10 deosebiri intre primii crestini si noi 1) Primii crestini se adunau in...
Autor: Arustei Maricel  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de maricelarustei in 12/02/2024
    12345678910 0/10 X
10 deosebiri intre primii crestini si noi

1) Primii crestini se adunau in case de lut dar inima lor era un templu pentru Dumnezeu.
Noi ne adunam in case cu arcade si coloane iar inima noastra e o cocioaba de lut.

2) Primii crestini vorbeau mult despre Isus si erau plini de Duhul Sfant: noi vorbim mult de Duhul Sfant si suntem plini de noi insine.

3) Primii crestini nu aveau bani multi petru ca oriunde mergeau ii imbogateau pe cei carora le vorbeau: noi ne-am imbogatit pentru ca oriunde mergem, cerem bani de la cei carora le vorbim.

4) Primii crestini vorbeau duminica dimineata de minunile traite in timp ce veneau inspre adunare: noi vorbim de minunile traite in urma cu 20,30 de ani care ni le-a spus cineva care le-a auzit de la altcineva.

5) Primii crestini nu ne-au lasat scris prea mult despre ce au simtit cand erau umpluti cu Duhul Sfant pentru ca erau mistuiti in intregime: noi putem exlica amanuntit trairea deoarece suntem doar incalziti, dogoriti, rumeniti.

6) Prin mainile apostolilor, oamenii erau eliberati de duhuri rele, de curvie si de alte vicii: Pastorii nostri sunt robi tutunului, alcoolului, drogurilor, faimei si pornografiei.

7) Primii crestini se rugau pentru vindecarea altora: Noi le cerem altora sa se roage pentru vindecarea noastra.

8) Primii crestini se bucurau de propasirea celorlalti: noi vrem ca ceilalti sa se bucure de propasirea noastra.

9) Predica unui pescar dintre primii crestini a adaugat 3000 de ucenici. Astazi, 3000 de pastori, doctori in teologie, nu pot convinge un pescar sa vin la Isus.

10) Primii crestini, dupa ce erau nascuti din nou, staruiau in invatatura apostolilor, in legatura frateasca, frangerea painii si in rugaciuni. Erau plini de frica si de bucurie. Astazi sunt in extaz si nu se observa nicio frica pe fata lor!
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 331
Opțiuni