Despre nasterea din nou, pocainta, mantuire
Autor: E.S.  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Tiquismiquis in 27/07/2021
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Despre nasterea din nou, pocainta, mantuire.

 

Mai intai ar fi de spus ca “nasterea din nou” si “pocainta” sunt lucruri care ni se cer. Intreaga Biblie este un apel la indreptarea si repozitionarea omului pe dumul catre Dumnezeu.

 

In al doilea rand, este bine sa intelegem ca Dumnezeu nu cere omului dacat ceea ce ii este cu putinta omului sa faca. Altfel Dumnezeu nu ar fi bun, drept, iubitor. Si este bine sa ne punem de acord si asupra acestui aspect, inca de la inceput: Dumnezeu nu poate fi niciodata rau asa cum diavolul nu poate fi niciodata bun. In Noul Testament, cand Isus vindeca, multi spun ca face aceste lucruri cu puterea diavolului dar acesta vine si spune ca nu este posibil si logic, ca diavolul nu poate face bine pt ca s-ar submina in el insusi. Prin urmare propun sa nu elaboram pe subiect, sa primim acest adevar ca o axioma din matematica, care nu necesita demonstratii suplimentare, pt a nu ne pierde timpul si energia….

 

Eu pot spune despre mine ca sunt nascuta din nou. Stiu si momentul exact: primavara anului 2009. “A fi nascut din nou” se opune lui “a fi firesc”. Biblia spune ca “a fi nascut din nou” ( ca adult) este o conditie absolut necesara pentru a ajunge la Dumnezeu si pentru a fi mantuit. Va rog ATENTIE: nasterea din nou nu este pt putini, nu este pt cativa alesi, nu este exclusivista, nu este pt oameni destepti, nu este pentru oameni merituosi. Ni se cere noua tuturor, este pentru noi toti, dar trebuie sa ne-o dorim, sa o cerem si sa o primim. Nasterea din nou vine de la Dumnezeu prin Duhul Sfant si este un miracol. Este o minune exterioara noua. Nu ne putem “naste din nou” noi pe noi, DAR putem sa ii cerem lui Dumnezeu sa o faca.

CUM CEREM

In mod sigur nu cerem doar de pe buze.

  • cerem cu durere, cu nevoie, cu buna credinta, cu dorinta de schimbare, cu dorinta de acceptare si implinire a voii lui Dumnezeu. Este nevoie de onestitate maxima, este nevoie sa renuntam la prejudecati care ne tin departe, la orgoliul propriu, sa admitem cine suntem cu adevarat in lumina sfinteniei lui Dumnezeu, sa acceptam cand Dumnezeu spune ca nimic nu ne califica la mantuire, oricat nu ne convine.
  • si apoi stim ca Dumnezeu este bun si credincios, nu doreste moartea pacatosului ci reabilitarea acestuia si prin Domnul Isus Cristos care a murit pe cruce si a implinit voia lui Dumnezeu si pentru noi, avem pace cu Tatal.

Si ar mai fi un aspect, atat de important! ! ! !

Multa lume e de acord sa admita ca Dumnezeu exista, dar continua si spun ca e un singur Dumnezeu si toate religiile duc la El.

Imi pare rau dar Biblia este categorica: exista un singur Dumnezeu si o singura cale catre El: Isus Cristos. Nu are nimeni de ce sa se simta jignit, e pur si simplu realitatea. Nu vrea nimeni sa ofenseze pe  nimeni dar Isus insusi spune" Eu sunt Calea, Adevarul si Viata!" si sunt nenumarate versetele care afirma acest lucru. El a murit pe cruce pt totii oamenii indiferent de religia de care apartin. Haideti sa ne concentram pe sacrificiul Lui si sa nu ne pierdem in discutii despre religii. Orice este irelevant in afara lui Cristos si a mantuirii de care avem toti nevoie. Si pt ca am  stabilit deja ca Dmnezeu este bun si drept, haideti sa nu ne indoim ca avem cu totii sansa noastra la mantuire indiferent de religia careia apartinem prin traditie/cultura.

De retinut:

Dumnezeu si diavolul exista.

Raiul si iadul exista.

Omul nu poate exista pe cont propriu.

In afara lui Dumnezeu ne ramane “plansul si scrasnirea dintilor” cum spune Biblia.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 770
  • Gramatical incorect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni
De același autor
Din același album
Ieremia 29:11 Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi’, zice Domnul, ‘gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.