Prințul Păcii
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Nașterea Mântuitorului
Resursa adaugata de God-is-love-2023 in 19/12/2023
Prințul Păcii

Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni S-a dat, și domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veciniciilor, Domn al păcii.

Cândva, demult, într-o lume în timp îndepărtată, o lume răzvrătită și întunecată ca și lumea noastră, S-a născut un Prinț:

Prințul Păcii - născut nu în straie ci născut într-o iesle săracă pentru a da șansa tuturor săracilor de a fi regi.
Sfetnicul - care avea să lumineze lumea noastră cu lumina Cuvântului ce de mii de ani răsună mai puternic, mai stăruitor, fără să fi încetat vreodată.
Marele Preot - cu o preoție aleasă - fiu de tâmplar - pentru a ne da tuturor curajul hărniciei și a unei trăiri cinstite și binecuvântate.
Răscumpărătorul - plătind prețul cel mai mare, prețul neprețuit pentru a ne face liberi din robia lumii întunecate.
Mirele Rege - care Și-a ales Mireasa cu multă vreme în urmă. Mireasa din lumea trecuta și din lumea noastră. Un Mire nu sărac cum S-a născut, un Mire Prinț, venind la o Mireasă pregătită pentru Mirele Rege.
Mireasa împodobită cu comorile darurilor Duhului Sfânt, Mireasa aleasă de Mirele Rege!

Cândva, demult, într-o lume în timp îndepărtată, o lume răzvrătită și întunecată ca și lumea noastră, S-a născut un Prinț:
Prinț al Păcii
Sfetnic
Mare Preot
Răscumpărător
Mire-Rege.

Și toate acestea pentru că în bezna lumii noastre întunecate, există o noapte sfântă, o noapte binecuvântată!


Aceasta poezie a fost o inspiratie in preajma sarbatorilor de iarna. Prinsa in tumultul evenimentelor din preajma sarbatorilor: curatenie, cumparaturi, cadouri, multa mancare de gatit si multa prajitura, asa cum stiu romanii sa se pregateasca de sarbatori, cu multa alergatura, parca am auzit vocea Celui care avea sa fie sarbatoritul nostru, Printul nascut in ieslea saraca: “dar Eu unde sunt?”. Atunci am lasat totul m-am asezat pe scaunul din fata biroului si am zis: iarta-ma! In timp ce lacrimile imi curgeau pe obraz am inceput sa scriu. Asa s-a nascut pezia/eseul Printul Pacii.


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 873
  • Export PDF: 6
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni