Voia lui Dumnezeu
Autor: David Ilea  |  Album: Planul Veacurilor  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de ileadavid in 26/05/2013
    12345678910 0/10 X

http://www.kingdomplan.net

In El avem rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau, pe care l-a raspandit din belsug peste noi, prin orice fel de intelepciune si de pricepere, caci a BINEVOIT sa ne descopere taina VOII SALE, dupa planul pe care-l alcatuise in Sine insusi, ca sa-l aduca la indeplinire la implinirea vremilor, spre a-Si uni iarasi intr-unul, in Hristos, toate lucrurile: cele din ceruri si cele de pe pamant. Efeseni 1: 7-10.

 Este un lucru de baza, un lucru fundamental sa intelegem ca Eternitatea si Timpul sunt doua lucrari opuse una fata de cealalta. Eternitatea nu este o oarecare masura de timp, si timpul nu este o oarecare masura a eternitati. Timpul nu contine eternitatea, si eternitatea nu se masoara cu timpul. Eternitatea nu are inceput si nu ajunge la sfarsit. Timpul cuprinde toate lucrurile care au inceput si care au si un sfarsit. Toate lucrarile lui Dumnezeu care au avut un inceput, vor avea si un sfarsit. Orice lucru care are un inceput, care a inceput undeva in timp nu este nicidecum etern.. Nu este usor de inteles felul in care Dumnezeu a hotarat sa fie si sa ramana Etern, chiar daca se descopera progresiv in om si in universul fizic in unitati de masura a timpului. Ceia ce putem noi sa vedem prin ochi timpului este mult departe de realitatea eternitati. Adevarata infatisare a eternitati se poate vedea NUMAI prin ochi eternitati. Cred eu ca apostolul Ioan declara acest principiu unde scrie el : Preaiubitilor, ACUM suntem copii ai lui Dumnezeu. Si ce vom fi nu s-a aratat inca. Dar stim ca ATUNCI cand Se va arata El, VOM FI CA EL, pentru ca Il vom VEDEA ASA CUM ESTE 1Ioan 3: 2. Deci pentru ca sa vezi Eternitatea asa cum este Ea, trebuie sa fii ca si Eternitatea.

 Asa dar orice lucru din intregul univers care se poate schimba, care poate fi afectat de timp, care se invecheste, care se schimba calitativ si canditativ, nu este si nu se poate numi un lucru ETERN. Eternitatea exista intr-o stare a ei constanta, ea nu se SCHIMBA, timpul nu poate s-o afecteze, Ea este aceeasi Ieri, Astazi si tot timpul. Eternitatea este una singura, ea nu se poate termina, deaceea nicicand nu poate exista o a doua eternitate, eternitatea este intodeauna numai sub forma de singular. Eternitatea nu are PLURAL, asa dar expresia: eternitatea eternitatilor este incorecta din orice punct de vedere. Eternitatea stapaneste si se foloseste de timp dupa buna Ei placere. Eternitatea este numita in Scripturi Dumnezeul Timpului, adica Dumnezeul Veacurilor. Faptul ca Eternul Dumnezeu este numit si Dumnezeul Timpului si a masuratorilor Timpului, nu afecteaza nicidecum Eternitatea Sa.

In Eternitatea gandurilor, si a dorintei Sale, Dumnezeu a hotarat sa faca o lucrare, cea mai importanta lucrare a inimi si a fiintei dragostei Sale. Aceasta lucrare ne este descoperita noua oamenilor in timp si dealungul timpului si este numita in Scripturi VOIA LUI DUMNEZEU. Aceasta lucrare adica voia lui Dumnezeu este asezata in timp, in asa fel incat cuprinde tot timpul. Nu este nici macar o mica masura de timp, una singura clipa macar, unul singur moment macar, in care sa nu fie manifestata si adusa la indeplinire taina voii lui Dumnezeu. Noi oameni traim intr-o lume, intr-un univers care este lucrarea voii lui Dumnezeu. Mult mai mult decat lumea planetei noastre, mult mai mult de cat tot universul, noi oameni suntem lucrarea mareata a voii Sale. Voia lui Dumnezeu este totalitatea gandurilor si a dorintelor lui Dumnezeu, cine oare ar putea sa o cunoasca? Voia lui Dumnezeu este cunoscuta de om numai in masura in care Dumnezeu o descopera. Voia lui Dumnezeu nu este separata de Dumnezeu, cum este Dumnezeu asa este si voia Lui. Descoperirea voii lui Dumnezeu a produs si produce in fiinta umana o bucurie, o mare si neclintita incredere in bunatatea si-n indurarea lui Dumnezeu.

 Apostolul Pavel arata in scrierea lui ca descoperirea voii lui Dumnezeu produce o mare bucurie nu numai pentru om, dar si Dumnezeu este cuprins si inundat de bucurie atuncea cand El descopera omului taina voii Sale, unde scrie apostolul: Caci A BINE VOIT sa ne descopere taina voii Sale. Taina voii Sale este VESTEA BUNA. Motivul principal pentru care Dumnezeu era bine voitor, era bucuros, era placerea Lui sa ne descopere voia Sa, era faptul unde descoperirea voii Sale continea vestea buna. Sunt sigur ca Dumnezeu nu era bine voitor, nu era inundat de bucurie daca descoperirea voii Sale continea o veste rea. Daca asa zis IADUL ETERN ar fi sfarsitul planului lui Dumnezeu,daca acesta ar fi tinta voii lui Dumnezeu, daca marea parte a omenirii va fi chinuita etern in focul maniei lui Dumnezeu, atunci apostolul Pavel prin Duhul Adevarului ar fi declarat ceva sub forma aceasta: Caci a fost foarte suparat, cu adanca durere ne-a descoperit taina voii Sale, dupa primul plan pe care-l alcatuise in Sine insusi, pe care a tot incercat sa-l aduca la indeplinire la implinirea fiecarei vremi, caci a dorit foarte mult sa-Si uneasca iarasi intr-unul, in Hristos, toate lucrurile, dar din cauza vicleniei lui Satan si din cauza neascultarii omului v-a separa, v-a desparti toate lucrurile: lucrurile pamantesti adica acele rele vor avea sfarsitul lor in chinul iadului etern, iar lucrurile ceresti adica acele bune vor avea sfarsitul lor in Paradisul fericirii eterne. 

Este necesar sa amintesc din nou ca unele din cele mai folosite expresii nu se gasesc niciunde in Sfantul Script, expresii ca acestea: Iadul etern, moartea eterna, chinul etern, judecata eterna nu se gasesc niciunde pe paginile sfintelor Scripturi, ci sunt rodul minti firi pamantesti, sunt cu adevarat samanta minciuni semanata cu multa viclenie de duhul lui antichrist. Voia lui Dumnezeu nu cunoaste competitie, ea nu depinde nici macar putin de voia omului sau viclenia lui satan. Voia lui Dumnezeu este mult diferita de voia omului, ea este suficienta pentru ea insasi. Voia lui Dumnezeu a fost declarata si aratata de El si atunci in timpul celor sase zile din cartea Geneza capitolul 1, unde asa sta scris: Dumnezeu a facut fiarele pamantului dupa soiul lor, vitele dupa soiul lor si toate taratoarele pamantului dupa soiul lor. Dumnezeu a vazut ca erau bune. APOI Dumnezeu a zis: SA FACEM  om dupa chipul Nostru,dupa asemanarea Noastra, el sa stapaneasca peste pestii marii, peste pasarile cerului, peste vite, peste tot pamantul si peste toate taratoarele care se misca pe pamant...Dumnezeu S-a uitat la tot ce facuse, si iata ca erau FOARTE BUNE. Da atunci voia Lui a fost declarata, aratata si sigilata de insusi Dumnezeu. Intreg universul si toate lucrurile din el sunt rezultatul si dovada netagaduita a puteri voii lui Dumnezeu. Iata ce ziceau cei douazeci si patru de batrani: Vrednic esti Doamne si Dumnezeul nostru, sa primesti slava, cinstea si puterea, caci Tu ai facut toate lucrurile si PRIN VOIA TA stau in fiinta si au fost facute! Apocalipsa 4: 11. Toti locuitorii pamantului sunt o nimica inaintea Lui, El FACE CE VREA( adica dupa voia Lui ) cu oastea cerurilor si cu locuitorii pamantului si nimeni nu poate sa stea impotriva maniei Lui, nici sa-I zica: Ce faci? Daniel 4: 35.

 Dupa ce Dumnezeu in timpul celor sase vremi sau sase zile, cheama lucrurile gandite si planuite deja in Duhul minti Sale, cheama lucrurile necesare, cheama lucrurile de ornament, lucruri care sa reprezinte temporar, sa fie doar o umbra a lucrurilor lumi spirituale, da, dupa ce toate acestea lucruri se imbraca in forma fizica prin puterea Cuvantului SA FIE, scriitorul carti Geneza foloseste cuvantul:  APOI Dumnezeu. Cuvantul acesta APOI, reprezinta in cazul acesta printre altele sfarsitul unei lucrari si inceputul unei altei lucrari. Cuvantul APOI scoate in evidenta faptul ca urmatoarea lucrare care se va face este asezata intr-o ordine progresiva, adica urmeaza numai dupa terminarea lucrarilor facute mai inainte. Si totusi cuvantul APOI ne mai spune ca lucrarea care urmeaza nu este neaparat o continuare a lucrarilor facute mai inainte, adica nu este din aceeasi categorie de lucrari, nu este de aceeasi natura, nu este de acelasi soi. Toate lucrarile facute de Dumnezeu in timpul celor sase zile, inaintea cuvantului APOI, sunt rezultatul intelepciunii si a gandurilor lui Dumnezeu, toate impreuna poarta valoarea calitati declarata de El, adica toate sunt de o calitate BUNA.

 Daca stelele diminetii si toti fiii lui Dumnezeu erau prezenti la aparitia si formarea fizica a fiecarei lucrari a lui Dumnezeu, si ramaneau uimiti neantelegand indeajuns TAINA VOII Lui. Daca fiecare vreme, fiecare veac, fiecare zi a produs o mai mare uimire, daca la aparitia in lumea fizica a fiecarei lucrari, toata ostirea lumii spirituale au experimentat o nemaiantalnita minune, lucrarea fiecarei zile a cauzat o crescanda uimire, o mare minune, o mare nedumerire, o mare taina inca neanteleasa. Daca pana la pauza aceasta, daca pana la cuvantul APOI, toata ostirea cereasca priveau nedumeriti desfasurarea fizica a tainelor lui Dumnezeu. Daca pana aici ei nu au inteles indeajuns scopul si rostul lucrarilor lui Dumnezeu, acum si aici, cand maretul Creator, in prezenta ostirii cerului, in mijlocul universului, inundat complect de marea-i bucurie rosteste nemuritoarele cuvinte, dorinta si taina VOII Sale: SA FACEM OM dupa chipul Nostru, dupa asemanarea Noastra. Abia aici, abia acum intreaga ostire cereasca incepe sa inteleaga scopul si tinta tuturor lucrarilor lui Dumnezeu facute pana la vremea aceasta. Acum si aici unde bucurosul Creator aseaza deasupra tuturor lucrurilor facute de El cununa bucuriei VOII sale: Omul facut dupa chipul Sau, dupa asemanarea Sa.

 Iata doar cateva cuvinte care dovedesc acest mare adevar: Domnul a raspuns lui Iov din mijlocul furtunii si ia zis: Cine este cel ce Imi intuneca planurile prin cuvantari fara pricepere? Incinge-ti mijlocul ca un viteaz, ca Eu sa te intreb, si tu sa Ma inveti. Unde erai tu cand am intemeiat pamantul? Spune, daca ai pricepere. Cine i-a hotarat masurile, stii? Sau cine a intins franghia de masurat peste el? Pe ce sunt sprijinite temeliile lui? SAU CINE I-A PUS PIATRA DIN CAPUL UNGHIULUI, ATUNCI CAND STELELE DIMINETII IZBUCNEAU IN CANTARI DE BUCURIE SI CAND TOTI FIII LUI DUMNEZEU SCOTEAU STRIGATE DE VESELIE? Iov 38:1-7. Da in ziua a seasea, atunci cand a fost aratata si asezata in locul ei PIATRA DIN CAPUL UNGHIULUI, abia atunci ostirea cereasca, stelele diminetii si toti fiii lui Dumnezeu, au izbucnit in cantari de bucurie, si in strigate de veselie.Stimate cititor, bucuria VOII lui Dumnezeu, si bucuria ostirii ceresti, nu a fost scurta, nu a fost zadarnica si nu a fost oprita sau anulata de neascultarea omului si de viclenia lui Satan. Potrivit Scripturi dupa ziua a seasea nu a mai urmat nici o zi de lucru. Toata lucrarea Sa a fost revazuta de Dumnezeu din nou in sfarsitul zilei a seasea si din cauza ca nu era nimic de reparat, nu era nimic neterminat, nu era nimic in pericol, Dumnezeu plin de bucurie a declarat ca este foarte multumit, VOIA Sa a fost implinita intocmai dupa planul Sau si lucrarea Sa a fost complect terminata fiind ridicata de la calitatea BUNA la calitatea FOARTE BUNA. Cuprins de aceasta mare bucurie Dumnezeu sa oprit din lucru si in dimineata zilei a seaptea S-a odihnit si ODIHNA LUI continua pentruca ziua a seaptea nu este urmata de O SEARA, ea nu are sfarsit. Ziua odihnei lui Dumnezeu nu are sfarsit pentruca Dumnezeu nu are nevoie de inca o zi de lucru, nici macar de cateva momente de lucru. Dumnezeu nu mai are nevoie de putin timp in care sa regandeasca din nou, sa repare sau sa refaca din nou ceia ce Satan si neascultarea omului au stricat. Dumnezeu se odihneste in perfectiunea lucrarilor Sale, si bucuria Lui este deplina acolo unde omul intelege, primeste si intra prin credinta in ODIHNA VOII LUI Aleluia. 

Voia lui Dumnezeu aratata in cartea Geneza cap. 1 nu numai ca a fost intr-o masura oarecare descoperita, dar a fost prezentata in partea ei finala de insusi Dumnezeu in prezenta ostirii ceresti si in mijlocul intregului univers. Dumnezeu a declarat finalul sau scopul principal al voii Sale inca inainte de orice inceput: Eu am vestit de la inceput ce are sa se intample si cu mult inainte ce nu este inca implinit. Eu zic: Hotararile Mele vor ramane in picioare si Imi voi aduce la indeplinire TOATA VOIA MEA Isaia 46: 10. Dumnezeu a prezentat SFARSITUL complect al lucrari voii Sale, l-a privit, apoi a declarat foarte bucuros ca lucrarea voii Sale arata foarte bine.Cei mai multi constructori ai vremi noastre, dupa ce au desenat tot planul de constructie a unei cladiri, obisnuiesc sa mai deseneze un desen aparte, un desen special, un desen care arata sfarsitul complect al intregi cladiri. Un desen care cu adevarat reflecta maiestria, intelepciunea si capacitatea neandoielnica a iscusitului arhitect unde conduce, unde stapaneste toate lucrarile implicate pentru a aduce cladirea la gandirea si vointa sa. Acest desen reflecta in adevar felul, forma, aspectul si calitatea cladirii in faza ei finala. Asa va arata cladirea cand va fi complect terminata! obisnuieste sa declare cu bucurie arhitectul. Acest desen special de obicei este asezat de constructor in apropierea locului unde se construieste cladirea. Oameni societati, calatori, cei interesati si cei mai putin interesati pot sa urmareasca cum in raport cu masurile timpului, in forma progresiva, cladirea ia forma si aspectul aratat pe desenul special afisat in apropierea cladirii. Desenul acesta special care reflecta perfect cladirea in forma si frumusetea ei finala, se face intodeauna in biroul arhitectului inainte de orice inceput. Inainte chiar de inceputul constructiei cladirii. Desenul acesta este maretia, este bucuria si mandria inteleptului arhitect unde el deseneaza si declara cu sigurata SFARSITUL cladiri inca inainte de inceputul construirii ei. Daca constructori care vor fi angajati vor respecta in totul planul de constructie, la IMPLINIREA VREMILOR aratate si desenate in planul de constructie, cladirea TREBUIE sa arate intocmai ca si cladirea de pe desenul special aratat, declarat si afisat de constructor inca atunci, inainte de inceputul fizic al constructiei cladirii.

 Asemanatoare este lucrarea lui Dumnezeu descrisa in cartea Geneza cap.1. Aici maretul Creator, inteleptul Arhitect a desenat un desen special in biroul gandurilor Sale apoi la aratat, la afisat la locul de constructie si a declarat: Asa va arata cladirea Mea(OMUL) cand va fi complect terminata Aleluia! Daca privim cu atentie capitolul 2 al carti Geneza vom opserva INCEPUTUL lucrarilor de constructie a acestei minunate cladiri aratata si declarata in capitolul 1. Lucrarile acestea de constructie incepute in capitolul 2 continua mai departe, din vreme in vreme, din veac in veac pe toate paginile Sfintelor Scripturi si VOIA lui Dumnezeu este adusa la indeplinire intocmai dupa cum a fost ea desenata in DESENUL SPECIAL inca inainte de orice inceput. Diferit de constructori pamantesti, Dumnezeu dupa ce a aratat, dupa ce a afisat si a declarat bucuria VOII Sale: Omul in chipul si asemanarea Sa, chiar inainte de inceputul lucrarilor fizice, a plecat intr-o vacanta de ODIHNA pentru mult, foarte mult timp. Constructori pamantesti nu prea pleaca in vacanta de odihna in timpul construirii cladirilor lor, ei sunt intr-o continua framantare, o continua grija si supraveghere, o continua munca de multe ori din zorii dimineti si pana noaptea tarziu. Odihna lui Dumnezeu ne spune de puterea si autoritatea Cuvantului Sau, ne vorbeste de suveranitatea Sa unde toate lucrurile sunt supuse voii Sale. Odihna lui Dumnezeu ne vorbeste clar de faptul unde lucrarea voii Sale nu a fost si nu este in pericol. Pentru aducerea la indeplinire a voii Sale, Dumnezeu a incredintat toata lucrarea aceasta preaiubitului Sau Fiu Isus Hristos. Daca cineva se indoieste de implinirea voii lui Dumnezeu asa cum a fost declarata si prezentata in capitolul 1,atunci omul acesta desconsidera, injoseste in necunostinta lui suveranitatea si puterea lui Dumnezeu, desconsidera si injoseste intelepciunea, credinciosia si nemasurata dragoste a Fiului lui Dumnezeu de-a implini voia Tatalui. Acea voie care este de fapt cea mai mare, cea mai arzatoare dorinta, focul dragostei lui Dumnezeu: Omul in chipul si asemanarea Sa. 

Iata doar cateva declaratii despre impinirea voii lui Dumnezeu: Caci dupa cum ploaia si zapada se coboara din ceruri si nu se mai intorc inapoi, ci uda pamantul si-l fac sa rodeasca si sa odrasleasca, pentru ca sa dea samanta semanatorului si paine celui ce mananca, tot asa si Cuvantul Meu, care iese din gura Mea, nu se intoarce la Mine fara rod, ci va face VOIA MEA si va implini planurile Mele Isaia 55: 10,11. Isus le-a zis: Mancarea Mea este sa fac VOIA Celui ce M-a trimis si sa IMPLINESC lucrarea Lui Ioan 4: 34. Caci M-am coborat din cer ca sa fac voia Mea, ci VOIA Celui ce M-a trimis. Si VOIA Celui ce M-a trimis este sa nu PIERD NIMIC din tot ce Mi-a dat El, ci sa-l inviez in ziua de apoi. VOIA Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul si crede in El sa aiba viata vesnica, si Eu il voi invia in ziua de apoi Ioan 6: 38-40. Atunci am zis: Iata-Ma, vin sa fac VOIA TA Dumnezeule! Evrei 10: 7. Dumnezeu, Mantuitorul nostru, care VOIESTE ca toti oameni sa fie mantuiti si sa vina la cunostinta adevarului 1Timotei 2: 4. De aceea nu fiti nepriceputi, ci intelegeti care este VOIA lui Dumnezeu. Si noi, din ziua cand am auzit acestea lucruri, nu incetam sa ne rugam pentru voi si sa cerem sa va umpleti de cunostinta VOII Lui, in orice fel de intelepciune si pricepere duhovniceasca. Tatal nostru care esti in ceruri! Sfinteasca-se Numele Tau, vie Imparatia Ta, faca-se VOIA Ta, precum in cer, asa si pe pamant Amin! Aleluia! 

Chiar daca incepand din capitolul 2 al Genezei si dealungul veacurilor si in multimea paginilor Sfintelor Scripturi implinirea VOII lui Dumnezeu inplica multe feluri de lucrari, multe urcari si multe coborari, multe judecati si multe pedepse, multe despartiri si multe indepartari, totusi in final, la implinirea tuturor vremilor, la ultima faza de lucrare va fi prezentata in fata intregului univers de catre Credinciosul Fiu al lui Dumnezeu, VOIA lui Dumnezeu pe deplin implinita, intocmai cum a fost desenata, aratata si declarata in desenul special al capitolului 1 din cartea Geneza. Da VOIA lui Dumnezeu cea buna, placuta si desavarsita: OMUL IN CHIPUL SI ASEMANAREA SA ALELUIA! Dragi mei cititori sa ne grabim intrarea noastra in odihna zilei a seaptea, in odihna Lui, in deplina incredintare ca lucrarea VOII Sale nu va fi oprita, anulata sau putin stirbita de rebeliunea, de vointa libera a omului si de viclenia lui Satan. Nu va tulburati, nu va inspaimantati, nu va fie frica, intrati cu graba in odihna Lui, DUMNEZEU NU POATE FI INSELAT IN LUCRAREA SA SI IN PLANUL VOII SALE.

Pentru mai multe scrieri despre Planul Veacurilor vizitati va rog: http://www.kingdomplan.net  Cu multa stima si respect David Ilea



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2513
  • Export PDF: 5
  • Favorită: 2
Opțiuni