Se caută un vinovat (fragment)
Autor: C.Dragomir  |  Album: articol revistă  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 28/12/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi
Se caută un vinovat (fragment)

Mulţi din noi poate am auzit de faimoasa şi bogata familie Rothschild din SUA dar puţini ştiu cum a ajuns ea să fie una din cele mai bogate familii din lume.

În urmă cu mulţi ani, Rothschild era un servitor în casa unui mare rabin. Era responsabil peste toată casa rabinului şi nimic din ceea ce se afla în casă nu-i era ascuns. Într-una din zile, Rothschild a spus rabinului că este cazul să-şi înteimeieze o familie şi că ar vrea să plece.

Rabinul i-a mulţumit pentru serviciile oferite, după care s-au despărţit, Rothschild mutându-se în alt oraş şi deschizând acolo o mică afacere. Peste puţin timp, fata rabinului, a hotărât să se căsătorească. Obiceiul de atunci era ca tatăl să-i ofere zestrea strânsă până în momentul căsătoriei.  Rabinul adunase o mare sumă de galbeni. Când s-a dus să ia zestrea pentru a o oferi fetei, constată că banii nu mai erau acolo.

Necăjit peste măsură şi îngrijorat că nunta nu va mai avea loc, s-a gândit cine ar fi putut să-i fure galbenii...Nu găsea nici un răspuns. Soţia lui însă, i-a spus: " Cred că servitorul acela care cunoştea toată casa i-a furat şi de aceea a şi dorit să plece..."

L-a îndemnat: "Mergi măcar până la el şi întreabă-l...poate ştie ceva, poate a văzut alt servitor..." căci rabinul considera că nu e sănătos spiritual să acuze o persoană fără a ştii dacă e vinovată.

A plecat să-l întâlnească pe Rothschild, i-a povestit ce s-a întâmplat şi l-a întrebat dacă ştie cumva cine ar fi putut lua galbenii.

Rothschild a răspuns: "Rabi, eu i-am luat." Şi fără nici o altă explicaţie, oferi rabinului suma de galbeni ce-i lipsea. Rabinul, mulţumit de recuperearea galbenilor, nu l-a reclamat ci a plecat fericit că poate avea loc nunta fiicei.

După ceva timp, poliţia a prins un hoţ care, printre alte furturi mărturisite, a declarat că a furat şi suma respectivă din casa rabinului. Dintre toate furturile ce le făcuse, singura sumă necheltuită era cea a rabinului, astfel că poliţia a înapoiat banii.

Rabinul a devenit foarte confuz: "de ce Rothschild a spus că i-a furat el? " S-a dus să-l caute, povestindu-i cele întâmplate. Apoi îl întrebă: "Vreau să ştiu de ce te-ai dat drept cel vinovat?"

"Rabi, te-am văzut aşa supărat din cauza ruşinii publice la care erai expus de a nu putea face nuntă fetei şi am hotărât să-ţi dau bani de la mine, iar singura cale prin care acceptai era aceea de a spune că eu i-am luat."

Atunci rabinul, a rostit următoarea binecuvântare: "Rothschild, pentru fapta asta, tu şi urmaşii tăi şi urmaşii urmaşilot tăi, să fiţi binecuvântaţi de Adonai Elohim, să aveţi prosperitate şi belşug în familie, şi bogăţia şi faima să fie peste casa voastră pentru că ai luat asupra ta vinovăţia altuia!"

 

Fapta acestui om seamănă cu lucrarea măreaţă pe care în urmă cu peste 2000 de ani a făcut-o Hristos, care şi-a asumat o vină pe care nu o avea: VINA TA! VINA MEA!

Isus ne învaţă şi azi: Vrei să fii binecuvântat? Să înţelegi frumuseţea unei relaţionări corecte cu Dumnezeu şi cu semenii tăi?

Învaţă să spui: EU SUNT VINOVAT, chiar şi atunci când nu eşti...dacă Isus şi-a asumat o vină care nu era a Sa, cu atât mai mult ne va fi mai uşor nouă să facem acest lucru: "Când eşti vinovat, învaţă să spui iartă-mă, am greşit, - când ai dreptate, învaţă să taci!"

am primit adresa si m/am bucurat mult u de loc sunt din schitu golesti jud arges si de 30 ani locuisc in arad sora mea ungureanu ana din cimpulung muscel mama a 18 copii a locuit multi ani in miovni si din maracineni am cunoscut multe familii ca si copila mai ales fam dinca in ianoarie sper sa pot ajunge p la cimpulung dupa ce voi scoate cartea DL SA TE BINECUVINTEZE
Adăugat în 28/12/2011 de simonasav
minunat fragment ai ales plin de semnificaţii, de învăţături şi parcă ne deschide ochii mai bine asupra faptului că Domnul nostru Isus a luat toată vina noastră asupra Lui.
Fii binecuvântată
Adăugat în 28/12/2011 de 1954adina.9mai
Minunat! Nu știu cum le găsiți știu însă că faceți un lucru deosebit; atât de deosebit că nimeni nu vă poate egala pt. că Dumnezeu vă binecuvântează minunat în folosul celor mulți și flămânzi...
Domnul Dumnezeu să vă binecuvânteze mai departe și toți copii și urmașii d-voastră să fie binecuvântați de Domnul!
Vă mulțumesc pt. încurajări și note și vreau să vă urez din tot sufletul un An Nou plin de binecuvântări și La Mulți Ani Fericiți alături de toți cei dragi și de Domnul Isus!
Adăugat în 30/12/2011 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 1481
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni