Adaugare la rubrica "Despre mine/Über mich.
Autor: Mariechen.(M.Molling)  |  Album: Marturii.  |  Tematica: Experiente cu Dumnezeu
Resursa adaugata de mariechen in 02/02/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Adaugare la rubrica:“ Despre mine/Über mich.” Ianuarie 2012.

Pentru ca in curand voi pleca cu fam.pentru cateva zile intr-o relaxare,de intarire trupeasca dar si sufleteasca,si nu voi posta nimic in acest timp,am hotarat sa scriu ceva despre mine,ca sa stie cititorii mei ceva mai mult despre situatia cu blogul acesta…
Am scris in romaneste,poate trebuia si in germana scris,daca sunt si cititori de origine germana,dar cred ca prin translate se poate ajunge la o traducere destul de inteleasa si in germana.
Am asteptat sa vina aceasta zii ,cu nerabdare pot sa spun.Ma apasa mult pe suflet,ca nu am reusit,dar acum s-a intamplat totusi.Slava D-lui.
Foarte greu ajung sa scriu un articol cu marturii din viata mea,zilnic aproape ma gandesc la asta:oare cand voi scrie ceva?Abia am reusit cateva marturii sa dau mai departe…Am selectionat articole bune, insa de la crestini devotati D-nului,si am tot pus din ele….
Motivul este acesta,pe care caut sa il descriu cat se poate de scurt:Din cuvintele scrise la rubrica:”Despre mine” stiti ca sunt pensionara.Apoi eu nu am avut nici un fel de cunostinta in ce priveste computerul sau internetul.
Ani de zile eu scriam cu mana o multime de pagini,scrisori,si ceva traduceri, numai pentru ca sa dau la surorile din Romania,ca sa cunoasca si ele ce este bine de stiut pentru cresterea lor in D-nul.
Candva am cumparat masina electronica de scris,munca a fost mai usurata cumva.
Intr-o zii nu am mai avut banda de scris,aveam o rezerva oarecare acasa din ele.M-am dus la Media-Markt ca sa cumpar banda de scris.Am colindat tot magazinul acela mare,nici urma de banda de scris.Un vanzator amabil mi-a venit in ajutor,si mi-a spus ca asa ceva nu mai exista in magazin,ca doar acum este computerul in trend,si ca trebuie sa cumpar direct de la firma care a produs aceste benzi.
Am comandat cateva sa le am.La scurt timp,insa masina nu mai scria,cum trebuia.Sotul meu era revoltat de multe ori ca “tot clampeneste masina asta”si se aude pana jos la vecini.
Am luat sfatul unei cunostinte,pentru ca sa imi cumpar un calculator sau nu.Eu nu am indraznit sa iau unul,ca nu stiam nimic din functiunile lui complicate.Ma rugam D-lui sa ma conduca El in aceasta situatie,ca eu cu adevarat nu mai puteam scrie cu mana mult,ma dureau degetele…
D-nul mi-a trimis in cale fiul unei surori.Cu el am cumparat Laptopul,si tot ce aveam nevoie la el…El a avut rabdare cu mine multe ore,am invatat destule,deci ce era important de cunoscut…dar cu rugaciune spre D-nul,am ajuns sa adun cunostinte….
Intre timp am fost influentata ca sa instalez si internetul…darrrr numai acest instrument nu il doream in casa.Eram mereu impotriva lui,auzeam ca este ca si un drog care pune repede stapanire peste tine.Si ca iti rapeste multe ore pretioase,pe care le-ai folosii pentru D-nul:partasie cu El,citit in Scriptura….Ca iti devine un idol la care ii oferi multe ore,si ca nu il mai poti dezlipii de tine.
Timp de cateva luni,m-am tot luptat cu gandul sa il am sau nu.La urma am avut pace in mine,si am zis,ca D-nul imi va face clar pe parcurs la ce trebuie sa il am.Si in privinta lui am fost ajutata de un tanar,fiul unei prietene,timp de 8 ore,m-a invatat ce este important sa stiu,apoi a trebuit singura sa ma descurc.
La varsta mea care a trecut peste 60 de ani,sa ajung sa ma ocup de tehnologia aceasta?nu m-as fii gandit vreodata ca voi ajunge…Asa am inceput sa navighez pe siteurile crestine,am ajuns in contact cu ele,sa cunosc comentarii felurite,subiecte etc.Am inceput sa dau cate un comentariu pe aici si acolo.
Am ajuns sa cunosc o sora din Austria,cu care am inceput sa colaborez,adica ii trimteam articole scrise de mine,comentam la postarile ei.Am vazut ca este foarte aglomerata,si familia si alte obligatii o infranau ca sa puna totul ce ii dadeam.Am dat si la alte bloguri din articole,ca sa nu o aglomerez.
Intr-o zii,anul trecut in iulie,am ajuns sa dau comentariu la un blog crestin.Nu a durat mult si acest frate a intrat cu mine in legatura,care o cunoaste pe aceasta sora din Austria.
Mi-a spus sa imi deschid un blog si sa pun acolo tot ce am de pus ca sa citeasca si altii crestini.Eu numai asta nu am dorit,ca nu cunosc cum functioneaza,cum sa mi-l fac,ca stiam ca imi va lua extrem de mult timp.Mi-a facut curaj,ca este bine sa il am si ca el imi face unul.I-am spus sa nu imi faca nimic,ca eu ma rog D-lui intati,El sa imi faca clar ce doreste ca sa fac.In seara lui 30 iulie,2011,citeam in calendarul lui W.Mc Donald acest verset:1 SAMUEL 30;24,”…partea trebuie sa fie aceiasi atat pentru cei ce s-a coborat pe campul de bataie cat si pentru cei ce au ramas in calabalicuri,sa o imparta deopotriva.”
Cea ce el a explicat la acest verset,mi-a fost un raspuns clar la framantarile mele,”…..cu toate ca toti copii lui D-zeu sunt “soldati” ce lupta,nu toti sunt trimisi pe frontul de lupta din fata dusmanului.Nu toti sunt predicatori,invatatori,evanghelisti,pastori.Nu toti sunt misionari care sunt trimisi in lume,si sunt pusi in fata pericolului.D-zeu are insa”personal”care sta in spatele frontului si lucreaza prin ei spre intarirea acelora care ii apartin….
Fie ca este o slujba sau alta,data de D-zeu, isi va primii rasplata fiecare ….”Prin aceste cuvinte,am fost dusa in gand,la anumite versete din biblie,care ne spune ca fiecare din noi sa ne punem in lucru pentru D-nul,darul primit.ROMANI 12;4-8,EFESENI 4;1-16, 1 TESALONICENI 5;11-15,2 TIMOTEI 4;1-5, 1 PETRU 4;10-11.
Am inteles ca darul primit,trebuie folosit si pe aceasta cale electronica,eu nu stiu cine sunt sufletele,nu le cunosc, care navigheaza pe blogurile mele,care se opresc si citesc cu interes anumite subiecte.D-nul insa le cunoaste,stie de ce au nevoie.
Deci dupa ce am inteles care este voia D-nului,m-am hotarat ca a doua zii dimineata sa ii comunic acestui frate,din Romania,despre raspunsul primit de la D-nul.Dar surpriza a fost mare,cand el mi-a luat-o inainte si mi-a spus ca mi-a facut un blog pe Wordpress.Eram uimita:inca o confirmare,si ce rapida ,din partea D-lui.Blogul a primit numele de”cetatea de scapare”.Adresa “hardeladumnezeu”.
Amandoua denumiri isi au semnificatie importanta pentru mine.Mai tarziu prin oct.anul trecut mi-am facut un blog la blogspot sub numele:magdamolling,acesta este numele meu original.Oricum sunt bucuroasa ca si acolo sunt cititori.In deosebi din Germania,asta gasesc ca este bine.
Chiar daca nu inteleg de ce sunt mai multi din Germania, decat alte tari,…Ma rog pentru toti cititorii, care cu interes spiritual, citesc articolele expuse,ma bucur cand deseori vad ca aceleasi localitati intra.Deci cand m-am vazut inaintea acestui blog,facut de fratele,nu stiam unde sa incep…
Dar Fratele acesta a fost trimis in calea mea tocmai de D-nul ca sa ma invete tot ce trebuie sa stiu,deci ce este necesar pentru a lucra pentru D-nul cu blogul.A avut multa rabdare cu mine,ca si cu o mama(este chiar mai tanar decat fiul meu) ce greu pricepe…aceasta tehnologia electronica,uneori trebuia sa vorbim pe skype ca sa imi arate cum trebuie sa deschid un program cum sa il iau de pe net etc.Aici aveam oarecum probleme de exprimare in l.romana,ma incurcam cu ambele limbi…Dar el avea rabdare multa cu mine.
Uneori imi era asa de obosit creierul meu,ca am spus ca renunt la blog,dar el mereu ma incuraja sa merg inainte….O mica paranteza deschid:va intrebati desigur cum pot avea eu probleme cu exprimarea in l.romana cad eu scriu bine, sau suficient de bine,romaneste.
Dar nu stiti ca eu citesc de cateva ori dupa ce am scris ceva in romana,si ma corectez,pentru ca de multe ori pun verbele dupa cum este in gramatica germana,si observ ca nu suna bine in romana.
Deacea va rog sa scuzati greselile de ortografie,de exprimare cand le veti gasii.Asa este cand de 30 de ani nu mai esti printre romani puri,noi de multe ori vorbim intr-o limba:romana-germana,un amestec de cuvinte,in doua limbi,ca daca este un pur roman langa noi el poate intelege doar cuvintele ce sunt rom.in propozitiile exprimate de mine si familie.Aceasta problema o am cand sunt in vizita in Ro.Deacea aveam si am inca probleme cand vorbesc cu cineva din Romania si pe skype,in ce priveste exprimarea in romana pura.Aici inchei paranteza.
Asa am studiat multe ,multe ore tot felul de programe,multa munca care imi era importanta, ramanea la o parte,ce ma intrista enorm.Vedeam cum internetul era”lipit”de mine si noaptea ma gandeam la unele obtiuni,cum sa le deschid,ce invata ele…etc.Am avut sprijin in ce priveste blogurile si de la sora din Austria,ea era de multe ori ocupata si nu aveam raspunsul imediat la unele intrebari.
Atunci ma ”ambitionam”si studiam singura cateva ore pana am priceput.Dar trebuie sa mai spun,ca ma rugam si D-nului sa imi dea intelepciune sa pot acapara in memorie tot ce crede El trebuie sa le am in ea.
Intr-o zii,in toamna tarziu,fratele din Ro.imi spune ca el s-a deconectat de la bloguri,ca a vazut ca ma descurc bine singura.M-am cam instristat,ca de acum inainte nu mai pot sa il rog sa intre in blog si sa imi descurce stiu eu ce greseala facuta de mine.
Am reflectat putin,si apoi am spus ca este bine si asa,D-nul ma va indruma ca sa ma descurc mai departe.Dupa cum vedeti la bloguri,mereu fac ceva corectura,pentru ca am inceput sa pricep mai bine ce la inceput nu am priceput decat putin.
Am ajuns sa imi pun insfarsit si o poza personala,facuta la sfarsit de decembrie 2011,in mod stangaci am salutat pe cititorii mei.Imi iertati aceasta stangacie,ea este a unei femei mai invarsta decat cititorii ei,poate unii sunteti mai invarsta ca si mine,stiti mai multe ca si mine din tehnica internetului.
Va multumesc foarte mult pentru intelegere.Si eu cred ca acum voi fii gata ca sa nu mai stau la computer ore in sir numai sa invat din el,ci sa ma pun sa scriu din marturiile mele,din viata mea in D-nul,spre slava Lui.Cineva mi-a spus ce am de facut,si asa este,este slujba mea primita de la D-nul.”Du predigts,was du vorher mit dem Herrn gelebt hast.”Adica:”Tu predici,cea ce tu inainte ai trait cu D-nul”.
Deci cu alte cuvinte: experientele mele traite din cuvant si prin cuvantul Scripturii.Nu pot sa dau teorie biblica,ci doar practica care vine din cuvantul Scripturii.Si nu este slujba mea,a unei femei sa invat pe nimeni,talmacind Scriptura,aceasta este slujba fratilor care sunt chemati de D-nul in privinta aceasta.
