ce să fac în suferință?
Autor: Șoitu Alexandru  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de alex.soitu in 18/12/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

 

Subiectul: Ce s-ă fac în suferință?

Introducere: ficare om nu cred că nu a avut momente de greutăți, probleme în viața sa. Dar dacă este vre-o unul care nu a gustat din roadele acestea să se pregătească că îi vine și lui rândul, ceasul. Despre foarte multe subiecte se vorbesc în zilile de azi uni vorbesc despre banii, și în deosebi ce trebuie să faci ca să ai banii, alți vorbesc cum să repari un lucru stricat. Și despre multe alte lucruri. Dar în această zi cu ajutorul Lui Dumnezeu doaresc să vorbim despre un subiect care ne privește pe toți, copii, tinerii, maturii, și la fel pe bâtrânii. Și acest subiect este: ce s-ă fac în suferință?

1.      Să te rogi Lui Dumnezeu. Iacov. 5:13

Exemplu: o dată un om trecea prin suferință, și în timpul suferinței sa gândi să apeleze la cel mai bun prieten, și  sa dus la prieten și la întrbat: prietene ce să fac când sufăr? Și cum să scap de suferință? La care prietenul lui a stat un pic pe gândurii și ia răspuns în felul următor: să suferi ce poți să faci alt ceva? Sau să cauți să uții de suferință prin plăcere și distracție. Omul a plecat de la prietenul lui ne mulțumit, și în timp ce mergea pe drum cu ochii în lăcrimații, un trecător la observat, și la oprit din cale, și la întrebat: ce se întămplă cu tine drumețule? La care omul care suferea ia răspuns: trec prin suferință și nu știu ce să fac? Persoana care la oprit sa gândit un pic și la care ia zis: eu pot să-ți spun ce poți să faci în suferință dute, acasă intră în camera ta și roagăte Lui Dumnezeu. Și fii sigur că El te va ajuta.

            Ași dori să ne punem fiecare dintre noi următorele întrebării:

Ce fac eu în suferință?

Apelez la vecini, prietenii, rude?

Sau apelăm la Dumnezeu.

Dorim sau nu dorim dar fiecare dintre noi trece prin suferință, suferința când vine în viața noastră ea nici nu ne anuță că vine, și nici nu ne întreabă vrem noi să suferim sau nu vrem. Ci ea este ca un musafir care vine pe ne prins de veste. Doresc să vă mai adresez o întrebare: cum vă simnțiți când vine la dumnevoastră un musafir, pe neprins de veste și mai ales când nu suntem nepregătiți? Așa că nu prea bine? La fel este și cu suferința atunci când vine, la acel moment nu înțelegem de ce trebuie să suferim, și în astfel de momente apar întrebări foarte multe.

Isus ia preântâmpinat pe ucenicii Săi ,,V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.” Ioan 16:33. Dumnezeu știa că noi fiind pe pământ vom trece prin suferință, și El nu a lăsat lucrul acesta ascuns de ucenicii și de noi.

Nu este cea mai bună soluție de a învinge suferința, alergănd de la un vecin la altul și tot întrbând, nu este apelarea la prieteni, la părinții, sau la rude. Dar cea mai bună soluție este să te puii pe genuchi și să-i spui Lui Dumnezeu tot greul tău și suferința prin care treci. În primul rând la Dumnezeu să apelă. Eu nu neg că noi nu trebuie să apelăm și la părinții, rude, prieteni. Noi putem so facem dar asta este a doua variantă, și vă asigur sută la sută că prima este cea mai bună variantă.

Frați și surori Dumnezeu Cel care a biruit lumea, și păcatul poate să ne ajute să biruim și noi suferința.

Vedem că apostolu Pavel și Sila când au trecut prin suferință. Nu a alergat la frați și colegii să-i să îi ajute ca să scape de suferință sau să întrebe ce să facem în suferință. Ci el în primul rând apelează la Dumnezeu, și apoi prin Epistole Sale roagă creștinii să se roage pentru cei ce trec prin suferințe și pentru el. F.A. 16 :26.

Nu lăsa ca suferința să te depășească. Ci roagăte ca Dumnezeu să te ajute să o depășești. Ceri Lui Dumnezeu să te ajute să eși biruitor din suferință. Mat. 7:7-11.

2.      Să nu uiți că Dumnezeu este cu tine. Mat. 28:20. Evrei. 13:5

De foarte multe ori când trecem prin anumite suferinți uităm ceva foarte important, dar nu toți uită slăvit să fie Dumnezeu că mai există persoane care nu uită de ce a zis Dumnezeu că va fi cu noi.

În momente de suferință să fiim siguri de lucrul acesta că Dumnezeu este cu noi. Chiar dacă poate că în sufletul nostru ne simnți părăsiți de toți, și poate că așa și este. Dar de Dumnezeu în nici un caz. Să nu credem că în suferința prin care trecem Dumnezeu stă și se gândește: ce să fac? cum să rezolv această problem. Dumnezeu știe prin ce trecem și este alturea de noi. El nimic nu a perdut de sub control și nici nu va pierde.

Dacă spune cu nici un chip nu o să te las, asta este o siguranță pentru noi. Dumnezeu ce promite împlinește. Nu este indiferent de noi și de situațile sau suferințele prin care trecem.

Numai că avem noii oamenii o problemă. Că atunci când vine suferința nu putem sat liniștiți sau locului. Ci de o dată în panică și atuncea cel rău pune vreascuri pe foc. Ziicând unde este Dumnezeul tău când Suferi? Tea lăsat. Nui nimeni să te scape.

Ași dori să privim la o scenă din V.T și anume la poporul Israel: Exodul 14:10-10. Vedem clar că ei nu de mult ișise din Egipt de la suferință. Și mergând spre locul în care sau pornit au întors capurile și au văzut că vine suferința, fiții atenți suferința încă nu a venit dar era pe drum în spatele lor. Și ce fac ei cad în panică și perd echilibru și un moment foarte important se vede aici parcă au uitat de Dumnezeu. Și Dumnezeu le spuen stați liniștiți, căci eu mă voi lupta pentru voi. Dacă este cineva în diminiața aceasta printre noi care trece prin suferință, soră, frate, tănăr, ce treci prin suferință, nu uita că Dumnezeu este cu tine și paote să te ajute să eși din suferință și o va face. Numai nu îți pierde credința în El.

Se spune o istorioară: ,, Într-o seară de iarnă, o tânără familie stătea în jurul mesei. Tatăl era trist şi apăsat de griji, iar mama plângea, ţinându-şi faţa în palme. Fetiţa lor cea mică, mirată de această situaţie, se apropie încet şi întrebă:

- Mamă, de ce plângi?

- Fata mea, sunt zile grele nu mai avem bani şi pentru a putea trăi am vândut şi casa aceasta frumoasă. Mâine va trebui să ne mutăm într-o casă mult mai mică.  De aceea plâng, fiindcă ne este greu să plecăm din acest loc minunat, unde am trăit în linişte atâţia ani, şi să ne mutăm într-o casă sărăcăcioasă şi ca vai de ea…

- Dar, mamă, nu locuieşte Dumnezeu şi în casa aceea săracă în care ne vom muta?

Miraţi de credinţa copilei şi de adevărul spus de aceasta, părinţii au înţeles că, în viaţă, greutăţile şi necazurile de orice fel încolţesc sufletului omului, dar credinţa şi speranţa nu trebuie niciodată uitate, fiindcă doar cu ele în suflet drumul spinos al vieţii e străbătut mai uşor.

"Precum meşterul aruncă aurul în topitorie şi-l lasă a se cerne şi a se curăţa prin foc până ce străluceşte, tot aşa şi Dumnezeu lasă sufletele omeneşti să fie cercetate de necazuri, până ce se curăţă şi se lămuresc.”

„De aceea, o astfel de cercetare a lui Dumnezeu este o mare binefacere pentru suflet.” (Sfântul Ioan Gură de Aur)”.

3.      Să mă bucur aș cum pot. F.A. 16:22-25.

Probabel că fiecare dintre noi ne întrebăm în mintea noastră: cu să mă bucur în suferință? Dacă oamnii Lui Dumnezeu sau bucurat în suferință înseamnă că și noi putem să ne bucurăm. Este cineva în sală care să suferit ca Pavel și sila? Să fie bătut, rupte hainele depe ei? Să fie puse cu picioarele în butuci?

Mă uimește Apostolul Pavel și Sila când văd ce au făcut ei. Ne câtând că au avut de îndurat așa suferinții. Ei se roagă și cântă, dar știți ce cântă? Cântări de laudă. Mă gândeam cum de nu sa decis Aposolul pavel cu Sila să cânte vre-o cântare de jale, dar au ales de laudă. De ce nu au început să zică Doamne de ce noi? Noi așa de bine vestim evanghelia de ce nu sunt alții în necazuri dar noi? Pavel așa întrebări nu pune la adresa Lui Dumnezeu.

            Pavel cu sila era încredințat că Dumnezeu este cu ei și în mijlocul suferinței. El a știut că suferința nu poate să-ți fure daragostea pe care o ai față de Dumnezeu. Rom. 8:35-39. El a știu că suferința nu este un motiv de a te bucura în Domnul. Nuștiu cum dumnevoastră dar eu ard de nerăbdare să ajung în cer și să-l întreb pe Pavel și pe Sila cum au putu ei în mijlocul necazului să se bucure și să-i cânte Lui Dumnezeu cântări de Laudă.

            ,,Bucurați-vă totdeauna în Domnul! Iarăși zic bucrați-vă”!. Filipeni 4:4 vedem că nu zice doar să ne bucurăm când ne este bine, ci în todeauna, și todeaunul acesta implică și când treci prin suferință. Să ne ajute Dumnezeu să înțelegem și să ne învețe cum să ne bucurăm în suferință.

4.      Să  mă încred în Domnul. Ps. 37:5.  55:22.

Atunci când sunt momente când trecem prin suferință finaciară sau materială sau alimentară, sau prin orice fel de problem. Să nu ne bazăm și să nu ne încredem în ajutorul prietenilor, al rudelor,

Noi trebuie să ne încredem în Dumnezeu, fiindcă numai El poate să ne ajute și să ne scoată din orice situație. Credeți frați și surori că pentru El suferința este o problemă pe care El nu poate să o rezolve? Nu! El știe ce este suferința. El pe toate le cunoaște.

Și chiar suferința din viețele noastre noi trebuie să o încredințăm în Mâna Lui. Să fii dependent de Isus este un lucru foarte important. Cine sa încrezut în El nu a avut de pierdut niciodată. Vă dau o temă de casă să cercetați oamenii bibli care sau încrezut în Dumnezeu dacă cineva a pierdut încrezânduse în Dumnezeu să mil spuneți vărog și miea.

Există oamenii care sau în crezut în oamenii, și au pierdut și au avut de suferit în urma la aceasta. Și chiar Gâsim în cuvântul Lui Dumnezeu așaceva: ,, Aşa vorbeşte Domnul: „Blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijină pe un muritor şi îşi abate inima de la Domnul! Ieremia. 17:5. Dacă vrei să treci prin toate biruitor și în deosebi în suferință: bizuieștet pe Dumnezeu și mai puțin pe oamenii. Ce poate să facă Dumnezeu nu poate să facă omul. Dumnezeu nu este limitat în putere dar omul este limitat. ,,Binecuvântat să fie omul care se încrede în Domnul şi a cărui nădejde este Domnul”! Ieremia. 17:7. Nădăjduiește în Domnul când treci prin suferință,

 

Concluzie: să ne ajute Domnul să luăm aminte la cești patru pași care sunt de o mare importanță să-i cunoaștem când trecem prin suferință. Alegrea nouă ne aparține cum vom proceda în suferință. Noi alegem ce să facem în suferință!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2324
  • Export PDF: 5
Opțiuni