Numele nostru... chipul lui Dumnezeu?
Autor: Ioan Vasilescu  |  Album: fara album  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de ioanvasilescu in 27/06/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Numele nostru... chipul lui Dumnezeu?

De ce crestinul trebuie sa se numeasca altfel si nu asa cum s-a numit la inceputurile crestinismului? Crestini ortodocsi, catolici, luterani, calvini, baptisti, adventisti… fiecare “alergand” sa fie primii dintre toti si cu dorinta de a fi recunoscuti ca cei mai importanti dintre toti. Oare nu este o greseala si o nebunie care provaduieste nu voia lui Dumnezeu, ci voia omului? Oare aceasta nebunie oarba, nu duce catre pierderea identitatii principiilor crestine in lumea aceasta secularizata? O, cred cu adevarat ca da! Asa cum si ADN-ul isi pierde identitatea in timp daca este supus deteriorarii, tot asa si crestinismul isi pierde din putere daca este supus voii omului si nu voii lui Dumnezeu.
Ne facem vinovati de faramitarea crestinismului, caci luptam intre noi si lupta aceasta naste in sine ura, despartire si nu dragoste si apropiere frateasca. Asa cum ne numim ortodocsi sau catolici, la fel de bine putem avea alt nume, nu conteaza care. Insa a tine cu tarie doar de un singur nume, inseamna vina, caci crestinul nu este salvat datorita numelui, ci datorita atitudinii sale fata de Dumnezeu si cuvantul sau, nu datorita faptului ca adera la o anumita grupare religioasa, ci pentru ca crede in El si implineste voia Sa.
A tine cu tarie la adevarul nostru si a crede ca numele unei grupari si principiile gruparii ne salveaza e gresit. Ne facem vinovati de faptul ca neglijam posibilitatea ca putem gresi in opinii, in viziuni si in intelegere. Ne facem vinovati ca aderam doar la cauza unei grupari religioase si nu in totalitate la cauza lui Dumnezeu.
Eu unul pot alege sa ma numesc intr-un fel in care oamenii au convenit, insa vreau sa aleg - chiar daca poate parea o nebunie – un singur nume: a fi crestin, pur si simplu crestin. Poate fi nebunia mea, insa e nebunia mea constienta, libera, pe care mi-o asum in totalitate. 

http://faptesicredinta.blogspot.com/2010/10/numele-nostru-chipul-lui-dumnezeu.html

"Ne facem vinovati de faptul ca neglijam posibilitatea ca putem gresi in opinii, in viziuni si in intelegere. Ne facem vinovati ca aderam doar la cauza unei grupari religioase si nu in totalitate la cauza lui Dumnezeu."
...
Adevarat, foarte adevarat, adeseori fatada izbeste ochiul dar...cum spune in Cuvant : "morminte varuite", atunci cand omul isi daruieste intreaga viata Domnului, doar atunci este cu adevarat un crestin autentic. Este trist ca s-a scindat biserica si ca sunt atatea denominatiuni,...
"Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; născuţi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu2. Ioan 1:12-13
Adăugat în 30/06/2011 de lboltasu
Statistici
  • Vizualizări: 1204
  • Export PDF: 5
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni