Shaorma „cu de toate”
Autor: Gabriel Tudor  |  Album: Pe calea adevărului, spre viața veșnică  |  Tematica: Dragoste - prietenie
Resursa adaugata de GabrielTudor in 16/04/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
Shaorma „cu de toate”

    Sunt aproape la toate colțurile de stradă. Au apărut, în ultimii ani, ca ciupercile după ploaie. Mă refer la magazinele unde se vinde una dintre micile (sau pentru unii chiar marile) plăceri ale vieții: shaorma.
    Cei aflați mereu în lipsă de timp pentru o masă „normală”, găsesc în ea o adevărată desfătare în momentele de foame.
    Cei care au timp însă, strâmbă din nas la mâncarea „sănătoasă” din frigider și aleg oferta de la stradă, mult mai delicioasă și gata în câteva minute.
    Până și privitul la modul de preparare pare să-i acapareze total pe cei care așteaptă la coadă să-și primească „bucuria zilei”... Oare de ce? Ce e atât de special la această lipie umplută „cu de toate”?
    Gustul... Acesta e marele secret al atracției irezistibile. Dacă vrei să „câștigi” un om, hrănește-l cu ceva bun! Asta face și Dumnezeu cu noi, în fiecare zi. Ne hrănește, astfel încât să creștem în toate cele bune și să îi ajutăm și pe alții să facă la fel.
    Acest „cu de toate” trebuie să însemne, însă, ceva care să aducă sănătate, nu doar plăcere. Dacă facem o scurtă istorioară alimentară, aflăm din Geneza 1:29 că Domnul ne-a oferit toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pământului și tot pomul ce are rod cu sămânță în el. Așadar, numai hrană sănătoasă, fără E-uri, fără conservanți, fără aditivi!
    O vorbă veche zice așa: „Spune-mi ce mănânci, ca să-ți spun cine ești!” Mare adevăr se află în aceste cuvinte, deoarece hrana este materia primă pentru dezvoltare. Atât pentru cea corporală, cât și pentru cea spirituală. În ambele cazuri, calitatea ingredientelor este esențială. Ea va da și gustul și sănătatea.
    Cum ar fi dacă ai cumpăra o shaorma care arată incredibil de bine, miroase superb, dar are un gust oribil? Sau ți-ar conveni să mănânci o shaorma delicioasă la gust, dar să ai dureri de stomac ulterior, din cauza conținutului stricat? Nu îți doresc să ai parte de niciuna din aceste situații!
    Viața în sine este ca o shaorma, alcătuită dintr-o multitudine de ingrediente: unele reci, cum ar fi lipsa de iubire, de apreciere, mândria, egoismul, indiferența, altele încinse, cum ar fi boala, necazurile, nerăbdarea, eșecurile, umilințele, iubirea neîmpărtășită, și unele foarte gustoase, cum ar fi dragostea, prietenia, respectul, succesul și credința. Toate sunt strânse în același loc, în inima noastră, amestecate în timp, și înfășurate în lipia asta trecătoare pe care o numim trup.
    Mântuitorul Iisus Hristos a spus că suntem sarea pământului (Matei 5:13). Eu aș spune că putem fi shaorma de la colțul străzii, pentru că lumea din ziua de azi nu mai apreciază nici măcar sarea, deși nu ar putea trăi fără ea. Oamenii vor mai mult gust, mai multă savoare.
    Imaginează-ți că ești o shaorma „cu de toate”. Și acum spune-mi: ce gust ai? Ești o shaorma delicioasă, pe care cei din jurul tău abia așteaptă s-o devoreze (plină cu dragoste, prietenie, respect, credință)? Ești una așa și așa, nici prea-prea, nici foarte-foarte (puțină prietenie, multă mândrie, necazuri după gust)? Sau doar un amestec, bun doar pentru a umple intestinul o perioadă (succes, lipsă de iubire și indiferență cât cuprinde)?
    Lumea are nevoie de hrană și pentru suflet, nu doar pentru corp, iar noi putem fi acea hrană spirituală, dacă avem ce oferi. Cuvintele, gesturile, atitudinile, gândurile și rugăciunile pentru aproapele nostru pot fi acele ingrediente bune și sănătoase, care nu doar că îl pot hrăni, ci îl pot și vindeca
(Solomon 16:12)!
    Așa cum se strâng prietenii la o shaorma, așa se pot strânge în jurul nostru, dacă suntem conectați mereu la sursa binelui (Osea 2:2). Astfel, pot afla cât de bun este Cuvântul lui Dumnezeu (Psalmii 33:8) și cât de sănătoasă le poate deveni viața!
    Nimic nu este întâmplător și toate ingredientele cu care creștem sunt o shaorma „cu de toate”, tocmai bună pentru flămânzii acestei lumi. Să nu uităm că și noi am flămânzit la un moment dat, iar Domnul ne-a hrănit (2 Corinteni 1:4)!
    Să ne rugăm ca Dumnezeu să ne ajute să dăm gust bun acestei lumi și să-i hrănim pe toți cei care au nevoie de adevăr și de credință!


    Postare preluată de pe site-ul Alături de Dumnezeu.

Ziditor, foarte ziditor mesaj! Mă gândeam acuma la un verset din Biblie: "Daţi-le voi să mănânce! Dar ei au răspuns: 'N-avem decât cinci pâini şi doi peşti... ...'; ca şi pe apostoli odinioară, şi azi, Domnul ne sfătuieşte să împărţim hrană spirituală celor înfometaţi după Adevăr; şi, chiar dacă puterea omului este foarte mică, investitura primită prin puterea Duhului poate face minuni! Trist este însă faptul căci în zilele noastre, puţini oameni mai caută Împărăţia lui Dumnezeu; sau o caută după cum doresc ei să o caute şi nu aşa cum ne cere Dumnezeu; nici chiar acum, în al doi'şpelea ceas, nu vor să lepede haina ignoranţei, din păcate; nădăjduim însă în Domnul, Care va face mari atingeri spirituale în vremurile din urmă; Fii binecuvântat frate Gabriel.
Adăugat în 08/09/2015 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 4619
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni