El este aici printre noi
Autor: A. W. Tozer  |  Album: Sfetnicul  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 11/04/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
El este aici printre noi

   Aceasta este vestea care o am pentru voi: Divinitatea este prezentă! Cincizecime înseamnă că Divinitatea a venit la omenire să se dea pe Sine omului, pentru ca omul să-L poată respira aşa cum respiră aerul, pentru ca El să poată umple oameni. Dr. A.B. Simpson a folosit o ilustraţie pe care o consider aproape cea mai bună din câte am auzit vreodată. El a spus: "A fi umplut cu plinătatea lui Dumnezeu e ca o sticlă în ocean. Scoţi dopul de la sticlă şi o cufunzi în ocean şi sticla este plină de tot cu apă din ocean. Sticla e în ocean şi oceanul e în sticlă. Oceanul conţine sticla, însă sticla, nu conţine decât puţin din ocean. Tot aşa este şi cu un creştin."

   Suntem umpluţi cu plinătatea lui Dumnezeu, dar, bineînţeles, nu putem conţine tot din Dumnezeu pentru că Dumnezeu ne conţine pe noi, însă putem avea tot ce încape în noi din Dumnezeu. Dacă am şti lucrul acesta, ne-am putea lărgi vasul. Vasul se măreşte din ce în ce mai mult pe măsură ce umblăm cu Dumnezeu.

   Divinitatea este în mijlocul nostru. Dacă bisericile noastre ar fi vizitate de o celebritate, uşierii nu ar mai şti ce să facă cu mulţimea de oameni. Vă spun că în mijlocul nostru se află o celebritate: "Deodată a venit...şi toţi s-au umplut de Duh Sfânt" (Fapte 2.2,4). Divinitatea S-a pogorât în mijlocul nostru, şi a venit să rămână - nu să vină şi să plece, ci să vină şi să rămână!

   Oh, ce ruşine, că ignorăm prezenţa regală. Avem aici o regalitate mai înaltă decât cea pământească - Îl avem pe Domnul domnilor şi pe Împăratul împăraţilor - Duhul Sfânt este prezent şi noi Îl tratăm ca şi cum nu ar fi deloc aici.

   Noi ne împotrivim lui, nu-L ascultăm, Îl stingem şi ne compromitem inimile. Auzim o predică despre El şi ne hotărâm să învăţăm mai mult şi să facem ceva în privinţa aceasta. Convingerea noastră se ofileşte şi, nu după mult timp, ne întoarcem în aceeaşi stare lipsită de viaţă de dinainte. Ne împotrivim Sfetnicului binecuvântat. El a venit să ne mângâie. A venit să ne dea învăţătură. El este Duhul învăţăturii. A venit să aducă lumină, pentru că este Duhul luminii. El vine să aducă puritate, pentru că este Duhul sfinţeniei. Vine să aducă putere, pentru că este Duhul puterii.

   El vine să aducă aceste binecuvântări în inimile noastre şi doreşte să avem acest fel de experienţă. Dumnezeu va face lucrul acesta pentru oameni. El nu ne întreabă care este contextul nostru denominaţional. Nu ne întreabă dacă suntem arminieni sau calvinişti. Nu ne întreabă nimic altceva decât dacă vrem să ascultăm şi să încetăm cu neascultarea.

   Vrei să încetezi să mai stingi Duhul?

   Vrei să încetezi să te mai împotriveşti Duhului?

   El nu-ţi cere decât să îţi ridici mâinile în semn de predare şi să spui: "Cred că Divinitatea este prezentă." Respiră Duhul Sfânt şi lasă-L să vină şi să-ţi umple viaţa.

   Asta-i tot? Poate că nu sună la fel de dramatic şi pitoresc cum ai fost învăţat că ar trebui să fie lucrurile, însă asta e tot. Duhul Sfânt a venit şi El este încă aici. Tot ce doreşte El este ca noi să ne supunem, să ascultăm, să ne deschidem inimile, şi El va da năvală, iar vieţile noastre vor fi transformate şi schimbate!

amin. Să ne deschidem larg uşile inimilor noastre ca să-L primim pe Domnul Duhul Sfânt, să-I oferim inima noastră pentru a locui în ea, să-I fim supuşi şi ascultători şi vom primi o minunată călăuzire sfântă. Adevărat, El este cu noi şi aşteaptă ca noi să Îl chemăm ca să ne umple viaţa.
Multă pace şi binecuvântare sora Florica.
Adăugat în 11/04/2012 de 1954adina.9mai
Statistici
  • Vizualizări: 1250
  • Export PDF: 11
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni