Felul "la modă" este greşit
Autor: A. W. Tozer  |  Album: Credinţa dincolo de raţiune  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 20/04/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 7 voturi
Felul "la modă" este greşit

   Poate că în zilele noastre este o idee la modă să faci oamenii să se simtă fericiţi şi să le spui că pot avea viaţa veşnică fără a o pierde vreodată doar dacă "îl acceptă pe Isus", după care pot trăi cum le place. Poţi să ţii mari conferinţe legate de acest subiect, poţi să construieşti colegii biblice şi să aduni mari grupuri de creştini ocupaţi. Dar este o greşeală. Biblia spune că tuturor celor ce L-au primit - le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu.

   Shakespeare a pus în gura lui Hamlet următoarele cuvinte: "Danemarca - întreaga Danemarcă este lăsată pradă unei mari haine de jale". Aş vrea să schimb această expresie şi să spun. "Da, Doamne, eşti al meu, chiar dacă mă costă sângele şi moartea. Eşti al meu chiar dacă mă costă pierderea prietenilor. Eşti al meu chiar dacă asta înseamnă pierderea slujbei, a poziţiei sau a rangului!"

   Mă gândesc la răposatul Louis Henry Zeimer din Toledo, care, timp de mulţi ani înainte de a muri, a fost pastorul marii biserici Toledo Gospel.  Înainte de a se converti, a păstorit o biserică denominaţională. Povestea deseori de momentul în care a citit pentru prima dată o copie a revistei Alliance Life şi cum a fost pus faţă în faţă cu posibilitatea de a fi mântuit - şi de a şti acest lucru. Simplu, şi-a dat inima Domnului şi a fost convertit.

   Apoi, a început să le predice oamenilor săi despre minunea naşterii din nou şi trezirea a venit. A fost chemat de liderii denominaţiei sale să povestească despre acest lucru, aşa că s-a ridicat şi a citit din scrierile lui Luther şi le-a arătat că ceea ce predica el era ceea ce Luther a propovăduit despre credinţă şi justificare. L-au acuzat de erezie şi i-au cerut să demisioneze.

   "Asta a fost promovare!", a declarat el mai târziu. A acceptat amvonul unei bisericuţe a Alianţei creştine şi misionare, dar predicile şi slujirea lui au format foarte curând marea biserică Toledo Gospel care a trimis zeci de misionari în lume - dintre care trei au fost fii şi fiice de-ale lui. Acest om a ştiut ce înseamnă să primeşti şi să trăieşti pentru Isus în mod agresiv şi cu întreaga personalitate. A renunţat la tot - amvon, casă parohială, pensie. Totul s-a dus de dragul lui Hristos.

   Este vremea să fim bărbaţi - şi femei!

   De ce doresc creştinii ca totul să fie deja gătit, feliat, sărat şi se aşteaptă ca Dumnezeu să vină şi să aştepte ţinând mâncarea la buzele lor de bebeluşi în timp ce ei lovesc masa şi plescăie? Şi noi credem că acesta e creştinism! Nu este! O rasă atât de degenerată, de nelegitimă nu are nici un drept să se numească creştină.

   Aceia care insistă asupra faptului că Domnul Dumnezeu le face pe plac, lăsându-i să meargă mai departe aşa cum sunt şi că la sfârşit, tot le va spune: "Veniţi, slujitori credincioşi", sunt nebuni. Cineva trebuie să le spună acest lucru acum. Trebuie să îndeplinim orice condiţie pe care o pune El!

Adevărat!!! Nu toți aceia care zic „Doamne, Doamne” sunt și mântuiți ci aceia care s-au Născut din Nou și trăiesc dar nu ei ci Hristos trăiește prin ei. Unde trăiește Hristos se face Voia lui Dumnezeu și acolo este sacrificiu și dragoste D-zeiască de semeni, acolo se revarsă binecuvântări pentru toți cei ce vin la D-zeu....
Foarte ziditor și acest articol. Domnul Dumnezeu săvă binecuvânteze veșnic!
Adăugat în 20/04/2012 de Ioanhapca
Excelent!Marire Domnului care spune adevarul in fata caci el este Adevarul!slavit sa fie Domnul care ne dezbraca de hainele cu care ne imbracam noi[politete,linguseli si comportament conventional]si ne pune in fata haina adevarata a pocaintei ! slava Domnului in veci! este trezirea ! cine-i alb sa se albeasca... iti multumim doamne ca ne vorbesti pe fata si descoperi lucrurile din viata noastra si ne faci dupa voia Ta si nu a celor din jur!FI binecuvintata Flori care alergi dupa ''mincare proaspata si nu mucegaita''.Rasplata Domnului este cu El si o da celor sinceri in alergare.traiasca Domnul!
Adăugat în 20/04/2012 de sanda_tulics
minunat acest articol şi plin de adevăr. Elucidează multe puncte de vedere, mulţi de ,,poate" acum sunt în lumină şi te convingi tu singur că ,,trebuie să îndeplinim orice condiţie pe care El o pune".
Fii binecuvântată de Domnul.
Adăugat în 21/04/2012 de 1954adina.9mai
Fiţi binecuvântaţi cu toţii, minunată şi sfântă părtăşie... mulţumesc Domnului pentru toţi.
Adăugat în 11/06/2014 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1493
  • Export PDF: 11
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni