Familia un stâlp de susținere pe cale de dispariție.
Autor: Sorin Frisan  |  Album: Ce simt  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de tbcrulez in 08/02/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Familia un stâlp de susținere  pe cale de dispariție.

 

 

Familia un stâlp de susținere  pe cale de dispariție.

 

Singurătate, deznădejde, dezamăgire sunt cuvinte destul de puternice ce descriu stări de spirit dureroase. Oare cine nu a trecut prin ele?Aceste stări de spirit sunt consecințe în marea majoritate a cazurilor a faptelor noastre nevrednice de mântuirea primită de la Dumnezeu.

Nu există viață omenească fără un dram de suferință;de când Adam si Eva au păcătuit știm că omul e condamnat sa sufere pe tot parcursul vieții lui. Deci nimeni nu scapă de suferință,chiar dacă sunt oameni care aparent au o viață parcă lipsită de griji si dureri. Citez acum din Geneza,capitolul 3 versetele 16 si 17: Femeii i-a zis: "Voi mări foarte mult suferinţa şi însărcinarea ta; cu durere vei naşte copii, şi dorinţele tale se vor ţine după bărbatul tău, iar el va stăpâni peste tine." Omului i-a zis: "Fiindcă ai ascultat de glasul nevestei tale şi ai mâncat din pomul despre care îţi poruncisem: "Să nu mănânci deloc din el", blestemat este acum pământul din pricina ta. Cu multă trudă să-ţi scoţi hrana din el în toate zilele vieţii tale;

Analizând aceste două versete putem vedea ca omul practic a fost blestemat de Dumnezeu, ca si consecință a neascultării sale. Adam a avut viața eternă ,paradisul primit în dar doar prin simplul fapt ca  a existat. Omul a fost creat special pentru a fi parte din eternitate,după chipul si asemănarea Lui Dumnezeu. Dar firea sa omenească, "pământul din care e făcut" a căzut in robia păcatului. Și din ziua aceea trebuie să luptăm o viață întreagă ca să primim din nou eternitatea ce au avut-o la un moment dat Adam și Eva. Si mă refer la eternitatea însoțită de slava prezentei Lui Dumnezeu,nu la eternitatea suferinței veșnice a sufletului.

Putem vedea în aceste versete și două porunci,una pentru femeie și una pentru bărbat. Femeii îi spune sa fie supusă bărbatului, "  dorinţele tale se vor ţine după bărbatul tău, iar el va stăpâni peste tine",o poruncă cam nerespectată in societatea modernă de azi. Din păcate azi fiecare cu dorința lui si din cauza asta calea unei familii de multe ori ajunge să fie calea fiecăruia spre pierzare, si mai sunt si copii la mijloc ce suferă din pricina despărțirii. Eul omului e așa de tare uneori ca nu se poate ajunge la un consens și asta aduce suferință pe toate planurile. Iar bărbatului îi spune sa fie bărbat la casa lui și să se chinuie pentru bunăstarea familiei,luptând zi de zi pentru pâinea cea de toate zilele. "Cu multă trudă să-ţi scoţi hrana din el în toate zilele vieţii tale; ".Dar trăim într-o societate unde de multe ori femeia aduce pâinea acasă și bărbatul se conformă cu acest fapt. Suntem egali știu, dar oare nu vedem ca aceste schimbări ale modului de viață omenesc,aduc doar concurență între bărbat și femeie, aceste schimbări și faptul că trebuie să muncească amândoi pentru pâine nu dau timp părtășiei in familie si distanțează soțul de soție.

Încet încet satan reușește prin schimbările lumești ale societății să distrugă instituția familiei creată și binecuvântată chiar de Dumnezeu. Ce deșertăciune și ce suferință o viață în care nu ai direcție,nu ai o țintă. Primul mod de transmitere a valorilor creștine este prin intermediul familiei.

Familia creștină este un exemplu de compromis,stabilitate si continuitate. Dar vedem zi de zi tot mai multe divorțuri și lucruri lumești între noi ce ne numim creștini.

Si mai ales tinerii,din cauza nerăbdării alegem noi mai mereu,fără să consultăm pe Dumnezeu,si ceva normal că alegem greșit. Orice faci fără să consulți pe Dumnezeu nu are binecuvântarea Lui.

Un exemplu din viața tinerilor creștini de azi: mă doare ca trebuie sa menționez acest fapt dar este un adevăr. Mulți dintre noi ne facem un țel din a căuta nevastă sau bărbat. Așa de slabi suntem in fata firii si a dorințelor că ne grăbim din cauza nerăbdării noastre.Ca și creștini țelul nostru trebuie să fie mântuirea sufletului prin pocăința adevărată. Restul vine de la sine daca avem suficienta răbdare. Voi cita din 1Corinteni, capitolul 7,versetul 27" Ești legat de o nevastă? Nu căuta sa fii dezlegat. Nu ești legat de o nevasta? Nu căuta nevastă. "Acesta este un sfat nu o poruncă, asta nu implică obligația de a nu a avea o familie ci doar ne spune să nu ne facem o țintă din această dorință. Tot Pavel spune in 1Corinteni, capitolul 7, versetul 2" Totuși din pricina curviei, fiecare bărbat să-și aibă nevasta lui si fiecare femeie să-și aibă bărbatul ei. "

 Când căutăm , căutăm noi și nu e la fel ca și când caută Dumnezeu pentru noi, așa ca trebuie să-L lăsăm pe El să lucreze in dreptul acesta. Ce se întâmplă de multe ori din păcate e tot mai frecvent in ziua de azi, e că ne pierdem repede răbdarea,si din cauza aceasta ,că nu mai putem răbda un pic, pierdem bătălia cu firea și mulți tineri după așteptare și sfințenie î-și pătează trupul cu păcatul curviei.

Eu am fost in lume și ce m-a adus l-a Dumnezeu a fost rușinea ce am simțit din cauza curviei,nu mi-am mai găsit liniștea niciunde,ci doar chemarea Lui mi-a schimbat sufletul. Goliciunea sufletului,suferința,lacrimi de disperare,singurătate,faptul că te simți trădat,când de fapt tu ești cel ce a trădat pe Dumnezeu,pierderea speranței de a mai găsi fericirea,toate aceste lucruri sunt consecințe ale păcatului. Singurul sfat care pot să-l dau e sa nu dați cu piciorul in nemurire, pentru că vă tăiați craca de sub picioare prin lucruri trecătoare ce nu vor umple niciodată golul din suflet. Avem dreptul de a alege intre bine și rău,rămâne la latitudinea fiecăruia ce cale alege. Viața poate dura să zicem 80 de ani,dar merită oare sa suferim o eternitate pentru că nu am putut să respectam niște valori simple ce nu ne-ar fi adus decât liniște si pace? O singură cale duce la Dumnezeu,pocăința de zi cu zi.

În ziua de azi există doua moduri de viață. Unul este cel de a trăi cu Dumnezeu ,adică să crezi și să pui in aplicare in viața ta sfaturile primite de la Dumnezeu. Această viață are un premiu mare,si anume mântuirea. Nu te scapă de suferința de zi cu zi a vieții, dar aduce binecuvântări,cum ar fi o soție sau un soț credincios, copii care să te iubească si sa crească in Domnul,si toate realizările sufletești pe care un om tinde sa le aibă.

Și la fel poți alege viața lumească. Poate îți vei umple contul cu bani, sau vei avea mașini luxoase ,sau orice alta realizare trecătoare ,dar nu te înșela caci majoritatea celor ce trăiesc in lume suferă la fel si poate chiar mai mult ca noi creștinii. Dar ei nu au nici o direcție in viață,doar așteaptă osânda veșnică. Și la momentul adevărului, adică în momentul in care mor fizic doar atunci realizează că tot ce au făcut a fost o mare minciună,dar e prea târzie pocăința lor. Nu merită să ne pierdem sufletul pentru nimic din lume.

Așa că trebuie așteptată binecuvântarea de la Dumnezeu trăind in pocăință, și răbdând pana la capăt. Dumnezeu știe ce e bine pentru fiecare, fie ca voia Lui sa se oglindească în faptele noastre. Așa că să nu ne pierdem răbdarea și să nu ne deznădăjduim, crezând că nu vom găsi o soție sau un soț ,toate au timpul lor la fel cum scrie în cartea Eclesiastul capitolul 3 cu versetul 1 " Toate își au vremea lor,și fiecare lucru de sub ceruri își are ceasul lui. "

                Si de ar fi numai asta problema, întemeierea unei familii. După căsătorie necazurile și problemele pe care satan ni le scoate în cale vor continua, nu suntem scutiți de asta. Dacă nu știm să fim uniți și să fim unul pentru altul sprijin vom fi dezbinați și nu vom avea biruință. Dumnezeu unește si întărește, dar satan are datoria de a încerca să dezbine si sa distrugă cu orice preț ceea ce Dumnezeu a creat. " Și dacă o casă este dezbinată împotriva ei înseși, casa aceea nu poate dăinui.   Marcu 3 cu 25 "

 

Ca și soț sau ca și soție avem îndatoriri unul față de celalalt și in același timp față de Dumnezeu. Dacă citim tot capitolul 7 din 1Corinteni vedem despre ce e vorba.

O familie unită si biruitoare in fața problemelor e cea ce are in sânul ei pe Dumnezeu.

Prezența Lui Dumnezeu între bărbat si femeie e binecuvântare si biruință. Viața omenească e plină de valuri si piedici dar nu trebuie sa ne lăsăm învinși căci Dumnezeu găsește mereu o ieșire pentru noi daca avem unitate si credință neclintită.

Există niște valori creștine care ne ajută in viața de cuplu. Acestea ar fi umilința, respectul, răbdarea,credincioșia,după cum bine știm toate sunt roade ale Duhului Sfânt.

Când mă refer la umilință nu mă refer la faptul ca trebuie sa ne lăsăm calcați în picioare de către soț sau soție, ci mă refer că trebuie să știm să lăsam de la noi la momentul oportun,dând dovadă de înțelepciune și să ne învingem eul. Nu e același lucru cu ați pierde demnitatea.

Exact cum de multe ori nu ne știm locul in Biserica Domnului, la fel nu ne știm locul ,sau mai bine zis rolul în familia noastră.

Voi cita din Efeseni capitolul 5 versetele de la 22 la 28  "Supuneți-vă unii altora in frica lui Hristos. Nevestelor, fiți supuse barbarilor voștri ca Domnului; caci bărbatul este capul nevestei, după cum și Hristos este Capul Bisericii, El, Mântuitorul trupului. Și după cum Biserica este supusă lui Hristos, tot așa și nevestele să fie supuse barbaților lor in toate lucrurile. Aici prin supunere se refera la respectul reciproc.

Bărbaților, iubiți-vă nevestele cum a iubit și Hristos Biserica și S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfințească, după ce a curățat-o prin botezul cu apa prin Cuvânt, ca să  înfățișeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată, fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci sfântă și fără prihană. Tot așa trebuie să-și iubească și bărbații nevestele, ca pe trupurile lor. Cine își iubește nevasta se iubește pe sine însuși. "

Așa să fie!

Nu uitați Biblia este izvor de înțelepciune,trebuie doar citită cu inima deschisă către Dumnezeu. În orice impas deschide Biblia și vei afla răspunsul la problema sufletului tău.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3166
Opțiuni
De același autor
Din același album
Romani 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.