Porunca 2
Autor: Daniel Sercau  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de sercau in 21/05/2017
    12345678910 0/10 X

Materialul video: https://www.youtube.com/watch?v=nStxXDPhLck

PORUNCA 2

Intro: Motive de multumire    Legea divina particularitatea 2: cantar de mare precizie- te trimite: „doar Hristos te poate schimba”      

Problema bisericilor protestante si neo-protestante: afisarea imaginilor cu un Isus fals, imagini mincinoase, care pervertesc imaginea pe care Duhul Sfant a developat-o in mintea noastra despre Dumnezeu. Nu este nevoie de imagini, avem Duhul Sfant care ne ofera cea mai corecta imagine despre Dumnezeu!         

  1. Sa nu faci!                        

       Ce este chip cioplit sau vreo asemanare ? – statuie, pictura, imagine grafica. Chipul cioplit este orice obiect care il reprezinta pe Dumnezeu , pe ingeri pe sfinti vii sau morti.                                                                                                                     Multe natiuni păgâne sustineau că chipurile lor erau doar preînchipuiri sau simboluri.     Încercarea de a-L reprezenta pe Cel Vesnic prin obiecte materiale coboară conceptia omului cu privire la Dumnezeu… în măsura în care conceptia lui cu privire la Dumnezeu coboara, omul decade.   {PP 306.1                                                                                                                                                                                     Dumnezeu l-a facut  pe om dupa chipul si asemanarea Sa, iar omul, s-a gandit sa-I intoarca favoarea…          Determinându-l pe om să calce cea de-a doua poruncă, Satana a urmărit să degradeze conceptiile lui cu privire la Fiinta divină .                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Deut 4:15  Fiindca n-ati vazut niciun chip in ziua cand v-a vorbit Domnul din mijlocul focului, la Horeb, vegheati cu luare aminte asupra sufletelor voastre,  ca nu cumva sa va stricati si sa va faceti un chip cioplit sau o infatisare .      Nu folositi nici un fel de imagine care L-ar reprezenta pe Dumnezeu tatal, Fiul sau Duhul Sfant.                                                        ………….De ce sa nu? Pt. ca: asa a poruncit Dumnezeu/      Pt. ca :"Blestemat sa fie omul care va face un chip cioplit sau un chip turnat, caci este o uraciune inaintea Domnului, un lucru iesit din maini de mester, si care-l va pune intr-un loc ascuns!" - Si tot poporul sa raspunda: "Amin! - (Deut.27:15)/    

  1. Sa nu te inchini inaintea lor si sa nu le slujesti -      (declaratia purtatorului de cuvant este contrara practicii)                                                                                                                                                  Idolatria/ sau inchinarea la obiecte este subiectul tratat cu cea mai mare seriozitate de Dumnezeu si sfinti.                                                                                                                  

…………..De ce sa nu? Pt. ca : Isaia 46:5. Cu cine Ma veti pune alaturi ca sa Ma asemanati? Cu cine Ma veti asemana si Ma veti potrivi? Ei varsa aurul din punga si cantaresc argintul in cumpana; tocmesc un argintar sa faca un dumnezeu din ele si se inchina si ingenuncheaza inaintea lui.Il poarta, il iau pe umar, il pun la locul lui; acolo ramane, si nu se misca din locul lui. Apoi striga la el, dar nu raspunde, nici nu-i scapa din nevoie. Tineti minte aceste lucruri si fiti oameni! Veniti-va in fire, pacatosilor. Aduceti-va aminte de cele petrecute in vremurile strabune; caci Eu sunt Dumnezeu, si nu este altul, Eu sunt Dumnezeu, si nu este niciunul ca Mine.Eu am vestit de la inceput ce are sa se intample si cu mult inainte ce nu este inca implinit. Eu zic: "Hotararile Mele vor ramane in picioare si Imi voi aduce la indeplinire toata voia Mea.”                                                                     

NICIODATA, nimeni dintre sfinti nu a ingaduit asa ceva. De ce in Biblie nu exista nici o imagine cu doar Cuvant?     De ce sa nu?    „Caci a Ta este TOATA / Slava/ Marirea/ Puterea”

  1. De ce sa nu? Pt. ca  „Eu pedepsesc aceasta ne-Legiuire”     Nu lasa ca lucrurile frumoase sa-ti fure privirea, mintea si inima  Ignorand si incalcand prima parte din porunca s-au facut vulnerabili si au cazut la partea a 2-a.

Nu stiti ca cei nedrepti nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu? Nu va inselati in privinta aceasta: nici curvarii, nici inchinatorii la idoli (1Cor.6:9)                                                                                                                                                                                   .           „Sa nu te inchini”                                        Inchinare=  a dedica, a consacra, a darui, a preda, a oferi  timp, viata.                                             „Gelos”  la ce se refera? Pui in locul Meu alta persoana/ma inlocuiesti cu cineva care nu sunt eu.>>>Eu pedepsesc   Daca tu esti un om credincios nu ai nevoie de obiecte care sa te aduca la Dumnezeu. Increderea in EL nu e conditionata de obiecte . Adevaratii inchinatori se inchina in Duh si Adevar.   

Isaia 44: 13-22- Citeste tot !!!!       Ieremia I0:11-15.

Solutia: Noi insine am purtat chipul lui Adam acum purtam chipul lui Isus// Privim si suntem schimbati in acelas chip al lui// LA venirea lui Isus- chipul Lui in noi

2Tes 1: 10. cand va veni, in ziua aceea, ca sa fie proslavit in sfintii Sai si privit cu uimire in toti cei ce vor fi crezut; caci voi ati crezut marturisirea facuta de noi inaintea voastra.                                                                                                                                               2 Imp 22:2 Iosia  „a facut ce este bine inaintea Domnului” 2Cronici 34 a distrus si facut praf templele

 Ioan – Fiul tunetului devine ucenicul iubirii// Pavel ucide apoi scrie 1 Cor 13. Moise ucide apoi se jertfeste //   Etc exemple vii de la chipul celui pamantesc la chipul celui ceresc- :::    Nimic nu IL poate inlocui pe Dumnezeu

Apel: Unii am comis acest pacat fara sa ne dam seama dar acum- trebuie sa o rupem cu cele lumesti si sa cerem ca EL sa isi imprime chipul Sau in noi.

Mary: „Daca Dumnezeu ti-ar spune azi ca nu e bine ce faci ai fi gata sa asculti de EL?

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2143
Opțiuni