Eu sunt in scoala lui D-zeu,Duhul Sfant ma invata in orice imprejurare cum trebuie sa inteleg cuvantul,cum trebuie sa il aplic in situatia respectiva,si din cea ce am invatat in ea,dau mai departe ,pentru ca sa fie si alte suflete intarite in situatii asemanatoare,sa creasca in scoala spirituala al lui D-zeu.In scoala Sa,El slefuieste canturile zgrunturoase,cu un slefuitor care uneori doare,atinge adanc in” carne”.Unealta de slefuit poate sa fie un membru din familie,vecini,….dar cu voia D-lui voi scrie si despre scoala sfanta a tatalui ceresc,altadata.Acum ma rezum la ce am scris acum.
Am dorinta ,ca sa fiu mai bine cunoscuta de cititorii mei pe parcurs,dar sa ma ajute D-nul sa fiu o binecuvantare pentru toti.Daca gasiti defecte,aveti indrazneala si spuneti-mi,si le voi cerceta,ma voi pleca,ma voi lasa corectata.Asa am invatat in scoala lui D-zeu,sa iau orice indreptare,mustrare din mana Sa,sa nu ma supar,ci cu blandete sa primesc Cuvantul Sau semanat in inima mea.IACOV 1;18-26.Nu cu manie sa refuz,educatia lui sfanta,care uneori o face chiar prin necredinciosi,ci sa ma aplec.
Unoeri o face si prin credinciosi.Ma intristez mult cand vad cate o sora sau frate care merge pe cale gresita,si este indreptat de D-nul prin un alt credincios,in loc sa se cerceteze la lumina adevarului daca mustrarea este indreptatita,se supara,se razbuna prin cuvinte cu doua taisuri.
Pentru ca daca in mine este dorinta permanenta de a creste in cunostinta voii Sale,El stie ce mai are de taiat din mine,ce este neroditor.Si Isi trimite”slefuitorul”.Uneori taie cum eu nu as dorii,dar stiu ca totul este spre binele meu,pentru ca sunt chemata dupa planul Sau,si ma trasnforma in asemanarea chipului Fiului Lui.ROMANI 8;28-30.
In continuare va doresc tuturor cititorilor multa,multa binecuvantare,de la D-nul in toate domeniile vietii dvs.Multumesc D-lui ca mi-a ajutat si prin lucratorii Sai,cat si prin intelepciunea data mie de El,ca sa”manuiesc”atat cat a crezut El ca este sufiecient sa-I aduc slava Numelui Sau si pe aceasta cale electronica.Amin.
In dragostea D-lui nostru Isus Cristos va saluta M.Molling/Germania.

Acest articol,este continuat cu precedentul articol"Binecuvantarile Domnului pentru mine."L-am postat cu intarziere.Multa binecuvantare de la Domnul pentru cine il citeste si acest articol.M.M
Adăugat în 02/02/2012 de mariechen
am citit cu mare atenţie şi acest articol şi mă bucur nespus de experienţele ce le împărtăşiţi cu noi
sunt experienţe deosebit de frumoase, viaţa cu Domnul este ea însăşi frumoasă, mă bucur că mergeţi doar pe călăuzire divină în întreaga lucrare şi aveţi o dorinţă sinceră de a lucra spre slava Domnului de aceea vă spun fiţi binecuvântată, Domnul să vă sprijinească pe mai departe, cu dragoste, sora FF
Adăugat în 02/02/2012 de floridinmaracineni
Multa binecuvantare si Dvs.sora F.F.
Acum lucrez la o alta marturie,nu stiu cat de lunga va fii....cred ca acum s-a terminat cu invatat de programe,si sa scriu cea ce am de mult pe inima,sa dau mai departe ce am trait in Domnul.Cu dragoste,a Dvs sora in Domnul M.M
Adăugat în 02/02/2012 de mariechen
Statistici
  • Vizualizări: 1454
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 3
  • Gramatical 1
  • deliaEstera  ok

    Gramatical 1 0
  • Diacritice 1
  • deliaEstera  fara

    Diacritice 0 1
  • Conținut 1
  • deliaEstera  ok

    Conținut 1 0
Opțiuni