Lupta spirituala
Autor: Radu Macarie  |  Album: Diverse  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de m_radu in 28/05/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Lupta spirituala

            Inca de pe vremea primilor oameni, Adam si Eva, a inceput lupta spirituala pentru sufletele noastre. Mai mult ca oricand, in zilele noastre, cel rau se lupta cu copiii lui Dumnezeu si incearca sa atraga pe cat mai multi de partea lui pentru ca el stie ca mai are putin timp si Domnul Isus va veni a doua oara. Lupta spirituala se da pentru sufletul meu si pentru sufletul tau. Pentru ca Dumnezeu ne-a dat posibilitatea sa alegem, noi decidem cine castiga lupta in viata noastra. Aceasta lupta se da in fiecare zi, depinde de noi daca suntem invinsi sau invingatori. Meciurile care se desfasoara pe stadioanele lumii, uneori se incheie cu scor egal. Dar in lupta spirituala lucrurile nu stau asa. In lupta spirituala, fie suntem invinsi, fie invingatori.

            Lupta o dam cu firea noastra pamanteasca, cu lumea si cu vrajmasul nostru, diavolul. Ca si copii ai lui Dumnezeu avem o lupta de dus in fiecare zi cu cel rau, fie ca suntem constienti de lucrul acesta, fie ca nu suntem. Problema este ca de multe ori lasam „armele jos”, suntem neglijenti si astfel putem fi biruiti usor. Satan incearca in diferite moduri sa ne indeparteze de Dumnezeu si sa castige sufletele noastre. Se lupta ca sa nu mai avem timp sa citim Biblia, se lupta sa nu mai avem timp sa ne rugam, sa nu mai avem timp sa mergem la biserica, sa nu mai avem timp de partasie unii cu altii, sa nu ne mai iubim unii pe altii, se lupta sa revenim la vechile pacate si patimi din trecut, se lupta sa nu mai avem putere sa vestim Cuvantul lui Dumnezeu, se lupta sa nu mai avem timp sa slujim lui Dumnezeu, se lupta ca in biserica lui Dumnezeu sa nu mai fie unitate, se lupta cu slujitorii lui Dumnezeu ca sa-i doboare, se lupta cu familiile noastre ca sa ne ia pacea, unitatea, dragostea si armonia. Satan este siret si va lovi in domeniile in care suntem cei mai slabi.

            Va incurajez sa ne intarim “in Domnul si in puterea tariei Lui” (Efeseni 6:10). Va chem sa recladim altarele de partasie, poate de mult daramate a familiilor noastre. Va incurajez sa intram din nou in odaita noastra poate de mult uitata, in care sa ne rugam lui Dumnezeu, sa ne smerim inaintea lui Dumnezeu, sa ne pocaim de pacatele noastre, sa plangem inaintea Lui, sa cautam din nou prezenta Lui si sa cerem putere ca sa ramanem in picioare in vremuri ca acestea. Sa cerem din nou dragoste pentru aproapele nostru, sa cerem discernamant spiritual ca sa intelegem vremurile in care traim, ca sa deosebim bine voia lui Dumnezeu de voia celui rau. Sa ne rugam sa avem putere sa slujim lui Dumnezeu si sa ne indeplinim misiunea pe acest pamant. Sa ne rugam sa ne protejeze Dumnezeu familiile de atacurile celui rau, sa reverse har si protectia sangelui Domnului Isus sa fie peste noi, peste familiile noastre si peste biserica Lui.

            Slavit sa fie Dumnezeu ca El are toata puterea in cer si pe pamant (Matei 28:18) ca sa ne dea biruinta impotriva celui rau. El a spus in Cuvantul Sau: “In lume veti avea necazuri, dar indrazniti, Eu am biruit lumea” (Ioan 16:33). Apostolul Pavel i-a spus bisericii din Roma: “Noi suntem mai mult decat biruitori prin Acela care ne-a iubit” (Romani 8:37), iar bisericii din Efes i-a spus: “Imbracati-va cu toata armatura lui Dumnezeu, ca sa puteti tine piept impotriva uneltirilor diavolului. Caci noi n-avem ne luptat impotriva carnii si sangelui, ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii care sunt in locurile ceresti. De aceea, luati toata armatura lui Dumnezeu, ca sa va puteti impotrivi in ziua cea rea si sa ramaneti in picioare, dupa ce veti fi biruit totul. Stati gata dar, avand mijlocul incins cu adevarul, imbracati cu platosa neprihanirii, avand picioarele incaltate cu ravna Evangheliei pacii. Pe deasupra tuturor acestora, luati scutul credintei, cu care veti putea stinge toate sagetile arzatoare ale celui rau. Luati si coiful mantuirii si sabia Duhului, care este Cuvantul lui Dumnezeu” (Efeseni 6:11-17).

            Arma noastra este rugaciunea. Arma noastra este Cuvantul lui Dumnezeu. Pentru ca lupta spirituala se da la nivelul mintii noastre, este foarte important ce adunam in mintea noastra. De aceea sa stragem Cuvantul lui Dumnezeu in mintea si in inima noastra ca sa putem birui asa cum Domnul Isus l-a biruit pe cel rau.

            Sa nu ne fie frica, caci Domnul a spus: “nu te teme, caci Eu sunt cu tine; nu te uita cu ingrijorare, caci Eu sunt Dumnezeul tau; Eu te intaresc, tot Eu iti vin in ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare” (Isaia 41:10).

            Sa veghem si sa ne rugam ca sa ramanem credinciosi langa Domnul nostru scump, Isus Cristos, si la sfarsitul alergarii noastre pe acest pamant sa putem spune ca apostolul Pavel: “M-am luptat lupta cea buna, mi-am ispravit alergarea, am pazit credinta. Deacum ma asteapta cununa neprihanirii, care mi-o va da, in “ziua aceea”, Domnul, Judecatorul cel drept. Si nu numai mie, ci si tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui" (2 Timotei 4:7,8).

            Dumnezeu sa ne binecuvinteze si sa ne dea biruinta!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
Opțiuni