In El avem 3
Autor: David Ilea  |  Album: Planul Veacurilor  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de ileadavid in 15/03/2014
    12345678910 0/10 X

In El avem 3

 http://kingdomplan.net

 

IN EL AVEM rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau pe care l-a raspandit din belsug peste noi, prin orice fel de intelepciune si de pricepere; caci a binevoit sa ne descopere taina voii Sale, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi, ca sa-l aduca la indeplinire la implinirea vremurilor, spre a-Si uni iarasi intr-unul, IN HRISTOS, toate lucrurile: cele din ceruri si cele de pe pamant. IN EL AM FOST FACUTI si mostenitori, fiind randuiti mai dinainte, dupa hotararea Aceluia care face toate dupa sfatul voii Sale, ca sa slujim de lauda slavei Sale, noi, care mai dinainte am nadajduit IN HRISTOS. Efeseni1: 7-12.

 Biblia este o carte deosebita de toate cartile scrise de oameni, scrierile ei sunt scrieri scrise de oameni muritori calauziti si supravegheati in scrisul lor de Duhul Sfant al lui Dumnezeu. Stilul scrisului ei este cu adevarat un stil nemai intalnit in scrierile oamenilor muritori, stilul scrisului ei este fara indoiala STILUL DUHULUI LUI DUMNEZEU. Numai Duhul Sfant cunoaste si aduce interpretarea corecta a Scripturi. Fara calauza si lumina Duhului omul se rataceste chiar in timp ce citeste si studiaza Scripturile, cum declara Isus unor Saduchei: Drept raspuns, Isus le-a zis: "Va rataciti! Pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.Matei22: 29. Cine oare cunoaste intelesul spiritual al Scripturi si puterea lui Dumnezeu in adevar, asa cum cunoaste Autorul Scripturilor, Duhul Etern al lui Dumnezeu?  Autorul Scripturi este prezentat pe prima pagina a Sfantului Script ca UNUL care exista mai inainte de manifestarea oricarui inceput, mai inainte de nasterea si aratarea inceputurilor in lumea de AFARA, adica venirea si aratarea lor afara DIN EL, in locul unde este scris: La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul. Geneza1: 1. Asa incepe istoria inceputurilor, inainte de oricare inceput DUMNEZEU era cauza, El era sursa si tot El era Autorul, Ziditorul, Fauritorul adica INCEPUTUL tuturor inceputurilor. Este important sa mentionez din nou ca Dumnezeu SI NU OMUL era nu numai cauza, sursa, autorul, ziditorul si inceputul tuturor inceputurilor dar inundat de mareata Sa bucurie a hotarat tot atunci inainte de toate inceputurile ca EL sa fie si SFARSITUL tuturor inceputurilor. Da, Amin! Dumnezeu este INCEPUTUL tuturor lucrurilor, tot Dumnezeu este si SFARSITUL tuturor lucrurilor, deasemenea Dumnezeu este gigantica forta, El este SUSTINATORUL, puterea si intelepciunea S-a supravegheaza, conduce si Lui se supun toate lucrurile de la inceputul lor tot timpul in lungimea vremi pana la sfarsitul lor Aleluia! IN EL au fost facute, proiectate, desenate, hotarate toate lucrurile, apoi DIN EL vin, se manifesta in lumea de afara toate lucrurile, PRIN EL sunt sustinute, supuse, calauzite, conduse si supravegeate toate lucrurile, din nou IN EL se reantorc, sfarsesc, se aduna, sunt unite toate lucrurile, pentruca PENTRU EL au fost facute toate lucrurile Aleluia!

 

Toate acestea sunt lucrarea, sau LUCRARILE LUI, zidirea, rodul gandurilor, rodul si maretia nemarginitei Sale intelepciuni, potrivit si cu Scripturile care declara acest adevar: Caci cuvantul Domnului este adevarat, si toate LUCRARILE LUI se implinesc cu credinciosie. (Ps.33:4) ) Căci noi suntem LUCRAREA LUI şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele. Efeseni2: 10. Domnul m-a facut cea dintai dintre LUCRARILE LUI, inaintea celor mai vechi LUCRARI ALE LUI. (Prov.8:22) Pe cand noi, fiindca am crezut, intram in "odihna" despre care a vorbit El cand a zis: "Am jurat in mania Mea ca nu vor intra in odihna Mea!" Macar ca LUCRARILE LUI fusesera ispravite inca de la intemeierea lumii. (Evr.4:3) In veci sa tina slava Domnului! Sa Se bucure Domnul de LUCRARILE LUI! (Ps.104:31).

 Cand Dumnezeu prin Duhul Sau DESCOPERA omului suveranitatea si stapanirea Sa si cand ATOTSTAPANUL Dumnezeu incepe sa ARATE omului, una sau mai multe din LUCRARILE LUI, cand El prin Duhul le descopera omului muritor, omului indepartat, omului izgonit de la fata slavei Lui, izgonit de la Pomul vietii neperitoare, atunci omul fiind trezit ca dintr-un somn adanc, luminat in intunericul nopti lui, duhul lui unit cu Duhul slavei lui Dumnezeu marturiseste, declara cuvantul adevarului despre LUCRARILE LUI asa cum au declarat oamenii despre care Scriptura vorbeste si despre care sa amintim doar cateva cuvinte unde gasim scris: "STAPANE DOAMNE! Tu ai inceput SA ARATI robului Tau marirea Ta si mana Ta cea puternica; caci care este dumnezeul acela, in cer si pe pamant, care sa poata face LUCRARI CA ALE TALE si sa aiba o putere ca a Ta? (Deut.3:24) Voi spune LUCRARILE TALE cele puternice, Doamne Dumnezeule! Voi pomeni dreptatea Ta si numai pe a Ta. (Ps.71:16) Cat pentru mine, fericirea mea este sa ma apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Il fac locul meu de adapost, ca sa povestesc toate LUCRARILE TALE. (Ps.73:28)  Caci Tu ma inveselesti cu LUCRARILE TALE, Doamne, si eu cant de veselie, cand vad LUCRAREA MAINILOR TALE. (Ps.92:4)  Cat de mari sunt LUCRARILE TALE, Doamne, si cat de adanci sunt GANDURILE TALE! (Ps.92:5) Tu ai intemeiat in vechime pamantul, si cerurile sunt LUCRAREA MAINILOR TALE. (Ps.102:25)  Cat de multe sunt LUCRARILE TALE, Doamne! Tu pe toate le-ai facut cu intelepciune, si pamantul este plin de FAPTURILE TALE. (Ps.104:24).  După legile Tale stă în picioare totul astăzi, CACI TOATE LUCRURILE ITI SUNT SUPUSE. PS 119: 91. Fiecare neam de om sa laude LUCRARILE TALE si sa vesteasca ISPRAVILE TALE cele mari! (Ps.145:4) Toate LUCRARILE TALE Te vor lauda, Doamne! Si credinciosii Tai Te vor binecuvanta. (Ps.145:10) Dar, Doamne, Tu esti Tatal nostru; noi suntem lutul, si Tu, olarul care ne-ai intocmit: SUNTEM CU TOTII LUCRAREA MAINILOR TALE. (Isa.64:8) Aleluia!

Toate lucrarile lui Dumnezeu, toate lucrarile puteri dragostei, a intelepciuni si a gandurilor Sale au fost supuse, au fost asezate si adanc ascunse, au fost date ca mostenire preaiubitului Sau fiu Isus Hristos, iata ce scrie prin lumina Duhului unul dintre apostoli: Dupa ce a vorbit in vechime parintilor nostri prin proroci, in multe randuri si in multe chipuri, Dumnezeu, la sfarsitul acestor zile, ne-a vorbit PRIN FIUL pe care L-A PUS MOSTENITOR AL TUTUROR LUCRURILOR si prin care a facut si veacurile. El, care este oglindirea slavei Lui si intiparirea Fiintei Lui si CARE TINE TOATE LUCRURILE cu cuvantul puterii Lui, a facut curatarea pacatelor si a sezut la dreapta Maririi in locurile preainalte, ajungand cu atat mai presus de ingeri, cu cat a mostenit un Nume mult mai minunat decat al lor. Caci, caruia dintre ingeri a zis El vreodata: "Tu esti Fiul Meu; astazi Te-am nascut"? Si iarasi: "Eu Ii voi fi Tata, si El Imi va fi Fiu"? Si, cand duce iarasi in lume pe Cel intai nascut, zice: "Toti ingerii lui Dumnezeu sa I se inchine!" Si despre ingeri zice: "Din vanturi face ingeri ai Lui; si dintr-o flacara de foc, slujitori ai Lui"; pe cand Fiului I-a zis: "Scaunul Tau de domnie, Dumnezeule, este in veci de veci; toiagul domniei Tale este un toiag de dreptate; Tu ai iubit neprihanirea si ai urat nelegiuirea: de aceea, Dumnezeule, DUMNEZEUL TAU TE-A UNS CU UNDELEMN DE BUCURIE mai presus decat pe tovarasii Tai." In adevar, nu unor ingeri a supus El lumea viitoare despre care vorbim. Ba inca, cineva a facut undeva urmatoarea marturisire: "Ce este omul ca sa-Ti aduci aminte de el sau fiul omului, ca sa-l cercetezi? L-ai facut pentru putina vreme mai prejos de ingeri, l-ai incununat cu slava si cu cinste, L-AI PUS PESTE LUCRARILE MAINILOR TALE: TOATE LE-AI SUPUS SUB PICIOARELE LUI." In adevar, DACA I-A SUPUS TOATE, NU I-A LASAT NIMIC NESUPUS. Totusi, acum, inca nu vedem ca toate ii sunt supuse. Dar pe Acela care a fost facut "pentru putina vreme mai prejos decat ingerii", adica pe Isus, Il vedem "INCUNUNAT CU SLAVA SI CU CINSTE" din pricina mortii pe care a suferit-o; pentru ca, PRIN HARUL LUI DUMNEZEU, El sa guste moartea pentru toti. Evrei1: 1-9, 2: 5-9.  In urma, va veni sfarsitul, cand El va da Imparatia in mainile lui Dumnezeu Tatal, DUPA CE VA FI NIMICIT ORICE DOMNIE, ORICE STAPANIRE SI ORICE PUTERE. Caci trebuie ca El sa imparateasca pana va pune pe toti vrajmasii SUB PICIOARELE SALE. Vrajmasul cel din urma, care va fi nimicit, va fi moartea. Dumnezeu, in adevar, "A PUS TOTUL SUB PICIOARELE LUI". Dar cand zice ca totul I-a fost supus, se intelege ca afara de Cel ce I-a supus totul. Si cand toate lucrurile Ii vor fi supuse, atunci chiar si Fiul Se va supune Celui ce I-a supus toate lucrurile, pentru ca Dumnezeu sa fie totul in toti. 1Corinteni15: 24-28. 13.

 Proroci din vechime au prorocit si ei prin Duhul Sfant despre Taina voii lui Dumnezeu, despre intruparea Cuvantului, despre stapanirea, slava si puterea imparateasca pe care avea sa o primeasca Isus fiul omului, potrivit cu proiectul voii lui Dumnezeu desenat in planul Sau inainte de intemeierea lumii, dupa cum gasim scris si in cartea profetiilor lui Daniel:  M-am uitat in timpul vedeniilor mele de noapte si iata ca pe norii cerurilor a venit unul CA UN FIU AL OMULUI; a inaintat spre Cel Imbatranit de zile si a fost adus inaintea Lui. I S-A DAT STAPANIRE, SLAVA SI PUTERE IMPARATEASCA, pentru ca sa-I slujeasca TOATE POPOARELE, NEAMURILE SI OAMENII DE TOATE LIMBILE. STAPANIREA LUI este o stapanire vesnica si nu va trece nicidecum, si IMPARATIA LUI nu va fi nimicita niciodata. DAR DOMNIA, STAPANIREA SI PUTEREA TUTUROR IMPARATIILOR care sunt pretutindeni sub ceruri se vor da POPORULUI sfintilor Celui Preainalt. IMPARATIA LUI este o imparatie vesnica, si TOATE PUTERILE Ii VOR SLUJI SI-L VOR ASCULTA!" Tu te uitai la el, si s-a dezlipit O PIATRA fara ajutorul vreunei maini, a izbit picioarele de fier si de lut ale chipului si le-a facut bucati. Atunci fierul, lutul, arama, argintul si aurul s-au sfaramat impreuna si s-au facut ca pleava din arie vara; LE-A LUAT VANTUL, SI NICI URMA NU S-A MAI GASIT DIN ELE. Dar PIATRA care sfaramase chipul s-a facut UN MUNTE MARE SI A UMPLUT TOT PAMANTUL. Dar in vremea acestor imparati, Dumnezeul cerurilor va ridica O IMPARATIE care nu va fi nimicita niciodata si care nu va trece sub stapanirea unui alt popor. EA VA SFARAMA SI VA NIMICI TOATE ACELE IMPARATII, si ea insasi va dainui vesnic. Daniel 7: 13,14,27, 2: 34,35,44.

 

Declaratia apostolului Pavel “IN EL AVEM” era pentru el si multi altii din vremea lui o declaratie noua, o declaratie nemai auzita cu toate ca despre El era scris prophetic in cartile Vechiului Testament. Despre El, adica despre Isus Hristos Fiul Tatalui si fiul omului, despre tot ce Dumnezeu a asezat IN EL pentru noi oameni era scris deja in Lege, in Proroci si in Psalmi, chiar si cartile istoriei lui Israel in multe locuri si in multe chipuri vorbeau profetic despre Taina voii lui Dumnezeu, Salvatorul, Unsul si Domnul intregi omenirii.  Declaratia apostolului” IN EL AVEM “ este rodul si implinirea deplina a fagaduintelor lui Dumnezeu facute omului, da, si a fagaduintei INDURARII Lui facuta de Dumnezeu insusi atunci si acolo unde El S-a descoperit lui Moise, atunci cand Domnul a lasat sa treaca TOATA FRUMUSETEA Lui pe dinaintea lui Moise, atunci cand Domnul a chemat Numele Domnului si a STRIGAT, adica a rostit cu voce tare fagaduinta Lui facuta pentru MII DE NEAMURI DE OAMENI unde iata ce sta scris: “Moise a taiat doua table de piatra ca si cele dintai; s-a sculat dis-de-dimineata si s-a suit pe muntele Sinai, dupa cum ii poruncise Domnul; si a luat in mana cele doua table de piatra. Domnul S-a coborat intr-un nor, a stat acolo langa el SI A ROSTIT NUMELE DOMNULUI. Si Domnul a trecut pe dinaintea lui SI A STRIGAT: "Domnul Dumnezeu este un Dumnezeu PLIN de indurare si milostiv, INCET la manie, PLIN de bunatate si credinciosie, care Isi tine dragostea pana in MII DE NEAMURI DE OAMENI, iarta faradelegea, razvratirea si pacatul, dar nu socoteste pe cel vinovat drept nevinovat, si pedepseste faradelegea parintilor in copii si in copiii copiilor lor PANA LA AL TREILEA SI AL PATRULEA NEAM!" Indata, Moise s-a plecat pana la pamant si s-a inchinat”. Exod 34: 4-8.

 Dumnezeu a continuat sa declare si sa descopere maretia indurarii Sale in care pedeapsa faradelegilor, pedeapsa neascultarii parintilor continua in copiii, copiilor lor NUMAI PANA la al treilea si al patrulea neam de oameni neascultatori sau a celora ce urau pe Dumnezeu. Dar indurarea si dragostea Lui asezata si aratata IN ISUS HRISTOS omul ascultator, tine, merge, este activa pana la al miilea sau pana in mii de neamuri de oameni potrivit celor scrise:  Să nu te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii, până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc, şi MA INDUR PANA LA AL MIILEA NEAM de cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele Exod 20: 5,6. Sa stii, dar, ca Domnul Dumnezeul tau este singurul Dumnezeu. El este un Dumnezeu credincios si Isi tine legamantul si indurarea pana la al MIILEA NEAM DE OAMENI fata de cei ce-L iubesc si pazesc poruncile Lui. (Deut.7:9) Aduceti-va aminte totdeauna de legamantul Sau; de fagaduintele Lui, facute pentru o MIE DE NEAMURI DE OAMENI, (1Cron.16:1) El Isi aduce aminte totdeauna de legamantul Lui, de fagaduintele Lui facute pentru o MIE DE NEAMURI DE OM, (Ps.105:8) Tu dai indurare pana la al MIILEA NEAM DE OAMENI si pedepsesti nelegiuirea parintilor in sanul copiilor lor dupa ei. Tu esti Dumnezeul cel mare, cel puternic, al carui nume este Domnul ostirilor! (Ier.32:18).  In adevar, nu este nicio deosebire intre iudeu si grec; caci TOTI AU ACELASI DOMN, CARE ESTE BOGAT IN INDURARE pentru toti cei ce-L cheama. (Rom.10:12)  Fiindca Dumnezeu a inchis pe toti oamenii in neascultare, CA SA AIBA INDURARE DE TOTI. (Rom.11:32).  Dar Dumnezeu, care este BOGAT IN INDURARE, PENTRU DRAGOSTEA CEA MARE cu care ne-a iubit, macar ca eram morti in greselile noastre, ne-a adus la viata IMPREUNA CU HRISTOS (prin har sunteti mantuiti) (Efes.2:4,5).  El ne-a mantuit, nu pentru faptele facute de noi in neprihanire, ci PENTRU INDURAREA LUI, prin spalarea nasterii din nou si prin innoirea facuta de Duhul Sfant, (Tit.3:5)  Iata, noi numim fericiti pe cei ce au rabdat. Ati auzit vorbindu-se despre rabdarea lui Iov si ati vazut ce sfarsit i-a dat Domnul si cum Domnul este PLIN DE MILA SI DE INDURARE. (Iac.5:11)  Binecuvantat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, care, dupa INDURAREA SA CEA MARE, ne-a nascut din nou PRIN INVIEREA LUI ISUS HRISTOS DIN MORTI, la o nadejde vie (1Pet.1:3)  Tineti-va in dragostea lui Dumnezeu si asteptati INDURAREA Domnului nostru Isus Hristos pentru viata vesnica. (Iuda.1:21).

 Dumnezeu a inchis pe toti oamenii in neascultarea lui Adam, pentru ca sa-Si arate INDURAREA fata de toti oamenii in ascultarea lui Isus Hristos. Daca in neascultarea lui Adam Dumnezeu Si-a descoperit MANIA LUI si pedeapsa pentru pacatul neascultarii, manie si pedeapsa care a tinut pana la al treilea si al patrulea neam de om, apoi cu mult mai mult in ascultarea lui Isus Hristos Dumnezeu Si-a descoperit DARUL SAU, adica bogatia indurarii si a dragostei cea mare cu care ne-a iubit. Iata ca darul, bogatia indurarii si dragostea cea mare a lui Dumnezeu au fost tainic asezate inca de la intemeierea lumii, IN ISUS HRISTOS pentru noi, pentru toata omenirea, pentru o mie de neamuri de om Aleluia! Vestea buna pentru omul pacatos este caci MANIA LUI tine numai o clipa, dar INDURAREA LUI tine toata viata: seara vine plansul, iar dimineata, veselia. (Ps.30:5). Dumnezeu nu socoteste pe cel vinovat drept nevinovat, MANIA LUI ramane peste omul care umbla in neascultare, daca Dumnezeu nu folosea indurarea si dragostea Lui pentru omul vinovat atunci mania Lui ramanea totdeauna peste omul neascultator. Dumnezeu in planul Sau a hotarat ca umblarea omului in neascultare sa nu fie vesnica si mania Lui sa nu ramana vesnic peste om, umblarea omului in neascultare trebuia sa se termine, trebuia sa sfarseasca in ascultarea lui Isus Hristos. Plata sau pedeapsa pentru vina, pentru pacatul neascultari a fost moartea, Dumnezeu in indurarea si in dragostea Lui a luat vina omului vinovat, toata neascultarea si faradelegea lui si a asezat-o peste Fiul Sau Isus Hristos care apoi a trebuit sa moara din cauza vinei, a neascultarii omului care au fost asezate peste trupul Sau nevinovat. In moartea lui Isus Hristos pentru vina si neascultarea noastra MANIA LUI DUMNEZEU SE SFARSESTE potrivit cu Scriptura care zice: Deci fiindcă suntem socotiţi neprihăniţi, prin credinţă, AVEM PACE CU DUMNEZEU, prin Domnul nostru Isus Hristos. Lui Îi datorăm faptul că, prin credinţă, AM INTRAT IN ACEASTA STARE DE HAR IN CARE SUNTEM; şi ne bucurăm în nădejdea slavei lui Dumnezeu. Căci, pe când eram noi încă fără putere, Hristos, la vremea cuvenită, A MURIT PENTRU cei nelegiuiţi. Pentru un om neprihănit cu greu ar muri cineva; dar pentru binefăcătorul lui, poate că s-ar găsi cineva să moară. Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, PE CAND ERAM NOI INCA PACATOSI, Hristos a murit pentru noi. Deci cu atât mai mult acum, când suntem socotiţi neprihăniţi, prin sângele Lui, vom fi mântuiţi prin El de MANIA LUI DUMNEZEU. Căci, DACA ATUNCI când eram vrăjmaşi, AM FOST IMPACATI CU DUMNEZEU, prin moartea Fiului Său, cu mult mai mult ACUM, când SUNTEM IMPACATI CU EL, vom fi mântuiţi prin viaţa Lui. Şi nu numai atât, dar ne şi bucurăm în Dumnezeu, prin Domnul nostru Isus Hristos, prin care AM CAPATAT împăcarea. Romani 5: 1,2,6-11.  A uitat Dumnezeu sa aiba mila? Si-a tras El, IN MANIA LUI, inapoi indurarea?" - (Oprire) (Ps.77:9).  Caci MANIA LUI tine numai o clipa, dar indurarea Lui tine toata viata: seara vine plansul, iar dimineata, veselia. (Ps.30:5). Apoi am vazut in cer un alt semn mare si minunat: sapte ingeri care aveau sapte urgii, cele din urma, CACI CU ELE S-A ISPRAVIT MANIA LUI DUMNEZEU. (Apoc.15:1). Si sa asteptati din ceruri pe Fiul Sau, pe care L-a inviat din morti, PE ISUS CARE NE IZBAVESTE DE MANIA VIITOARE. (1Tes.1:10).

 Iata deci, IN EL, adica In Isus Hristos AVEM si izbavirea de mania lui Dumnezeu. Mania lui Dumnezeu vine peste oamenii neascultatorii, adica peste fiii neascultarii ne spune Scriptura: Nimeni sa nu va insele cu vorbe desarte; caci din pricina acestor lucruri vine MANIA LUI DUMNEZEU peste oamenii neascultatori. (Efes.5:6). Din pricina acestor lucruri vine MANIA LUI DUMNEZEU peste fiii neascultarii. (Col.3:6). Neascultarea oamenilor, a fiilor neascultarii se termina in ascultarea lui Isus Hristos, in ascultarea si-n jertfa crucii lui Isus, Dumnezeu Si-a aratat indurarea si darul dragostei Sale, acolo unde ne tinand in socoteala pacatul si neascultarea omului, Dumnezeu de buna voie S-a prezentat in Isus Hristos IMPACAND LUMEA OMENEASCA CU SINE. Sfarsitul maniei lui Dumnezeu si impacarea omului neascultator cu Dumnezeu, prin voia si planul Sau au fost infaptuite si asezate IN EL, In Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu. Acum toata omenirea are in adevar dreptul sa proclame, sa se alinieze cu voia scrisa in planul veacurilor si prin credinta sa rosteasca cuvintele indurarii lui Dumnezeu IN EL AVEM izbavirea de mania lui Dumnezeu, IN EL AVEM iertarea, IN EL AVEM impacarea, IN EL AVEM totul deplin Aleluia! Iata ca TOATA comoara si bogatia darului, a harului lui Dumnezeu a fost asezata de Dumnezeu Tatal in Fiul Sau PENTRU NOI, pentru noi toti, pentru noi omul vinovat, omul neascultator, omul indepartat, omul fara putere, vrajmas si urator de Dumnezeu. Este de trebuinta sa reamintesc cititorului mareata taina a voii lui Dumnezeu: Cu toate ca fara nici o indoiala noi toti oameni AVEM TOTUL SI DEPLIN IN EL, totusi nimeni, nici un om nu poate traii, nu poate sa foloseasca practic, rodul si puterea bogatiilor lui Dumnezeu asezate pentru noi in Isus Hristos nu sunt active in fiinta omului numai dupa ce omul PRIN CREDINTA VINE LA ISUS, INTRA PE USA CRUCII LUI INLAUNTRU, IN EL, numai atunci si numai acolo omul traieste viata din belsugul darului lui Dumnezeu. Numai atunci si numai acolo mania lui Dumnezeu se termina si numai atunci si numai acolo incepe adevarata viata, viata vesnica, viata nemuritoare cum declara si Fiul lui Dumnezeu unde zicea El: Tatal iubeste pe Fiul si a dat TOATE LUCRURILE IN MANA LUI. CINE CREDE IN FIUL ARE viata vesnica; dar cine nu crede in Fiul nu va vedea viata, ci MANIA LUI DUMNEZEU ramane peste el." (Ioan.3: 35,36).

 Cuvintele acestui mare adevar “IN EL AVEM” ne descopera puterea, esenta dragostei lui Dumnezeu pentru om si slava jertfei crucii, a ascultarii si a vredniciei inaltarii in tronul stapanirii a Fiului lui Dumnezeu, Isus Hristos Domnul nostru. Dumnezeu a hotarat locul, persoana careia I-a fost incredintat darul bogatiilor Sale pentru om unde scrie apostolul: “IN EL”, si tot Dumnezeu a hotarat folosindu-Se de harul Sau valoarea si canditatea sau marimea, greautatea darului bogatiilor Sale pe care sa Il AVEM. Dumnezeu in planul voii Lui a hotarat ce fel de chip sa poarte omenirea in Adam cel neascultator, tot Dumnezeu in indurarea S-a a hotarat ce chip sa poarte toata omenirea in ascultarea si jertfa crucii lui Isus. In Adam cel neascultator toti oameni au fost supusi, au fost LOVITI cu o NOTA DE PLATA, dar IN EL, IN Isus Hristos, in harul Divin, in ascultarea jertfei Lui, toti oamenii SUNT CHEMATI sa auda vestea buna, sa acepte, sa primeasca IN DAR prin credinta O CHITANTA, O DOVADA ca nota de plata a FOST TOTAL PLATITA Aleluia! In Adam cel pamantesc omul trebuia SA PAZEASCA, SA IMPLINEASCA porunca lui Dumnezeu, in Isus Omul ceresc, omul este chemat sa CREADA in Unul care a pazit si a implinit deplin porunca lui Dumnezeu, adica Isus Hristosul si Trimisul lui Dumnezeu. Toti oameni care inca se nasc in Adam cel pamantesc mostenesc sau cum zice Scriptura sunt loviti cu tot ce a venit prin Adam, sunt loviti cu moartea. Oameni acestia nu sunt chemati sa auda, sa creada si sa vina la Adam cel pamantesc pentru mostenirea mortii, pentruca ei sunt nascuti deja din samanta lui Adam asa dar ei inca de la nasterea lor mostenesc pacatul si moartea venita prin Adam cel neascultator cum adevereste Scriptura unde zice:  Iata ca SUNT NASCUT in nelegiuire, si IN PACAT m-a zamislit mama mea. (Ps.51:5). Voi ERATI MORTI în greşelile şi în păcatele voastre în care trăiaţi odinioară, după mersul lumii acesteia, după domnul puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fiii neascultării. Între ei eram şi noi toţi odinioară, când trăiam în poftele firii noastre pământeşti, când făceam voile firii pământeşti şi ale gândurilor noastre şi eram din fire copii ai mâniei, ca şi ceilalţi. Aduceţi-vă aminte că în vremea aceea eraţi fără Hristos, fără drept de cetăţenie în Israel, străini de legămintele făgăduinţei, fără nădejde şi fără Dumnezeu în lume. Dar acum, în Hristos Isus, voi, care odinioară eraţi depărtaţi, aţi fost apropiaţi prin sângele lui Hristos. Efeseni2: 1-3, 12,13.

 Asa dar noi toti oameni care IN ADAM ne-am nascut in nelegiuire, in pacat si care prin robia mortii am fost pentru o vreme indepartati, fara Hristos, fără drept de cetăţenie în Israel, străini de legămintele făgăduinţei, fără nădejde şi fără Dumnezeu în lume, da noi toti ACUM suntem chemati sa auzim vestea buna, sa o aceptam si prin credinta sa venim la Isus Hristos, la Fiul lui Dumnezeu pe care odinioara, in vremea aceea nu Il cunosteam, despre care nu auziseram, de care eram foarte indepartati, unde Dumnezeu Tatal ne asteapta si unde AVEM darul harului maret al lui Dumnezeu VIATA NEMURITOARE. Dupa cum prin nastere in sau din Adam cel pamantesc am mostenit si am purtat chipul lui cel pamantesc, tot asa, prin nastere In sau din Isus Hristos, Adamul cel ceresc, vom mosteni si vom purta chipul Lui ceresc Aleluia! Iata ca toata istoria omului pamantesc, tot ce omul pamantesc a dorit, tot ce el a facut pentru Dumnezeu, impotriva si inaintea lui Dumnezeu este in intregime cunoscut, scris si asezat de Dumnezeu in Adam cel pamantesc, deasemenea tot ce Dumnezeu a dorit, tot ce El a facut pentru omul pamantesc, toata dragostea, tot harul, toate fagaduintele si toata bogatia darurilor Lui pentru om, toata istoria lucrarilor lui Dumnezeu pentru si de dragul omului a fost tainic scrisa si asezata de Dumnezeu inainte de intemeierea lumii IN ISUS HRISTOS, Omul ceresc.

 Cuvintele IN EL AVEM sunt in adevar cuprinsul, volumul, rodul deplin al Evangheliei, sunt cu siguranta Vestea Buna, sunt o LUCRARE NOUA, sunt TAINA voii lui Dumnezeu pe care prin Duhul Sau cu BUNA VOINTA, cu placere, cu bucurie deplina continua sa ne descopere. Lista bogatiilor lui Dumnezeu pe care le AVEM in Isus Hristos Domnul nostru, a celor ce sunt pana acum descoperite, este foarte mare, numarul lor este prea mare pentru mine ca sa le scriu, sa le povestesc in anii acestei vieti atat de trecatoare si scurta:  Doamne Dumnezeule, multe sunt minunile si planurile Tale pentru mine: nimeni nu se poate asemana cu Tine. As vrea sa le vestesc si sa le trambitez, dar NUMARUL LOR ESTE PREA MARE, ca sa le povestesc. (Ps.40:5). Totusi sa ne reanprospatam cunostinta si sa ne inchinam cu smerenie si reverenta inaintea bunului nostru Parinte care ne-a binecuvantat cu tot felul de binecuvântări duhovniceşti, în locurile cereşti, în Hristos, pentru zidirea noastra sa ne oprim privirea asupra urmatoarelor bogatii ceresti pe care le AVEM IN ISUS HRISTOS: De aceea, frati sfinti, care AVETI PARTE DE CHEMAREA CEREASCA, atintiti-va privirile la Apostolul si Marele Preot al marturisirii noastre, adica Isus. (Evr.3:1)  Caci in El AVEM VIATA, MISCAREA SI FIINTA, dupa cum au zis si unii din poetii vostri: "Suntem din neamul Lui…" (Fapt.17:28).  In El AVEM RASCUMPARAREA, PRIN SANGELE LUI, IERTAREA PACATELOR, dupa bogatiile harului Sau (Efes.1:7). Deci fiindca suntem socotiti neprihaniti, prin credinta, AVEM PACE CU DUMNEZEU, prin Domnul nostru Isus Hristos. (Rom.5:1). Multumind Tatalui, care v-a invrednicit sa AVETI PARTE DE MOSTENIREA SFINTILOR IN LUMINA. (Col.1:12). In El AVEM, prin credinta in El, SLOBOZENIA SI APROPIEREA DE DUMNEZEU CU INCREDERE. (Efes.3:12). Caci, prin El, si unii si altii AVEM INTRARE LA TATAL, intr-un Duh. (Efes.2:18). Astfel, dar, fratilor, fiindca prin sangele lui Isus AVEM O INTRARE SLOBODA IN LOCUL PREASFANT. (Evr.10:19).  Caci, dupa cum AVEM PARTE din belsug de suferintele lui Hristos, tot asa, prin Hristos AVEM PARTE din belsug si de mangaiere. (2Cor.1:5).  Deci fiindca AVEM ASTFEL DE FAGADUINTE, preaiubitilor, sa ne curatam de orice intinaciune a carnii si a duhului si sa ne ducem sfintirea pana la capat, in frica de Dumnezeu. (2Cor.7:1). Voi AVETI TOTUL DEPLIN IN EL, care este Capul oricarei domnii si stapaniri. (Col.2:10).  V-am scris aceste lucruri ca sa stiti ca voi care credeti in Numele Fiului lui Dumnezeu AVETI VIATA VESNICA. (1Ioan.5:13).

 

 Inca inainte de intemeierea lumii, inainte de nasterea timpului, Dumnezeu a proiectat, a desenat, a hotarat in nesfarsita Lui intelepciune, inundat in bucurie a creeat acest plan maret, planul veacurilor unde a asezat toata lucrarea gandurilor Sale. Planul acesta facut in Sinea Lui cuprindea inceputul si sfarsitul lucrari gandurilor, a dorintei si a voii Sale, acest plan tainic al secretelor inimii lui Dumnezeu a fost asezat IN HRISTOS pentru pastrare in forma lui originala si pentru aducerea lui la deplina indeplinire. Toata bogatia darului, a harului lui Dumnezeu pe care o AVEM IN ISUS HRISTOS a fost asezata IN Hristos pentru noi, pentru toata omenirea atunci, inainte de nasterea veacurilor. Faptul unde Dumnezeu Tatal a hotarat sa ascunda toata voia Lui in Fiul Sau Hristos Isus este in adevar TAINA VOII SALE, despre acest secret, despre aceasta Taina ascunsa pe parcursul sau lungimea veacurilor, in Dumnezeu care face toate lucrurile dupa sfatul voii Sale scrie apostolul fratilor din Efes: Prin descoperire dumnezeiască am luat cunoştinţă de TAINA ACEASTA despre care v-am scris în puţine cuvinte. Citindu-le, vă puteţi închipui priceperea pe care o am eu despre TAINA lui Hristos, care n-a fost făcută cunoscut fiilor oamenilor în celelalte veacuri, în felul cum a fost descoperită acum sfinţilor apostoli şi proroci ai lui Hristos, prin Duhul. Că, adică, Neamurile sunt împreună moştenitoare cu noi, alcătuiesc un singur trup cu noi şi iau parte cu noi la aceeaşi făgăduinţă în Hristos Isus, prin Evanghelia aceea, al cărei slujitor am fost făcut eu, după darul harului lui Dumnezeu dat mie prin lucrarea puterii Lui. Da, mie, care sunt cel mai neînsemnat dintre toţi sfinţii, mi-a fost dat harul acesta să vestesc Neamurilor BOGATIILE NEPATRUNSE ALE LUI HRISTOS şi să pun în lumină înaintea tuturor care este ISPRAVNICIA ACESTEI TAINE, ASCUNSA DIN VEACURI IN DUMNEZEU, care a făcut toate lucrurile; pentru ca domniile şi stăpânirile din locurile cereşti să cunoască azi, prin Biserică, înţelepciunea nespus de felurită a lui Dumnezeu, după planul veşnic (veacurilor) pe care l-a făcut în Hristos Isus, Domnul nostru. Efeseni3: 3-11.

 Iata ca Duhul lui Dumnezeu declarase in Lege prin proroci si in Psalmi despre aceasta TAINA a voii lui Dumnezeu si despre bogatiile nepatrunse ascunse de Dumnezeu in Hristos Isus, spre El se vor indrepta toate popoarele pamantului fiecare om la randul si la vremea cetei lui si numai IN EL vor nadajdui ostroavele lumii dupa cum gasim scris: "Numai in Domnul", Mi se va zice, "locuieste dreptatea si puterea; LA EL VOR VENI El, si vor fi infruntati toti cei ce erau maniati impotriva Lui. (Isa.45:24)  El nu va slabi, nici nu Se va lasa, pana va aseza dreptatea pe pamant; si OSTROAVELE VOR NADAJDUI in legea Lui." (Isa.42:4)   In vremurile de pe urma, muntele Casei Domnului va fi intemeiat tare ca cel mai inalt munte, se va inalta deasupra dealurilor, si POPOARELE VOR VENI CU GRAMADA LA EL. (Mica.4:1).  NEAMURILE SE VOR DUCE CU GRAMADA LA EL si vor zice: "Veniti, haidem sa ne suim la muntele Domnului, la Casa Dumnezeului lui Iacov, ca sa ne invete caile Lui si sa umblam pe cararile Lui!" Caci din Sion va iesi Legea, si din Ierusalim, cuvantul Domnului. (Mica.4:2). Cat despre mine prin indurarea si harul Parintelui nostru ceresc ma aliniez in linia celor ce au auzit si cred Vestea Buna, plin de bucuria Duhului repet si eu cuvintele psalmistului care zice: O iau inaintea zorilor si strig: NADAJDUIESC IN FAGADUINTELE TALE (asezate pentru mine IN HRISTOS ISUS DOMNUL MEU) (Ps.119:147). Scriptura deasemenea ne spune ca TOTUL pe care Il AVEM IN EL este DEPLIN, este complect terminat, toata bogatia darului fagaduintelor lui Dumnezeu asezate in Hristos pentru noi oamenii sunt in PLINATATEA lor, adica sunt perfect terminate, sunt umplute, sunt deci PLINE complect cu voia, cu intelepciunea si cu dragostea lui Dumnezeu pentruca in IN EL, adica in Hristos locuieste trupeste TOATA PLINATATEA DUMNEZEIRII. Cand omul pacatos prin voia lui Dumnezeu aude Vestea Buna, cand prin darul credintei, prin atragerea harului lui Dumnezeu vine la Isus si intra inauntru IN EL prin poarta crucii Lui, atunci si acolo IN El, omul nascut din nou creste in toate privintele spre inaltimea staturii PLINATATII lui Hristos, creste in cunostinta dragostei lui Dumnezeu care este IN Hristos, si care cunostinta este mai sus, care intrece oricare cunostinta si astfel omul ca un pom binecuvantat creste pana unde ajunge PLIN cu toata roada, sau umplut cu TOATA ROADA PLINATATI LUI DUMNEZEU Aleluia!

 

 Dragi prieteni, stimati cititori, cuvintele acestea”IN EL AVEM”cuprinde sau include cele doua popoare: Israel si Neamurile, care de fapt reprezinta toata omenirea. Iata ca toti oamenii au fost binecuvantati cu bogatia darului lui Dumnezeu asezat IN Isus Hristos, cuvantul “AVEM” este inclusiv, adica include toata omenirea. Atat Israel cat si Neamurile cu deplina incredere pot declara cuvintele Scripturii “IN EL AVEM”, pentruca toata Scriptura adevereste acest adevar. Apostolul prin Duhul aduce in lumina aceasta voie a lui Dumnezeu unde scrie el: Dar ACUM, IN Hristos Isus, voi, care odinioara erati departati, ATI FOST apropiati prin sangele lui Hristos. Caci El este pacea noastra care din doi A FACUT UNUL si a surpat zidul de la mijloc care-i despartea si, in trupul Lui, a inlaturat vrajmasia dintre ei, Legea poruncilor, in oranduirile ei, ca sa faca pe cei doi sa fie in El insusi un singur om nou, facand astfel pace; SI A IMPACAT pe cei doi cu Dumnezeu intr-un singur trup, prin cruce, prin care a nimicit vrajmasia. El a venit astfel sa aduca vestea buna a pacii voua, celor ce erati departe, si pace celor ce erau aproape. CACI, PRIN EL, SI UNII SI ALTII AVEM INTRARE LA TATAL, INTR-UN DUH. Efeseni2: 13-18. Ceia ce Scriptura declara despre adevarul acesta “IN EL AVEM” nu este o parere, o vointa, o dorinta sau o declaratie a prorocilor, a celor ce au scris Legea, a celor ce au scris cartile Scripturii, nu este nici chiar alegerea personala sau hotararea personala a Fiului lui Dumnezeu Isus Hristos, aceasta este voia, este hotararea si decretul suveranului Rege al universului, este fagaduinta facuta cu juramant a inteleptului nostru Creator si a induratorului nostru Tata, facuta pentru noi oamenii faptura mainilor Sale si pentru noi copii Sai.

 Dumnezeu Tatal nostru in dragostea Lui pentru intreaga omenire nu a asezat darul si fagaduintele Sale intr-un om muritor, nici chiar intr-un inger puternic. Toti oamenii veniti in diferite vremi pe scena istoriei, oameni care au optinut un nume mare, oameni care au fost si inca sunt venerati si considerati de popoarele lumii oameni sfinti, oameni luminati, profeti si intemeietori religiilor vechi, da toti oamenii au murit si nu au reusit sa traiasca macar pana unde sa aduca, sa ajute poporul sau membri religiilor lor sa se reantoarca si sa ajunga la Dumnezeu. Daca Dumnezeu aseza darul vietii vesnice, si toate fagaduintele Lui facute pentru omenire, in oricare din acesti oameni muritori, odata cu moartea lor se termina si speranta omenirii pentru fagadintele lui Dumnezeu. Tatal nostru si Dumnezeul nostru a uns cu undelemn de bucurie mai presus de oameni si ingeri pe Isus Hristos Domnul vietii si IN EL a asezat toata bogatia darurilor Sale pentru om. Isus Hristos Domnul nostru traieste vesnic, cu bucurie si cu toata puterea Maririi tronului Sau mijloceste si atrage la Sine, la bogatia harului Dumnezeiesc pe toti oameni. Isus Hristos Marele Preot a murit pentru toti oameni aducandu-se pe Sine o jertfa sfanta si curata ridicand pacatul lumii, dar El traieste pururea si poate sa mantuiasca in chip desavarsit pe toti oamenii cum adevereste Scriptura: Mai mult, acolo au fost preoti in mare numar, pentru ca moartea ii impiedica sa ramana pururi. Dar El, fiindca ramane "IN VEAC", are o preotie care nu poate trece de la unul la altul.  De aceea si poate sa mantuiasca in chip desavarsit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentru ca TRAIESTE PURURI CA SA MIJLOCEASCA PENTRU EI. Si tocmai un astfel de Mare Preot ne trebuia: sfant, nevinovat, fara pata, despartit de pacatosi si inaltat mai presus de ceruri, care n-are nevoie, ca ceilalti mari preoti, sa aduca jertfe in fiecare zi, intai pentru pacatele sale, si apoi pentru pacatele norodului, caci lucrul acesta L-A FACUT ODATA PENTRU TOTDEAUNA, cand S-a adus jertfa pe Sine insusi. In adevar, Legea pune mari preoti pe NISTE OAMENI SUPUSI SLABICIUNII; dar cuvantul juramantului, facut dupa ce a fost data Legea, pune pe Fiul, CARE ESTE DESAVARSIT PENTRU VESNICIE. El, care este oglindirea slavei Lui si intiparirea Fiintei Lui si care tine toate lucrurile cu cuvantul puterii Lui, a facut curatarea pacatelor si a sezut la dreapta Maririi in locurile preainalte, ajungand cu atat mai presus de ingeri, cu cat a mostenit un Nume mult mai minunat decat al lor. Caci, caruia dintre ingeri a zis El vreodata: "Tu esti Fiul Meu; astazi Te-am nascut"? Si iarasi: "Eu Ii voi fi Tata, si El Imi va fi Fiu"? Si, cand duce iarasi in lume pe Cel intai nascut, zice: "Toti ingerii lui Dumnezeu sa I se inchine!" Si despre ingeri zice: "Din vanturi face ingeri ai Lui; si dintr-o flacara de foc, slujitori ai Lui"; pe cand Fiului I-a zis: "Scaunul Tau de domnie, Dumnezeule, este IN VECI DE VECI; toiagul domniei Tale este un toiag de dreptate; Tu ai iubit neprihanirea si ai urat nelegiuirea: de aceea, Dumnezeule, Dumnezeul Tau Te-a uns cu un untdelemn de bucurie MAI PRESUS decat pe tovarasii Tai." Si iarasi: "La inceput, Tu, Doamne, ai intemeiat pamantul; si cerurile sunt lucrarea mainilor Tale. Ele vor pieri, DAR TU RAMAI; toate se vor invechi ca o haina; le vei face sul ca pe o manta, si vor fi schimbate; DAR TU ESTI ACELASI; SI ANII TAI NU SE VOR SFARSI." Si caruia din ingeri i-a zis El vreodata: "Sezi la dreapta Mea, pana voi pune pe vrajmasii Tai asternut al picioarelor Tale"? Nu sunt oare toti duhuri slujitoare trimise sa indeplineasca o slujba pentru cei ce vor mosteni mantuirea? Evrei7: 23-28, 1: 3-14.

 Stimate prieten, nu intamplator, nu fara un inpuls sensitiv al Duhului lui Dumnezeu citesti partea finala a descrierii acestui mare adevar “ IN EL AVEM”, cuvantul AVEM este adevarat cu privire la noi, adica tu si eu noi avem bogatia indurari si darul lui Dumnezeu este pentru noi si al nostru. Chiar daca te consideri un pacatos, un strain si un nevrednic, chiar daca esti un ateu, chiar daca nu cunosti pe Dumnezeu, chiar daca nu-I recunosti existenta, chiar daca practici o religie necrestina, sunt invrednicit de Dumnezeu sa-ti spun Vestea Buna unde si tu esti inclus in aceast mare si misterios cuvant “AVEM”. Pentru darul si pentru indurarea lui Dumnezeu, pentru mantuirea Lui nu este calificare, nu este prin meritul omului, asa dar oricine esti tu, oricare iti este starea ta sociala, oricare iti este gradul tau de cunostinta despre sau impotriva lui Dumnezeu, si tu AI aceasta bogatie a vieti nemuritoare asezata IN EL, adica In Isus Hristos special pentru tine. Hotararea Suveranului Dumnezeu cu privire la toata bogatia darurilor Lui pentru om, a fost si ramane pentru tot timpul hotararea si declaratia pe care Dumnezeu a facuto despre singurul Sau Fiu nascut din Tatal si purtatorul Numelui Lui care este Isus Hristos. Iata ca NUMAI VENIND LA EL, adica la Isus Hristos, NUMAI INTRAND PRIN CREDINTA PRIN USA LARG DESCHISA, prin crucea Lui putem optine, putem folosi si traii practic din belsugul bogatiilor lui Dumnezeu daruite noua oamenilor. Pentruca IN EL AVEM RASCUMPARAREA, PRIN SANGELE LUI, IERTAREA PACATELOR, si toate celelalte nemeritate bogatii, dupa masura harului lui Dumnezeu, cred eu ca aceasta este ziua, ASTAZI daca auzim glasul Evangheliei, sa ne grabim, sa alergam fara oprire la Isus Hristos unde chiar Tatal ne asteapta. Prieten drag daca imprejurarile permit te rog ingenuncheaza in prezenta lui Dumnezeu si in cuvintele tale spune-I tot ce ai in inima si roagal sa te conduca la Isus si crucea Lui unde prin credinta in El sa devii mostenitorul fagaduintelor lui Dumnezeu si a vietii neperitoare AMIN ALELUIA! Pentru mai multe scrieri despre planul Veacurilor vizitati va rog: http://kingdomplan.net     Cu multa stima si respect David Ilea

Multumesc mult frate Florea, preafericitul si bunul nostru Tata ceresc sa te invredniceasca pentru slava si Imparatia Sa in Hristos Isus Domnul nostru.
Adăugat în 09/04/2014 de ileadavid
Statistici
  • Vizualizări: 1981
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
Opțiuni