3 lucruri, pe care trebuie să le iai în considerare, atunci când dorești să te căsătorești
Autor: A. Șevchenko  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 21/04/2019
    12345678910 0/10 X
  1. Mai întâi de toate, Biblia ne spune că alegerea trebuie să fie făcută în Domnul (1 Corinteni 7:39). Poți să te căsătorești cu cine voiești. Este voia ta. Dar – în Domnul! Așa deci, alegerea ta trebuie să fie în limitele voii Lui Dumnezeu.

  2. Ce te-aș sfătui să iai în considerare – convingerile voastre duhovnicești. Chiar și în Domnul, chiar și atunci când vorbim despre oameni credincioși, vorbim despre sute, dacă nu mii de confesiuni creștine. Și uneori convingerile se deosebesc foarte mult. Oamenii pot să nu fie comunicabili. Convingerea – ceva foarte important, este ceva, pe ce se bazează credința unui om. Nu este atât de simplu, să învingi convingerile personale. Experiența din viață arată, că deseori oamenii, chiar dacă se iubesc reciproc, suferă în viața de familie, din cauza convingerilor – ele afectează foarte mult. Este ceva foarte important. Iar oamenii și-au dorit să meargă la aceeași biserică, să se roage împreună, să crească împreună copii, pe aceeași învățătură, dar experiența din viață arată, că nu întotdeauna se primește aceasta. De aceea, te-aș sfătui, din nou, mai înainte, ca să faci acest pas, nu pur și simplu, „ridică-ți pânza” emoțiilor, și nu sări în îmbrățișările celeilalte persoane, ci gândește-te și roagă-te, dacă au vreo temelie comună convingerile voastre.

  3. În al treilea rând, și ultimul, ce te-aș sfătui, de asemenea să iai în considerare chemarea. Unii bărbați, la care într-un mod luminos, se vedea împlinirea chemării Lui Dumnezeu, au îngropat această chemare, din cauza, că ei au fost atât de îndrăgostiți, și soția lor din prezent, i-a pus o piedică acestei chemări. Ea este categoric contra, ca soțul să plece, și să se ocupe de slujire. Este nevoie de anumite jerfe. Iată, din nou, îmi voi îndrepta privirea spre familia mea, pe relația mea cu soția mea. Înțeleg, ca toate femeile, ea dorește să fiu acasă. Alaltaieri m-am întors dintr-o călătorie lungă (9 zile). Probabil ea nu este atât de lungă, dar trebuie să fac mai multe călătorii de genul acesta. Aceasta doar așa pare. Am soție, copii. În afară de călătorii, deseori nu sunt prezent acasă, măcar că mă aflu în orașul natal. Ce doresc să-ți spun? A fost un moment, un moment crucial în viața soției mele, când Domnul prin rugăciune i-a zis concret: „Mai întâi de toate, Alexandr – este robul Meu, iar apoi este soțul tău.” Doresc să repet aceasta. „Mai întâi de toate, el este robul Meu, chiar dacă tu ai anumite pretenții cu privire la el, ca la soțul tău.” Așa trebuie să fie ordinea lucrurilor. Iar dacă nu o vom lua în considerare, dacă nu vom lua în considerare chemarea, pe care ne-a rânduit-o Dumnezeu, și pe care ne-a pus-o pe inimă, vom suferi între chemarea Lui Dumnezeu și între persoana, care pretinde la noi.

De aceea, doresc cu insistență să te sfătuiesc să iai în considerare acești trei factori, inclusiv chemarea.

 

(din răspunsul pastorului A. Șevchenko în direct 15:02: 2013)

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 624
  • Favorită: 1
Opțiuni