Politica(-i): Religie uratã!
Autor: Ligia Trinca  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Diferit in 20/05/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Politica(-i): Religie uratã!

 Am mai scris de câteva ori pe tema asta, şi mi-au ajuns cuvintele pe alte bloguri, reţele sociale sau radio. De-atunci mi-am promis cã nu voi mai atinge subiectul acesta pentru cã urãsc "politica" religioasã. Nu mã potrivesc cu ea. Ea nu acceptã oameni sinceri, iar eu sunt poate, uneori, exagerat de sincerã.

          Azi, tocmai ce-am intrat în casã dupã o zi de stat în soare, un soare aspru de mai, şi ca sã-mi liniştesc oboseala am început a rãsfoi ultimele ştiri. şi ce sã vadã ochii mei?
Un "excepţional" comunicat din partea Comitetului Executiv al Cultului Creştin Penticostal. şi cum din cauza oboselii nu m-am putut opri din citit, am citit pânã la capãt. şi rãu am facut. (sau bine?).
         - O fost bai - cã de ce merg pastorii noştrii în bisericile catolice sau ortodoxe sã evanghelizeze.
Am discutat  problema (nu eu ci cultul) şi am gãsit soluţie.
Nu-i nimic, pastorii noştrii curajoşi acuma nu mai merg.
Pãcat!

Unchiul meu ascultã predici de când l-a auzit pe fratele Pustan la ortodoxi.
Povestea-i mai lungã.
Preotul din Moşuni a fost preot la biserica din satul bunicilor mei, ani buni de zile, pe când unchiul şi mama erau tineri. El a fost cel care a plantat ideea cã penticostalii sunt buboşi, pãduchioşşi vrednici de urât. Uimirea unchiului meu, dupã atâţia ani, era cum de ortodoxul preot Pomohaci are acum ca invitat în biserica lui, un "bubos" pocãit ca Vladimir Pustan. şi-a ascultat cu buzele întredeschise toatã slujba "penti-ortodox-itã". La sfârşit, cu ochii bulbucaţi de-atâta plâns mi-a spus cã mai vrea predici de-a lui Pustan.
"- Da´ numa de-a lui, Ligi."
De-atunci, ascultã între plâns şi râs.
Ce-o mai fi de lucru de-acum la sufletul şi inima lui, lucreazã Dumnezeu, cã-i singurul ce poate!
Eu nu aştept sã se "penticostalizeze"... aştept sã CREADã cu inima!

De când cu predica fratelui nostru la catolici, e-o altã întâmplare.
O fostã colegã, dupã ce-a ascultat predica într-o searã, a mers acasã şi a aşezat-o pe mama ei pe cel mai comod fotoliu din sufragerie, a dat play filmãrii şi a lãsat-o sã asculte.
Apoi, m-a sunat cu lacrimile-n gât, ca mama ei se roagã şi plânge îngenuncheatã lângã laptop.
Astea-s minuni, nu faptu cã botezi 80 odatã şi-apoi dispar ca nuferii când dã îngheţul.

Mã bate groaza când vãd cã-i atâta concentraţie asupra unui frate care se face cu "iudeii iudeu şi cu grecii grec", şi bieţii martiri ai secolului XXI mor persecutaţi, închişi sau arşi de vii peste hotare.
Sunt tineri ce se-neacã în droguri, copiii ce mor de foame, mame care nu-şi cunosc responsabilitãţile, familii ce se destramãînvãţãtori ce-o "iau pe ulei".
De ei ar fi bine sã vã ocupaţi.
Aveti sute şi mii doar îţara noastrã dragãşi nu uitaţi cã rãspundeţşi de cei de peste graniţã.

Eu mai vreau sã primim invitaţii de la ortodoxi, catolici, creştini dupã evanghelie, baptişti sau adventişti. Si ar fi minune cereascã sa ne fie invitaţi pastorii şi la mormoni, martori sau musulmani. Atunci înseamnã cã am reuşit sã ne facem vãzuţi prin faptele, credinţşi viaţa noastrã, nu prin vorbe cã vorbele-s deşarte!

       Si iata motivul pentru care a fost de data aceasta atacat Pustan.

... şi-a invitat prietenul, cu ocazia sãrbãtorii duminicii ortodoxiei, la Beiuş.


Am pornit cu nerãbdare calculatorul ca sã-i ascult pe cireşari live, într-o zi de 4 martie. în timp ce spãlam vasele şi foloseam pachete de şerveţele în cantitãţi industriale (din cauza gripei), am vãzut ca fratele Pustan coboarã de la amvon şi-apare un preot ortodox din toate punctele de vedere. De la vestimentaţie, barbã şi cap acoperit pânã la simbolul cel purta la gât (crucea).
Din cap pânã-n picioare un ortodox hotãrât.
Am scãpat un "wow", m-am oprit din ce fãceam, şi-am ascultat sã vãd ce-are de spus.
şi da.
Predica lui a fost foarte ortodoxã. (nu degeaba era sãrbãtoarea ortodoxiei).

Un preot simpatic, cu simţul umorului bine dezvoltat (atunci am înţeles în parte, de ce-i prieten cu Vladimir Pustan), ferm şi sincer. Timp de aproape 40 de minute a explicat întregii adunãri (peste 900 de persoane) de ce crede ce crede şi pe ce se bazeazã. A "învârtit" biblia cap-coadã, demonstrând cã a trecut prin şcoala de teologie, şi nu degeaba. A recunoscut cã unele tradiţii specific ortodoxe nu sunt biblice, nici mãcar strãbune. Cã s-au adãugat cu timpul, şi cã au fost gândite pentru "comoditatea" celor care slujesc şi a credincioşilor. 

Mi-au dat lacrimile când cu ochii sinceri, parcã pierduţi, a spus cã ştie unde greşeşte biserica ortodoxã şi cã sunt preoţi care împreunã cu el luptã pentru schimbare... dar cã e greu.
şi cine s-ar îndoi cã-i greu?
şi nouã ne este.

Mi-a fost drag.
Drag sã-l vãd atât de sincer, fiind obişnuitã cu imaginea unor preoţi plini de mândrie, apãranduşi crezul.
Mi-a fost drag sã-l vãd cum la sfârşit, cu lacrimi în ochii a spus cã simte schimbarea ce stã gata sã se întâmple între penticostali şi ortodoxi.
S-a despãrţit cu o îmbrãţişare, de fratele Pustan, şi cu admiraţie pe buze şîn ochii faţã de pocãiţi.
Mi-a fost drag tare fratele Necula, pentru cã am simţit cã suntem legaţi de ei (de ortodoxi) prin sângele Jertfei Lui.
şi, cum a încheiat şi pastorul Pustan:
"Dacã stãm bine sã ne gândim, pe noi, pe penticostali, ne leagã mai multe de ortodoxi decât de baptişti."
şi aşa-i.

Destul cu-atâta religie şi atâtea grajduri.
Staule or exista în Cer, dacã vrea Pãstorul!
Pânã atunci, aici pe pãmânt, responsabilitatea noastrã şi a voastrã este sã aducem unitate, luminã din perspectiva Bibliei, fapte Hristice şi viaţã curatã!
... şi sã zâmbim cu drag şi fericire, când o bãtrânã mamã a unei foste colege, ne-ntreabã de domnu´pastor (din calculator), dacã nu ştim ce mai face şi cum stã cu sãnãtatea.

