Editie speciala
Autor: Vladimir Pustan  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de dariam in 29/06/2011
    12345678910 9.80/10 X
Media 9.80 din 10 voturi

Editie speciala...

"In ultimul timp un cuvant a mai fost adaugat victorios menajeriei cuvintelor de lemn folosite cu atata abundenta in bisericile noastre.Acesta este cuvantul "special" cu toate variantele aferente...

Avem o seara speciala, o saptamana speciala, un program special, un anunt special, o colecta speciala, o rugaciune speciala si alte multe si nefericite alaturari. Cuvantul acesta ce iese din putul gandirii n-a aparut peste noapte.

A fost pregatit de sute de ani de catre programe calai, stupide, obositoare si enervante, completate de anunturi lungi, adica raspunsuri la intrebarile pe care nu le pune nimeni. Oamenii au venit la programe din inertie, asteptand o revarsare de altceva, adica ceva iesit din tipar, o surprindere a duhului ce n-a reusit sa biruiasca orele impartite in anunturi, indemnuri, predici, tras de timp si mingi in plopi, asteptand izbavitoarea ora 12°.

Acum aceeasi vin mai rar, ca sa-i aducem inapoi la biserica, am scos din maneca ultimul cuvant special...

Nimic nu-i mai obisnuit in spatiul numit biserica sau nimic obisnuit inafara cuvantului "special".

In rest aceeasi oameni adusi de prin tara sa predice si sa cante. Tot mai multi... mai obositi... si mai fara vlaga spirituala. Previzibil... putem investi in venirea lor speciala pentru ca proiectele speciale le-am terminat. Biserica este construita... cu barile de inox si geamurile termopan puse. Ramane sa investim banii speciali in serile speciale.

Toate astea omoara ce-i mai special in bisericile noastre, adica formarea generatiilor de slujitori ai bisericilor locale, invatatori nespeciali... ce sa aduca studii nespeciale din Galateni si sa invete oamenii sa traiasca obisnuit de frumos. Dar poate ziceti ca asta-i treaba facultatilor speciale de teologie. NU!!! E treaba noastra, a pastorilor! Cum oile nasc miei... pastorii trebuie sa nasca pastori, nu sa apeleze la aceleasi numere speciale de telefon.

Am scris acest editorial si rostesc acest editorial special fiindca nu va rezolva nimic special.

Dar de cate ori n-ati facut lucruri ce semanau o sinucidere. Il inchei brusc pentru ca telefonul suna si-s chemat la o seara speciala undeva... dincolo de cele 3480 de gropi din drumul european Oradea-Deva" 

                                                                                  Vladimir Pustan.

 

Preluat de la http://www.ciresarii.ro/articole/editorial/Editie-speciala

Îți simt durerea sufletească și dorul mistuitor de ,,LUMINA VECHILOR CĂRĂRI'',ce-ți năpădește sufletul.....Și-mi pare atât de rău că ai perfectă dreptate! Îmi doresc din toată ființa să fie altfel...Până nu e prea târziu!
Mă rog ca Bunul Dumnezeu să te întărească și să-ți dea putere și har să strigi și să vestești Adevărul Său, și:...Dumnezeu să trezească Bisericile adormite și mulțumite de ele însăși,ce-s în drum spre cimitir...
Har și Pace Sfântă, și toate binecuvântările lui Dumnezeu!
Adăugat în 14/08/2011 de Ioanhapca
Statistici
  • Vizualizări: 2724
  • Export PDF: 5
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 1
Opțiuni