Poate un copil sa creada cu adevarat in Isus Cristos ca Mantuitorul lui/ ei?
Autor: Sam Doherty  |  Album: 100 de intrebari si raspunsuri despre lucrarea cu copii  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de eliza_s in 16/12/2011
    12345678910 8.20/10 X
Media 8.20 din 5 voturi

Poate un copil sa creada cu adevarat in Isus Cristos ca Mantuitorul lui/ ei?

   Inainte de a raspunde la aceasta intrebare,  as dori sa clarificam ce inseamna sa crezi in Isus Cristos ca Mantuitor.  Ce cere Biblia ?

  Pavel da un raspuns foarte direct in Fapte 16: 31 la intrebarea  “ Ce trebuie sa fac ca sa fiu mantuit?  “ din versetul  30. El raspunde :   Crede in Domnul Isus si vei fi mantuit “  . Acest lucru este foarte clar.  Un pacatos este mantuit prin credinta personala in Domnul Isus Cristos care a murit pentru el.

  Acelasi adevar este prezentat simplu si clar in Ioan 3: 16 :  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică  “ .

  Un pacatos primeste viata vesnica crezand in Isus Cristos.

  Cuvantul  grecesc folosit in ambele versete si tradus prin “ crede in ” este Pisteuo. Nu inseamna doar credinta , ci inseamna  “a-ti pune increderea in” , “a te rezema pe” ,  ori “a te increde “ .

  In Matei  18 : 2 , Domnul Isus “ a chemat  la El un copilasi l-a pus in mijlocul lor “ . Cuvantul grecesc folosit pentru “ copilas  “ este Paidion. Este diminutivul cuvantului Pais, care inseamna copil . Asa ca acesta era un copil mic.  Poate era un copil intre 4 si 7 sau 8 ani. In versetul 6 Domnul Isus spune : “  oricine va face sa pacatuiasca pe unul din acesti micuti care cred in Mine… “.

  Este bine sa intelegem doua lucruri :

·              Domnul Isus vorbeste aici despre copii mici . Tine un copil in mainile Sale si vorbeste despre el cu cuvintele :  ” unul din acesti micuti “ . Cuvantul pentru micuti sau copii este acelasi cu cel folosit in versetele 2, 3, 4 si 5. Apoi in versetul 6, Domnul Isus foloseste cuvantul Mikros (mic) si se refera la copii, in mod clar la copii mici.

·              El spune despre “  acesti micuti care cred in Mine. ” Cuvantul pe care il foloseste este acelasi cuvant (Pisteuo) ca cele din Fapte 16 : 31 si Ioan 3: 16.

  Este deci simplu, clar si logic pentru noi sa spunem ca este posibil pentru un copil – chiar si un copilas micut-  sa creada in Domnul Isus si sa fie mantuit ? Cum stim ca acest lucru este posibil ? Domnul Isus a afirmat acest lucru. Pentru mine e destul.

  Acesta nu e singurul loc din Biblie unde este indicat in mod clar ca un copil poate sa aiba o experienta cu Dumnezeu reala ,  adevarata si valida.

·              - Un copil poate sa se teama de Dumnezeu ( Deuteronom 31 : 12, 13).

               - Un copil poate sa-si puna nadejdea sau sa se increada in Dumnezeu  ( Psalmul 78 : 7)

·             - Un copil poate sa auda vocea lui Dumnezeu si sa raspunda ( 1 Samuel 3: 10)

·            - Un copil poate sa faca ce este bine in ochii lui Dumnezeu ( 2  Cronici 24: 1, 2)

·            - Un copil poate sa creada in Cristos ( Ioan 4 : 49, 53)

·            - Un copil poate sa fie sfant ( sau un crestin nascut din nou) ( Efeseni 1: 1 si 6: 1 Coloseni 1: 2 si 3:  2)

·           - Un copil poate sa fie credincios sau sa creada (Tit 1: 6)

Mai mult, sunt o multime de versete biblice care promit mantuirea tuturor celor care cred in Cristos:

·           - Celor care cred in Fiul ( Ioan 3: 36)

·          - Oricui crede in El ( Ioan 3: 16; Romani 10: 11)

·          - Tuturor celor care cred( Fapte 13: 39)

·          - Tuturor celor care l-au primit ( Ioan 1: 12)

·          - Tuturor celor care cheama Numele Domnului ( Romani 10: 13)

·          - Tuturor celor ce se pocaiesc ( Fapte 17: 30)

  In  nici unul din aceste versete nu este o restrictie sau o limitare cu privire la varsta . Singurul lucru cerut este credinta,  care include pocaita. Sa adaugam altceva, chiar o anumita varsta, este nescriptural.

  Biblia ne invata in mod clar ca un copil, chiar un copil micut, poate sa creada in Isus Cristos si sa fie mantuit. De aceea ar trebui sa ne rugam pentru ei si sa ne stabilim ca tinta mantuirea copiilor nostri.

  As dori sa adaug ca experinta arata ca multi oameni au crezut in Isus Cristos si au fost mantuiti din copilarie:

·           - Poate si tu ai fost mantuit de copil

·          - Poate cunosti altii care au fost mantuiti de cand erau copii

·          - Poate ai vazut un copil sau mai multi copii mantuiti in timpul lucrarii tale

·         Ar fi bine sa stii ca multi crestini cunoscuti L-au pe Domnul de copii. Dintre acestia enumar pe Leighton Ford ( cunoscut evanghelist American care a fost mantuit la varsta de 6 ani) , Corrie Ten Boom ( misionara olandeza , mantiuta la varsta de 5 ani ) , Jonathan Edwards (unul dintre cei mai cunoscuti evanghelisti si teologi din istoria bisericii Americii, mantuit la varsta de 7 ani ) , Stephen Olford (cunoscut pastor englez,  evanghelist si predicator,  mantuit cand avea 11 ani) si multi altii.

nu ştiu cine a acordat doar nota unu, nici nu vreau să mă uit, dar această lucrare este scripurală 100 la sută
eu am un nepoţel de şase ani şi jumătate care atunci când este bolnav se roagă cu credinţă Domnului să-l vindece sau când îşi doreşte o jucărie, o cere cu credinţă Domnului ştie că tot ajutorul vine numai de la Domnul, nu crede în moşi şi zâne şi înainte de masă, de multe ori eu fiind "prinsă" cu altele poate neglijez să fac rugăciunea dar el îmi aminteşte imediat "mamaie, să ne rugăm!"
fii binecuvântată, iubită soră în Domnul pt.această resursă
Adăugat în 20/12/2011 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 2117
  • Comentarii: 1
Opțiuni