Cel Rău este biruit prin Cuvântul lui Dumnezeu
Autor: John Piper  |  Album: Scriptura  |  Tematica: Mărturii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 08/06/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi
Cel Rău este biruit prin Cuvântul lui Dumnezeu

   Obiectivul numărul unu al lui Satan este acela de a ne distruge bucuria credinţei. În acest sens, avem o singură armă ofensivă: "sabia Duhului care este Cuvântul lui Dumnezeu". Dar mulţi creştini nu reuşesc să-şi dea seama că este imposibil să scoatem sabia din teaca altcuiva. Dacă nu o purtăm, nu o putem folosi.

   Dacă Cuvântul lui Dumnezeu nu rămâne în noi, îl vom căuta în zadar atunci când ne atacă duşmanul. Dar ce luptători puternici putem fi dacă purtăm această sabie, dacă acest Cuvânt locuieşte în noi! "V-am scris, tinerilor, fiindcă sunteţi tari şi Cuvântul lui Dumnezeu rămâne în voi şi aţi biruit pe Cel Rău."

   Acesta a fost secretul marilor luptători ai lui Dumnezeu. S-au saturat cu Cuvântul lui Dumnezeu. Hudson Taylor, fondatorul misiunii "Island China", şi-a susţinut credinţa în timpul incredibilelor dificultăţi prin care a trecut printr-o meditare disciplinată, zilnică la Biblie. Doctorul şi doamna Howard Taylor ne oferă o scurtă privire asupra acestei discipline:

   "Datorită vieţii sale schimbătoare, domnului Taylor nu-i era deloc uşor să-şi facă timp pentru rugăciune şi studiu biblic, dar ştia că acestea sunt de importanţă vitală. Scriitorii acestor rânduri îşi aduc aminte foarte bine cum călătoreau alături de el în nordul Chinei, lună după lună, doar cu un căruţ sau o roabă, poposind noaptea în cele mai sărace dintre hanuri. Adesea acestea aveau doar o încăpere mare atât pentru hamali, cât şi pentru călători, astfel că obişnuiau să separe cu un fel de draperii un colţ pentru tatăl lor şi altul pentru ei, apoi, după ce somnul aducea în cele din urmă o oarecare linişte, auzeai cum scăpărau un chibrit şi vedeau sclipirea luminii de lumânare, fapt ce însemna că dr. Taylor, oricât de obosit şi slăbit era, se apleca deasupra micuţei sale Biblii, în două volume, pe care o avea întotdeauna la îndemână. De la ora două la ora patru dimineaţa era timpul în care se dedica, de obicei, rugăciunii; timpul în care era cel mai sigur că nu va fi deranjat şi va putea să-L aştepte pe Dumnezeu."

   Sabia Duhului este biruitoare. Dar cât de puţini sunt gata să se dedice exerciţiului profund şi disciplinat al sufletului de a ridica această sabie şi de a o folosi cu bucurie şi putere!

Doamne umple-ne de Duh Sfânt!!!
Adăugat în 10/06/2012 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 1235
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni