Nasterea Domnului Isus-Mesia
Autor: Mirci Pricop  |  Album: fara album  |  Tematica: Nașterea Mântuitorului
Adaugata in 01/12/2006
    12345678910 7/10 X
Media 7 din 3 voturi

Naşterea DOMNULUI ISUS – MESIA
Luca 2:1-20
INTRO: Naşterea DOMNULUI ISUS a adus bucurie în vieţile multor oameni, a adus speranţă în lume împlinind în acelaşi timp profeţiile.
SCHIŢA: I. Naşterea DOMNULUI ISUS şi părinţii Săi
II. Naşterea DOMNULUI ISUS şi păstorii


I. Naşterea DOMNULUI ISUS şi părinţii Săi
Iosif
Om drept – Matei 1:19a „Şi Iosif, soţul ei, fiind un om drept...". Este mare nevoie astăzi de oameni drepţi, cinstiţi, care să facă o diferenţă în ţara aceasta coruptă.
Era fidel Mariei şi o iubea – Matei 1:19b „...şi nevoind să o facă de ruşine, şi-a pus în gând s-o lase pe ascuns". România are nevoie de bărbaţi ai lui DUMNEZEU care să fie fideli familiei lor, soţiilor lor şi care să lupte pentru familia lor. Fidelitatea pentru familie (soţie) demonstrează fidelitatea pentru DUMNEZEU.
Era fidel DOMNULUI – Matei 1:24b,25 „...a făcut cum îi poruncise îngerul DOMNULUI; şi a luat la el pe soţia lui; şi n-a cunoscut-o până ce ea a născut pe Fiul ei Cel întâi-născut. Şi el i-a pus Numele ISUS". A ascultat de porunca DOMNULUI în amănunţime. A ascultat imediat. A avut o atitudine bună.
Cetăţean bun – Luca 2:4,5 „Iosif s-a suit şi el din Galileea, din cetatea Nazaret, în Iudeea, în cetatea lui David, numită Betleem, căci el era din casa şi din seminţia lui David, să se înscrie împreună cu Maria, care era logodită cu el ca soţie, şi care era însărcinată". Oamenii lui DUMNEZEU îşi plătesc la timp taxele la stat (impozite, roviniete, asigurări obligatorii). Ei îşi fac datoria faţă de stat în toate privinţele, atâta timp cât cerinţele impuse de stat nu sunt împotriva lui DUMNEZEU. Ei vor lupta pentru ţara lor, dacă este necesar, acest lucru implică onoare. Ei respectă legile ţării în care DUMNEZEU i-a pus, atâta timp cât ele nu sunt împotriva legilor lui Dumnezeu.
Din seminţia lui David – Luca 2:4 „...el era din casa şi din seminţia lui David...". Bărbaţii lui DUMNEZEU (sau cei care se consideră chemaţi de DUMNEZEU) fac parte din familia lui DUMNEZEU. Cu alte cuvinte, ei sunt mântuiţi. Nu poţi să fi un om chemat la lucrare de DUMNEZEU până nu eşti un copil al lui DUMNEZEU.
Era de meserie tâmplar – Matei 13:55 „Oare nu este EL (ISUS) fiul tâmplarului?..." Este bine ca cei care sunt chemaţi de DUMNEZEU la lucrare să aibă o meserie şi astfel să se poată întreţine atâta timp cât fac lucrarea DOMNULUI. Nu tot timpul va fi cineva care să îi sponsorizeze.
Maria
O fată tânără fecioară logodită – Luca 1:27 „...la o fată fecioară logodită...şi numele fecioarei era Maria". În timp ce majoritatea fetelor din această ţară cad în păcat, cele care sunt mântuite trebuie să se păstreze curate pentru DUMNEZEU. Ele vor fi o mărturie bună, şi poate chiar un obiect de batjocură.
Din seminţia lui David – Luca 1:27 „...din casa lui David...". La fel ca şi la Iosif, nu poţi să spui că faci parte din familia lui DUMNEZEU dacă nu eşti mântuit.
Fidelă lui Iosif, viitorul ei soţ – Luca 1:34 „...Cum se face lucrul acesta, fiindcă eu nu ştiu de bărbat?" Adulterul este unul dintre păcatele care distrug această ţară, dar la femeile care sunt chemate de DUMNEZEU nici nu se poate pune problema infidelităţii.
Dedicată DOMNULUI – Luca 1:38 „...Iată, roaba DOMNULUI..." DUMNEZEU nu forţează pe nimeni ca să ÎL slujească. Atunci când te dedici LUI te va folosi. Ştiind că sunt mai multe persoane de parte feminină în lume decât cele de parte masculină ar trebui ca cele care sunt mântuite să se dedică DOMNULUI pentru lucrare. Noi, bărbaţii nu putem să vorbim cu femeile aşa cum o femeie o face.
Supusă DOMNULUI – Luca 1:38 „...facă-mi-se după cuvântul tău!" Atunci când DUMNEZEU îţi dă ceva de făcut nu sta să explici, că pui întrebări la care deja le ştii răspunsul ci fă şi spune fără ezitare: Da, DOAMNE!
Descurcăreaţă – Luca 2:7 „...L-a înfăşat în scutece, şi L-a culcat într-o iesle..." Este foarte adevărat că trebuie să fim „blânzi ca porumbeii", dar în acelaşi verset ne zice Scriptura să fim şi „înţelepţi ca şerpii".
Înţeleaptă – Luca 2:19 „Dar Maria păstra toate cuvintele acelea. Şi se gândea la ele în inima ei". DUMNEZEU are va înzestra pe cei chemaţi de El cu înţelepciune. Proverbe 1:7a „Frica de DOMNUL este începutul înţelepciunii...".
O mamă iubitoare/adevărată – Ioan 19:25a „Lângă crucea lui ISUS stăteau mama LUI şi sora mamei LUI...". Astăzi multe mame avortează (crimă legală), dar Maria a fost gata să se lase chiar şi ucisă de romani pentru FIUL ei. România este a-III-a ţară din lume la numărul de avorturi, primele sunt SUA şi Rusia, dar dacă reducem numărul de locuitori din primele două ţări la 22 mil. România este prima ţară din lume la numărul de avorturi.
O ucenică dedicată a Domnului Isus – Fapte 1:14 „Toţi aceştia, într-un gând, perseverau în rugăciune şi cereri, împreună cu femeile, şi cu Maria, mama lui ISUS, şi cu fraţii LUI". În N.T. termenul „ucenic" are trei sensuri de bază: cel nemântuit, cel mântuit dar nededicat (aceştia reprezintă astăzi majoritatea copiilor lui DUMNEZEU care trăiesc) şi care care este mântuit şi 100 % dedicat.
Ea era o femeie normală. Noi nu trebuie să ne închinăm sau să ne rugăm ei. Nu trebuie să o ridicăm mai sus decât a ridicat-o DOMNUL ISUS. Care în mai multe situaţii a numit-o simplu „femeie".
Naşterea DOMNULUI ISUS şi păstorii
Stăteau liniştiţi – Luca 2:8 „Şi în ţinutul acela era nişte păstori care stăteau afară în câmp, şi făceau de pază noaptea împrejurul turmei lor". În timp ce o minune avea loc ei stăteau liniştiţi fără ca să ştie măcar ce se întâmplă. Aşa sunt oamenii de astăzi. Nepăsători faţă de DUMNEZEU. Cât de mult ne pasă nouă de cei care mor fără CHRISTOS?
Arătarea îngerului – Luca 2:9 „Şi iată că un înger al DOMNULUI s-a înfăţişat înaintea lor, şi gloria DOMNULUI a strălucit împrejurul lor..
Păstorii s-au speriat – Luca 2:9d „...Şi ei s-au înfricoşat foarte tare". Proverbe 1:7a „Frica de DOMNUL este începutul înţelepciunii...". Frica de DOMNUL conduce spre mântuire. Cât respect, câtă frică de provoacă mesajul lui DUMNEZEU?
Mesajul îngerului – Luca 2:10-12 „Şi îngerul le-a zis: Nu vă temeţi, căci iată, vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot poporul: căci astăzi în cetatea lui David, vi s-a născut un MÂNTUITOR, care este CRISTOS, DOMNUL. Şi iată semnul pentru voi: veţi găsi un Copil înfăşat în scutece şi culcat într-o iesle". Noi avem un mesaj de dat lumii. Îl ducem noi sau nu? DUMNEZEU foloseşte astăzi oameni nu îngeri.
Cântarea îngerilor – Luca 2:13,14 „Şi deodată, împreună cu îngerul, s-a unit o mulţime de oaste cerească, lăudând pe DUMNEZEU, şi zicând: Glorie lui DUMNEZEU în locurile preaînalte, şi pace pe pământ între oamenii plăcuţi LUI". „Nu poţi să biruieşti un creştin care cântă". Oare atunci când cânţi o faci din toată inima sau doar pentru că îţi place acest lucru?
Păstorii au ascultat de înger – Luca 2:15b „...Haideţi să mergem până la Betleem, şi să vedem lucrul acesta care s-a întâmplat şi pe care DOMNUL ni l-a făcut cunoscut". Noi ascultăm de mesajul pe care n-IL trimite DUMNEZEU prin mesagerii săi?
Au trecut la acţiune – Luca 2:16 „Şi au venit în grabă, şi au găsit pe Maria şi pe Iosif, şi Copilul culcat într-o iesle". Acţiunea este o parte componentă a ascultării. Ascultăm noi sau şi facem ceea ce ni se spune?
Mesajul păstorilor – Luca 2:17 „După ce L-au văzut, au istorisit cuvântul care le-a fost spus despre Copil". Păstorii au transmis mai departe ceea ce le-a spus îngerul. Facem şi noi la fel sau nu ne pasă?
Efectul mesajului păstorilor:
Asupra oamenilor – Luca 2:18 „Şi toţi cei care au auzit, s-au mirat de lucrurile pe care le spuneau păstorii". Cei care ne ascultă mesajul pot să aibă aceeaşi reacţie sau pot să ne respingă total. Nu contează care este reacţia, ci contează să transmitem mesajul.
Asupra Mariei – Luca 2:19 „Dar Maria păstra toate cuvintele acelea, şi se gândea la ele în inima ei". Acesta este un efect pe care toţi predicatorii îl doresc în inimile ascultătorilor lor.
Efectul mesajului îngerilor asupra păstorilor – Luca 2:20 „Şi păstorii s-au întors, glorificând şi lăudând pe DUMNEZEU, pentru toate lucrurile pe care le auziseră şi văzuseră, aşa după cum le-a fost spus". După minunea mântuirii pe care a făcut-o DUMNEZEU cu noi de ce suntem aşa de fără putere? De ce nu mai avem cântări de laudă pentru DUMNEZEU?

PROVOCARE: A produs naşterea DOMNULUI ISUS bucurie în viaţa ta? Nu vrei, ca păstorii, să duci mesajul mai departe ca şi alţii să se poate bucura? Nu ai vrea să fi un Iosif sau o Maria în aceste zile rele?

INVITAŢIE: Te invit să răspunzi acestei chemări. Apleacă-ţi capul şi roagă-te. Ia o decizie bună care să îţi schimbe viaţa pentru totdeauna. Meditează la viaţa ta şi la mesajul de astăzi şi roagă-te în acord cu ceea ce ţi-a vorbit DUMNEZEU. Să ne rugăm în gând, iar eu voi încheia cu voce tare...

"era o femeie normala" spui tu. "nu va inselati,Dumnezeu nu se lasa sa fie batjocorit..."spune Sf.Pavel Galatenilor.fii cu mare bagare de seama dragul meu.
Felicitari Mirci.
Fii sarguincios in studierea Scripturilor
Mesajul tau este unul incurajator si provocator
Nasterea Domnului Isus Mesia
Felicitari Mirci.
Continuua sa studiezi in aprofunzime Scriptura si vei gasi multe lucruri minunate.
Mesajul tau este unul incurajator si provocator
foarte buna prima predica,daca ai muncito tu,felicitari
Adăugat în 23/12/2007
Nasterea Domnului
Un Fiu ni s-a dat,Un Mantuitor ni s-a nascut.Printr-o femeie lumea a ajuns la pacat,eram morti cu toti,dar DUMNEZEU ne-a iubit atat de mult incat l-a trimis pe fiul lui tot printr-o femeie sa fim rascumparati ,de la moarte .E minunat ,nu?De acea trebuie sa o respectam ca fiind, aleasa lui DUMNEZEU.Nasterea Domnului,este cea mai mare bucurie in sufletele celor rascumparati de DUMNEZEU ,sunt fericita ca sunt unul(a)din EI.Doresc tuturor celor ce il iubesc pe ISUS HRISTOS,sa-i daruiasca inima ,asa c-a mine.
Adăugat în 23/12/2007
Tobias
esti bun degeaba ;)
Adăugat în 13/01/2008
cristi
foarte buna prima predica,daca ai muncito tu,felicitari
Adăugat în 13/01/2008
pentru ANONIMUL
Nu poti sa scoti afara din context un verset si sa crezi ca zici ceva cu asta.
Nu fiti deceptionati(ENG) Gal.6:7-9 Nu va inselati:Dzeu nu se lasa batjocorit.Ce samana omul,aceea va si secera.Cine samana in firea lui pamanteasca,va secera din firea pamanteasca putrezirea;dar cine samana in Duhul,va secera din Duhul viata vesnica.Sa nu obosim in facerea binelui;caci la vremea potrivita,vom secera,daca nu vom cadea de oboseala.
Ce fel de samanta semeni tu anonimule,si unde?Ce tip de recolta o sa te ajunga din urma?Ce semeni tu in vietile celor din jur?Trebuie sa intelegi ce ai fost tu chemat sa devii,si atunci o sa incepi sa semeni.Salvarea ta este direct proportionata cu marturisirea cu gura(in scris in cazul de fata)Mat12:34b,Luca6:45,Rom10:10.Ne pasa de tine si de aceea ti-am scris(ai scris putin dar te reprezinta ceea ce ai scris)de aceea iti zic : Iac1:19b,Prov17:27,28.ATENTIE:ai grija daca semeni ceea ce iti zice D-zeu.cauta-L sincer si iti va raspunde,nu te da batut.GBU all
Adăugat în 16/02/2008
cea mai buna predica
Adăugat în 05/03/2008
pt.Mirci, pentru anonimul, pentru pop monica
Mirci nu te voi lauda dar vreu sa te incurajez, persevereaza in scriptura si traire in Duhul si vei avea mari binecuvintari.Slava e a Domnului.

anonimule Domnul sa-ti de a viata noua ca sa nu mai fii un necunoscut ci un copil a lui Dumnezeu.

Nu uita te rog ca Slava este numai a Lui, El a ales pe Maria caruia i s-a facut"mare har"ea a fost doar "vasul" care a acceptat hotarirea Domnului "faca-mi-se dupa cuvintele tale".Slava este doar a Domnului.
Adăugat în 20/12/2008
Care-i pacea pe care a rostit-o ingerul impreuna cu multimea de oaste cereasca prin lauda adusa la adresa lui Dumnezeu?
¨pace pe pamant intre oameni placuti Lui¨
Adăugat în 28/12/2008
Amin
Vreau sa zic si eu Amin si slava Domnului
Adăugat în 10/03/2009
Iată provocarea mea.
Naşterea Domnului în suflet bucurie mi-a adus*** Este Naştera Domnului Dumnezeu Iisus*** O Nastere Duhovnicească pe care mulţi nu o-nţeleg***O dăruire Sfântă de Viaţă pe care ei nu o aleg*** Şi aleg păcatul care este azi mai bun***Despre "tine" spun,e, răspicat că esti mare nebun*** Şi sigur va ajunge vinovat la Judecată*** Va ajunce-n ceruri la al Nostru Tată*** Un Tată care nu doreşte să pierim***Un Tată Duh şi Fiu care doreşte "Casă" fim*** Alegerea o faci doar tu pe-acest pământ*** Restul este o frunză mortăciune-n vânt*** Cu viaţa Domnului nu te poţi juca*** Este o viaţă care te va Judeca*** Şi Judecata va aduce Osândire***Poate aduce lumi-ntregi astăzi pieire*** Suntem în astă lume foarte păcătoşi***Suntem cu numele doar de Iisuşi Hristoşi*** Domnul Dumnezeul Nostru-i răbdător*** Ne-a dăruit pe Fiul Său Mântuitor*** Iar noi mai abitir păcătuim*** Nu vrem cu Domnul Dumnezeu să fim*** Ne place-n astă viaţă să mâncăm*** Zeciuala Domnului de multă vreme n-o mai dăm*** Ne place-n astă viaţă să curvim*** Spunem lui Domnul Dumnezeu - Mâine venim!*** Şi ziua Mâine nu e niciodată*** Doar "Astăzi" este Ziua noastră Mângâiată***Şi dacă-n Ziua "Azi" tu nu ai fost*** Îţi spun în faţă că ai fost un prost*** Şi ai ştiut că Domnul Dumnezeu te iartă*** Ai ştiut că Tatăl Creatorul te mai ceartă***Nu ai motiv să spui că n-ai ştiut*** Motivul este doar că nu ai vrut*** Voinţa ta liberă de a nu fuma*** Voinţa liberul arbitru slavă Domnului de-a da*** De a venii "Astăzi"... acum! la pocăintă*** De a primi "Astăzi", a Domnului Fiinţă*** De a scăpa "Mâine" de Judecată*** De a vedea pe Creatorul Tată, Un Tată care numai El pe lume te-a creat, Suflarea Lui de viaţă-n tine El ţi-a dat, Să poţi gândi şi pe pămân umbla, Să poţi pe Domnul Dumnezeu a-L căuta, Şi Domnul Dumnezeu stă lângă tine, Să-ţi fie-n astă lume numai bine, Şi Te învaţă să fii bun cu Dumnezeu, Să te rogi la Creator zilnic mereu, Şi Creatorul toate El le ştie, Numai în Ziua "Azi" El poate să le-n vie, Mâine î-mi pare rău dar este prea târziu, Ai avut Mântuitor pe Dumnezeu ca Fiu, Şi dacă Liberul Arbitru n-a crezut, Înseamnă c-ai ştiut şi nu ai vrut, Ai preferat să bei şi să mânânci, Şi-acum tu te târăşti în iad pe brâci, Un iad unde nu este Dumnezeu, Unde este o moarte veşnică mereu, De care tu ia fost inştiinţat, dar firea pământească tu ai preferat, O fire pământească trecătoare, O fire de nimic... adică muritoare, Care-a murit şi care numai vine, Care te-a învăţat pe-acest pământ de bine, Să nu ajungi un suflet veşnic Chinuit, Să fii un suflet de la Creator venit, Şi să te-ntorci din "Nou" la Creator, Să fii şi tu Fiul Iisus nemuritor, Şi nu un dispărut fără de urmă, Un dispărut din Veşnica Lui Turmă, O turmă mică dar cu viaţă veşnic lungă, Ca niciodată moartea-a doua să nu te ajungă, AMIN azi 24 sept.2009.







Adăugat în 23/09/2009
nota
Din toate comentariile care leam citit toti il incurajaza pe Mirci cu adevarat a scris o predica buna dar dupa chite am inteles eu Mirci se adreseaza la noi ne intreaba "nu vrei sa fii tu un Iosif sau o marie"pentru aceasta suntem chemati.Nu toti au darul vorbirii dar chiar si cu comportamentul nostru in viata de toate zilele pute fi niste predicatori ai Cuvintului.
Adăugat în 06/10/2009
felicitari
sincer este munca ta
si cel mai mjult mia placut in aceasta predica "ex de oameni |pt sociatate de care au dat dovada iosif si maria.fi binecuvantat
Adăugat în 18/12/2009
nasterea domnului.....
mesajul este destul de corect,dar in legatura cu maria si iosiv ai ramas un pic superficial,eu numesc asta ¨lapte duhovnicesc¨.La proxima cindeste bine carui vrei sa te adresezi.Felicitari
Adăugat în 22/12/2009
Statistici
  • Vizualizări: 30402
  • Export PDF: 15
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 16
Opțiuni
De același autor
Din același album
Daniel 3:18 Şi, chiar de nu ne va scoate, să ştii, împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi şi nici nu ne vom închina chipului de aur pe care l-ai înălţat!”