Şcoala ca o frunză ruginită de toamnă
Autor: Fintoiu Alexandru  |  Album: fara album  |  Tematica: Adevărul
Resursa adaugata de Reby.rebeka in 14/09/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
Şcoala ca o frunză ruginită de toamnă

 

A început banala şi nesemnificativa şcoală, care îţi dă sentimentul că după ce o termini eşti un mare nimeni sau la extrema cealaltă, că eşti cineva. Este doar sentimentul...

 

A început şcoala care altă dată dădea un Nichita Stănescu, un Ion Creangă, un Sadoveanu precum şi pe alţii, pe când astăzi, se ocupă cu “socializatul” băieţi-fete, cu parvenitismul, cu manelismul  şi şmecheria.

A început şcoala pentru care altă dată aveai un respect aparte, nu oricine studia, nu oricine lua examenele, nu oricine învăţa, pe când acum, frumoasa şcoală românească se scutură de praful din mintea elevilor.

A început şcoala care în loc să fabrice intelectuali, oameni culţi şi iluştri, meseriaşi adevăraţi, doar încearcă să întreţină la foc molcom ceea ce elevii au primit în cei şapte ani de acasă, de la părinţii care au avut sau nu timp să se ocupe de ei.

A început şcoala cu parada vestimentară şi a bunurilor dar şi cu discuţiile între colegi de genul, “uite ce telefon mi-am luat”, discuţii tipice care îţi iau pofta să gândeşti la ceva constructiv.

Din păcate, a început un alt an în care interesul pentru învăţământ este într-o stare inertă. Pentru o viaţă sănătoasă, şcoala are nevoie de corectitudine, de discernământ, de putere, de Dumnezeu.

Şcoala adevărată nu implică numai instituţia. Până la urmă Nicolae Iorga zicea bine: “Şcoala este tot ce vezi şi tot ce auzi.”

 

Fintoiu Alexandru

complimenti
Adăugat în 15/09/2011 de 1954adina.9mai
Hey Alex... as putea folosi un articol de-al tau intr-o revista crestina? Am gasit articolul respectiv pe site-ul ciresarilor si mi-a placut... Te rog da-mi un raspuns cat de curand posibil...
Adăugat în 21/02/2012 de paultimoce
Daca am fi scris noi parintii acest articol s-ar fi spus ca avem ceva cu noua generatie dar pentru ca este scris de cineva mai tinar este foarte clar!Cine am fost si cine -am ajuns!Traim intr-o mare criza spirituala,sociala economica s a ma d,cind totul este pe sfirsite si ne uitam sa vedem cit a mai ramas din cit am avut....Si ce am avut ? vor spune unii .Am avut de toate ,de Toate! Si credinta vie si biserici active si rugative,si batrini intelepti si respectati si mame cu post si rugaciune pentru copii si famil;ii in rugaciune pentru biserica si tara, si copii binecuvintati in urma ascultarii,si speranta zilei de miine si dragostea dintii si dorul dupa Isus care-l simteam aproape si mila pentru cel de linga noi si toate bucuriile impreuna,asa cum ne-a invatat Duhul Sfint Cu ce-am mai ramas?Cu ce am citit maisus ca se practica intre cei ce vor veni dupa noi,viitorul de miine si cu ce mai avem fiecare in noi daca indraznim sa fim sinceri.MULTUMESC MULT ! pentru acest articol dureros dar adevarat.
Adăugat în 03/04/2012 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 2543
  • Comentarii: 3
Opțiuni