Ultimul mormant al lui Isus Christos
Autor: Mihai Pop  |  Album: Altarul crestin  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Mihaip3000 in 13/04/2012
    12345678910 0/10 X
Ultimul mormant al lui Isus Christos

http://altarul.blogspot.com

 

 

Cu cateva zile in urma  citeam cea mai "convingatoare" marturie arheologica despre faptul ca Iisus Christos nu a inviat: s-a descoperit al doilea mormant a lui Iosif din Arimateea si al cincilea sau al saselea mormant al lui Iisus! Mai mult decat atat, arhelogii israelieni au descoperit in interiorul mormantului desene "crestine"...Un peste cu ceva in gura, care ii face pe cercetatori stiintifici sa se gandeasca la Iona (sic!)...Am devenit tot mai nedumerit! Era Iona primul crestin de apare in desenele  din mormantul lui Iosif, care devine al lui Iisus?

 Inainte de 1989, cu toate putinele informatii disponibile pe care le aveam la aceea data, deja aflasem ca existau trei morminte a lui Iisus... Acum patru ani, celebrul regizor James Cameron, arata un nou mormant a lui Iisus, demonstrand (a cata oara?) ca poti fi celebrul si expert intr-un singur domeniu, precum Stephen Hawking, dar daca doresti poti oricat sa iti foloseste indemanarea pentru a lovi in crestinism, pentru ca acesta nu va reactiona in aceesi masura - uneori si dintr-o stupida indolenta - iar daca o va face nu va deranja pe nimeni. James Cameron devenea arheolog, teolog, istoric, lingvist, om de stiinta, aratandu-ne maiestria nu doar in filme stintifico-fantastice precum Aliens, Abisul, Terminator sau Avatar, ori melodramatice precum Titanicul, ci si ca om al documentarelor "stiintifice" care demoleaza credinta "naiva" a crestinilor. Asta e James Cameron... Ma intreb insa, cat de stiintifice sunt aceste documentare, care ne arata la trei sau patru ani un nou mormant al Domnului Iisus. Deja aceste morminte devin realmente un cimitir imprastiat prin Ierusalim. Dar cine face filme precum Alien(i) si Terminator(i), filme cu monstrii biologici sau robotizati,  de ce nu poate face si documentare in care fanteziile scenaristilor sa fie pe mai departe folosite, mai ales daca poarta sigla Discovery Channel. Caci atunci cand niste arheologi "descopera" un nou mormant de acu' doua mii de ani, hop apare si Canalul Descoperitor de dovezi foarte "stiintifice". Ca ala e a lu' Iisus Christos, doar timp de vreo o suta de ani nimeni nu s-a numit Iehosua, si in afara de El si de doi talhari nu a murit nimeni acolo.

 Dar nici nu s-a cercetat mormantul cel foarte nou a lui Iisus decat in mica parte, ca deja canalizarea Discovery a facut un documentar care v-a fi prezentat in aceasta primavara! Il asteptam ca sa ne arate cat de prosti sunt crestinii si cat de destepti sunt cei care orbecaie in bezna si penibil dar numesc aceasta orbecaiala stiinta.

                                                               ...............................

 Daca Iisus n-a inviat nu exista schimbare in nici un om, ci fiecare credincios traieste inca in pacatele lui. Nu exista iertare, nu exista har, nu exista iubire, ci doar o extinsa amagire in timp si spatiu. Daca Iisus nu a inviat trebuie sa ne intrebam care a fost sursa unui fanatism religios ,de neinteles, a ucenicilor crestini, peste orice fanatism islamic sau hindus, care cu toate ca Stapanul lor nu a inviat, ei tocmai asta au propovaduit pana la finalul vietii lor, final atat de violent, atat de des, murind executati pentru ca sustineau invierea lui Iisus Christos! De ce Apostolul Pavel, un inamic convins a lui Iisus, devine crestin si accepta moartea prin decapitare, el care era un om total constient de ceea ce crede, nefiind nici macar o clipa un om care sa se clatine in credinta sa? De ce dintr-un ucigas de crestini devine poate cel mai mare crestin al acestei lumii, daca stia ca traieste o minciuna? Au existat milioane de oameni care din cauza persecutiilor la care au fost supusi s-au dezis de convingerile de care erau siguri ca sunt adevarate, dar sa nu te dezici de o minciuna  cand esti prigonit pentru ea e imposibil. Cineva dintre ucenici tot ar fi tradat cauza unei religii false, in fata spectrului torturii si mortii. Pana si Iuda Iscariotu,  devenit inamic al Invatatorului sau, si care a inteles gestul sau de tradare, nu a putut suporta vina si s-a spanzurat. De ce s-a simtit Iuda vinovat, daca Iisus era un oarecare om din Nazaret?  De ce sa te spanzuri pentru un banal tamplar, care nu a adus nimic in lume, ci doar inventarea unei religii false? Dimpotriva, Iuda ar fi trebuit sa se felicite, daca asa cum ne invata cei care urasc crestinismul, totul e doar o minciuna! Iuda ar trebui sa fie eroul Adevarului! El si Irod, si Caiafa, si Pilat. Caci ce este Adevarul, chiar nu prea conteaza, de le stim pe toate, atunci cand varsta ne minte si nu mai stim, de fapt, nimic.

                                                                    ............................

 Acum vreo doi ani intr-un alt documentar, scenaristii canalului, isi imaginau cum ar fi daca un asteroid ar lovi Terra. Cu ce probleme s-ar confrunta Omenirea atunci. Ce sanse, ce ganduri ce actiunii ar fi predominante la cateva ore, apoi la cateva zile dupa lovitura unui gigantic asteroid ce ar urma sa distruga viata. Dar in documentarul realizat cu mijloace artistice, ca un fim de fictiune, apare o scena foarte interesanta dupa parerea mea: cativa crestini imparteau pliante in care ii indemnau pe oameni sa se pocaiasca, caci finalul de data asta era chiar extrem de aproape. La o distanta de cateva zile. Nimeni nu mai avea nici un dubiu. Unul dintre cei ce inca supravietuia dupa distrugeriile imediate provocate de impactul asteroidului, cautandu-si familia ucisa cu speranta ca totusi ii va gasi, ii va salva de catastrofa planetara,  primeste un astfel de pliant crestin pe geamul deschis al automobilului, il parcurge cateva clipe si furios il mototoleste in pumn si il arunca afara. E un gest simbolic al canalului Discovery, pe care nu aveau cum sa-l rateze si in care ii vedem intrega politica de ura a tot ce este crestin. Mai bine e in conceptia lor sa mori ca un animal, care nu stie de ce s-a nascut, de ce a trait , de ce a crapat intr-o zi, decat sa ai un strop de credinta si speranta. Mai bine noroi si hau, decat o licarire de lumina. A fi animal e cel mai mare deziderat al celor de la Discovery, ne-o arata ei insisi!

 Pentru cateva zile m-am simtit suparat pe acest gest incarcat de simbolismul urii si totalului dispret al canalului. Dar apoi am inteles un alt adevar, o lauda (paradoxal!) pe care canalul tv o aduce crestinilor, fara macar sa realizeze acest lucru. Daca in conditii normale canalul ar fi atacat crestinismul cu vechea idee, dar inca folosita si eficienta pentru cei care de fapt vor justificari pentru a nega credinta crestina, ca liderii spirituali nu vor altceva decat sa inrobeasca masele pentru a-i stoarce de bani, de a avea putere si tot felul de privilegii, scena aceea din finalul omenirii ne arata ca nici patronii postului nu cred in ceea ce folosesc contra crestinilor. Caci cine mai avea nevoi de bani, de privilegii, de putere, de membrii noi in biserici, cand omenirea isi numara la propriu ultimele zile? In timp ce toti fugeau care incotro, incercand sa isi scape viata, crestinii inca aveau puterea de a se gandi la altii, la sufletelor semenilor sai, incercand sa ii ajute! E poate cel mai frumos compliment adus de acest canal tv fara morala si etica, crestinilor. Noroiul si murdaria lumii faca sa se iveasca nuferi puri ai adevarului si iubirii!

 Ca vorbeam de etica acestui post tv sau mai bine zis de lipsa ei, putem sa vedem cum neaga orice manifestare supranaturala in numele stiintei, dar vezi o gramada de documentare despre aparitii ale fantomelor in castele din Scotia sau in America, lasandu-ne sa ne intrebam daca cei care introduc in grila programe ce se situeaza pe pozitii divergente, nu sufera de forme reale de schizofrenie atunci cand o intocmesc. Insa numitorul comun e doar lupta impotriva crestinismului. Pentru ei Dumnezeu nu exista, Sfanta Scriptura e falsa, Iisus a murit si se afla inca in unul dintre cele cinci, sase, sapte morminte pe care ei l-au descoperit pana acum, nu exista viata dupa moarte, nu exista supranatural. Dar exista fantome, exista strigoi, care sunt sufletele celor ce au fost, de regula ucisi violent, in urma cu cateva sute de ani. De asemenea nu o sa auzi un cuvant denigrator la adresa islamului. De ce nu ne spun ca zborul pe magarita a lui Mahomed este imposibil? Sau capacitatea acestuia de a taia luna cu un deget ca apoi sa o lipeasca la loc, e putin probabila? Etica lor tine de bani, de ura si de propria frica...Si asa ajung sa descopere numai "adevaruri" despre crestinism, dar nu si despre Islam. Caci patronii nu au curajul sa o faca pentru ca daca ar face-o ar trebui sa se intrebe nu daca, ci cand ar sari la propriu ei si postul lor in aer.

 Astept ziua cand se va descoperi un nou mormant, sau o noua Evanghelie, poate evanghelia lui Irod ori a lui Pilat, sau cand Giulgiu de la Torino va redeveni un fals, cand un nou Cod a lui Davinci sau a lui Michelangello ori Rafael, va fi descoperit si care va aduce "sclipirea stiintei" celor de la Discovery sau lui Dan Brown. Pana atunci o sa schimb canalul tv pe Mezzo...

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2654
Opțiuni