Chemările Lui Dumnezeu
Autor: Luigi Mitoi  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de BenHur in 24/10/2007
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Veştile pe care le auzim aduc în sufletul nostru bucurie sau disperare. Copii şi tineri grav bolnavi, internaţi pentru operaţii complicate... Unii mor, parcă... prea devreme, lăsând în urmă obsedanta întrebare fără răspuns: DE CE? De ce copii doar de câţiva anişori sunt depistaţi cu boli terminale, de ce copii şi tineri mor lăsând în urmă lacrimi şi durere? De ce permite Dumnezeu aceste lucruri? Unde este El când aceste evenimente se petrec?
Ca oricare alt lucru petrecut sub soare, şi aceste realităţi dureroase pot fi judecate fireşte sau duhovniceşte, cu minte educată în spiritul umanist-ateist, sau cu una disciplinată de voia lui Dumnezeu.

În lumea în care trăim suntem tot timpul chemaţi de părinţi, prieteni, instituţii, responsabilităţi... Sunt chemări făcute de oameni şi chemări făcute de Dumnezeu. Chemările lui Dumnezeu au caracter şi consecinţe veşnice, de aceea trebuie luate în seamă.

1. Prima chemare este chemarea la viaţă."... Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele" (Psalmul 139:13a)."Mâinile Tale m-au făcut şi m-au zidit, ele m-au întocmit în întregime" (Iov 10:8). Viaţa este chemarea lui Dumnezeu la existenţă şi omul nu o poate refuza pentru că nu este opţională. Nici unuia dintre noi nu i se cere părerea dacă vrea sau nu să se nască, ci pur şi simplu ne trezim în existenţă şi de-aici... începe totul. Viaţa este darul lui Dumnezeu şi, chiar dacă uneori este prea grea, este, totuşi, cel mai preţios lucru pe care-l posedăm. Pentru că Dumnezeu este Stăpânul vieţii, El trebuie implicat în administrarea şi organizarea ei.

2. A doua chemare este chemarea la mântuire."Pocăiţi-vă că Împărăţia cerurilor este aproape" (Matei 4:17)."Dumnezeu... porunceşte acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască" (Fapte 17:30). Pocăinţa nu este schimbarea religiei, a bisericii, a confesiunii, ci a vieţii, prin puterea lui Dumnezeu. Nici un om nu este atât de bun ca să se mântuiască singur sau aşa de rău ca să nu-l poată mântui Dumnezeu. Pocăinţa este reacţia omului la chemarea lui Dumnezeu. Fiind opţională, ea poate fi refuzată. Dar ce om poate fi acela care refuză cerul, iertarea şi mila lui Dumnezeu? Ce motive pot exista pentru o astfel de atitudine? Oamenii nu vor merge în iad pentru că sunt prea păcătoşi, ci pentru că, păcătoşi fiind, nu s-au pocăit de păcatele lor. Când oamenii se pocăiesc şi cred în jertfa Domnului Isus Hristos, ei devin mântuiţi de păcatele lor.
Cineva spunea atat de frumos că Isus Hristos în chimie este soluţia, în finanţe este valoarea absolută, în matematică este ecuaţia care rezolvă problema, în geografie este drumul, în alimentaţie este pâinea şi apa, în construcţii este uşa, între Dumnezeu şi om este Mântuitorul.

3. A treia chemare este chemarea la moarte."Oamenilor le este rânduit să moară... " (Evrei 9:27b);"Omul născut din femeie are viaţă scurtă... " (Iov 14:1a). Biblia vorbeşte despre mai multe tipuri de morţi:

a. moartea spirituală, care presupune adormirea spiritului, drept pentru care omul se separă de Dumnezeu;

b. moartea fizică, care presupune separarea spiritului de trup; cel din urmă, rămânând inert, îl îngropăm;

c. moartea veşnică, care presupune ca sufletul, ieşit din trup, să fie trimis în iad la decizia lui Dumnezeu, pentru că în viaţă omul nu s-a pocăit de păcatele lui.
Cine se naşte de două ori, o dată natural, din părinţi, şi a doua oară spiritual, din Dumnezeu, moare doar o dată, adică moartea naturală. Cine se naşte doar o dată, adică naşterea naturală din părinţi, moare de două ori - o dată de moartea naturală şi a doua oară moare veşnic, în iad, pentru că L-a refuzat pe Dumnezeu şi schimbarea oferită de El. Moartea naturală nu o putem evita, însă moartea spirituală şi cea veşnică sunt opţionale. Prin pocăinţă, omul alege pentru ele sau împotriva lor. Moartea este adevăratul examen al vieţii.

4. A patra chemare este chemarea la judecată."Oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata" (Evrei 9:27). Dacă am fi predestinaţi pentru iad sau rai, nu am putea face nimic împotriva deciziei divine pentru a schimba situaţia, însă libertatea noastră de a alege Îi dă lui Dumnezeu dreptul să ne judece. Nu putrefacţia ne stă în faţă, ci judecata lui Dumnezeu, şi nu neapărat pentru că am păcătuit, ci pentru că nu ne-am pocăit de păcatele noastre.

Chemările la moarte şi judecată nu pot fi refuzate, ele nu sunt opţionale. Dragul meu prieten, faptul că Dumnezeu te-a chemat la viaţă te face responsabil de răspunsul pe care-l dai chemării la pocăinţă. Este singura chemare dintre cele patru unde ai de ales, de aceea eşti responsabil. Celelalte chemări sunt consecinţele acesteia, de aceea te chem la pocăinţă astăzi, te chem la Dumnezeu acum.bUNA PREDICA
Este una dintre cele mai bune predici pe care le-am citit pe site.
chemarile lui dumnezeu
BUNA PREDICA Este un mesaj care misca inimile oamenilor, desigur si vietile.
Adăugat în 02/01/2008
scurta si la subiect
Domnul sa ne ajute sa alegem chemarea lui intotdeauna si sa ne dea putere sa o ducem pina la capat
Adăugat în 03/01/2008
este o preica plagiata de la pastorul daniel cocar este rusinos sa te prezinti cu munca altuia dle beni
Adăugat în 05/04/2008
Sa fim seriosi: Autorul este Luigi Mitoi. Eu doar am adaugat-o.
Adăugat în 05/04/2008
sa ne ajute Dumnezeu ca citind aceste predici sa intelegem mai bine Cuvantul Lui ca eu cred ca acesta este scopul cu care le citim .Obisnuiesc sa citesc si comentariilele si nu e prima data cand vad atacuri care eu cred ca noua nu ni se potrivesc.Eu cred ca in aceste predici nu cauta nimeni lauda ci slujire.Sa ne ajute Dumnezeu sa intelegem scopul Lui pentru noi .
Adăugat în 18/04/2008
ajutati-ma-S.OS
As dori o predica despre fumat de cand sant crestin nu am auzit vre-o predica despre fumat.Asta este rau,multi oameni se confrunta cu acest viciu inclusiv eu
Adăugat în 01/10/2008
rugaciune
am nevoie ca cineva sa ma ajute in rugaciune cu privire la familia mea
Adăugat în 26/11/2008
O PREDICA F.FRUMOASA CU UN OBIECTIV F. CLAR(SA NU REFUZAM MANTUIREA )RECUNOSC STILUL INCONFUNDABIL AL FR. PASTOR LUIGI MITOI.ACEL PAST.D.C. E POSIBIL SA SE FII INSPIRAT DIN EA,CUM INSPIRATA A FOST SI DECIZIA LUI ben hur DE A O POSTA PE NET.
Adăugat în 27/10/2009
dumnezeu
eu sint roxana am 11 ani, pe mine nu prea incepura sa ma intereseze de dumnezeu dar dupa 7 luni am inteles ceva. eu de mult eram bolnava si nu mam rugat la dumnezeu dar nam putut sa fac nimic prieteni mei au incercat sa ma ajute sa nu mai fiu trista dar am fost.mai tirziu dupa 10 luni am inteles ca sa ma rog domnului si sa fie mereu cu mine si atunci am incercat mam rugat. domnul ma ajutat mama tata sa bucurat ca eram la pat dormeam. si cind mam sculat nu am mai putut vorbi nici sa ma misc a 2 zii mam rugat domnului am inteles. iam zis mamei zice mama ce ai inteles? eu zic. Mama mama stiu ce sa fac. a 2 zii mam rugat dumnezeu sia intins mina peste mine si ma binecuvintat am chemat prieteni , mama tata pot sa vorbesc si sa umblu asa am inteles ca domnul este cu tine.
Adăugat în 25/02/2010
Laudat sa fie Dumnezeu
Sa nu uitam dragi crestini ca citind aceste minunate randuri Dumnezeu ne invata sa spunem si altora despre Mantuire (colegi, vecini, prieteni care mai ales, atunci cand ne-am intors la Dumnezeu foarte usor ne-au intors spatele).Dar astfel ne-a aratat Dumnezeu adevaratii prieteni, cei care il iubesc cu ADEVARAT pe Dumnezeu in pocainta. Chiar daca nu suntem predicatori, doresc ca Bunul Dumnezeu sa ne ajute sa-l vestim prin trairea noastra de zi cu zi. Preamarit sa fie Dumnezeu, caci in veac tine indurarea Lui. Amin !
Adăugat în 05/07/2010 de mihai_matei
Statistici
  • Vizualizări: 12065
  • Export PDF: 19
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 11
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
De același autor
Din același album
Versetul zilei
Atunci, el a luat din nou cuvântul şi mi-a zis: „Acesta este cuvântul Domnului către Zorobabel şi sună astfel: ‘Lucrul acesta nu se va face nici prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul Meu’, zice Domnul oştirilor.
Zaharia 4:6
Pune-l pe pagina ta