Ce să faci când părinţii tăi se ceartă toată ziua?
Autor: Vasile Filat  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 09/05/2019
    12345678910 0/10 X

Întrebare:

Am și eu o problemă mare: părinţii mei se ceartă toată ziua, iar eu mă rog la Dumnezeu neîncetat, dar fără răspuns din partea Lui. Ce aşi putea sa fac? Efectiv, sunt cu forțele la pământ, mă simt epuizat. Sper ca mă puteți ajuta.

Situaţia aceasta este frecventă în multe familii şi creează o atmosferă de apăsare nu doar pentru părinţii care se ceartă, ci şi pentru copiii lor şi pentru oricine mai locuieşte în acea familie. Este foarte bine că te rogi sistematic pentru încetarea certurilor şi pentru pace.

Nu ştiu în ce măsură le poate reuşi copiilor să rezolve această situaţie, dar, tot ar putea şi ei să facă ceva. Să nu uite, însă, că sunt situaţii în care nu poate face nimeni nimic, aşa cum scrie în Scripturi:

Când se ceartă un înţelept cu un nebun, să se tot supere sau să tot râdă, căci pace nu se face. – (Proverbe 29:9)

Mă rog să nu fie aceasta cazul cu situaţia din casa ta, dar un lucru este clar, că un înţelept, din moment ce va înţelege acest lucru, nu va mai întreţine nici un fel de ceartă cu celălalt pentru că nu ajunge la nici un rezultat şi pace nu se va face.

Având în vedere că tu eşti copil, cineva din părinţi se poate simţi nesocotit de către intervenţia ta în cearta lor. Fii foarte atent cum intervii şi fă-o doar atunci când eşti sigur că poţi contribui la încetare şi nu la o mai mare aprindere a conflictului. Nu uita că…

Un trecător care se amestecă într-o ceartă care nu-l priveşte este ca unul care apucă un câine de urechi. (Proverbe 26:17)

Dacă vrei să rezolvi cearta, caută să o faci fără ceartă. Începând să te cerţi şi tu, doar vei mai adăuga la ceartă şi partea ta şi cearta va creşte.

Nu te grăbi să te iei la ceartă, ca nu cumva la urmă să nu ştii ce să faci, când te va lua la ocări aproapele tău. – (Proverbe 25:8)

Poate este mai bine să discuţi blând cu fiecare din părinţii tăi în parte, când nu vede şi nu este martor celălalt şi să-i spui cât de mult eşti deranjat ca şi copil de certurile lor şi tu şi ceilalţi copii şi cât de mult  îţi doreşti să fie pace între ei. Dacă vei vorbi înţelept s-ar putea să ai un rezultat pozitiv. Ajută pe fiecare din părinţii tăi să înţeleagă că din pricina certurilor frecvente nu vă mai puteţi bucura de celelalte lucruri bune şi frumoase pe care le fac ei pentru voi, pentru că…

Mai bine o bucată de pâine uscată, cu pace, decât o casă plină de cărnuri, cu ceartă! – (Proverbe 17:1)

Dumnezeu să te ajute şi să-ţi dea înţelepciune cum să procedezi în situaţia ta.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1062
Opțiuni