Motivații de a deschide zilnic Biblia
Autor: George Cornici  |  Album: Mesajele adevărului  |  Tematica: Consolidare spirituală
Resursa adaugata de geocornic in 21/07/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

”TOATĂ SCRIPTURA E INSUFLATĂ DE DUMNEZEU ȘI DE FOLOS...”(2 Timotei 3:16)


Nu deschidem Cartea Sfântă doar aşa în virtutea inerţiei. Dacă am proceda aşa ar fi lipsă de respect pentru suprema revelaţie a Creatorului pentru omenire. Când deschidem Biblia nu o facem din rutină. Ci avem motivaţii mult mai adânci. Să încercăm să facem o trecere în revistă a acestor motivaţii.

 

1. E SCRISOAREA DE DRAGOSTE A CREATORULUI PENTRU OMENIRE. Când primim scrisoare de la cineva pe care îl iubim şi ne iubeşte citim acea scrisoare cu inima deschisă; o citim odată, apoi o mai citim de câteva ori. Apoi suntem cuprinşi de dorinţa de a răspunde folosind cuvinte pline de dragoste şi duioşie.

 

2. BIBLIA DEZVĂLUIE CARACTERUL LUI DUMNEZEU. Aflăm ce fel de Stăpân avem: bun, milostiv, drept, iertător. E interesant cum Scriptura nu spune că Dumnezeu are dragoste ci că Dumnezeu e dragoste. Expresia „viu este Domnul” întâlnită atât de des în VT ne spune că avem un Dumnezeu viu. Avem un Dumnezeu care urăşte păcatul. Dreptatea şi dragostea lui Dumnezeu s-au întâlnit la cruce, unde, prin jertfa Fiului a împăcat omenirea păcătoasă cu Sine.

 

3. SFÂNTA SCRIPTURĂ ESTE VOLUMUL CARE ÎNVAŢĂ PE OAMENI CUM SĂ TRĂIASCĂ. Matematica îi învaţă pe oameni cum să calculeze; conservatorul îi învaţă pe studenţi tainele şi armoniile muzicii; şcoala de pictură îi învaţă pe oameni cum să picteze. Biblia este singura carte care îl învaţă pe om cum să trăiască o viaţă plăcută Creatorului; s-o trăiască în aşa fel încât să fie o binecuvântare oriunde s-ar afla. Scriptura răspunde unor întrebări fundamentale: DE UNDE VENIM? PENTRU CE TRĂIM? ÎNCOTRO NE DUCEM? Se poate, deci, spune că Biblia este manualul perfect pentru fericirea supremă.

 

4.BIBLIA E OGLINDA ÎN CARE PUTEM VEDEA COMPORTAMENTUL TRĂIRII NOASTRE. Se spune că Biblia e ca un palat de oglinzi: oriunde te-ai întoarce îţi vezi faţa. Orinde ai deschide Biblia găseşti un fapt, o idee, o emoţie sau un sentiment privitor la viaţa personală. Noi zicem că o citim dar defapt ea ne citeşte pe noi. Acela care zice că nu-i poate pătrunde înţelesurile adânci încă nu s-a lăsat pătruns de adevărurile ei. Există expresia: „oglinda nu minte” Ea arată adevărata faţă a omului. Dacă cineva are o pată de noroi pe faţa lui oglinda nu o poate ascunde. La fel, Biblia dezvăluie adevărata stare din lăuntrul omului. Ea dezvăluie atitudinile noastre şi gândurile noastre cele mai adânci. Ea doboară faţada religiozităţii false şi ne arată imitaţia ieftină de evlavie cu care suntem, uneori, încorsetaţi. Desigur, dacă cineva se priveşte în oglinda Cuvântului se vede pe sine exact aşa cum apare în ochii lui Dumnezeu.

 

5. CUVÂNTUL NE AJUTĂ SĂ NE DIRECŢIONĂM VIAŢA SPRE ETERNITATE CU CREATORUL. Prin Cuvânt Tatăl ceresc „ne povăţuieşte pe cărări drepte”(Psalmul 23:3). Indicatoarele de la panoul de control al avionului arată tot timpul direcţia de urmat pentru sosirea cu bine la destinaţie. Tot astfel, Cuvântul lui Dumnezeu arată oamenilor căile neprihănirii care, dacă vor fi urmate, îi vor călăuzi la destinaţia finală. Au rămas celebre cuvintele evanghelistului Moody: „Biblia te va depărta de păcat sau păcatul te va depărta de Biblie”

 

Dacă vom avea în vedere aceste motivaţii vom deschide Biblia cu plăcere, vom citi cu plăcere în fiecare zi, ne vom sătura cu comorile ei, o vom pune în aplicare şi va fi bucurie în sufletele noastre şi în Cer.

George Cornici 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2497
  • Export PDF: 3
  • Favorită: 1
Opțiuni