Te iubesc... INTERZIS!
Autor: Gabriel Tudor  |  Album: Pe calea adevărului, spre viața veșnică  |  Tematica: Sexualitate
Resursa adaugata de GabrielTudor in 20/06/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 6 voturi
Te iubesc... INTERZIS!

    Au nu știți că sfinții vor judeca lumea? (1 Corinteni 6:2)

     Majoritatea. Spiritul de turmă. Gașca. Apartenența la grup. Ce îți spun toate cuvintele astea? Mie îmi descriu integrarea în societate, în general... Nu ar trebui să fie ceva rău, așa-i? Însă, ia în calcul și riscul. Posibilitatea de a face, simți sau gândi ceva greșit, doar pentru că restul face, simte sau gândește la fel.
Lumea în care trăim dictează noi reguli, norme și moduri de a trăi. Dacă ești cu picioarele pe pământ, atunci cu siguranță știi că normalitatea, bunul-simț, disciplina sau respectul nu se mai încadrează în peisaj. Drept urmare, se adeveresc tot mai des previziunile Bibliei, care spune, încă de acum 2.000 de ani, că unii se vor depărta de la credință și vor prefera căile rele (1 Timotei 4:1).
    Asist cu dezgust și teamă la normalizarea unor stiluri de viață condamnabile și periculoase. Dacă ne uităm în Epistola întâi către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel le găsim pe cele mai frecvente și mai mari dintre toate. Vreau să mă opresc doar la primul, deoarece mi se pare de departe cel mai răspândit.
    Curvia este, în ziua de azi, un mod de viață apreciat, recomandat și întreținut. Să trăiești cu o altă persoană, în afara căsătoriei, nu mai atrage priviri urâte din partea cunoscuților și nici nu mai provoacă rușine, așa cum se întâmpla în trecut, când oamenii mai aveau un strop de frică de Dumnezeu și un dram de demnitate față de propria persoană până la urmă.
    „E bine să vă cunoașteți înainte!” sau „E bine să fiți siguri că vă potriviți!” sunt doar câteva dintre încurajările oferite de așa-zișii prieteni sau chiar de medicii care nu se dau în lături de la a-și sfătui pacienții să aibă un partener cu care să-și descarce energiile sexuale, sub pretextul protejării sănătății.
    În plus, totul în jur strigă SEX, SEX, SEX, SEX, SEX!!! Reclame, panouri publicitare, afișe, de reviste nu mai vorbesc! Mass-media, în general, oferă promiscuitate dimineața, la prânz și seara. Femeile se îmbracă din ce în ce mai sumar, bărbații au început să poarte haine în culori feminine... Nu-i de mirare că oamenii și-au pus conștiința pe Silent și au poftit în casă libertinajul. Oricum, nu-i condamnă nimeni, nu? Doar... toată lumea o face, e vizibil cu ochiul liber!
    Oare așa să fie? Chiar toată lumea? Ei bine, există persoane care nu au răspuns pozitiv pornirilor nefirești și nesănătoase (1 Corinteni 6:18), nu au acceptat să probeze viața în doi, nu s-au înscris în cursa către înjosire și nu au primit cu lejeritate eticheta, invizibilă adesea, de curvă sau curvar. Și acești oameni trăiesc în aceeași lume, au aceleași nevoi, tensiuni, frustrări și dorințe. Și ei ar putea fi la fel ca majoritatea. Dar nu sunt, deoarece au înțeles un adevăr esențial: curvia, desfrânarea, sexul în afara căsătoriei, cum vreți să îi spuneți, este un păcat major care va atrage cu sine pedeapsa, mai devreme sau mai târziu (Ieșirea 20:14 și Numerii 14:33). Iar generalizarea acestui mod de a trăi va avea urmări serioase și asupra întregii regiuni unde este aprobat și încurajat (Ieremia 23:10).
    Nimeni nu se poate îndreptăți în fața lui Dumnezeu prin scuze ce țin de vremuri, societate, anturaj, sfaturi sau recomandări. Nimeni din această lume nu va putea spune în clipa judecății: „N-am știut!” sau „Toți făceau la fel!”. Orice justificare va pieri în fața Lui.
    Un judecător de pe Pământ poate fi înduplecat, mișcat emoțional de o situație, influențat de lipsa unor probe sau chiar mituit, pentru a da verdictul dorit de acuzat. Însă, la Dumnezeu nimic nu va lipsi și nimic nu va fi adăugat. Cartea vieții tale, propria conștiință, va fi deschisă și totul va fi la vedere.
    Vei ști atunci ce înseamnă că sfinții vor judeca lumea (1 Corinteni 6:2). Vei încerca să te scuzi, amintindu-i pe toți care au curvit, dar gândul te va purta la persoanele care nu s-au lăsat prinse în lațul diavolului (Iov 31:1). Atunci vei realiza că nu te poți salva de la condamnare și va trebui să plătești veșnic prețul pe care Iisus Hristos îl plătise de mult pentru tine, dar tu I-ai refuzat oferta. Atunci va fi prea târziu să mai spui „Iartă-mă!”, mult prea târziu pentru o nouă șansă (Evrei 10:29).
    Dacă citești aceste rânduri și trăiești împreună cu cineva cu care nu te-ai căsătorit, află că astăzi este momentul în care Dumnezeu te așteaptă înapoi pe calea cea dreaptă, a pocăinței, a iertării și a restaurării. El vrea să te îndrepți, să îți sporești credința și să schimbi faptele cele rele cu cele bune, ca să te poată feri de pedeapsă (Iona 3:10) și să te binecuvânteze cu o viață curată și fericită. Însă, dacă alegi
să rămâi în desfrânare, pregătește-te pentru ce e mai rău (Apocalipsa 2:22-23).
   
Sexul nu este un păcat! Este un lucru extraordinar pe care ni l-a dat Dumnezeu. Chiar El ne spune să ne bucurăm din plin de acest dar minunat (Proverbe 5:19) cu persoana cu care suntem căsătoriți, astfel încât să nu cădem în preacurvie (Proverbe 5:20:23). Tot El ne avertizează să nu furăm startul (adică să întreținem relații sexuale înainte de cununie), deoarece vom suporta consecințele (Evrei 13:4).
    Apropie-te, pentru binele tău, de oameni buni, credincioși, de la care ai ce învăța și depărtează-te de toți cei care trăiesc după spiritul de turmă al acestor vremuri. Vei întâlni oameni care au greșit ca tine, dar care au fost sfințiți de Duhul Sfânt al lui Dumnezeu (Efeseni 2:1-5) și oameni care s-au păstrat curați și au biruit lumea. Mergi la biserică, mărturisește-ți păcatele (Iacov 5:16), cere-ți iertare și pășește într-o viață nouă alături de Mântuitorul Iisus Hristos.
    Toți greșim cu ceva, important e să ne îndreptăm! (Romani 5:1)

Bun articol si ca intotdeauna muncesti mult si insisti pe detalii care inca multi nu le mai baga in seama.
Adăugat în 21/06/2012 de MihailCiprianMuresan
Mulțumesc, Mihail! Încerc să fiu o trâmbiță de-a lui Dumnezeu pentru o lume încă surdă... Mă rog la Domnul să mă ajute în continuare să scriu Adevărul.
Adăugat în 21/06/2012 de GabrielTudor
Pace sfântă de la Domnul, frate Gabriel, Domnul să te însoţească cu putere, este deosebit de bun acest articol, sinceră să fiu abia aştept să-l multiplic pentru a-l oferi în primul rând copiilor mei (sau a-l trimite pe e-mail); problema este că - nici tu nu ai cuprins acest aspect aici decât foarte pe scurt - curvia se desfăşoară sub ochii noştrii ai părinţilor, ai conducătorilor de biserici deci, cu acceptul nostru, al multora dintre noi fără a ne arăta în nici un fel DEZAPROBAREA; îi facem noi atenţi zilnic pe copiii aceştia, pe tinerii aceştia pentru păcatul ce-l comit? Chiar acum mă întreb în dreptul meu: NU! decât să stricăm relaţia cu ei preferăm să-i acceptăm aşa...iar Domnul ne avertizează în modul cel mai serios că trebuie să-i înştiinţăm! Atenţie mare să nu intrăm nici la judecată arătând cu degetul acuzator doar spre tinerii dintr-o anumită denominaţiune: toţi tinerii sunt în acest mare pericol, nu numai actul sexual în sine este un păcat, şi am încredinţarea că în toate denominaţiunile există tineri care au atingeri fizice neîngăduite înainte de căsătorie; să luptăm aşadar pentru ADEVĂR! cu toţii să punem umărul fiindcă acest articol este un mare avertisment pentru TOŢI! mulţumim Domnului că încă ne mai vorbeşte! Fii binecuvântat.
Adăugat în 21/06/2012 de floridinmaracineni
Mulțumesc, soră Flori! Într-adevăr, trebuie să-i avertizăm. Eu, unul, o fac de câte ori am ocazia. M-a consacrat modul în care spun lucrurilor pe nume. De aia îmi pot număra prietenii pe degetele de la o singură mână! Curvia nu are treabă cu denominațiunea. E generalizată. Vorba psalmistului: „Toți s-au abătut, împreună netrebnici s-au făcut;” Cu ajutorul lui Dumnezeu, poate va veni o vreme când voi detalia, chiar și cu exemple, toate postările mele de pe acest site. Domnul să ne ajute!
Adăugat în 21/06/2012 de GabrielTudor
Revin si zic;multiplica si da mai departe!Oamenii sunt avertizati in mod serios ,cind li te adresezi personal!Atunci, se gindeste;mie mi se adreseaza, nu ,multimii, nu celui de linga mine, de aceea e foarte bine ca abordarea sa fie facuta de la om la om.Cit, despre prieteni, nu te supara ca-ti spun ;cel mai bine cu mai putini decit cu multi si cu niciunul!
Fi binecuvintat, straduieste-te ,ca ceea ce scri, sa nu ramina in pagina acestui site,de unde primesti doar citeva comentarii si aprecieri.
Adăugat în 26/09/2012 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 4312
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 5
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni