Lauda noastră e Domnul
Autor: Traian Suciu  |  Album: Licurici de har  |  Tematica: Paște
Resursa adaugata de TraianSuciu71 in 26/09/2019
A cumpărat cu sânge pentru lume, pace... și cu mormânt, locaș de cer... ca să zburăm, a stat în cuiele de fier... legarea Lui din lanțuri roabe ne desface.

El a plătit corona răsplătirii noastre... cu spini și pălmi, cu biciul plumbuit... scuipat, hulit, vândut și părăsit... El a plătit întâmpinări de rai în zările albastre.

El e Dumnezeu și preț al sufletului ce moare... nemuritor și veșnic Fiu al Tatălui Ceresc... în ura lumii, El a sădit cuvântul ”te iubesc”... sub piatra rece a morții El a născut splendoare.

A flămânzit adesea ca să fim sătui... iar somnul geana Lui n-atinse... că ne-a purtat în rugi pe brațele întinse... noi L-am purtat în urlete drăcești, pe lemn și cui.

A venit la ai Săi și la păgâni... trecând la pas Iudeea și Samaria... intrând în case de farisei sau Marta și Maria... ca fost Păstor de oi dar și îngrijitor de câini.

El a zdrobit în Învierea Sa, a Iadului porți... victorie fiind a Lui scumpă jertfire... ne-a îmbrăcat cu hainele de in subțire... din cămașa Lui, ce trasă a fost la sorți.

El a plecat din Munte cu măslini... dar n-am rămas aici orfani în părăsire... că ne-a lăsat un Duh Sfânt de viață și iubire... Până se întoarce al nost` Măreț culegător de crini.

Din răsfirați și fără o țintă ținută și aleasă... El a clădit în lume, pe munte, o cetate... dintr-o stricată cu viața și perspectivele ratate. Cu veghe si bunătate, ne-a pregătit să devenim Mireasa.

Amin
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1202
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni