Steaua călăuzitoare
Autor: Ana Haz  |  Album: Comori ce curg prin lacrimi 1  |  Tematica: Nașterea Mântuitorului
Resursa adaugata de ana_haz51 in 12/11/2013
Pe cer aleargă mii și mii de stele,
Cu gene lungi clipesc strălucitoare,
Dar numai una zboară printre ele
Ghidându-te spre-adevărata Cale.

Spre porți de fier, nu te va conduce,
Nici spre palate reci, înmarmorate,
Ci spre o iesle de unde vezi o cruce
Cu Jertfa mântuirii, iertării de păcate.

Despletirea razei, a pletei de lumină,
Limpezește drum spre Pruncul Sfânt,
El este Acel mult așteptat să vină
Să aducă mântuirea pe Pământ.

Această stea, e-aleasă între surate
Să fie călăuză celor de pe Pământ
Spre Isus, Fiul din slăvita Trinitate,
Zămislit în Fecioară, prin Duh Sfânt.

Conduși de stea, păstorii, magii vin,
La poarta oilor își scutură mândria
Și se închină Pruncului Sfânt, Divin,
Înfășat, culcat în iesle, de Maria.

Dar Dumnezeu Îl va înălța nespus,
În lut El n-a fost niciodată înșelat,
El este biruința vieții, cu Numele Isus
E Jertfa, un preț plătit pentru păcat.

„Slavă Lui Dumnezeu”,„ pace pe pământ”
Cântă-I încet, îngână corul îngeresc,
Deschide-ți inima și fă un legământ
Și spune-I fericit „Isuse Te iubesc!”

El toată slava a lăsat-o acolo Sus,
Din creasta zorilor, a coborât smerit,
Fiu ascultător până la moarte, supus,
El salvatorul celor care L-au urât.

Oriunde ești te va ajunge o Rază...
Măcar odată... va trece printre nori,
Când taina mântuirii-ți descifrează
Nu mai zăbovi, la iesle să cobori.

Chiar dacă nu ești un cititor în stele
Și nu ai nici o turmă în îngrijirea ta,
Ai vasul deformat, poverile prea grele,
Numai Isus Cristos te poate corecta.

Amin!



Amin! Numai El ne poate corecta. Duioasa ,frumoasa si sigura invitatie la copilul nascut pentru mintuirea noastra. Suntem deja asa de aproape de marea sarbatoare a nasterii Domnului...ce repede trece timpul ...
Sa-ti inoiasca Domnul sanatatea ...numai El!
Adăugat în 12/11/2013 de sanda_tulics
Da! Isus ne poate corecta spre desăvârşire. Multe binecuvântări cereşti!
Adăugat în 12/11/2013 de Duverna
da! Avem un Domn, Stăpân al vieţilor noastre şi Mântuitorul sufletelor. El este Steaua care ne călăuzeşte, Cel care ne poartă poverile, Cel ce ajută şi salvează.
Fii binecuvântată.
Adăugat în 12/11/2013 de 1954adina.9mai
Se simte parcă un iz de sărbătoare în aceste versuri...naşterea Pruncului!
Multe binecuvântări!
Adăugat în 12/11/2013 de maria23luca
Mărire şi slavă Salvatorului,care ne-a arătat preţul "Mântuirii"!Mulţumiri necurmate să-I dăm Osana,Aleluia,pentru marea Lui iubire!Domnul să te binecuvânteze cu sănătate şi har după har sora mea iubită Ana!
Adăugat în 12/11/2013 de doinita01
FOARTE FRUMOS DL SA VA BINECUVINTEZE CITIND-O INCEPI SA VISESI CALATORIA SPRE STAUL CHIAR DE NU SUNT UN MAG HAR SI PACE
Adăugat în 12/11/2013 de tomacoca
Acest procedeu de atribuire a unor insusiri umane stelelor (personificare) da mult impact. Ele devin mai...personale...in versuri, aproape de simtamintele oamenilor...
Unele expesii artistice din poezie sunt deosebite si dau o frumusete aparte.
Dar mesajul versului "Oriunde ești te va ajunge o Rază..." e intr-adevar atat de real si de incurajator.
Adăugat în 12/11/2013 de francu.cristina
O poezie minunata sora Ana, Domnul Isus sa va binecuvinteze.
Adăugat în 12/11/2013 de florenta.sarmasan
Nu cred că din toate comentariile primite(și le am destule) la versurile mele, de la înălțarea mea la stele și la aruncarea în abis ca pe un poet absolut străin creștinismului m-a zguduit mai mult vreo unul decât comentariul D-voastră, soră Ana. Am privit la „Resurse” ca la o școală unde învăț să scriu(de altfel și acum privesc la fel) și niciodată nu m-am gândit că versurile mele pot produce niște simțiri mai adânci decât o citire ușoară. Nu ascund - am multe versuri de cele mai fantastice teme, dar eroul principal este tot timpul omul, cu durerea lui, cu bucuria lui, cu credința lui, cu răsăritul și deznădejdea lui. Mulți îmi scot ochii că nu scriu despre Dumnezeu. Eu scriu cât mi-i dat mie să știu și cum mi-i dat mie să știu prin ochii omului, prin sufletul omului, prin inima și duhul omului.Sunt alții care-L cunosc pe Dumnezeu mai bine de cât pe sine, iată ei și scriu despre și numai despre Dumnezeu. Nu le trec calea. Da, unele versuri ale mele par deznădăjduite, alte fericite fiindcă sunt om, soră Ana, chinuit și de necredință, dar și înălțat de Credință - de Credința dată mie de Dumnezeu. Și vreau ca să mă înțelegeți că în dosul rândurilor fericite ori nefericite este un om credincios și orice n-aș scrie eu scriu fiindcă Dumnezeu îmi dă posibilitatea aceasta. Versurile care v-au întristat atât de mult sunt tragice doar la prima vedere. Sfârșitul spune despre stele tremurânde ca lacrimile-n ochi - în ochii lui Dumnezeu care plânge disperarea mea fiindcă nu văd că Viața este veșnică, ci văd doar o trecere a a materiei, uitând că Omul este lut, suflet și Duh. Două componente sunt veșnice. Asta o uităm, din păcate. Și eu, și soția mea ne rugăm pentru D-voastră și ne vom ruga. Poate vă gândiți că nu suntem cunoscuți, dar eu vă citesc toate poeziile( lucru foarte rar pentru mine la Resurse, unde citesc câțiva autori (poți să-i numeri pe degete). Sunteți poetă de aceea că sunteți sinceră. Țineți minte, soră Ana, omul nesincer nu poate scri poezie, ci doar versuri frumoase, urâte - versuri. Poezie el nu va scri în viață. Poate tehnica D-voastră nu mă încântă, dar tehnica se învață pe când POEZIA niciodată. Aveți un suflet frumos de creștină care din chinul propriu s-a neliniștit pentru alt om(în acest caz - pentru mine) Vă mulțumesc. Știu că Dumnezeu iubește anume asemenea oameni. Și Dragostea Lui nu vă va părăsi nici odată. Și să știți(vă spun din ceea ce am avut în viață) în fața lui Isus nu există boli, nenorocuri, nefericiri pe care El nu le-ar putea preface în FERICIRE. Soția mea, Vera, vă îmbrățișează ca pe o soră dragă, măcar că nu înțelege româna, dar înțelege sufletul. Dumnezeu să Vă binecuvânteze! Noi ȘTIM că El vă va binecuvânta! Amin!
Adăugat în 12/11/2013 de bragagiu
Versuri frumoase care parcă ne introduc în atmosfera minunată a sărbătorilor ce vin în curând/Domnul să fie cu tine și să-ți poarte de grijă. Cu drag George Cornici
Adăugat în 12/11/2013 de geocornic
Dragă soră, Ana! Ar trebui să-mi cer eu scuze de la D-voastră că m-am exprimat atât de neînțeles. Eu Vă MULȚUMESC pentru comentariul foarte frumos pentru mine și pentru poezia mea. Poate e cel mai de preț comentariu pe care l-am primit de la cineva. Credeți mi l-am pus de o parte ca amintire. V-am scris să nu disperați și am vrut să-mi cer scuze că poezia mea, fără să vreau, v-a aprofundat durerea. Noi ce putem face? Doar să ne rugăm. Dacă avem putere să ne rugăm pentru oameni răi, câtă putere ne-ar trebui să ne rugăm pentru oamenii buni ca D-voastră? Dumnezeu să Vă binecuvânteze! Îmi cer scuze încă odată!
Adăugat în 12/11/2013 de bragagiu
Frumos, o viziune tainica ce patrunde dincolo de aparente, intr-un univers al credintei si sperantei. O poezie deosebita, fii binecuvantata!
Adăugat în 12/11/2013 de lboltasu
"Oriunde ești te va ajunge o Rază...
Măcar odată... va trece printre nori," Cat de adevarat, cat de miscator! O poezie rupta dintr-un suflet care de pe pamant traieste deja intre ingeri si stele!....
Adăugat în 13/11/2013 de loredanam
O relatare amplă a evenimentelor din preajma Nașterii Domnului expusă în versuri minunate și pline de înțelepciune și o adevărată hrană pt. orice suflet. Domnul Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Adăugat în 18/11/2013 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 3659
  • Export PDF: 24
  • Comentarii: 14
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni