Un alt Testament
Autor: marius mihai  |  Album: Marturii  |  Tematica: Mărturii
Resursa adaugata de marius_mihai in 25/07/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Un alt Testament

Motto:    „Căci dragostea lui Hristos ne strânge; fiindcă socotim că, dacă Unul singur a murit pentru toţi, toţi deci au murit.     

 Şi El a murit pentru toţi, pentru ca cei ce trăiesc să nu mai trăiască pentru ei înşişi, ci pentru Cel ce a murit şi a înviat pentru ei”

2 Cor.5:14,15

UN ALT TESTAMENT

   Eu, Marius, rob al lui Isus Hristos, cetăţean împreună cu sfinţii, sunt prin harul Domnului, înaintea dumneavoastră ca să pot declara astăzi, din toată inima, cu tot sufletul şi cu toată puterea, Testamentul meu înaintea lui Dumnezeu şi al oamenilor.

   Am întocmit acest Testament inspirat de Duhul Sfânt şi sub autoritatea Domnului meu Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pe care vreau să vi-L prezint în continuare.

   El este Cel ce avea să se nască spre mântuirea lumii, El este Cel proorocit din vechime, El este Cel aşteptat de cei căzuţi ca să-i ridice, de cei plânşi ca să le dea bucurie, de cei legaţi ca să-i deslege şi de cei morţi ca să-i învieze. Şi nu s-a lăsat aşteptat...

   El este Cel ce a ascultat pe Tatăl, şi a zis: Iată-mă, vin să fac voia Ta, Dumnezeule!... Şi s-a coborât din Ceruri, şi s-a întrupat de la Duhul Sfânt şi din fecioară şi s-a facut om. Om ... ca mine şi ca tine.

   Şi şi-a părăsit numele de Fiu al lui Dumnezeu şi s-a îmbrăcat cu numele de Fiu al omului. Şi-a lăsat haina Lui neprihănită pentru a se acoperi cu scoarţa mea mânjită. L-am chemat în casa mea unde locuiam împreună cu cel rău şi El a venit... L-am ospătat la masa mea de ocară şi El a servit. L-am hulit, L-am dispreţuit, L-am batjocorit... dar El m-a iubit. În toate L-am ispitit dar El în toate a fost găsit desăvârşit.

   Până într-o zi... Da, a fost o zi. O zi cât o veşnicie... când L-am văzut purtînd un lemn... şi-o cunună. Atunci nu L-am recunoscut,  eram cu mulţi şi ne distram pe seama lor... a tâlharilor. Până-ntr-un loc, când a căzut şi m-a privit... Şi ochii Lui m-au ţintuit... Şi m-a iubit... 

   Era El, Cel ce a intrat la mine, era El... Cel ce a cinat cu mine.

**********************************************************

   De-acum era pe cruce sus... iar eu, în inimă străpuns, am întins o mână să-l ajut dar El... din trupul însângerat a picurat pe chipul meu îndurerat şi mi-a răspuns: Îţi e de-ajuns!

   Trei zile-am plâns, şi tânguit... până-ntr-un ceas când a venit ca altădat` şi m-a iubit, şoptindu-mi: “Pace!”

**********************************************************

   E-n Slavă-acum, şi despre El mărturisesc Sângele şi Apa, Duhul Sfânt şi Însuşi Dumnezeu. Lui Îi cântă îngerii şi Lui I se-nchină domniile şi stăpânirile.

   El este Unsul lui Dumnezeu, Sfântul lui Israel, Leul din Iuda, Rădăcina lui David, Mielul Divin şi Împăratul Slavei.   Autoritatea Lui este în cer şi pe pământ iar Domnia Lui este din veşnicie în veşnicie.

   Pe El Dumnezeu L-a uns ca Domn şi Dumnezeu şi Lui i S-a dat Numele care este mai presus de orice Nume.

**********************************************************

   De-acuma, ştiu că a fost blestemat pentru ca eu să fiu binecuvântat.

   Ştiu că El a fost smerit înaintea mea pentru ca eu să fiu preamărit în El.

   Ştiu că mi-a pregătit un loc... şi o răsplată...

   O moştenire... în glorie şi-n preamărire.

**********************************************************

   De aceea am ales să mor şi să las acest Testament. Am ales să mor faţă de mine ca să am parte de El. Am ales să mor faţă de lume ca să înviez în Împărăţia lui Dumnezeu. Am ales moartea ca să primesc Viaţa şi să am parte de moştenire alături de El.

   Iar celor ce citesc acest Tetament şi vor să moştenească împreună cu mine, să moară, alături de mine.

   Trebuie să fiu foarte bine înţeles. Acest Testament este cu titlu executoriu numai din clipa morţii... Muriţi, dacă vreţi să moşteniţi!

   Iar Cel ce a fost mort şi a-nviat vă va da Viaţa împreună cu moştenirea.

   A Lui să fie slava şi mărirea în veci de veci. Amin!

Fii binecuvântat, moştenitorule!
Adăugat în 15/02/2014 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 1424
  • Export PDF: 3
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni