, Saptamina Mare si Invierea Domnului Isus ,sarbatori care ne reamintesc din nou despre finalul lucrarii pamintene a Domnului Isus ,dar care inca o data pun in evidenta in cadru sarbatoresc persoana sublima a Mintuitorului nostru Domnul Isus Cristos de la triumf pina la sacrificiu .
Cu aceasta ocazie noi avem prilejul deosebit in fata jertfei Domnului Isus sa ne curatim viata sufleteaca de orice inpuritate a pacatului ,mai mult ca oricind in asteptata venire din nou a Mintuitorului sa putem sa sarbatorim din nou Pastele ,..cu azimele curatiei si a adevarului ,1 Cor 5;8.
Iubiti frati si iubite surori; mergind pe firul evenimentelor Scripturii, as dori sa le evidentiem din nou ,incepind cu ziua de simbata dinaintea intrarii Domnului in Ierusalim cind il gasim pe Domnul Isus in Localitatea Betania [Casa durerii] asezata la aproximativ 3 km de Ierusalim pe versantul estic al Muntilor Maslinilor .
Acolo in casa lui Maria ,Marta si Lazar Domnul se reculege aproape in fiecare seara din acea saptamina,locul unde Lazar cel inviat reprezinta sibolul invierii ,iar Domnul se simtea intarit in nadejdea biruintei Sale asupra morti care avea sa aiba loc peste citeva zile.
In Betania in casa lui Simon Leprosul are loc un eveniment unde Maria sora lui Lazar si Marta , ca un presentiment a cea ce avea sa se intimple a luat un litru de mir de mare pret si a uns picioarele lui Isus ,stergindu-le apoi cu parul capului ei,demonstrind iubirea adinca pentru Isus ,si spunindu-ne si noua sa iubim la fel..
DUMINICA plecind din Betania ,are loc intrarea triumfala a Domnului Isus in Ierusalim ,cind pentru prima data Isus accepta sa i se aduca omagi inparatesti,iar primirea care I sa facut ,a fost o recunoastere pe fata a mesianitati Sale.
Osana Fiul lui David! Reprezinta recunoasterea obirsiei Sale ca fiu a lui Dvid la tronul lui Israiel.Sa-ne amintim si de ultimul apel facut de Isus catre Israel ,ca sa se intoarca la mintuire .Sansa nefructificata de catre cetatea Ierusalimului,pentru care Isus plinge pentru ca nu a cunoscut vremea cercetarii,[Când S-a apropiat de cetate şi a văzut-o, Isus a plâns pentru ea, şi a zis: \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Dacă ai fi cunoscut şi tu, măcar în această zi, lucrurile, care puteau să-ţi dea pacea! Dar acum, ele sunt ascunse de ochii tăi. ]Luc 19;41,42. Acest avertisment ne este adresat de catre Domnul Isus si noua,pentru a fi sensibili la chemarea Domnului Isus ,fructificind sansa mintuirii oferita in dar,cunoscindu-ne fiecare din noi vremea cercetarii.
LUNI in saptamina patimilor au loc evenimente deosebite cu semificatii pentru fiecare dintre noi ,blestemarea smochinului gasit fara rod ,care ne indeamna sa aducem roada pentru Domnul ,care deseori priveste spre pomul vietii noastre ca sa vada daca avem roada ,s-au avem numai frunze ca smochinul intilnit de Domnul Isus .Aceasta minune a Domnului Isus ,infatiseaza si poporul Israiel ,conducatorii lui religiosi care pretindeau ca sunt urmasi lui Avraam dar nu aveau faptele lui Avraam.Apoi curatirea Templului si minunile de la Templu,scot in evidenta atoritatea Domnului Isus.
MARTI este o zi plina din viata Mintuitorului ,smochinul este gasit uscat si aceasta marcheaza puterea credintei lui Isus,apoi are loc rostirea ultimelor pilde a Domnului Isus .
Pilda celor doi fii.Pilda vierilor,Pilda fiului de inparat,pilde de avertizare pentru poporul Israel ,fiul cel mare care reprezinta pe poporul Evreu si de la care Tatal avea pretentia sa fie mai ascultator ,devine necredincios si cu o mare discrepanta intre vorba si fapta ,Pida vierilor in care este reprezentata respingerea lui Isus de catre poporul Evreu ,acesti vieri care in loc sa-si indeplineasca obligatiile ,ei se coporta abuziv cu trimisi lui Dumnezeu ,Isaia,Ieremia..multi alti trimisi de Dumnezeu in perioada Vechiului Testament au fost prigoniti ,omoriti ,la fel cum au facut si cu ceielalti trimisi dupa aceasta perioada .Pilda celor zece fecioare ,Pilda talantilor,Isus da invataturi,sfaturi ,vorbeste despre vremile sfirsitului,judecata din urma, pervesteste pentru a patra oara moartea sa .
MIERCURI ,are loc complotul inpotriva lui Isus ,ultima retragere in Betania,tirgul lui Iuda.O zi folosita mai mult pentru odihna,doar dusmani lui Isus fac planuri cum sa-l omoare.
JOI o zi care este caracterizata prin instaurarea Cinei Domnului in amintire morti Sale ,lucrare care va trebui sa tina treaza in amintirea generatilor ce vor urma ,sacrificiul Sau.
Evenimentele zilei de joi,sint marcate de Serbarea Pastelui si instaurarea Cinei Domnului,
descoperirea vinzatorului,si retragerea in Ghetismani,impreuna cu Petru,Iacov si Ioan,in vederea reculegerii [Ghetismani inseamna Teasc de untdelemn] ,practic cu aceasta Domnul Isus isi incheie lucrarea Publica . Este semnificativ sa vedem profetia lui Isus cu privire la Lepadarea lui Petru,[\\\\\\\"Adevărat îţi spun\\\\\\\", i-a zis Isus, \\\\\\\"că tu, chiar în noaptea aceasta, înainte ca să cânte cocoşul, te vei lepăda de Mine de trei ori.\\\\\\\" ] Mat 26;34 .Prin aceasta Isus ne avertizeaza si pe noi sa intelegem ca numai prin Puterea Domnului putem sa stam in picioare.
VINERI a fost o zi cruda din viata Mintuitorului,dupa prinderea Lui ,Isus ramine singur intre dusmani,este dus dela Ana la Caiafa unde are loc sfatul batrinilor,unde se aduc marturii false inpotriva Mintuitorului,istoria patimilor consemneaza de 4 ori ca Isus a tacut,in chinurile cele mai grele ,in momentele cele mai cumplite ,Isus \\\"n-a deschis gura deloc\\\"asa cum spune profetul Isaia.
Dupa chinurile la care a fost supus ,este dus in fata procuratorului Roman,Pontius Pilatus care pronunta sentinta de condamnare la moarte a lui Isus si sa trecut repede la executarea ei,in afara cetati pe un deal ,care avea configuratia unui craniu ,loc numit Dealul Capatini.
Isus este rastigit inpreuna cu doi tilhari ,Fiul lui Dumnezeu este chinuit si moare pentru pacatul si pacatele noastre,ca noi sa avem dreptul la viata, Isus isi da viata ,El fara pacat ,moare pentru noi pacatosii .
Iubiti frati si surori din nou sarbatorim Pastele si ne salutam cu traditionalul salut CRISTOS A INVIAT\\\" ,doresc cu aceasta ocazie sa va invit, a va aduce aminte ca jertfirea Domnului Isus,a adus viata cea noua in fiinta noastra ,iar o viata inoita nu mai sarbatoreste praznicul cu un aluat vechi ,ci cu o plamadeala noua.
Ma atasez cuvintului Ap Pavel din 1 Cor 5;8 si va chem. Sa sarbatotim praznicul invieri Domnului ISUS ,cu azimele curatiei si a adevarului.
Cristos a inviat !El sperata si nadejdea noastra este viu ,sa-ne lasam coplesiti de bucuria invieri Domnului ,iar aceasta sa dea fiecarui copil al Domnului motivatia de a inplini dorinta Mintuitorului de a merge sa raspindim evanghelia mintuirii la cit mai multi oameni.Iubiti frati si surori ,in lumina Sfintelor Scripturi ,credinta in invierea lui Hristos este esentiala in lucrarea de mintuire,in mesajul care doresc sa il transmit cu ocazia sarbatorii invierii Domnului Isus, gasesc de cuvinta sa va reamintesc cuvintele Ap Pavel din Romani 10;9;10, Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Isus ca Domn, şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit. Căci prin credinţa din inimă se capătă neprihănirea, şi prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire, Prin invire ,Domnul Isus are toate perogativele de Mare Preot ,asa cum gasim scris in Romani 8;34,, Cine-i va osândi? Hristos a murit! Ba mai mult, El a şi înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu, şi mijloceşte pentru noi! Domnul invierii sa va binecuvinteze iubiti frati si surori ,multa bucurie in Domul si multa pace sa aveti la acest praznic si o nadejde vie in revenirea Domnului Isus .\\\\\\\"MARANATHA\\\\\\\",Domnul nostru vine.
CRISTOS A INVIAT!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 4677
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
Opțiuni