Ligia draga,de curaj nu duci lipsa!dar srie-mi te rog,despre marea schimbare cu lacrimi in ochi care-i gata sa se intimple intre penticostali si ortodocsi.Ce se va intimpla?Prin predicarea si prezenta fr Pustan in biserica ortodoxa,noi penticostalii ne vom intoarce la ortodocsi? Nu!Multumesc frumos,chiar daca s-a facu marea descoperire caci ne asemanam mai mult cu ortodocsii decit cu baptistii.Categoric ,NU!{eu de la ortodocsi m-am intors la penticostali si acum de dragul fr Pustan si a modului sau personal de a intelege scriptura ,tu ma trimiti inapoi la necunoasterea de Domnul?]La o forma de inchinare care nu m-a dus la cunostinta Domnului?Sti eu locuiesc de citiva ani in America si vad in fr Pustan un teleevanghelist care se aseamana tot mai multi cu cei de aici.sincer,de cite ori il vad,ma doare sufletul caci aparitia scenica a domniei sale,calca in picioare singele martirilor fratilor nostri inaintasi, a celor care au murit batuti si schingiuit iprin temnite.ei prin sinceritatea lor si credinciosie, au dus evanghelia pina la moarte personala si osinda.Sincer,nu-l cunosc personal pe fr Pustan as vrea ca acest comentariu sa ajunga si la dinsul sa-l citeasca,poate ii va fi de folos!Ma gindesc caci daca Domnul a vorbit printr-o magarita,mai poate sa -i vorbeasca si azi printr-o sora de 61 ani care-i vrea binele.iti doresc binele Domnului si cercetarea Duhului sfint.
Adăugat în 20/05/2012 de sanda_tulics
Foarte adevărat, Ligia! Domnul Iisus Hristos s-a rugat „Ca toți să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine și Eu întru Tine, așa și aceștia în Noi să fie una, ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.” (Ioan 17:21) Drept urmare, ar fi bine să nu mergem pe principiul „Eu sunt cel corect, tu ai luat-o pe arătură!”, ci să încercăm să găsim punctele comune și să refacem unitatea creștină pornind de la ele. Altfel, cu cât suntem mai divizați în confesiuni, cu atât lumea (necreștină) nu va da doi bani pe Dumnezeu, deoarece noi propovăduim un Dumnezeu al unității și al iubirii, dar atitudinea noastră e contrară învățăturii Lui, prin diferențierile pe care unii dintre noi le fac. Domnul să ne ajute să fim așa cum trebuie!
Adăugat în 20/05/2012 de GabrielTudor
Sora Sanda, eu (Ligia) mi-am permis sa scriu cu toata aprecierea despre fratele Pustan.
Cred ca mesaju dvs. exprima parerea dvs personala, dar nu sunt obligata sa mi-o insusesc.
Duhul calauzeste prin diferite feluri... cine stie... din toate astea am si eu de invatat si cei care citesc.
Parerea mea e-aici mai sus, intr-un articol scris cu greu si frica (sa nu atac pe nimeni ci mai degraba sa zideasca).
E parerea mea personala, pe care nu e neaparat de trebuinta sa o acceptati.

Dar de ce nu ma indoiesc deloc.. e ca e nevoie mare de unitate... din amandoua partile. (si penticostali si ortodoxi).

Initial am vrut sa "atac" cultul ortodox, pentru ca am avut suficiente experiente negative cu ei... dar in timp ce scriam, mi-am amintit de Isus.... el, cu toate ca erau vamesi, a luat masa cu ei.
Eu nu sunt obligata sa stau la aceeasi masa.... dar e responsabilitatea mea sa-i iubesc...

De cand am capacitatea si atingerea Lui, nu mai chem oameni la religii sau culturi.... misiunea mea (si a fiecarui crestin real) este sa cheme oamenii la Hristos!
Si umpic de Hristos este in fiecare...
Adăugat în 20/05/2012 de Diferit
Draga Vestitorule,fi binecuvintat! Harul si intelepciunea sa-ti fie inmultite de singurul Dumnezeu,Tatal,Fiul,si Duhul Sfint!am hotarit sa-ti raspund la cele ce mi-ai trimis indirect.Este foarte adevarat caci Domnul s-a rugat sa fim una dar asta a ramas la nivel de rugaciune,datorita faptului caci nu toti au inteles Cum? trebuie sa fie una cu El .si astazi acea rugaciune functioneaza si este valabila,dar depinde de cei care o citesc o si inteleg.Ca sa fi una cu Domnul,trebuie sa ti cont de tot cuvintul Scripturii. unitatea in Domnul o face Duhul Sfint,ori sincer dar sincer vorbind ce stiu fratii ortodocsi despre Duhul Sfint?Sigur nu a lor este vina!Eu ar trebui sa renunt la jumatate din neamul meu care sunt ortodocsi daca as fi fanatica si intoleranta la religia lor.dar aici nu despre ce spunem noi in dreptul nostru fiecare este vorba!Este vorba despre pocainta!Afi pocait,inseamna sa impacat cu Domnul!Daca fratii din ortodoxie ar fi impacati cu El,puscariile n-ar mai pline de tot felul de delicventi, si s-ar construi maimulte biserici [care ar fi pline de enoriasi ]decit birturi deoameni ''fara Dumnezeu''Sincer!tu ca ortodox iti place imagine Romaniei traita de frati ortodocsi in acest stil de viata?iti place ce oameni de aceeasi religie cu tine formeaza majoritatea Romaniei? Ai plins tu si altii ca tine majoritari pentru tara noastra?Ai fost sa le vorbesti tinerilor care ajung in situatii extreme caci nu este bine sa fie asa cum sunt tinerii Romaniei?Ai primit tu ca''palme peste fata''rusinea care merge inaintea noastra ca popor si cind suntem departe de tara suntem aratti cu degetul?Care diferenta vrei sa mi-o arati caci o fac?Aceia caci noi pocaitii ne hranim din Biblia tradusa de fr Cornilescu preot ortodox?Cine face diferenta? Aceia care nu-l cunosc pe MIntuitorul ca Mila,Iertare ,Salvare.Sa sti caci nu fac diferente,ar trebui sa renunt la memoria bunicilor mei de origine ortodoxa dar imi permit sa spun caci in afar de unele atitudini imprumutate de la femei zis cucernice sau babute [care stiu totul si-l conduc si pe preot in traditii biserica ortodoxa nu vrea sa -si recunoasca Mintuitorul.Se citesc Evangheliile dar marea majoritate face ce vrea,cum vrea,dupa ureche.Versetul afisat de tine ioan 17-21 se refera numai la cei ce fac deja voia Domnului.Iti scriu fara patima,sau ranchiuni.Sigur!Fiecare alege pentru el ce este mai bine.Eu,am ales Adevarul care m-a facut libera si sloboda.
Adăugat în 20/05/2012 de sanda_tulics
Draga Ligia,avind in vedere cele ce mi-ai scris,ma vad obligata sa-ti raspund;Da este adevarat! Tu trebuie sa-ti respecti parerea dar si eu mi-o respect pe a mea. Nu vreau sa retractez niciunul din cuvintele scrise!Cred,caci fr Pustan nu-si da seama de situatia in care este!Angajarea dinsului intr-o astefel de lucrare''mega''seamana cu asa zisele mari treziri din America si in toata lumea.Ele,trezirile sunt ca furtunile;vin si prapadesc!adica fac zgomot mare si-n urma lasa prapad!Ce se intimpla cu cei chemati in felul acesta ?Unde sunt dirijati? Cine le arata dupa ce pleaca ei din localitatile respective,drumul catre Chiristos? Cine stie cum decurge viata lor pina la moarte? Cine ii ajuta ,caci viata de pocainta trebuie traita asa cum ne vrea Domnul?Isus Christos nu vrea ''un fenomen in masa''vrea cu adevarat intoarcerea pacatosului si salvarea lui.Inca odata repet ce am scris in primul comentariu caci n-am nimic impotriva fr Pustan ca persoana dar daca n-as fi aici in America sa vad ce mult se aseamana atitudinea dumnealui cu cea a teleevanghelistilor n-as fi scris poate niciodata.Acum sincer!L-am vazut pe fr Pustan intr-o caseta video la o sala in Oradea in care dinsul vorbea[nu predica la microfon in stilu-i caracteristic,lucruri amestecate adica deviate de la subiect cu multe jargoane,absolut nebiblice. Cei din sala aplaudau si dinsul,culegea ''din plin laudele prin aplauze''.Pe moment,l-am comparat cu Mircea Crisan un mare comic evreu de origine romana care a trait in Romania dupa razboi,dar a emigrat in Germania.Mi-a fost mila sa-l vad in situatia asta,dar asa l-am vazut si m-a obligat prin atitudinea dinsului sa trag concluziile respective.Daca lucrarea in care s-a implicat este de la Domnul,va propasi si cerul se va bucura,daca nu Domnul stie ce va face cu dinsul ca si cu mine de altfel.Fi binecuvintata si Domnul si numai El sa-ti calauzeasca viata spre rai.
Adăugat în 21/05/2012 de sanda_tulics
Sora Sanda, sunt prea multe diferente intre noi ca sa mai continuam subiectul acesta.

Va pot asigura ca judecati gresit faptele fratelui Pustan cand spuneti ca nu-si da seama in situatia in care este. La fel va indoiti sau interpretati gresit aparitiile dansului televisive.
Mi-ati tot vorbit de casete si filmari... dar live l-ati ascultat vreodata. V-ati oprit sa dati mana cu el si sa atingeti diferite subiecte intr-o discutie?
A-ti avut timp sa cunoasteti cunostintele si capacitatile lui?

Daca nu, atunci nu cred ca meritau scrise cuvintele de mai sus la adresa comportamentului sau.

Cat despre treziri spirituale, eu cred ca omenirea traieste cel mai adanc somn din istorie. Nu-i vorba de trezire spirituala in masa... inca nu... inca tot atipiti suntem... (ici colo se mai trezeste cate unu) dar curand vom simti cutremuratul Cerului si-atunci ne vom ridica.

Iar cand a-ti intrebat
"Ce se intimpla cu cei chemati in felul acesta ?Unde sunt dirijati? Cine le arata dupa ce pleaca ei din localitatile respective,drumul catre Chiristos? Cine stie cum decurge viata lor pina la moarte? Cine ii ajuta ,caci viata de pocainta trebuie traita asa cum ne vrea Domnul?"

raspunsul la toate intrebarile este unul singur.
Dumnezeu e suficient de intelept incat sa-si foloseasca oamenii gata pregatiti de lucrare, din toate locurile, localitatile si tarile.
Sa zicem ca Pustan arunca samanta... pastorii locali, bisericile din fiecare oras si credinciosii sunt responsabili sa-i ajute pe cei chemati si noi pe cale. Suntem un trup. Si fiecare madular are rolul lui. Nu le poti fface pe toate.

Dumnezeu nu lasa lucrurile dupa voia Lui , pe jumatate.

Eu cred ca avem nevoie de fenomene, ca asta-i singurul lucru ce ne mai misca acuma.... din pacate.

Si ce se-ntampla in America se-ntampla si in alte tari din lume, chiar daca poate ca in Romania inca nu... dar unde stau eu se-aseamana mult cu taramul viselor americane.

Generatiile noastre s-au cutremurat si s-au schimbat din "cap pana-n picioare".
Adăugat în 21/05/2012 de Diferit
Ligia draga,asa am inceput si asa sfirsim!fara sa ne intelegem asupra situatiilor scrise de tine si de mine,se vede intr-adevar caci gindim diferit si avem viata de pocainta diferita.cit despre fr Pustan nu cred caci are nevoie sa fie aparat de o femeie[sora],ramii la cele ce crezi personal,cit despre mine am scris numai ce am vazut.Referitor la intrebarea ta,daca l-am vazut vreodata predicind live,da l- am vazut!ce vrei sa spui cu aceasta? Ce trebuia sa ''simt'' daca as fi dat mina cu dinsul?Sincer,ma feresc de senzatii de felul acesta.Cit despre subiectele ce le-am putea aborda impreuna sunt sigura caci am avra ce discuta,chiar am avea.Faci parte dintr-o alta generatie.gindesti ca si confratii tai mai tineri la fel.s-ar putea ca s- i n punctul acesta de vedere sa nu ne intelegem.Eu am primit pocainta intr-anumit mod si asa -mi face bine,adica ma face sigur sa cred ca ma voi duce in cer traind prin Duhul Sfint partasiile si prezenta Domnului.Voi,tineriiaveti o alta parere despre pocainta si pacat.ma rog pentru fiecare suflet sa-L cunoasca personal pe Domnu,ma rog si pentru tine sa-ti arate calea adevarului si ma rog si pentru minesa ramin la ceea ce a hotarit El sa fiu.Iti doresc numai bine,fi binecuvintata!
Adăugat în 21/05/2012 de sanda_tulics
Iar judecati situatia... am aparat persoana fratelui Pustan, si cat timp face lucrarea buna si curata voi continua sa-l sustin, eu si mii de tineri pe langa mine.

V-am intrebat daca l-ati cunoscut in persoana, pentru ca de prea multe ori imaginea din televizor e diferita de cea reala. Dar se pare ca nu a-ti dedicat timp prea mult sufletului... decat actiunilor in sine... si asta nu-i prea biblic. Dar accept, este parerea dvs.

Pacat ca aveti o parere distorsionata despre tineret... e-adevarat ca nu am trait timpurile traite de generatia dvs. dar nici cei din generatia dvs. nu traiti in prima linie timpurile generatiei mele.

Multa pace
Adăugat în 21/05/2012 de Diferit
Leumas,
daca ai citi cu atentie ai vedea ca mesajul meu nu este nici pro nici contra.
Nu am spus in nici un moment ca ar fi gresit sau ca nu ar fi gresit.
Cultul ia deciziile lui. Daca are motive bine intemeiate sau nu, nu e problema mea.

Iar, daca mesajul tau ultim se refera la afirmatia care am facut-o in mesajul sorei Sanda in fraza (Va pot asigura ca judecati gresit faptele fratelui Pustan cand spuneti ca nu-si da seama in situatia in care este) rog sa mai fie recitita odata... pentru ca inseamna ca nu a-ti inteles adevaratul sens al cuvintelor. El stie si este constient de situatie.

Asa ca nu vad rostul frazei cu care incheiati comentariul...
" il faci mincinos pe Ioan Pustan..."

Cat despre ce-mi permit sau nu... cred ca daca dvs v-ati permis sa-mi scrieti pe-acest ton... eu pot sa-mi permit sa scriu sa raspuns si sa gandesc pe tonul care-l doresc eu.

E trist ... se pare ca din partea generatiei mai in varsta, tinerii nu meritam respect...
Bine ca-l avem pe Isus ca exemplu, ca altfel, ar fi vai de noi...

Intelepciunea sa va fie tuturor Lumina!

(Ligia T.)
Adăugat în 21/05/2012 de Diferit
Fraţi şi surori, nu uitaţi că lucrarea este a Duhului Sfânt, nicidecum a oamenilor; tot ceea ce este înălţat (lăudat) printre noi este o scârbă înaintea Domnului; este o mare diferenţă între a-ţi fi atinse sentimentele şi a fi cercetat de Duhul Domnului! cel care a fost cercetat va rămâne cu o dorinţă aprinsă de a-L cunoaşte pe Domnul! de ce nu recunoaştem că bisericile "străbune" sunt adevărate temple păgâne? Duhul Domnului nu se coboară nicidecum în astfel de locaşuri! da, oamenilor le place să audă adevărul ...dar, ce folos că plăcerea se stinge asemeni unei scântei!? este doar o plăcere de moment ca apoi să se revină la plăcerile în care se pot scufunda fără ca nimeni să-i întrebe ceva...dar Duhul te întreabă, te verifică, te mustră, te îndrumă ...ascultaţi în Domnul de cei mai în vârstă! nu lăsaţi impulsurile emoţionale să vă tulbure, daţi respectul cuvenit perilor albi, nu vă socotiţi singuri înţelepţi; am fost prezentă la o slujbă de evanghelizare a fratelui...s-au ridicat atunci mulţi...dar niciunul nu a rămas lângă Domnul! chiar eu am invitat o vecină de-a mea, râdea şi plângea de bucurie atunci iar când am ieşit mi-a spus: nu este mare diferenţă între penticostali şi ortodocşi, vezi? e bine să rămân tot la ortodocşi...şi a rămas...căci venitul femeii este în mare parte din vânzarea ţuicii de mere şi prune...Fiţi binecuvântaţi, Lumina sfântă să vă călăuzească.
Adăugat în 21/05/2012 de floridinmaracineni
Sunt total de acord cu dvs Leumas.
E om cu principii.
Adăugat în 21/05/2012 de Diferit
Sora Flori
ma intrebam in timp ce citeam comentariul dvs. oare de ce vecina a ramas atat de indiferenta la Cuvant, dupa ce-a iesit din biserica...
si imediat am gasit raspunsul : "Tuica-i baza..."
Chiar daca ar cobora ingerii si insusi Dumnezeu ar vorbi unora... tot nu i-ar "misca" Duhul, cand ei iubesc cu toata fiinta, faptele si gadul lumea.

Si nu inteleg de ce tot insistati cu spunerea si respectarea perilor albi.
Nu consider ca am jignit pe nimeni in toate comentariile mele.
Adăugat în 22/05/2012 de Diferit
Dupa parerea mea, cred ca parerile contra(unele subiective) vin din partea a catorva categorii de oameni, pe care imi permit sa-i impart astfel:
- oameni care sunt din alt cult decat Pustan
- oameni care nu inteleg de ce poarta barba...cravata si blugi(din cand in cand)
- oameni din acelasi cult care abia asteapta sa greseasca cu ceva ca sa gaseasca un motiv sa nu-l mai asculte niciodata, sau cel putin sa-l "aduca" pe calea cea buna.
- oameni care invoca mereu trecutul glorios si uita sa se roage azi pt Pustan
- oameni care-si permit sa scrie astfel de lucruri, dar care in realitate poate niciodata nu i le-ar spune fata-n fata.
Din pacate lista poate continua. Poate singura vina a fratelui Pustan este ca e contemporan cu noi. Din pacate nu stim sa-i pretuim pe astfel de oameni. Cred din toata inima ca daca eram contemporani cu Petru, nu-i mai citeam epistolele dupa ce am fi aflat ca n-a stat la un gratar de costita de porc cu Neamurile(adica cu noi), cand de fapt el predica altceva...iar lui Pavel poate i-am fi aratat obrazul ca s-a tuns chel la "rugamintea" celor din Ierusalim. Oameni cu greseli si neintelesi totodata, ca Pustan de altfel, dar iubiti de Dumnezeu, care au macar curajul sa indrazneasca sa faca ceva.
Cert este ca nu putem noi cuprinde cu mintea noastra lucrarea de ansamblu a lui Dumnezeu,pentru ca inca suntem pe Pamant si cunoastem doar in parte.
Domnul sa-l binecuvanteze pe fratele Pustan.
Adăugat în 22/05/2012 de Nisalin
Nisalin...
in sfarsit cineva care pune punctul pe "i".

P.S: succes la critica (oricum nepotrivita) ce sta sa vina (in urma comentariului tau) :(. :p

