Surpriza din valea terebintilor
Autor: sorin negrea stei jud. bihor  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 28/02/2007
    12345678910 0/10 X
1SAM.cap 17

Prin harul D-Lui doresc sa parcurgem impreuna experienta pop.Israel din Valea terebintilor.
Israel era obisnuit sa lupte in cete,osti mai mari ,dar de aceasta data vedem ca filistenii au folosit o tactica mai deosebita.In ce priveste pierderile de vieti ,tactica a fost inteleapta.Decat o victorie si implicit o infrangere cu multi morti, mai bine un rezultat cu o singura pierdere,victoria fiind de partea poporului al carui reprezentant ramanea in viata.Israelitii au fost socati de propunere.Pe ei spiritul de turma ii ajuta la razboi.Si fricos sa fii cand sunt mai multi in preajma ta capeti curaj.Dar nu intotdeauna e asa.Poate ca fratii nu-s, parintii nu-s,...si tu trebuie sa stai fata in fata cu Goliatul vremilor noastre.Ai curaj?
Durerea este ca timp de 40 zile nu s-a gasit nimeni din Israel.De ce?iIsraelitii se uitau la ei.Cine sa fie asa de dotat ca sa se lupte cu Goliat?Se comparau cu el si au uitat ce D-zeu au.
Niciodata nu te compara cu altii.Poate ii vezi mai dotati si incepi sa slabesti.Uita-te la D-zeu si increde-te in El ca poate sa te foloseasca cum nici nu te gandesti.
David nu s-a uitat la el insusi, ci toata increderea si-a pus-o in Cel de sus.
Al 2-lea lucru este ca David n-a acceptat sa lupte cu armatura lui Saul.A iubit smerenia.Nu s-a indeletnicit cu lucruri prea inalte ptr. el.Nu l-a pus pe imparat mai pe sus de D-zeu.A ramas la armele cu care era obisnuit si nu le-a acceptat pe ale lui Saul numai sa arate ce oferta i se face.A stiut ca inaintea lui D-zeu nu are valoare o dotare puternica de razboi ci o inima predata in intregime si apoi mai departe Goliat este infrant fara nici o sansa.
In concluzie puneti increderea in D-zeu in fiecare clipa a vietii si n-ai sa fii fricos in lupta,ramanand smerit ,fara armatura lui Saul si biruitor in lupta.












Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 5248
  • Export PDF: 3
Opțiuni