Convertirea
Autor: John Piper  |  Album: Însetat după Dumnezeu  |  Tematica: Cand nu vrei sa intri
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 22/09/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
Referințe
Convertirea

 

   Dacă fiecare dintre noi ar fi forţat să intre în Împărăţia cerurilor, nu ar mai trebui să vorbim despre convertire. Dar nu aşa stau lucrurile:"Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă şi puţini sunt cei care o află" (Matei 7.14).

   Capitolul 1 (al cărţii) s-a încheita cu o descoperire, şi anume faptul că dorinţa lui Dumnezeu de a fi lăudat de noi şi dorinţa noastră de a ne găsi fericirea în El reprezintă una şi aceeaşi dorinţă. Dorinţa lui Dumnezeu de a fi glorificat şi dorinţa noastră de a fi satisfăcuţi îşi găsesc împlinirea într-o singură experienţă: plăcerea noastră în Dumnezeu care se revarsă în laudă. Pentru Dumnzeu, lauda este dulcele ecou al perfecţiunii Sale reflectate în inima poporului Său. Pentru noi, lauda este satisfacţia supremă care vine dintr-o viaţă trăită în părtăşie cu Dumnezeu.

   Implicaţia uluitoare a acestei descoperiri este aceea că întreaga energie omnipotentă care determină inima lui Dumnezeu să urmărească propria Lui slavă este aceeaşi energie care Îl determină să satisfacă inimile celor care-şi caută bucuria în El. Vestea bună a Bibliei este că Dumnezeu nu este deloc lipsit de dorinţa de a satisface inimile celor care speră în El. Ci, dimpotrivă, Dumnezeu Se bucură cu toată inima şi cu tot sufletul tocmai de lucrul care ne face pe noi cei mai fericiţi: "Voi încheia cu ei un legământ veşnic, că nu Mă voi mai întoarce de la ei, ci le voi face bine şi le voi pune frica de Mine, ca să nu se depărteze de Mine. Mă voi bucura să le fac bine (...) din toată inima şi din tot sufletul Meu." (Ieremia 32.40-41)

   Dumnezeu ni Se alătură în urmărirea bucuriei noastre veşnice cu toată inima şi cu tot sufletul Său, deoarece împlinirea acestei bucurii în El are ca rezultat glorificarea nemărginitei Sale valori.

   Toţi cei care îşi pun speranţele în Dumnezeu descoperă că sunt purtaţi spre o bucurie nesfârşită datorită dedicării omipotente a lui Dumnezeu faţă de propria Lui slavă: "Din dragoste pentru Mine, din dragoste pentru Mine voi lucra. Căci cum ar putea fi hulit Numele Meu? Nu voi da altuia slava Mea." (Isaia 48.11)

   Da, Bucuria Omipotentă caută binele celor care se lasă în seama lui Dumnezeu! "DOMNULUI Îi place de cei ce se tem de El, de cei ce nădăjduiesc în bunătatea Lui " (Psalmul 147.11). Dar aici nu sunt cuprinşi toţi oamenii.

   "Dar ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor care iubesc pe Dumnezeu, al celor care sunt chemaţi după planul Său" (Romani 8.28) - dar nu spre binele oricui. Există oi şi există capre (Matei 25.32). Există înţelepţi şi există nechibzuiţi (Matei 25.2). Există cei care sunt mântuiţi şi cei care pier (1 Corinteni 1.18). Iar diferenţa dintre un grup şi celălale este că unul s-a convertit şi celălalt nu.

   Obiectivul acestui capitol este de a demonstra necesitatea convertirii şi de aduce argumente că aceasta nu înseamnă altceva decât naşterea unui hedonist creştin.

   Nu vreau să spun că trebuie să foloseşti această expresie, sau să-ţi placă. Vreau să spun că nimeni nu este creştin dacă nu-L acceptă pe Isus cu bucurie, ca pe cea mai valoroasă comoară a sa şi dacă nu urmăreşte, mai apoi, plinătatea bucuriei în Hristos, bucurie care Îl onorează pe Hristos.Pace, celor care se bucură citind aceste fragmente din valoroasa carte "Însetat după Dumnezeu"(dar nu numai!); am postat acest fragment pentru că se explică clar, pe înţelesul oricui ce înseamnă să fii convertit, iar fraza ultimă pentru mine reprezintă una dintre cele mai edificatoare răspunsuri la întrebarea "Ce înseamnă să fii creştin?"; fiţi binecuvântaţi!
Adăugat în 22/09/2012 de floridinmaracineni
Da, exact așa este: Acceptarea despre care vorbește autorul este defapt predarea totală în mâna lui Dumnezeu cu tot ce suntem și avem lepădându-ne de sinele nostru și înscăunând pe Isus Hristos pe tronul inimii noastre și abia din punctul acesta urmează purtarea crucii pe urmele Domnului, adică adevărata viață de creștin.
Domnul Dumnezeu să vă binecuvânteze veșnic.
Adăugat în 22/09/2012 de Ioanhapca
minunata descoperire, sfinta;cind credinta omnului, se uneste cu voia lui Dumnezeu, atunci, acel s suflet spune;DA!pentru Domnul, atunci se elibereaza sufletul de dorinta paminteacsa de a fi lumesc, dorind de acum sa apartina Domnului.Inteleg ,clar, respectul de vointa pe care fiecare il primeste din partea Domnului, nefortind nimic, lasindu-l pe cel care si-a aratat dragostea si credinta, sa aleaga nefortat sa mearga pe calea sfinta si ''ingusta ''a pocaintei.Aceasta lucrare ,sfinta , se face spre gloria si slava Domnului,pentru ca cei uniti''convertiti''in marea iertare,a jertfei mintuitoare, sa fie salvati de duhul si amprenta acestei lumi,aici, ascunzindu-se marea cheie a iubirii mintuitoare.Dupa convertire, ,pe drumul pocaintei, sufletul ales ,descopera marea bunatate, dragoste ,realizind prin Duhul Sfint, ce mare comoara i s-a incredintat.
Adăugat în 22/09/2012 de sanda_tulics
Domnul să te binecuvânteze sora Florica pentru toată lucrarea ta. Am citit cu plăcere aceste fragmente (care sunt extraordinar de bune - vorbesc pentru mine). Am avut o adevărată plăcere să citesc şi să meditez la ultima frază - cu care am rămas realmente în faţă, pentru că Domnul lucrează prin tine. Dacă nu le-ai fi dat această formă de prezentare poate nu ar fi ajuns la mine. Dar mă bucur că Dumnezeu lucrează şi ne foloseşte pe toţi. Redau doar o strofă din ceea ce Dumnezeu mi-a dat să scriu:

Acceptă-L pe Isus cu bucurie
Doar aşa te poţi numi creştin;
Aşa faci parte din Împărăţie
Şi lângă El vei sta o veşnicie
Unde, nu-i durere, nici suspin.

Domnul să te însoţească în fiecare clipă.
Adăugat în 23/09/2012 de 1954adina.9mai
Acolo unde doi sau trei se aşează la o părtăşie sfântă, hrana se împarte binevoitor! Aşa este şi această sfântă lucrare, ne-a unit Domnul aici, prin postarea şi împărtăşirea unii cu alţii a minunatelor lucrări spre slava şi gloria Celui ce ne trimite zilnic raze fierbinţi de dragoste; Domnul lucrează prin fiecare dintre noi, la toţi ne-a pregătit ceva, dar toate se împletesc într-un chip desăvârşit; fiţi binecuvântaţi cu toţii!
Adăugat în 24/09/2012 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1502
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 5
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni