Sodoma si Moab (partea 1)
Autor: Mihai Pop  |  Album: Altarul crestin  |  Tematica: Controverse
Resursa adaugata de Mihaip3000 in 05/07/2012
    12345678910 8/10 X
Media 8 din 1 vot
Sodoma si Moab (partea 1)

http://altarul.blogspot.com

Intr-un sens ciudat Sodoma si Gomora pareau a fi, si cred ca si reuseau, veritabile democratii in vremurile de inceput ale omenirii. Imparatii acestor cetati nu parea sa intervina intr-un mod despotic in viata cetatenilor pentru a le impune ceva, cu atat mai putin vreo norma de conduita, iar daca citim Scriptura, genul de mocirla morala si spirituala in care traiau acesti oameni ramanem surprinsi nu numai de ea, ci si de o totala egalitate intre acesti oameni a caror existenta era doar pentru a perpetua si amplifica degradarea umana, o sfidare directa si malefica la adresa lui Dumnezeu.
  Citim, cu dezgustul aferent si absolut normal pentru un om cu o minima decenta si respect fata de semenul sau, ca atunci cand ingerii au ajuns in casa singurului om neprihanit, adica Lot, intreaga populatie de sex masculin au inconjurat casa lui.
 Dar nu se culcaseră încă, şi oamenii din cetate, bărbaţii din Sodoma, tineri şi bătrâni, au înconjurat casa; tot norodul a alergat din toate colţurile.Au chemat pe Lot şi i-au zis: „Unde sunt oamenii care au intrat la tine în noaptea aceasta? Scoate-i afară la noi, ca să ne împreunăm cu ei.” (Genesa 19:4-5).
 Nu exista nicio singura diferentiere intre barbatii din Sodoma decat faptul ca unii erau mai in varsta decat ceilalti, dar intr-un sens pur democratic nu exista nimic care sa-i deosebeasca, nici un privilegiu, nici o discriminare de natura religioasa, rasiala, culturala, economica sau politica. Intr-un fel cele doua cetati urcasera pe cea mai inalta treapta a democratiei, iar liantul ei se dovedea a fi nu respectul fata de opinia altuia, ci o totala respingere a lui Dumnezeu, a vreunei reguli de etica, dar imbratisand un pacat atat de adanc si intunecat incat aceasta bezna reusea stergerea oricarei posibile deosebiri intre cetatenii acesor orase.
 Pe 27 iunie 2012, fratele Petrica Lascau posta pe blogul sau Pasi spre lumina un articol aratand mizeria omeneasca care a patruns in Casa Alba adusa de sustinatorii presedintelui american Barack Obama, un democrat care incearca sa stearga orice morala sau religie din tara sa, pentru a creea o tara a unei totale tolerante fata de orice deviatie sexuala, morala, religioasa si care sa-l rasplateasca cu voturi aduse de toti perversii americani care se simt aidoma celor din Sodoma. Sunt sigur, si o spun fara sa fac o gluma rautacioasa, ca sodomiti si gomoritii din timpurile patriarhului Avraam ar fi fericiti sa traiasca intr-o America in care " tonul" la cantec este dat de cel mai puternic om de pe planeta, cum i se tot spune locatarului principal al Casei Albe, fara ca nimeni sa se intrebe daca adevarata putere a unui om nu este cumva aceea data de un caracter integru, de o credinta, iubire si speranta ce au devenit una cu cel ce conduce natiunea americana. Caci eu cred ca acel om din Biroul Oval este puternic prin voia lui Dumnezeu, nu prin butonul valizei cu codurile armelor nucleare si care ar putea face praf omenirea in cateva secunde. Dar e doar o opinie!...
 Din pacate chiar daca traiesc in Romania, chiar si de la miile de kilometri ce despart America de mine, ceva imi pare putred nu doar in Danemarca, cum ne spunea Hamlet, ci si in America. Caci citeam cum in California pentru a studia Biblia cu cativa frati ai nevoie de autorizatie, altfel risti sa fi amendat de politie, in timp ce un chef cu muzica data tare, cu strigatele chefliilor, au o intelegere suspecta a autoritatiilor. Atentie! vorbim de SUA si nu de China. Cu toate ca atunci cand se vorbeste despre drepturile omului, America tipa acuzator la o gramada de tari, dar uita sa isi treaca pe lista proprie si dreptul de a te inchina lui Dumnezeu in pace si liniste, fara a fi nevoit ca pentru a citi impreuna cu un prieten din Sfanta Carte sa ai nevoie de autorizatie. 
 Izgonindu-L pe Dumnezeu din tara sa, in 2009 Obama declara fericit ca SUA nu mai este o tara a crestinilor, aratandu-ne ca a devenit o tara taman buna pentru sodomitii pe care ii adora si ale caror inclinatii le accepta cu bucurie in numele unei totale libertati, fiind impotriva oricarei ingradiri a drepturilor acestor perversi, dandu-le voie nu numai sa populeze tara sa, dar mai ales Casa unde vremelnic este chirias. Si nu este o eroare, ci o politica clara.
 Desigur ar trebui sa fim naivi sa credem ca "gustul" presedintelui american este doar o simpla scapare. Este ceea ce acest om a facut de la alegerea sa. Nu mai insist ca nu a reusit sa dea speranta in vreun fel americanilor din punct de verdere economic sau social, doar eventual acelora in care starea de decadere interioara a atins proportii atat de ingrijoratoare si carora legea bunului simt nu le mai spune nimic,iar cu ajutorul lui Obama, nici aceea care i-ar fi putut aduce dupa gratii nu le mai da vreun fior.
                                                               *************
 Spuneam intr-un comentariu la acea postare a fratelui Lascau ca crestinul roman ar trebui la modul sincer sa se intrebe daca America ii mai ofera ceva din acel vis care l-a facut sa-si lase tara, prietenii, fratii, familia si sa aleaga sa emigreze. Ce mai aveti fratii mei acolo care sa va tina pe loc si sa nu va intoarceti acasa? Inainte de 1989 multi visau la libertatea religioasa si la democratia americana, care erau un miraj pentru oricine inclusiv pentru mine. Sincer cred ca acum mai multa libertate religioasa gasesc in tara mea de cat in America! Inca nimeni nu ma pedepseste pentru ca citesc un Cuvant si ma rog cu un prieten cateva minute! Nimeni nu iese in fata natiunii romane sa spuna ca Romania nu mai e crestina! Nu ca ar fi profund crestina, dar oamenii tot iti mai adreseaza de Pasti un: Christos a inviat! Chiar daca am acuzat neinspirata permisiune ca presedintele Basescu sa vorbeasca de la amvon unor biserici neo-protestante, acesta macar a spus ca si el este crestin, chiar daca prin actiunile si vorbele sale nu da dovada de asa ceva. Dar Obama ce va spune? Ca e crestin? Ma indoiesc! Ca se inchina aceluiasi Dumnezeu care a distrus Sodoma?  Pentru acest om pana si simbolurile religioase aflate intr-o Universitate catolica erau ceva deranjant incat a cerut sa fie acoperite, nu pentru ca ar fi devenit un crestin fundamentalist, ci pentru ca linia sa politica e impotriva religiei si a moralei.
 Eu cred ca asistam la sfarsitul visului american. SUA a fost construita pe respectul profund dat lui Dumnezeu si omului, pe o morala care sa impiedice atingerea demnitatii omului, pe o democratie care demonstra ca vocea oricarui om conteaza, de la presedinte la umilul cowboy. Azi doar acei 1% dintre cei avuti conteaza. Si eventual acele grupuri minoritare de o alta orientare sexuala, dar care sunt foarte galagioase si care par sa aiba mai multa forta in plamani decat asociatiile crestine, pentru ca ele lupta fara reguli clare, ghidate de ideea celebra ca scopul scuza mijloacele! 
 Nu a fost Lot singurul care a plecat sa aleaga ceva ce parea bun. Au fost si alti care au ales "prosperitatea" in locul crizei din tara lor, in state cu potential precum Moabul. Asa au facut  Elimelec si sotia sa Naomi. Trista decizie!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1593
Opțiuni