De-aş fi un mugur pe un ram
Autor: Flavius Laurian Duverna  |  Album: Pasteluri  |  Tematica: Zidire spirituala
Resursa adaugata de Duverna in 24/11/2011
De-aş fi un mugur pe un ran

De-aş fi un mugur pe un ram
În zi de scumpă primăvară,
Prin ramură, aş bate-n geam
Vestind celor ce mă-nconjoară
Că-i ziua cea de întâia oară,
În vremea unei noi renaşteri,
Procesul unei noi cunoaşteri.

De-aş fi o floare pe-o crenguţă
A unui pom cu roade bune,
O! Printre petale-o albinuţă
Care-ar veni nectar s-adune
Şi-n fagure, mierea a-şi pune,
Eu aş primi-o-n mulţumire
Dorindu-i hrană, prin iubire.

De-aş fi un fruct pe ramul verde
În perioada când se coace,
Din el nimic spre-a nu se pierde
În hrana vieţii m-aş preface,
La semeni bine spre-a le face,
Îndeplinindu-mi strict menirea
Şi-nţelegând astfel, iubirea.

Flavius Laurian Duverna
23 noiembrie 2011

Răspuns la comentariu...

Da! Cu tot respectul pentru spiritul exigent! Voi adopta imediat sugestia semnalată, pentrucă o văd plauzibilă. Multe binecuvântări!
Adăugat în 24/11/2011 de Duverna
Ati uitat sa corectati titlul imediat deasupra versurilor. V-as sugera sa nici nu mai puneti acel titlu, pentru ca e dublura cu cel mare de deasupra...
Adăugat în 24/11/2011 de Softy
Răspuns pentru Softy...

Al doielea titlu de sub bara cu steluţe, se pare că dă alt farmec, ca aspect, poeziei privită în ansamblul ei. Şi în plus de asta, atunci când doresc o copiere pentru a fi republicată poate pe un alt Site, copierea este completă, fără necesitatea de a mai adăuga ceva. Resurse Creştine este singurul Site, unde poeziile mele sunt în întregime corectate cu diacritice, ceeace uşurează pentru cititor, citirea şi înţelegerea lor. În concluzie, nu pot renunţa la titlul de sub bară, afară numai dacă Site-ul, ar interzice acest lucru, pe care în practică, îl menţin şi altele. Mulţumim pentru colaborare.
Adăugat în 24/11/2011 de Duverna
Va inteleg, doar ca pentru copierea pe alte site-uri puteti apela la optiunea care este in meniul "Optiuni" din dreapta paginii: "Export pdf". Daca apasati acolo, puteti descarca poezia ca PDF si veti vedea ca apare titlului de doua ori. Ramane la latitudinea dvs, dar pentru un cititor care descarca in format PDF toate albumele de pe pagina autorului (http://www.resursecrestine.ro/poezii/pdf-autor/flavius-laurian-duverna), ar putea fi deranjant.
Daca ne dati niste idei cum sa imbunatatim afisarea, astfel ca titlul poeziei sa nu trebuiasca sa fie scris inca o data, apreciem mult!
Adăugat în 24/11/2011 de Softy
Softy 2...

Singura modalitate ar putea fi, ca tot ce cuprinde spaţiul dintre cele două titluri, când poezia este publicată în forma actuală, să fie transferat în partea de subsol a poeziei. În acesr fel, poezia ar avea continuitate sub un singur titlu, acela pus de poet.
Adăugat în 24/11/2011 de Duverna
nu ştiu cum a fost la început titlul, dar este o poezie frumoasă care lasă să se vadă bucuria , un pic de nostalgie, dar simţi căldura primăverii, simţi un pic sufletul celui ce scrie şi parcă auzi şi bătăile inimii. Cred că nu poţi scrie asemenea poezie, fără să o şi trăieşti, fără să simţi ceea ceea ce scrii. Minunată. Domnul să vă dăruiască multă, multă bucurie.
Adăugat în 24/11/2011 de 1954adina.9mai
Pentru floridemai...

Mulţumesc pentru bucuria cititorilor, atunci când versurile ating coardele sensibile ale sufletului şi-l transpune într-o lume ideală a frumosului, a dragostei pentru toţi şi toate, câte ne-nconjoară, pe care Dumnezeu le-a facut pentru fericirea noastră, şi le-a declarat foarte bune. Şi să nu uităm, că atunci toate erau desăvârşite împreună cu omul, cea mai minunată făptură din creaţia Lui Divină.
Adăugat în 24/11/2011 de Duverna
Pentru1954adina.9mai...

La prima apariţie, poezia purta titlul ,, De-aş fi un mugur..." Mi s-a părut destul de întemeiată argumentaţia, şi l-am corectat. Noi toţi, suntem una în Hristos, şi pentru slava Lui, trebuie să facem totul cât mai frumos şi desăvârşit. Multe mulţumiri, tuturor cititorilor!
Adăugat în 24/11/2011 de Duverna
Statistici
  • Vizualizări: 1165
  • Export PDF: 59
  • Comentarii: 8
  • Conținut complet
Opțiuni