Cum ajunge păcătosul la mântuire -3-
Autor: Petru Popovici  |  Album: Cea mai înaltă slujire  |  Tematica: Mărturii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 07/11/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Cum ajunge păcătosul la mântuire -3-

   Să privim la vindecarea lui Naaman

   În cele din urmă, totuşi Naaman a primit vindecarea binecuvântată. Ce s-a întâmplat? Când a plecat înfuriat de la casa lui Elisei, toţi slujitorii au tăcut; îi ştiau de frică. Dar după ce s-a mai potolit puţin, s-au apropiat de el şi i-au vorbit: "Părinte, dacă prorocul ţi-ar fi cerut un lucru greu, oare nu l-ai fi făcut? Cu atât mai mult trebuie să faci ce ţi s-a spus." Intervenţia lor nu a apelat la raţiune, la renunţarea la pretenţii şi prejudecăţi. Şi Naaman cugetă, apoi îndreaptă caravana spre Iordan. Slujitorii l-au înduplecat. Binecuvântaţi slujitori! La Iordan, el coboară în apă, se afundă o dată, de două ori, se uită şi nu e vindecat, dar servitorul prorocului îi spusese să se scufunde de şapte ori în Iordan. Deci, are credinţă şi dă ascultare deplină şi s-a petrecut minunea, s-a vindecat.

   Prietenul meu, e nevoie ca tu să crezi şi să asculţi în totul de Domnul. În sângele Domnului Isus şi tu să poţi fi curăţit de lepra păcatului, curăţit în chip deplin. Nu prin rugăciuni la sfinţi, nu prin sărutarea icoanelor, nu prin închinarea la oase uscate, la moaşte, nu prin cuminecătură, nu prin rugăciunea preotului sau a păstorului, căci şi în Biblia din altar stă scris: "Şi întru nimeni altul nu este mântuire, căci nu este sub cer niciun alt nume dat între oameni în care trebuie să ne mântuim noi." (Faptele Apostolilor 4.12, traducere sub grija lui Teoctist). Mântuirea, iertarea păcatelor nu e în mai multe feluri, ci într-un singur fel: prin Cristos Domnul. Şi hoţul, şi curvarul, şi criminalul, şi beţivu,l şi cel ce înjură, şi cel ce iubeşte plăcerile lumii, şi omul cel mai moral pot avea mântuirea numai prin sângele sfânt al Domnului Isus Cristos.

   După ce a ascultat şi a fost vindecat, Naaman nu a plecat spre Siria, ci s-a întors la casa lui Elisei. Se văd faţă-n faţă şi Naaman vrea să-şi arate recunoştinţa. Întâi mărturiseşte că îl recunoaşte pe adevăratul Dumnezeu, apoi îi oferă prorocului darul, dar aceste refuză categoric. Harul lui Dumnezeu nu se poate răsplăti cu bani. Dacă a văzut că nu primeşte bani, atunci a făcut el o rugăminte să i se dea voie să ducă pământ cât pot duce doi catâri, ca să facă la Damasc un altar, şi făgăduieşte că-i va jertfi doar Domnului.

***

   Şi acum, cercetează-te pe tine însuţi. Ai tu mântuirea? Dacă nu, înduplecă-te şi primeşte-o chiar acum! Iar dacă o ai, fii recunoscător faţă de Domnul şi împărtăşeşte şi altora vestea bună. Naaman a ajuns vindecat şi sufleteşte şi trupeşte, datorită cuvântului spus de fetiţa roabă despre prorocul care l-ar putea vindeca, datorită slujitorului care a purtat cuvântul de la proroc la lepros, datorită înduplecării făcută de slujitorii lui pe drum şi datorită ascultării sale.

   Fă şi tu aceasta, înduplecă-i pe mulţi să asculte de Domnul şi vor fi fericiţi şi Îl vor binecuvânta pe Domnul, iar tu vei avea bucuria că i-ai întors pe mulţi la Domnul, i-ai fericit pentru timp şi eternitate. AMIN.

amin. Minunat este Dumnezeu şi felul cum vorbeşte tuturor. Cum ajungi la mântuire? - auzind, dorind, căutând, ascultând, urmând, crezând şi înfăptuind. Multă vreme doar am auzit de Dumnezeu, apoi am dorit să ştiu mai mult şi am început să-L caut, am ascultat Cuvântul, am ascultat chemarea apoi am urmat această cale şi am crezut că este Dumnezeu, este Împărăţia, este cerul şi pământul, este Fiul, este Duhul şi sunt eu, cea care trebuia să decid, să înfăptuiesc, şi în credinţă, prin credinţă, am intrat în apa botezului.Asta este calea pe care o cunosc şi mărturisesc că sunt fericită cu Domnul Dumnezeu. Încercaţi şi vedeţi ce bun este Domnul.
Fii binecuvântată mereu-mereu.
Adăugat în 07/11/2012 de 1954adina.9mai
Mai multe aspecte, se pot desprinde din textul de mai sus;dragostea cu care este inconjurat Naaman de prieteni si subalterni, in a-l determina,sa accepte ''spalarea'',asa este si cu cei care ii inconjoara pe cei neintorsi la Domnul,numai ei,stiu, cite rugaciuni, lacrimi,posturi sunt facute''pelinga cei care-i vor in Rai cu ei.Dragostea,intr-adevar,acopera totul.Acum,fetita roaba!Ea, era asa de sincera si credinta ei asa curata si puternica, daca am avea credinta ei,si insistenta cu care spune lucrurilor pe nume, ne-am alatura ei, si celor care muta muntii cu credinta in Domnul,de altfel,s-au vazut rezultatele.Un alt lucru, se desprine, prin atitudinea lui Naaman,el, se intoarce ca si leprosul vindecat, sa multumeasca, intii si apoi se indreapta spre casa, Frumos, de luat aminte, Domnul, asteapta intotdeauna sa-I multumim, pentru caci;merita, si pentru ca prin aceasta dovedim respectul, multumirea, dragostea ce I-o purtam si demonstram caci cugetam...neincetat, la cele sfinte.Fi binecuvintata si azi!
Adăugat în 07/11/2012 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 1354
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni