O teorie a conspiratiei
Autor: Mihai Pop  |  Album: Altarul unui Dumnezeu necunoscut  |  Tematica: Controverse
Resursa adaugata de Mihaip3000 in 20/09/2011
    12345678910 7/10 X
Media 7 din 1 vot
O teorie a conspiratiei

E criza! O criza grava! Mai grava decat cea din anii 1929-1933. Mai grava nu pentru ca umanitatea e mai lipsita de cele necesare traiului decat atunci, ci pentru ca nu are speranta.
 Spunea cineva ca cea mai periculoasa fiinta din toata lumea este cea care nu mai are nimic de pierdut. Desigur politicienii si prietenii lor, bogatasii, care distrug lumea asta nu sunt interesati. Ei vor doar sa fure mai mult decat au facut-o pana acum. Din buzunarul statului si al fiecarui om.
 Citeam azi-dimineata de protestele din New York de pe celebra Wall Street, unde tinerii isi arata nemultumirea si ura fata de bogatii care fac jocurile pe aceasta planeta.
 Nu este zi sa nu ni se vorbeasca obsesiv despre Grecia cu datoriile si austeritatea pe care ar trebui sa o impuna populatiei. Ni se vorbeste despre Portugalia, Italia, Spania si Irlanda care nu o duc nici ele grozav. Nu ca in Romania ar fi bine, dar romanul de rand nu mai protesteaza cu adevarat din 22 decembrie 1989, cand la cateva luni de zile a inceput incet-incet sa i se spulbere sperantele. Noroc ca tovarasul Ceausescu ne-a calit...Tot ce face acum romanul este sa supravietuiasca unui sistem in care esti acceptat doar daca furi, fara sa fi prins. de fapt si daca esti prins poti ajunge sau reajunge in Parlamentul acestei tari. De aceea exista o nostalgie dupa Ceausescu pe care nu o impartasesc, dar pot sa o inteleg. Caci viata sociala era mult mai stabila, iar fiecare era multumit de mult-putinul pe care il aveau.  Iar hotia celor care ne conduceau era la nivele "acceptabile".
 Ni se vorbeste despre datoriile suverane ale statelor, iar omul de rand ale caror notiuni de economie sunt cele pe care si le-a format in cadrul familiei si a bugetului propriu, intelege mai greu ce se intampla. Nici eu nu inteleg prea bine. Si nu inteleg de ce nu ni se vorbeste despre cei care au indatorat omenirea, cine sunt acestia si ce cred ei ca vor face cu muntii de bani atunci cand intreaga planeta Terrra va fi in stare de faliment? Ce vor mai cumpara sau vinde, cum isi vor multiplica pe viitor bani? Uitati-va atent la orice emisiune de stiri si veti vedea ca nimeni nu sufla un cuvant despre acesti oameni, de te face sa crezi ca ar putea sa fie niste extreterestri de pe alte planete si nu oameni pe care ii vedem la televizor sau in ziare dandu-ne sfaturi de viata si economie! Sfaturi care sa-i faca pe ei tot mai bogati! Iar pe noi tot mai saraci!
 Apostolul Pavel descria la un moment dat felul omenesc de a trai  care avea lozinca: "sa mancam si sa bem, caci maine vom muri!". Cred ca nici Pavel nu vazuse ce vedem noi, adica oameni care traiesc fiind siguri ca niciodata nu vor muri. Caci e imposibil sa aduni averi de miliarde de euro, si alaturi de informatiile legate de cont sa pui poza unui mormant si sa zici: "asta ma asteapta maine"!
 Nu ni se spune cine sunt creditorii pentru ca cineva nu doreste asta. Si nu doreste pentru ca inca vrea sa stea in umbra. Nu din modestie, ci pentru ca isi face niste calcule foarte precise. Imprumuta pe toata lumea pentru ca asa inrobeste tarii si popoare, si care, probabil, la un moment dat vor fi iertate de datorii de aceasta fiinta, cu simpla si banala cerinta de al accepta ca conducatorul al Terrei.
 Sunt sigur ca cine citeste imi poate reprosa ca sunt un fan al teoriilor conspirationiste. Nu neaparat! Dar chiar si Sfanta Scriptura recunoaste ca va exista, si eu cred ca exista deja, o conspiratie care va pune omenirea in fata deciziei de a alege un presedinte al Terrei.
 In cateva filme mai mult sau mai putin crestine, care trateaza subiectul rapirii Bisericii, Antichristul apare din neant si brusc ajunge stapan peste planeta. Dar cred ca nu va fi chiar asa, ci acesta va fi ales de umanitate, de aproape toti locuitorii Pamantului, datorita unor "calitati" pe care ei le vor fi vazut in aceasta fiinta. Indifirent daca acest lucru se va petrece la urne, cat mai ales va fi ales in inima si fiinta umana.Si cred ca una dintre asa-zisele lui calitati profund umane va fi "empatia" cu masele de oameni inrobite de banci si patroni nemilosi. Dupa disparitia statului social, asistential, acesta va veni cu idei revolutionare in care omul de rand sa simta ca cu Antichristul in frunte are o sansa in societate. In fond asa a facut si Hitler care a dezvoltat in majoritatea germanilor sentimente de mandrie fata de ei insisi si fata de tara in care se nascusera. Fiecare german parea o piesa importanta in angrenajul national-socialist al noii Germanii. Probabil cei care s-au  chinuit si unii dintre ei au pierit in razboiul ce a urmat si-au dat seama cat de neinsemnati fusesera, ca erau doar o masa de manevra. Prea tarziu!
