Încă o dată cântărește și gândește-te
Autor: Oswald Chambers  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 13/09/2019
    12345678910 0/10 X

 

„Nu vă îngrijoraţi de viaţa voastră... ” (Matei 6:25)

 

 

Trebuie să ne fie repetat și încă o dată trebuie să ni se repete, că îngrijorările veacului acestuia, înșelăciunea bogățiilor și alte dorințe, după ce intră în noi, înăbușă tot ce-a semănat acolo Dumnezeu. Aceste valuri, din nou și din nou năvălesc asupra noastră, și niciodată nu putem să fugim de ele. Dacă nu ne îngrijorăm cu privire la haine și la mâncare, valurile vor năvăli din altă parte – de acolo, unde sunt probleme cu banii, sau unde este lipsă de bani, prieteni, sau singurătate, sau pur și simplu probleme. Dar toate acestea – aceeași nenorocire, doar că pur și simplu sub diverse forme, și dacă nu vom permite Duhului Sfânt să se opună acestui val, atunci el ne va acoperi.

 

 

„Nu vă îngrijoraţi de viaţa voastră... ”

“Îngrijorează-te doar cu privire la un singur lucru – Cine sunt Eu pentru tine.” Aici, mintea omenească nu va rezista și va striga: „Este o prostie! Trebuie să mă gândesc cum să trăiesc, trebuie să mă gândesc ce să mănânc și ce să beau.” Dar Hristos ne spune: „Nu trebuie.” Și nici prin minte să nu-ți treacă, că aici vorbește Acela, Care nu ne înțelege problemele. Iisus Hristos mai bine decât noi cunoaște problemele noastre, și ne spune nouă, ca noi să nu facem din problemele noastre, problema numărul unu în viață. Dacă vreo problemă îți atrage toată atenția, cu niciun chip nu-i permite să se urce pe locul cel dintâi. Locul dintâi îi aparține doar Lui Dumnezeu.

 

“Căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi. Ajunge zilei necazul ei.”

Astăzi, câte griji au năvălit asupra ta? Câți draci dăunători au alergat pe aproape și ți-au spus: „Ce vei face peste o lună? Dar vara?” „Nu vă îngrijorați de nimic”- ne spune Iisus. Încă o dată privește în jur, și gândește-te. Gândește-te nu cu privire la problemele tale, ci mai mult la Tatăl nostru Ceresc.

 

 

'Aşa că, dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba de pe câmp, care astăzi este, dar mâine va fi aruncată în cuptor, nu vă va îmbrăca El cu mult mai mult pe voi, puţin credincioşilor? Nu vă îngrijoraţi dar, zicând: ‘Ce vom mânca?’ sau: ‘Ce vom bea?’ sau: ‘Cu ce ne vom îmbrăca?’ Fiindcă toate aceste lucruri neamurile le caută. Tatăl vostru cel ceresc ştie că aveţi trebuinţă de ele. Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. ' (Matei 6:30-33)

 

Tată! Tu cu lux îmbraci iarba de pe câmp, care trăiește foarte puțin timp. Tu îngrijești tot ce-ai creat! Desigur, cu atât mai mult îmi vei purta de grijă, îmi vei împlini nevoile mele din prezent și din viitor! De aceea, ajută-mă zilnic să trăiesc prin credință, să fac ceea ce este în conformitate cu interesele Tale, să mă opun păcatului, pe nume preocuparea, pentru ca să nu-mi petrec viața într-o goană plină de griji după mâncare, apă și haine, pentru viitorul meu; ajută-mă să birui îngrijorările nefolositoare cu privire la lucrurile de pe pământ, în care se manifestă neîncrederea în Tine. Stăpânește peste viața mea, Dumnezeule! Caut Împărăția Ta la începutul fiecărei zi, și neprihănirea Ta, viața neprihănită, care întrece neprihănirea cărturarilor și a fariseilor. Și cred, că nu voi rămâne fără sprijinul harului Tău! În numele Lui Iisus Hristos te rog. Amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autorul rugăciunii: Igor Opinca

 

„Aşa că, dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba de pe câmp... nu vă va îmbrăca El cu mult mai mult pe voi, puţin credincioşilor?” (Matei 6:30)

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 857
  • Export PDF: 3
Opțiuni