Gospel In The Sabbath (Evanghelia In Sabat)
Autor: John Reisinger  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 12/02/2008
    12345678910 1/10 X
Media 1 din 1 vot
O excelenta exegeza biblica la tema adevaratului Sabat! Exista multa confuzie in ziua de azi in Biserica protestanta cu privire la Porunca a patra. Unii afirma ca Sabatul trebuie pastrat in continuare ca pe vremea Vechiului Testament (adica in ziua de sambata), altii afirma ca Sabatul trebuie tinut acum duminica (fiindca Hristos a inviat in prima zi a saptamanii), iar altii spun ca Sabatul nu mai este valabil pentru un crestin din ziua de astazi. John Reisinger da un raspuns clar la aceste intrebari. Daca nu poti raspunde afirmativ la urmatoarele 3 concluzii, atunci n-ai auzit inca o predica biblica despre Sabat:
1) Daca predica despre Sabat pe care ai auzit-o nu te-a facut sa sari in sus de bucurie, atunci predicatorul nu ti-a vorbit despre adevaratul Sabat al lui Dumnezeu;
2) Daca nu ti s-a prezentat o viziune clara, indeaproape, a Domnului Isus Hristos si ale beneficiilor salvatoare pe care ti le-a daruit El prin Lucrarea Sa, atunci nu ai auzit inca o predica biblica despre odihna lui Dumnezeu in Sabat;
3) Daca teologia ta despre Sabat nu te-a adus de la ziua a saptea a saptamanii la Ziua Mantuirii, daca nu te-a trecut de la Exodul 20 pana sub crucea de la Golgota, ca sa vezi invierea, sa-L privesti pe Isus inaltat la cer, atunci nu intelegi corect ce inseamna Sabatul. Isus insusi este Sabatul si predicarea biblica despre Sabat te duce intotdeauna la cruce si la bucuria asigurata a mantuirii in El!
sabatul
Sabatul a fost instituit de Dumnezeu inca din gradina edenului,a fost tinut de ISUS HRISTOS si cei 12 ucenici.Insasi Dumnezeu sa odihnit in aceasta zi de la creatiune.iar alte comentarii si diferite ipoteze nu isi au rostul.Dumnezeu nu se schimba cum vrem noi, ci noi trebuie sa ne schimbam.
Adăugat în 27/02/2008
Despre inviere
Vreau doar sa spun ca Hristos nu a inviat in prima zi a saptamanii adica Duminica.
Cand evreii au cerut un semn , Isus a zis ca nu vor primi decat semnul proorocului Iona , adica 3 zile si 3 nopti . Daca Domnul Isus a fost ingropat inainte de Paste care incepea la aproximativ 6 seara , si a fost Miercuri , apoi a stat 3 zile si 3 nopti in mormant, rezulta ca Sambata pe la aproximativ 5 , sa zicem ,a inviat. Femeile cand sau dus Duminica dimineate El deja era viu. Nu ne spune nicaieri ca cineva sa dus Sambata in afara cetatii sa vada daca Isus este acolo. De ce nu sa dus nimeni ? Pentru ca Sambata fiind Sabat ei au stat in cetate.
Cred ca asta este adevarul despre invierea Domnului nostru.
Adăugat în 03/04/2008
raspuns pt . fr.Bartolomeu
Am pus raspunsul meu la cele de mai sus in predica , Moartea Domnului nostru Isus Cristos.
Sper sa fie ceva interesant pebtru unii iar pentru altii ceva de gandit.
Adăugat în 07/04/2008
este din pacate o mare minciuna sa spui ca Isus a desfiintat sabatul....oriunde citim
in NT vedem ca Isus a desfiintat modul
gresit de ,,tinere,, al sabatului la care
au ajuns fariseii....daca se putea
schimba doar o iota din Legea lui D-zeu..
Hristos nu mai trebuia sa moara ....
...se spune clar ....s-a desfiintat legea lui Moise scrisa pe zapis...odata
cu Jertfa....nicidecum Legea lui D-zeu
scrisa pe table de piatra....
....Legea insa nu poate mantui...Jertfa
doar poate face aceasta....insa Isus
zice ....te-am iertat du-te insa si nu mai pacatui - adica nu mai calca Legea lui D-zeu.....atunci cum poate spune
cineva ca porunca a 4 a din Lege D-zeu a schimbat-o.....da....a schimbat-o papa..
cum de altfel si recunoaste in catehism....asa ca ...sa nu ne imbatam
cu apa rece....D-ul sa va dea iubirea Sa
Amin...
Adăugat în 26/05/2008
raspuns pentru fr. Bartolomeu
frate Bartolomeu, cam tarziu am descoperit aceasta pagina, dar, nustiu ce studii ai dumneata dar m-a dezamagesc cunostintele dumneavoastra, citez:

"vom vedea ca *omul* a fost facut inainte de a exista *Sabatul*. Adam, Noe, Avraam, Isaac, Iacov, n-au aflat nimic despre Sabat. Abea incepind cu Moise, cele 10 porunci cuprindeau si Sabatul (Exodul 20:10"

aici ati aberat total, primul care a tinut Sabatul a fost si este Domnul Dumnezeu ( citeste Dictionarul Biblic - Sabat ), cat despre Adam, vine de la sine ca a facut ce a facut si Dumnezeu, Noe? acesta spune Cuvantul ca era un om neprihanit, iar in Romani, spune ca, citeste Rom. 2:13. Avraam, Isaac, Iacov, titanii credintei? Oh, oh, oh, acestia aveau Legea ( inclusiv Sabatul) inscris pe tablele inimii, si in mintea lor, plantat de Dumnezeu, de unde stiu? vezi Gen. 26:5. Si ajungand si la vremea lui Moise, despre Sabat, zice Domnul ( nu Moise ): ADU-TI AMINTE, de ce sa isi aduca aminte, daca dupa cunostintele dumitale ei abia atunci primeau porunca de a il tine ... . In fine subiectul este vast, si nu are rost, mai documenteaza-te.
Adăugat în 20/07/2008
NOI retraim bucuria invierii si primirea PUTERII DE POCAINTA.SUNT MULTE LOCURI IN NT UNDE SPUNE K DUMINICA ERA ZIUA IN CARE SE PUNEA DEOPARTE SI SE ADUNAU AJUTOARE PT FRATII IN NEVOIE SI AVEAU LOC ADUNARI.SUNTEM URMASI APOSTOLILOR SI NU TRE SA NE CIOROVAIM CI SA FIM PLINI D DUH
Adăugat în 11/12/2008
A INVIAT DUMINICA PT K OBSERVAM K 2 UCENICI DE PE DRUMUL II SPUNE MANTUITORULUI ,,ACASTA ESTE A TREIA ZI\'\' DE CAND A MURIT DECI 2+1 A TREIA ZI CU ISUS DAR NU L AU CUNOSCUT.DE CE ATATA DECEPTIONARE SA STITI K CUNOSTINTA VA CRESTE SI CEI MASCUTI DIN NOU SI PLINI D PUTERE D SUS SE VOR DESPARTI D TOTI CARE SUNT FARISEI.PENTICOSTALII SI EVANGHELISTII CRED IN DUHUL SFANT SI NU SE CEARTA IN CADRUL SITE-URILOR ORTODOXE DECI DUPA ROADE I VETI CUNOASTE.LA RAPIRE STAI SAU PLECI...LA MIRE ? DAR K SA FI MIREASA TRE SA AI INELUL D LOGODNA ADIK DS
APROPOS ESTI NASCUT DIN NOU
Adăugat în 12/12/2008
raspun pentru lucian
stimate lucian, tu aduna-te duminica acasa, cu fratii, nu in locas de cult, si strange ajutoare ( e o lucrare, nu o odihna ) pentru mine, care sunt la Ierusalim, in Sabat . :D
Adăugat în 21/03/2009
SABATUL
sabatul a fost desfiintat de D isus in ev ioan 5:18 El dezlega ziua sabatului a dezlega se intelege biblic ca in ev luca cu femeia garbova in luca 13:12
Adăugat în 20/01/2010
pentru Beniamin
mda, in ce fel a dezlegat Isus, Sabatul, vindeca calca si tu asa :D, totusi daca faptul ca El facea vindecari in zi de Sabat era o lucrare, la litera, atunci clasa preoteasca ar fi avut motiv sa arunce cu pietre in El, ce intelegi tu prin desfiintarea Sabatului, sa fi rob, sau lenes non-stop?
Adăugat în 07/07/2010 de piraton
Dr. E. T. Hiscox
Dr. E. T. Hiscox
autorul manualului Baptist afirma: "Nu exista nici o dovada scripturala pentru schimbarea Sabatului de la ziua a saptea la prima zi a saptamanii"

Amos Binney (metodist) in Compendium teologic, pag 180
"Multi cred ca Hristos a schimbat sabatul. Dar, din cuvintele Sale vedem ca nu pentru asta a venit. Cei care cred ca Isus a venit sa schimbe sabatul se bazeaza pe o presupunere"

Faptele Apostolilor 16:13
În ziua Sabatului am ieşit afară pe poarta cetăţii, lîngă un rîu, unde credeam că se află un loc de rugăciune. Am şezut jos, şi am vorbit femeilor, cari erau adunate laolaltă.

Matei 24: 20.Rugaţi-vă ca să nu fie fuga voastră iarna, nici sâmbăta.

„Sâmbăta s-a celebrat, întrucât priveşte ca lege morală şi în
secolele primitiveale creştinismului." „Liturgica Bisericii Ortodoxe" de Ieromonahul Gabriel Răşcanu, 1876,
„În primele timpuri biserica din Ierusalimşi după obiceiul ei
celelalte biserici orientale serbau ziua Sâmbetei. " „Istoria bisericii creştine de la începutul ei şi până în zilele noastre" de Dimitrie C.Boroianu, Iaşi 1900, pag. 209.


„Drept aceea s-a lăsat ziua sâmbetei poporului
lui Dumnezeu.”
(Ap. Pavel)
(Evr. 4,9 - trad. AndreiŞaguna, mitropolit al Ardealului - 1867)

Adăugat în 11/04/2011 de andon777
Statistici
  • Vizualizări: 5874
  • Export PDF: 6
  • Comentarii: 11
Opțiuni