Omul cel mai rău
Autor: Cristian  |  Album: revistă  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 27/12/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi

Un pastor a recomandat credincioşilor ca fiecare să se roage pentru cel mai rău om cunoscut de ei, apoi să se ducă la el şi să-i vorbească de Isus.

Când pastorul a ajuns acasă, a început să se roage, gândindu-se: "Nu am voie să încredinţez altora o asemenea lucrare - e drept că eu nu cunosc pe oamenii cei mai răi, dar mă voi interesa."

Într-o zi el a oprit la colţul străzii pe un om mai sărăcăcios îmbrăcat. "Dumneata eşti cel mai rău om de pe aici?" l-a întrebat pastorul. "Nu" a fost răspunsul. "N-ai putea atunci să-mi spui cine este?". "Ba da! stă aici la numărul 7".

Pastorul a bătut la uşă şi a spus: "Eu caut pe cel mai rău om din parohia mea şi cineva m-a îndrumat la această casă."

"Cine v-a spus aşa ceva, aduceţi-l aici că-i arăt eu cine este cel mai rău. Sunt alţii mult mai răi ca mine!"

"Bine, atunci spune-mi tu care este cel mai rău om din toţi pe care-i cunoşti?"

"O, îl cunoaşte toată lumea, stă acolo, la ultima casă."

Pastorul s-a dus acolo unde a fost îndrumat şi bătu la uşă. O voce respingătoare i-a răspuns "intră!". În cameră se aflau un bărbat şi o femeie. "Scuzaţi-mă," - spuse pastorul, caut pe cel mai rău om din parohia mea, nu cumva eşti chiar dumneata?"

"Femeie, zise omul, ce-ţi spuneam acum vreo cinci minute?"

"Nu, spune chiar tu!" zise femeia.

"Eu de 12 săptămâni am băut într-una. Am căzut în delirum tremens. Am vândut tot ce puteam vinde şi am zis femeii mele că aşa nu se mai poate continua, mai bine mă arunc în râu să termin cu viaţa asta nenorocită şi chiar atunci ai bătut dumneata la uşa noastră. Ce aveţi să-mi spuneţi?"

"Am venit să-ţi spun că Domnul Isus e Mântuitorul cel mare care poate schimba pe cel mai rău om în omul cel mai bun, căci acest lucru l-a făcut şi cu mine cu mult timp în urmă."

"Cum, zise beţivul, credeţi că poate face şi cu mine aşa ceva?"

"Hai să îngenunchem chiar acum şi să cerem transformarea." spuse pastorul.

Acest sărman beţiv, nu numai că a scăpat de păcatele lui, dar a fost transformat într-un credincios cu ochii strălucitori, care şi astăzi cheamă pe mulţi beţivi la Domnul.

ma bucur de tot ceiace ati scris si intca ma bucur ca avem aproape acias virsta si ne tragam din aclas tinuturi,va multumsc d multel comntarii adresat la resursle mele si de sfaturile date va rog sa im trimiteti adresa sa va pot trimite carta cind va fii scoasa de la tipar in aprx o luna cu multa dragoste si rspect simona
Adăugat în 28/12/2011 de simonasav
Slavit sa fie Domnul, am trecut in viata familiei mele prin experienta trista a sarmanului betiv, asa ca si acesta despre care s-a scris, am avut si eu in familie pe cineva care s-a intors la Domnul cu toata dragostea, si a scapat de aceasta patima. Slavit sa fie Domnul.La Domnul, totul este posibil.sora Florenta Sarmasan
Adăugat în 30/12/2011 de florenta.sarmasan
Slăvit fie-n veci Domnul Dumnezeu; Numai El poate să facă din oameni morți în patimi și păcate, sfinți vii în veci pt. Împărăția Sa!
Adăugat în 30/12/2011 de Ioanhapca
D-l poate face lucrari marete...Slava Lui... Cum as putea ajuta eu o familie in care bautura face ravagii, locuieste la 2 case de la mine, dar mi-e teama de ei...Si au si copii. Va rog rugati-va pt mine sa capat curaj. Violeta Cirja
Adăugat în 28/01/2012 de violetanaomiluke
fără ajutorul Domnului, fără însărcinare specială pentru aşa ceva noi nu putem face nimic doar să postim şi să ne rugăm cu stăruinţă şi eu suport alături un soţ acaparat de această patimă şi sunt peste 8 ani de când e purtat zilnic în rugăciune nu cunoaştem planul Domnului pentru fiecare în parte iar dacă respectivul nici măcar nu-şi doreşte schimbarea Dumnezeu nu poate obliga pe nimeni
fii binecuvântată soră, bun venit pe acest site poţi lăsa adresă de contact să vorbim dacă doreşti
multă pace, aştept şi o mărturie aici pe site, deschideţi-vă inima, nu sunteţi singură!
Adăugat în 28/01/2012 de floridinmaracineni
E interesant că doar alcoolicul s-a recunoscut ca fiind om rău (păcătos). De aceea a putut Domnul să lucreze...
Adăugat în 30/12/2014 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1855
  • Comentarii: 6
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni