Poem Paste-Sarbatoarea Pastelui
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Paște
Resursa adaugata de adisim in 28/03/2013
Bine ati venit la Festivalul Pastelui!Iata, oameni de orice neam, si orice limba, imbracati in haine de sarbatoare si cu instrumente in mana, se pregatesc sa defileze ca prin fata unei tribune ceresti, sa reconstitute in poezii si cantari Pastele Domnului, asa dupa cum ni-l prezinta Biblia.
Iata, festivalul a inceput!

------------------
Pastele este Sarbatoarea Candelelelor Aprinse. Noaptea Pastelui este cea mai importanta noapte a anului. Este noaptea cand vin ingerii si stau la masa cu noi, in casele noastre. E noaptea cand Dumnezeu a facut cele mai neasteptate minuni pentru poporul Sau. E noaptea in care trebuie sa fim gata pentru orice! Poate anul acesta in noaptea de Paste va veni Domnul Isus, si-I va lua cu EL pe toti cei care Il vor astepta cu candele aprinse!

-----------

Pastele este o invitatie la Masa Tainelor. Dumnezeu invita pe toti oameni la Masa Vietii cu EL. Pe masa , este Paine si Vin-trupul si Sangele lui Isus Hristos. Cine mananca si bea din ele-capata nemurirea!

--------------

Pastele este sarbatoarea de reinoire a promisiunilor. Atunci noi Ii promitem din nou lui Dumnezeu ca-l vom urma pe Domnul Isus. Iar Dumnezeu ne promite din nou ca ne va duce in Tara Fagaduintelor. Martor intre noi si Dumnezeu este Isus Hristos. Dumnezeu nu-Si calca Cuvantul niciodata si nici noi nu vrem sa-l calcam.

-----------------

Pastele este Sarbatoatrea Vietii. Biblia ne spune ca Viata este suflarea lui Dumnezeu. Si tot ce misca in jurul nostru e Respiratia Lui. Isi trage suflarea…noi murim! Sufla EL de doua ori… invie oameni din morti! Viata este taina extraordinar de mare a lui Dumnezeu, a carei bucurie El o imparte cu noi.

-----------------



Pastele este Sarbatoarea Eliberarii. Noi eram robi in Imparatia Satanei, pentru ca am pacatuit. Dumnezeu nu era dator sa ne salveze, pentru ca El nu e raspunzator pentru pacatele noastre. Dar , pentru oricine striga de durere si cere ajutor de la Dumnezeu, El ofera Pastele Lui, Eliberarea. Noi copii lui Dumnezeu, trebuie sa sarbatorim in fiecare an Pastele ca pe o zi Nationala de Eliberare de sub robia Satanei: Sa cantam si sa recitam despre ea in fiecare an!

-------------

Pastele este Sarbatoarea Armoniilor-ziua cand intreaga creatiune canta cantari de armonii Creatorului ei pentru inviere.

------------

Pastele este Demonstratia lui Dumnezeu ca El are putere sa invieze! Invierea este unul din marile mistere care apartin caracterului lui Dumnezeu. Dumnezeul nostru este un Dumnezeu viu, plin de viata, de tinerete si activitate. Dumnezeu nu are nimic de a face cu moartea, care este urmarea si plata pacatului. Dar, Dumnezeu are putere asupra lor. Prin Moartea si invierea Fiului Sau, Dumnezeu a demonstrat lumii intregi puterea si dorinta Lui de a invia pe oameni din morti.

---------

Sarbatoarea Pastelui este demonstratia ca Dumnezeu iubeste pe oameni. Unul din cele mai iubite versete din Biblie este Ioan 3:16.

-----------

Pastele este Sarbatoarea Mielului Divin Isus, Dumnezeu Sfant intrupat intr-un trup ca al nostru, a fost batut in cuie pe o cruce, si Si-a dat sangele si viata pentru noi in suferinte ingrozitoare. A fost voia lui Dumnezeu ca Domnul Isus sa moara pe cruce. Si Isus a acceptat-o de buna voie.

---------




Pastele este Sarbatoarea Sangelui Spalator. Jertfa Domnului Isus insa a fost atat de perfecta incat nu a fost nevoie sa se mai repete niciodata, si Sangele Lui ne poate da si spalarea inimii de pacate. Biblia ne spune ca daca ne marturisim pacatele, Dumnezeu este credincios si drept si ne iarta. Iar Sangele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne spala si sterge orice pacat.

--------

Pastele este Sarbatoarea Bataliei de pe Dealul Golgota. Acolo, pe o cruce, sub ochii a mii de oameni, s-a dus cea mai ciudata si cea mai neinteleasa lupta din cate au fost pe pamant. Acolo, Iubirea s-a luptat cu Ura si a invins-o! Viata s-a luptat cu Moartea, si i-a smuls cheile din maini! Acolo pe dealul Golgota , a fost rastignit pe o cruce Domnul Isus.
Dar a treia zi, ceva nemaiauzit pana atunci s-a intamplat! Domnul Isus a inviat din morti, si s-a aratat multora!

Dumnezeu a facut planul bataliei de pe Golgota, impreuna cu Domnul Isus, si l-au tinut in mare taina!
Batalia de pe Dealul Golgota a fost castigate de Domnul Isus-Patsele si Invierea noastra!
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3473
  • Export PDF: 55
Opțiuni