CÂND SUFERĂ CEL NEPRIHĂNIT
Autor: Asher Intrater  |  Album: fara album  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 28/02/2019
    12345678910 0/10 X

Mesajul principal din Cartea Iov, ne spune ce se întâmplă, când suferă cel neprihănit.

 

Iată câteva lecții:

 

1.      Lucruri rele. Uneori oamenii buni au parte de lucruri rele.

 

2.      Nu este vina lor. Suferința a venit în viața oamenilor buni, nu din cauza că au păcătuit. Ei nu sunt de vină.

 

3.      Atacul Diavolului. Motivul direct, de ce suferă oamenii buni – atac din partea forțelor demonice, care din intenții rele, doresc să-i distrugă pe cei neprihăniți (care duc un mod de viață, potrivit cu Sfintele Scripturi, fără păcate).

 

4.      Dumnezeu controlează totul. Indiferent de atacuri și suferințe, Dumnezeu încă are putere să controleze totul și poate să folosească toate lucrurile, pentru ca să-și împlinească planurile Sale. Fii deacord! Acest adevăr, te ajută să te relaxezi.

 

5.      Pur și simplu nu știu. Uneori nu știm, și nu putem să știm, din ce cauză unii credincioși suferă. Sunt vremuri când nu se știe motivul. Și noi mergem de jur împrejur și ne întrebăm “De ce?” La urma urmei – pur și simplu pierdere de timp și de putere.

 

6.      Gânduri rele. În timpul suferinței, deseori omul se luptă cu îndoiala din inima lui, cu depresia, cu disperarea, și de asemenea este ispitit să se sinucidă – începe să-L învinuiască pe Dumnezeu, chiar și atunci când cunoaște că Dumnezeu nu este de vină.

 

7.      Nu are prieteni. Ei pot fi niște mângâietori răi, care nu vorbesc ce este bine despre Dumnezeu. Nu fiecare poate să dea un sfat bun. Uneori sfaturile teologice, pot să înrăutățească situația.

 

8.      Să te ridici. Când Dumnezeu S-a arătat lui Iov, El i-a zis: “Încinge-ţi mijlocul ca un viteaz, ca Eu să te întreb, şi tu să Mă înveţi.” (Iov 38:3; 40:7) Dumnezeu nu a dat explicații, și nu a manifestat simpatie. El ne îndeamnă să nu fim necredincioși, să încetăm să ne exprimăm negativ, și să ne întoarcem spre El, Care este cu noi în legământ. Probabil pare greu aceasta, dar aceasta foarte mult ne încurajează. Chiar dacă suntem în cele mai dificile împrejurări – ca acelea, de care a avut parte Avraam, până la nimicirea Sodomei (Geneza 18), Moise, care stătea pe malul Mării Roșii (Exod 14:15), sau David, după ce a făcut recensământul populației (2 Samuel 24) – Dumnezeu se comportă cu noi, precum cu niște membri, care au drepturi depline în legământ.

 

9.      Binecuvântare dublă. La urma urmei, Dumnezeu l-a binecuvântat pe Iov, de două ori mai mult, decât a avut până atunci. Acesta este scopul Lui. “Aţi auzit vorbindu-se despre răbdarea lui Iov şi aţi văzut ce sfârşit i-a dat Domnul şi cum Domnul este plin de milă şi de îndurare.” (Iacov 5:11) Dumnezeu ne va binecuvânta, dacă cu credință și răbdare vom merge până la sfârșit.

 

10.                        Binecuvântarea prietenilor. Când au venit binecuvântări în viața lui Iov, el și-a binecuvântat prietenii, care au fost alături, și chiar și pe aceia, care nu i-au fost credincioși.

 

(Acest articol a fost izvorât, din discuția, pe care am avut-o cu prietenul meu Dan Djaster, când vorbeam despre greutățile, prin care mulți dintre noi au trecut)

 

Autor: Asher Intrater  / reviveisrael. org

Sursa: ieshua. org  - Răbdarea lui Iov

---------------------------------------------------------------------------------------------

Fie ca Dumnezeu să ne ajute să trecem cu înțelepciunea Lui și cu răbdarea Lui astfel de vremuri! În numele Lui Iisus Hristos, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

 

“Ţi-am auzit rugăciunea şi ţi-am văzut lacrimile.” (2 Împăraţi 20:5)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 823
Opțiuni
Romani 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.