Singurul lucru necesar
Autor: Anonim  |  Album: Adevaruri vesnice  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 10/12/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

Jan Amos Comenius (1592-1670) este cunoscut pe plan mondial prin reforma sa în educaţie. În lucrarea sa "Singurul lucru necesar", el compară lumea cu un labirint şi demonstrează că singurul mijloc de a ieşi din acest labirint este de a lăsa la o parte ceea ce este inutil şi de a alege singurul lucru necesar: Hristos.

"Învăţătorii în mare număr - spunea el - au produs o mulţime de secte, pentru care nu se pot găsi imediat nume. Fiecare biserică crede a fi cea adevărată sau cel puţin aceea care se apropie mai mult de adevăr. Ele îşi fabrică diferite mărturisiri de credinţă. Acestea sunt fortăreţele şi meterezele, în spatele cărora se ascund şi rezistă atacurilor.

Nu vreau să spun că aceste mărturisiri ar fi rele ele însele, însă devin rele când aţâţă focul duşmăniei. Numai dacă vor fi îndepărtate în întregime, va fi posibil de a merge pe o cale de vindecare a rănilor bisericii...

În general, la un serviciu religios se aud mai mult cuvintele oamenilor decât Cuvântul lui Dumnezeu. Cu anevoie se menţionează despre naşterea din nou, despre necesitatea de a deveni asemenea Lui Hristos, de a deveni un om cu o natură divină..."

"...pe scurt creştinătatea a devenit un labirint, credinţa a fost împărţită în mii de părţi infime şi acela care nu le acceptă pe toate este considerat un eretic. Cine ne va ajuta? Numai "singurul lucru necesar": revenirea la Hristos, la El, singurul Conducător, pentru a merge pe urmele Sale, lăsând la o parte toate celelalte cărări, până când vom fi atins ţelul şi vom fi ajuns la unitatea credinţei.

Ca şi Stăpânul nostru ceresc care a zidit totul pe temelia Scripturii, să lăsăm la o parte toate particularităţile confesiunilor noastre speciale şi să ne mulţumim cu Cuvântul descoperit al Lui Dumnezeu, care aparţine tuturor!

Cu Biblia în mână să declarăm: cred ceea ce Dumnezeu a descoperit în această Carte, vreau să ascult cuvintele Sale, cred în făgăduinţele Sale!

Creştini, ascultaţi! Nu există decât un singur Hristos, însă mii de anticrişti.

Dacă eşti înţelept, dacă vrei să trăieşti, vei urma Conducătorul Vieţii!

Ascultaţi cuvintele Conducătorului nostru Ceresc: "Veniţi la Mine toţi!"

Răspundeţi într-un glas: DA, VENIM!"

AMIN

 

,,în general la serviciul religios” Lui Dumnezeu îi este tot mai greu să treacă peste predicatori pt. a ne vesti Cuvântul Său...predicatorii au mereu ,,un cuvânt pt. alții” în timp ce Dumnezeu are Cuvânt pentru toți!
Adăugat în 10/12/2011 de Ioanhapca
amin. Domnul să ne dea înţelepciune ca să lăsăm ce este intil şi să Îl alegem pe El, pe singurul nostru Stăpân şi Domn, să îl urmăm pe Conducătorul vieţii şi totdeauna să-I auzim chemarea.
Fii binecuvântată şi numai bucurie Domnul să reverse peste tine şi casa ta.
Adăugat în 10/12/2011 de 1954adina.9mai
Statistici
  • Vizualizări: 1268
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 2
Opțiuni