(Ligia T.)
Adăugat în 22/05/2012 de Diferit
Mi-e o mila imensa de voi,saracii...Domnul sa aibe mila Lui de voi!
Adăugat în 22/05/2012 de sanda_tulics
Intrati pe blogul fratelui Ionescu Cristian din Chicago,de la biserica penticostala Elim ,pasi.ro.Acolo veti putea vedea fiecare comunicatul adresat de cultul penticostal fe PUSTAN.Veti putea intelege de ce s-au nascut astfel de polemici.Pina atunci ...Domnul cu mila!
Adăugat în 22/05/2012 de sanda_tulics
Sora Sanda, la recomandarea d-voastra am intrat pe acel blog, si din pacate l-am gasit pe acest om ca si pe altii de altfel in cel putin una din categoriile de oameni pe care i-am enumerat mai sus. "Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face" zice un proverb, si cei care isi aroga dreptul sa arunce cu pareri pe bloguri, fara ca macar sa caute motivatia, direct de la sursa(banuiesc ca putea si fratele C.I. sa-i dea un telefon fr. Pustan sa-l intrebe cel putin de sanatate) dau dovada de lipsa de intelepciune. Cred ca niciunuia din noi nu ne-ar conveni sa aparem pe tot internetul cu ultimele pacate facute, inainte sa fim mustrati in fata(nu pe bloguri), si apoi sa vii si cu martor, si apoi sa-l spui si bisericii daca nu intelege. Trist e ca sarim peste Scriptura si-l spunem la tot internetul, si macar ca nu ar fi deajuns, mai punem si gaz pe focul altuia, in loc sa aruncam cu apa. Sincer sa fiu, daca ar fi sa caut pe bloguri(si inca de pastori) ceva bun scris de campaniile de evanghelizare a fratelui Pustan,de toata alergatura si osteneala, as ramane foarte dezamagit.
In rest, sa auzim de bine, iar cele rele sa se spele.
Adăugat în 22/05/2012 de Nisalin
... si de-ar fi numa mila
am fi divini.

Adăugat în 22/05/2012 de Diferit
Dragi surori, sotul meu a avut ocazia sa-l cunoasca pe fratele Pustan personal, ....daca ar avea cu toti aceasta buna oportunitate ar intelege ca fiecare judecata adresata acestui om e in zadar. Este adevarat ca a luat initiative pe care nimeni nu le-a luat pana acum. Dar cati v-ati pus intrebarea de ce a facut-o?...Apoi el singur a declarat ca nu toate au fost cea mai buna idee,...Dar oamenii au mereu doar pietre in buzunar, de pe vremea Domnului Isus le-au avut in buzunare si inca le mai au! Ma rog sa se nasca cati mai mult pocaiti ca fratele Pustan care sa doreasca cu adevarat mantuirea oamenilor!

Mai bine ne-am ruga ca Domnul Isus, prin Duhul Sfant, sa lucreze prin slujitorii sai,....mai bine am privi la ceea ce face bun fratele Pustan,...pescarii de greseli nu vor vedea si nu vor intelege lucrarea Domnului Isus. Domnul Isus a intrat in casa vamesilor si a stat la masa cu ei, si a fost condamnat,....Domnul Isus a vindecat oameni in sabat si a fost condamnat,.....Domnul Isus nu a facut nici un rau si l-au condamnat la moarte,....haideti mai degraba sa lasam pe Duhul Sfant sa lucreze asa cum decide El, nu asa cum am vrea noi!

Cred ca Domnul Isus zambeste frumos si cu mila vazand cum unii nu inteleg ca lucrarea Lui este diferita, nu este batut in cuie modul Lui de a lucra, diversitatea este specialitatea lui Dumnezeu si El lucreaza mereu diferit!

Si eu ma bucur mult sa stiu ca diversitatea Lui ma facut sa ajung in bratele Lui.

As vrea sa va spun in final ca m-am nascut intr-o familie ortodoxa si ca astazi prin harul lui Dumnezeu sunt o fiica de Dumnezeu botezata in apa si cu Duhul Sfant prin credinta in Isus Hristos!

Oameni ca fratele Pustan pot ajuta ca cei din lumea ortodoxa, catolica, musulmana etc sa intelaga adevarul.

VA ROG MULT LASATI DUHUL SFANT SA LUCREZE!

Oslujitoare in slujba Marelui Imparat
Adăugat în 01/06/2012 de Evlavia
Statistici
 • Vizualizări: 1426
 • Export PDF: 6
 • Comentarii: 19
 • Gramatical 1
 • floridinmaracineni  după punct, scriem cu literă mare!

  Gramatical 0 1
 • Cu diacritice
 • Conținut 1
 • floridinmaracineni  Nu ştiu cine a marcat resursa ca fiind completă, nici nu vreau să fac verificări dar îl rog să mai recitească cu mare atenţie şi va găsi o mulţime de greşeli, în plus, conţinutul incită la neînţelegeri şi tulburări

  Conținut 0 1
Opțiuni