 Fiara le va fermeca ochii si mintea oamenilor nu doar cu promisiuni, ci si cu anumite realizari, care sa le aduca linistea, comfortul unei vietii normale. Pentru toti! Ca nu doar bogatii se pot bucura de respect, de hrana, de un sistem de sanatate performant, ci si el, omul simplu, fostul somer, fostul om deprimat si fara speranta.
 Cred ca mai rau decat sa nu ai speranta este sa ai o speranta desarta! Sa fi fermecat de o fata morgana a unui lider religios si politic ce va aduce mai multa nenorocire decat este acum in aceste situatii dramatice. Uitati-va la personajele ciudate care conduc lumea la ora actuala! Pe noi ne-a condus 24 de ani un cizmar, fara cultura, dar care poate ca avea o oarecare inteligenta nativa. Acum in tarile Europei apar personaje care conduc si care au absolvit cu brio scoli si facultati cu nume rasunatoare. Cu toate acestea nu au solutii! Nici ei si nici specialistii in orice domeniu care le stau la dispozitie. Care ne spun mereu si mereu cum stau lucrurile, dar nu sunt capabili de decizii inspirate, incepand cu teorii ale evolutiei, sfarsind, daca vreti, cu teorii ale economiei...Iar pe astia sa-i mai cred? Sa cred ca sunt oameni de stiinta doar pentru ca isi spun asa si "inventeaza" teorii despre orice, pe care nu le pot proba nici ei si de altfel nimeni, dar pe care trebuie sa le insusesc, pentru ca le aplica eticheta de "teorie stiintifica"?
 Nu poti sa nu te intrebi ce este in mintea celor care ii voteaza mereu si mereu pe acesti politicieni fara viziune, fara simtul realitatii, dar gata sa mai fure ceva din bugetul saracit al natiunilor. In nuvela Jan Tomaso spuneam prin gura unui personaj ca e o prostie sa credem in democratie, cand dupa crude si repetate esecuri si dezamagiri, ii alegem dintre milioanele, repet! milioane de cetateni, pe aceleasi cateva sute de personaje politice, corupte si mincinoase, la fiecare patru ani pentru a ne reprezenta. Sau pe acelasi presedinte care in cinci ani de mandat doar palavrageala si glumele sale stupide au fost de el. Uitati-va la Basescu, Berlusconi sau Sarkozy! Sunt intr-un fel identici in iluzionarea popoarelor pe care le conduc, croiti din acelasi material, cu stilul lor degajat, popular si neserios, dar care are priza la cei care sunt "otevizati" si la care cititul sau ascultatul unei simfonii de Beethoven pare aproape un sacrilegiu. Sunt atat de usor de manipulat, de convins cu cateva daruri facute in campanii electorale.  E doar amagirea unei democratii, in timp ce se pregateste o cale pentru ca 666 sa intre cat mai usor in viata lumii intregi. Ca un salvator. Oferind seriozitate, prosperitate, locuri de munca, hrana etc. intr-un cuvant o societate normala la care aspira orice om. Dar intr-o lume decazuta, in care omul nu mai este ceea ce Dumnezeu a vrut sa fie orice fiinta umana, e greu sa se stabileasca o normalitate adevarata, fara sa fie murdarita de pasiuni umane care nu tin cont decat de propria persoana,  chiar daca acest lucru dezlantuie suferinta in viata altora.
 Singurul care va indreptata umanitatea, economia, societatea spre o glorie si o frumusete reala va fi cand Isus Christos va fi rege pe acest Pamant. El va aduce o lume in care fiecare va conta cu adevarat. Nu doar cei bogati, nu doar care isi folosesc sarmul propriu pentru a seduce fara ca mai apoi sa ofere ceva, ci o lume frumoasa, lipsita de suferinte inutile precum razboaie, revolte, indatorarea populatiilor de catre politicieni corupti si verosi, care sa reproseze apoi poporului ca nu munceste, ci sta tot mereu la carciuma. Va fi o lume in care ura si lupta de clasa, pe care cred ca Marx, dincolo de enormele reprosuri facute, a intuit-o bine, va dispare. Va fi o lume in care stilul de viata pe care la incercat Biserica Primara pentru cei din ea, va apare extins la intreaga planeta. Un gen de comunism, daca doriti, dar nu bazat pe ideile oamenilor sau pe manipularea lor, ci pe iubirea lui Dumnezeu si a semenului. In care nimeni nu v-a acumula bogatii peste masura, in timp ce altii ar pierii de foame, in care orgoliu personal nu va mai distruge fiinta omeneasca, pentru ca nimeni nu va mai privi toata ziua la el insusi, ci la nevoile aproapelui. Dar asta se va putea face atunci si nu acum, caci doar o inima noua, o inima noua in toata populatia lumii va putea schimba societatea, nu doar cateva milioane de crestini. Va fi frumos, va fi altceva!

http://altarul.blogspot.com

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1269
Opțiuni