Ce ne învață Şadrac, Meşac şi Abed-Nego? Două adevăruri.
Autor: Oleg Alexandrov  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 12/02/2020
    12345678910 0/10 X

Trei bărbați iudei, care au ajuns, cum astăzi ar fi zis: în istorie, ei nu doar au scăpat cu viață, dar de asemenea au ajuns pe paginile Bibliei, unde sunt prezentați, ca niște eroi neclintiți. Ei nu au căzut într-o extremă religioasă (fanatizm religios), și au fost niște oameni de succes, cu o poziție înaltă în societate, într-un context ostil, ei sunt un exemplu vrednic de urmat pentru multe generații.

 

Șadrac, Meșac, și Abed-Nego, fiind dregători cu o poziție înaltă, în acel imperiu foarte puternic, nu s-au temut să-și piardă poziția, viața, și nu s-au temut să piardă respectul față de ei, din partea oamenilor din jur. Ei stăteau liniștiți în fața împăratului înfuriat, care se credea dumnezeu. Focul ardea nu departe de ei, și era gata să-l înghită pe oricine, care îndrăznea să calce cuvântul împăratului.

 

Împăratul Nebucadnețar a poruncit să încălzească cuptorul de șapte ori mai mult și să arunce acolo pe dregătorii nesupuși. Trei prieteni, care din pruncii știau „Închină-te Domnului Dumnezeului tău și slujește-L doar pe El”, nu s-au supus nebuniei împăratului și nu s-au închinat chipului de aur, pe care l-a instaurat împăratul.

 

Probabil cunoști continuarea, și aceea, că atunci când au ajuns în cuptor, ei nu doar au scăpat cu viață, ba chiar „nici miros de foc nu se prinsese de ei”. Iar împăratul a văzut ceva incredibil, și a mărturisit despre puterea Lui Dumnezeu.

 

Deci, ce ne învață Șadrac, Meșac și Abed-Nego? Ei ne-au dat o lecție foarte importantă, prin cuvintele adresate împăratului și nouă tuturor.

 

În primul rând, ei mărturisesc că Dumnezeul, Căruia Îi slujesc, poate să-i salveze de cuptorul aprins, și poate să-i izbăvească din mâna împăratului. Și în al doilea rând, chiar dacă aceasta nu va avea loc, ei nu vor sluji dumnezeilor împăratului, și nu se vor închina chipului de aur, pe care l-a pus (Cartea prorocului Daniel 3:16-18).

 

Deci, două adevăruri:

  1. Acești trei bărbați ne învață să ne bizuim și să ne încredem în Dumnezeu, în timpul greutăților, atunci când oamenii ne resping, și atunci când oamenii râd de noi. Puterea Lui Dumnezeu este nelimitată, și El poate să ne protejeze, dacă dorește!

     

  2. Ei ne învață să-I rămânem întotdeauna credincioși Domnului, în orice circumstanțe. Ei nu s-au dezamăgit în Dumnezeu din cauza, că n-au fost salvați de cuptor. Uneori credincioșii cad de la credință, când planurile lor se distrug. Se întreabă: „oare Dumnezeu nu a putut să ne izbăvească de „cuptorul aprins” al împrejurărilor?” Dar nu întotdeauna, toate au loc așa cum ne-am imaginat. Dacă uneori ți se pare, că Domnul „tace”, aduți aminte de Șadrac, Meșac și Abed-Nego. Aduți aminte ce-au zis acești trei eroi: „Și chiar de nu ne va scoate... ”, deci, chiar dacă Dumnezeu nu va interveni, nu Se va manifesta - „înseamnă că așa trebuie să fie, și ne vom bizui mai departe pe El, și nu vom înceta să ne încredem în El și în Cuvântul Său”!

 

Autor: Anonim

În fața încercării aspre, indiferent de încercare, să-I rămânem credincioși Domnului! În momentul dramatic al vieții, Șadrac, Meșac și Abed-Nego nu tremurau de frică, ci Îl proslăveau pe Dumnezeu. Să-L proslăvim și noi! Domnul să ne binecuvânteze la aceasta! Facă-Se voia Lui în toate! În numele Lui Iisus Hristos. Amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

 

„Binecuvântat să fie omul care se încrede în Domnul și a cărui nădejde este Domnul!” (Ieremia 17:7)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1050
  • Export PDF: 1
Opțiuni