Amintire de Crăciun
Autor: R.Wilson  |  Album: revistă creştină  |  Tematica: Nașterea Mântuitorului
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 22/12/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 7 voturi
Amintire de Crăciun

Deşi banii nu s-au câştigat uşor în acea iarnă, părinţii mei au muncit cu o bucurie anticipată pentru a ne putea dărui, mie şi fratelui meu, un cadou de Crăciun pe care să nu-l uităm uşor. Au făcut economii luni de zile şi apoi au cheltuit mai mult decât îşi puteau permite pentru un trenuleţ electric Marx.

Apoi, în ajunul Crăciunului, un văr staţionat la o bază militară din apropiere şi-a parcat maşina pe aleea din faţa casei noastre şi a scos din portbagaj o cutie mare şi grea. Eu şi fratele meu abia aşteptam să vedem ce e în ea!

În dimineaţa de Crăciun a fost primul cadou pe care l-am despachetat, nerăbdători, scoţând la iveală un set nou-nouţ de trenuleţ electric, foarte scump. Eram extaziaţi! Şi, pe deasupra, era un trenuleţ electric Lionel, de lux!

Abia apoi am deschis cadoul din partea părinţilor noştri - alt trenuleţ electric, care fluiera! Dar acesta nu era nici pe departe atât de extravagant ca cel primit de la vărul nostru. Ghiciţi cu care ne-am jucat mai mult?

Tata şi mama au fost dezamăgiţi, răniţi chiar...

Cheltuiala serioasă pe care o făcuse vărul nostru, un tânăr locotenent de aviaţie, necăsătorit, nu se putea compara cu sacrificiul pe care îl făcuseră ei, părinţii noştri.

Dar tot ce am apreciat noi a fost strălucirea trenuleţului scump dăruit de vărul nostru, în timp ce la darul părinţilor ne-am uitat aproape ca la un accesoriu drăguţ...

Şi Tatăl nostru ceresc a fost dezamăgit de multe ori de felul în care am sărbătorit Crăciunul. În mijlocul ornamentelor strălucitoare şi a beculeţelor multicolore, al grabei şi îmbulzelii la cumpărarea cadourilor pentru cei apropiaţi şi la împachetarea lor, al reuniunii familiale şi al pregătirii meselor sărbătoreşti, cine îşi mai aduce aminte de DARUL SĂU?

Cine are parte de atenţia noastră: DARUL VIEŢII prin Isus Hristos, sau cadourile frumos împachetate de la rudele şi prietenii noştri?

Îţi mulţumim, Părinte Ceresc, pentru Domnul Isus!

Îţi mulţumim pentru viaţa din abundenţă de care noi, ucenicii Tăi, ne putem bucura acum.

Îţi mulţumim pentru că ne-ai trimis un dar atât de preţios: pe Însuşi Fiul Tău preaiubit. Mulţumim!

MINUNAT ceea ce ne-ai dat astăzi, tocmai pentru a ne deschide ochii bine, pentru încă o învăţătură, veche şi totuşi nouă, de a nu ne uita doar la faţa omului, de a nu vedea doar cadoul cel mai strălucitor, ci de a vedea dincolo de ambalaj, dincolo de marcă, dincolo de zare. Să preţuim pe cel umil ca şi cum ar fi cel mai bun, să nu vedem doar suprafaţa, ci să căutăm interiorul pentru că VIAŢA este înăuntrul inimii. Să preţuim ceea ce am primit şi să dăm laudă Celui de la care primim totul- inclusiv viaţa noastră.
Fii binecuvântată şi viaţa ta să fie împlinită cu prezenţa Domnului în mijlocul casei tale şi mâna Lui fie întinsă peste tine şi toţi membrii familiei tale.
Multă pace.
Adăugat în 22/12/2011 de 1954adina.9mai
Minunată istorioară și foarte potrivită. Domnul să ne lumineze. Fiți binecuvântată!
Adăugat în 25/12/2011 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 1947
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni