Post şi rugăciune
Autor: Pastor M.T  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de samariteanul in 16/12/2009
    12345678910 0/10 X

Post şi rugăciune
Nu doar pentru că este iarnă, dar la începutul fiecărui an Biserica noastră se aduna la rugaciune insistentă inaintea Domnului, nu pentrucă nu ar fi program de rugăciune saptamînal, s-au cei mai mulţi creştini nu se roagă acasă, consider că fiecare creştin ştie ce importanţă are rugăciunea în viaţa lor. Iarna este un anotimp mai lejer în ce priveşte presiunea atîtor activitaţi care răzbat in viaţa omului şi care sunt mai relevante in alte anotimpuri.
Noi suntem indemnaţi de Cuvîntul Scripturii să ne rugăm neîncetat cof cu 1 Tes 5; 17 Rugaţi-vă neîncetat. De cele mai multe ori ceea ce ar trebuii să fie un atu al creştinului este o considerabilă carenţă, considerăm căci provocarea Bisericii la rugăciune este o binecuvintare.

Stiu căci sunt multe teorii despre rugăciune, şi nu doresc sa fac acest lucru, doresc doar sa provoc creştinii, Bisericile, să se roage mai mult, sunt incredinţat că ori care altă Biserică de orice confesiune ar fi, există şi pentru că a promovat rugăciunea în viaţa Bisericii.
Este nevoie să mulţumim Domnului nencetat pentru atîtea binecuvîntări şi pentru protecţia ce ne-o acordă în aceste vremuri, dar pentru ca trăim timpul specific vremilor din urmă este necesar să ne rugăm cu multă stăruinţa, asa cum spune Ap Pavel: Bucuraţi-vă în nădejde. Fiţi răbdători în necaz. Stăruiţi în rugăciune. Rom 12; 12. Consider ca este nevoie de multă staruinţa în rugăciune, în diferitele probleme cu care se confruntă Biserica, pentru a primi umplerea cu Duhul Sfînt, avem modelul Bisericii primare, care după porunca Domnului a stăruit în rugăciune pentru primirea Darului Sfîntului Duh aşa cum spune Domnul Isus: Pe când Se afla cu ei, le-a poruncit să nu se depărteze de Ierusalim, ci să aştepte acolo făgăduinţa Tatălui, \"pe care\", le-a zis El, \"aţi auzit-o de la Mine. Fap 1; 4. Ei au ascultat porunca Domnului şi îi vedem la rugăciune; Toţi aceştia stăruiau cu un cuget în rugăciune şi în cereri, împreună cu femeile, şi cu Maria, mama lui Isus, şi cu fraţii Lui. Fap 1; 14.

Iubiţi fraţi şi surori, vedem înplinită promisiunea Domnului, dar numai pentru cei ce au ascultat; Deodată a venit din cer un sunet ca vâjâitul unui vânt puternic, şi a umplut toată casa unde şedeau ei.
Nişte limbi ca de foc au fost văzute împărţindu-se printre ei, şi s-au aşezat câte una pe fiecare din ei. Şi toţi s-au umplut de Duh Sfânt, şi au început să vorbească în alte limbi, după cum le da Duhul să vorbească.
Fap 2; 2,3
Această lucrare nu a fost doar atunnci, ea sa repetat nencetat în Biserica Domnului pîna în zilele noastre, şi aşa va fi pînă la venirea Domnului. Vedem această lucrare bine exprimată în cartea Fap Ap, iar din cele cinci cazuri aratate, în trei din ele vedem că aceeaşi manifestare de la Cinzecime se repetă; Pe când rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorât Duhul Sfânt peste toţi cei ce ascultau Cuvântul. Toţi credincioşii tăiaţi împrejur, care veniseră cu Petru, au rămas uimiţi când au văzut că darul Duhului Sfânt s-a vărsat şi peste Neamuri. Căci îi auzeau vorbind în limbi şi mărind pe Dumnezeu. . . Fap 10; 44,45, 46 

Deasemenea în Fap 19; 4,5, 6; Atunci Pavel a zis: Ioan a botezat cu botezul pocăinţei, şi spunea norodului să creadă în Cel ce venea după el, adică în Isus. Când au auzit ei aceste vorbe, au fost botezaţi în Numele Domnului Isus. Când şi-a pus Pavel mâinile peste ei, Duhul Sfânt S-a pogorât peste ei, şi vorbeau în alte limbi, şi proroceau. Credincioşi se confrută cu multe impotiviri din partea diavolului, este necesar ca ei sa fie înputerniciţi prin Duhul Sfînt, ca să poată lupta impotriva duhurilor celui rău, stăruinţa în rugăciune, postul, menţin creştinul treaz, în stare de veghere, ele pot să fie un scut pentru ori care din copiii Domnului. In Evanghelia dupa Luca, în predica despre staruinţa in rugăciune, Domnul Isus spune cît de mult doreşte Dumnezeu să ne dea Duhul Sfînt; Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!"Luc 11; 13, pentru aceasta trebuie sa însistăm în rugăciune, să stăruim în rugăciune; De aceea şi Eu vă spun: Cereţi, şi vi se va da: căutaţi, şi veţi găsi; bateţi şi vi se va deschide. Fiindcă oricine cere, capătă; cine caută găseşte; şi celui ce bate, i se deschide. Luca 11; 9,10. Sufletele noastre au nevoie de rugăciune, cînd ai o viaţa de rugăciune intensă atunci: -biruinţa este mai mare.
-intimitatea cu Domnul este mai profundă.
-lauda la adresa Domnului este o armonie sfîntă.
-rugăciunea atinge cea mai mare dimensiune, atinge cerul, pe Dumnezeu.
-rugăciunea este unul dintre cele cinci canale prin care se scurge putere lui Dzeu spre noi.
-rugăciunea aduce protecţie in viaţa credinciosului.

Se spune intr-o istorioara , ca în razboiul dintre Corea de sud si Corea de nord, un soldat creştin îşi auzea din tranşeu strigătul disperat al prietenului său cel mai bun care era rănit în front. Erau mulţi alţi raniţi care strigau disperaţi dupa ajutor, dar nimeni nu îndraznea sa se ducă de teamă ca ar putea fi raniti de vre-un glonţ. Tanarul creştin în fiecare minut întreba cît este ceasul. Şi la un moment dat i s-a spus ca este ora 21:00, atunci a fugit fară nici o frică, a cautat prietenul şi l-a adus în siguranîă în transeu. Gloanţele suierau în jurul lui din toate parţile. Prietenul său a fost salvat. La final colegii din transeu, l-au întrebat de ce îi intreba mereu cît este ceasul, iar atunci cand a fost ora 21:00 fix s-a dus fară frică să işi scoată prietenul? La care el a răspuns: « Eu sunt creştin şi cred în Dumnezeu. La ora 21:00 în fiecare seară mama mea se roagă pentru mine, şi am stiut că este singurul moment bun cînd pot sa merg să îl scap pe prietenul meu, Dumnezeu m-a ferit de orice glonţ, folosind drept scut, rugaciunile mamei mele. Mulţi spun că rugăciunea este respiraţia sufletului, cred că această comparaţie vrea să spună că, în lupta noastra cu imperiul satanic rugaciunea este factorul decisiv din această lupta spirituală. Staruinţa în rugaciune aduce prosperitate în viaţa credinciosului, calăuzeşte credinciosul în tot adevărul, descoperă lucrurile viitoare, implincînd darul prorociei care va zidi Biserica; Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, şi vă va descoperi lucrurile viitoare. Ioan 16; 13

Trebuie să dorim să avem umplerea cu Duhul Sfînt, fară umplere nu poţi fi plin de Duhul Sfînt, despre cei şapte diaconi se spune ca au fost plini de Duh Sfînt,"Fap 6; 3, puteau ei sa fie plini de Duhul Sfînt fară a avea Botezul Duhului Sfînt? . Nu , Fap2; 4
Unele persoane, Biserici, doctrine, lovesc în lucrarea Duhului Sfînt şi denigrează Bisericile unde se manifestă Lucrarea Duhului Sfînt, a botezului cu Duhul Sfînt aşa cum este arătat în Fapte 2, şi în multe alte pasaje Biblice, unele arătate în acest mesaj, ele nu fac altceva decît să priveze creştinii din Bisericile lor de una din impotantele Lucrări Divine, oferite vieţii credinciosului.

 Umplerea cu Duhul Sfînt nu a fost adusă de Penticostali s-au Carismatici, este o pormisiune facută de Dumnezeu înca din vechime prin gura prorocilor Vechiului Testament, promise de Domnul Isus și împlinita în ziua de cinzecime de catre Dumnezeu si oferita Bisericii lui Isus, pentru cosolidarea ei şi înfaptuirea marii însarcinari; Ci voi veţi primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudea, în Samaria, şi până la marginile pământului. Fap 1; 8 Exista atîtea mărturii că Biserica Domnului Isus în primele secole trăieşte viaţa de credintă prin Puterea Duhului Sfint, în momentele cînd peste Biserică vine apostazia, Dzeu a ridicat întotdeauna mişcări de trezire care au afectat întreaga crestinatate, în secolul 2-6 prin Montaism Dumnezeu miscă inimile credincioşilor şi Lucrarea Duhului Sfînt se manifestă din plin in viaţa credincioşilor, despre aceasta vorbeşte apărătorul crestinilor în faţa păgînismului Tertulian, alăturîndu-se şi el ulterior acestei mişcari de trezire. Irvingienii prin pastorul puritan Irving care fondează o altă miscare de trezire"Biserica nouă apostolică, şi mulţi altii. Iubiţi fraţi şi surori, fiecare din noi trebuie sa fim treji, se apropie venirea Domnului, Biserica trebuie sa fie în clocot, numai prin putera Duhului Sfînt putem să obţinem acest deziderat, întunericul este tot mai mare, puterea celui rău care din zi in zi se intensifică tot mai mult, îmbîcsirea crestinataţii cu atătea "evanghelii ", fac ca întunericul să fie tot mai profund. Frate si soră , tu ai o chemare specială, pentru timpul acesta din urma, nu zadărnici Lucrarea Duhului în viaţa ta, lasă ca uleiul Duhului sa-ţi umple vasul sufletului tău, nu contează ce confesiune eşti, tu trebuie sa fii umplut cu Duhul Sfînt, iar daca eşti, nu trebuie sa ieşi din sînul confesiuni tale, rămai acolo şi pune-te la dispozitia Domnului.
Timpul este cel din urmă , la un moment dat se va auzi o strigare; "Iată mirele, ieşiţi-i în întâmpinare! " Mat 25; 6, ce vei face dacă eşti gol? Nu te lamenta cu faptul ca: Biserica ta este mare, corul merge splendid, fanfara cantă superb, pastorul are două Facultaţi în Teologie, această bogaţie nu iţi garanteaza că vei fi şi pregătit cînd va veni Mirele; Pentru că zici: "Sunt bogat, m-am îmbogăţit, şi nu duc lipsă de nimic\\\", şi nu ştii că eşti ticălos, nenorocit, sărac, orb şi gol, Ap 3; 17

 Vino azi la izvor, cu vasul sufletului tău , lasă că Duhul Sfînt să fie peste tine, staruieşte după umplerea cu Duhul Sfînt. Fii apoi un Lucrator în via Domnului Isus. Domnul Isus să vă binecuvinteze cu darul Duhului Sfînt.
                                                                                                         Pastor M. T



Comentariile sunt oprite pentru această resursă.
Statistici
  • Vizualizări: 12277
  • Export PDF: 5
  • Favorită: 6
  • Comentarii: 16
Opțiuni